Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 120
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Musim na to klikat a cist a nebo to bylo jak vzdycky ze zdrazili zakladni ceny a slevnili na ceny pred zdrazenim?

nemusíš klikat, je to jak říkáš

Odesláno

Že je vše v akci a přitom nic není ve slevě jsme si způsobili sami tím co jim dovolíme,
tuhle jsem v Albertu koukal že mají žluté cedule s velkými nápisy AKCE prakticky všude

po prodejně, taková trošku debilita.

Nicméně to nabourávají třeba hodinky, v kterém že hodinářství měli ty bílo-červené Longines za 48?
Nebo TAGy za 58 v black friday akci.

Odesláno

taky jsem v nedeli malem koupil 65'' Samsung TV, zlevnena z 69 na 33, cena se mi zdala vyborna vzhledem k parametrum. ale kdyz jsem zjistil, ze za tuto cca stejnou cenu uz jde koupit i normalne, tak uz se mi najednou tak skvela nezdala :-D

tak jsem se na to vykaslal, nejak me to znechutilo :-)

Odesláno

taky jsem v nedeli malem koupil 65'' Samsung TV, zlevnena z 69 na 33, cena se mi zdala vyborna vzhledem k parametrum. ale kdyz jsem zjistil, ze za tuto cca stejnou cenu uz jde koupit i normalne, tak uz se mi najednou tak skvela nezdala :-D

tak jsem se na to vykaslal, nejak me to znechutilo :-)

tak jsem řešil tv a nějaký parfémy,po prvotním nadšení a kontrole cen jinde před a po slevě jsem vystřízlivěl a neobjednal zatím nic

Odesláno

V Londýně měli u slevových akcí cedulku, že prohlašují, že toto zboží za uvedenou cenu bylo v této prodejně

vystaveno minimálně 6 měsíců před vyhlášením slevy. Nevím ale, jestli to platí pořád.

Odesláno

Že je vše v akci a přitom nic není ve slevě jsme si způsobili sami tím co jim dovolíme,

tuhle jsem v Albertu koukal že mají žluté cedule s velkými nápisy AKCE prakticky všude

po prodejně, taková trošku debilita.

Nicméně to nabourávají třeba hodinky, v kterém že hodinářství měli ty bílo-červené Longines za 48?

Nebo TAGy za 58 v black friday akci.

Bechyně. Nicméně slevu má stále.

https://www.hodinarstvibechyne.cz/cs/hodinky-the-longines-heritage-diver-1967-l28084523/

Odesláno

Black friday pojali češi  po svém a to bohužel opět zlodějsky :lol2: Čekal jsem na pár věci a hned po ránu se mi udělalo blivno, ale  už jsem si tady za ta léte trochu zvyknul :wine:Co jsem zkusil:

Batoh Millet - 4.600,- na který je 40% sleva 14 dní, o BF krásná cedule a sleva 20%

Pila Dewalt - 14.300,-  celou dobu, o BF cedule velká sleva a cena 17.200,-Kč

Podsedák pro prcka do auta jsem koupil před týdnem za 580,00 Kč, o BF sleva na 650,00Kč

Takže prodejci této země, jděte všichni do .......

Odesláno

Jo jo, marketingoví všiváci mají na tohle čarování i vlastní terminus technicus - říkají tomu tuším "fixace cen", pochopitelně vůči vůči virtuální, naprosto nereálné a historicky nikdy nepoužité "ceně před slevou". Tuzemský zákon to bohužel jako "nekalou obchodní praktiku" nedefinuje, takže "zboží fakci" skutečně často bývá dražší než před ní... 

Kapitola sama o sobě jsou prolhanci z Mall.cz - ti si klidně na web vyvěsí "zboží skladem na Mall.cz" a "My Vám to doručíme, Tečka.", do "akce" opíšou cenovku od konkurence a shánět začnou teprv po objednání. Objednáš ve Čtvrtek "skladem na Mall - zboží můžete mít už zítra" příplatkové doručení na Sobotu - v sobotu PPLák nikde. Začneš prudit na depu co to má znamenat, protože po neděli nebudeš doma - a vida, dodavatel (extra zpoplatněnou) službu objednal ale zboží nepředal. Infolinka nejdřív zkouší lhát že "PPL má už týden nějaké problémy" - a teprv po konfrontaci bez omluvy kápnou božskou, že to teda asi sami nestihli a zboží nemají. Po dotazu co s příplatkovou víkendovou dopravou "zákaznická podpora" neví, následuje důrazná žádost o okamžité stornování objednávky (kterou beztak ani nezačali řešit) pro nedodržení termínů - a protože šlo o dárek, situaci (s kupodivu ještě lepší cenou) zachraňuje osobní odběr u konkurence ještě tentýž sobotní večer. No a dnes ráno SMS od PPLáka, že má pro mě včerejší balíček z Mall.cz k doručení kolem poledne, pochopitelně s původní víkendovou přirážkou... Převzetí odmítnuto - a díky letošnímu "Black Friday" jde u mě Mall.cz definitivně na BlackList  :thumbsdown_anim:

Odesláno (upraveno)

Kluci, vy děláte, jak kdybyste poprvé zjistili, ze Black Friday v Čechách je akce pro blbce, kteri mají černo před vocima, když vidí velkou slevu. A nerozklicuje, ze to vlastně žádná sleva není. Pro normálně premejslejiciho člověka tahle akce není :-) Nebo si předním, než koupíte nekliknete minutu na netu? :-)

Upraveno uživatelem Frantik
Odesláno

Ok, pohled z druhé strany barikády.

Ten článek tady zmíněný je totální snůška žvástů. Člověk bez kousku znalosti prostředí zmiňuje nějaké průměrné slevy na stálém sortimentu. To, že jsou mnohdy akční produkty na speciálních prodejních kódech, které se běžně neprodávají a nemají je tak srovnat z běžnou cenou na webu  - to se jim do statistik nehodí. Jestli někdo očekává, že desítky tisíc produktů se přecení na polovinu, tak se zbláznil.

Někdo si dal tu práci a udělal tuto statistiku:

https://czcgraf.tk/index.php?url=https%3A%2F%2Fwww.czc.cz%2Fkingston-hyperx-savage-64gb%2F181353%2Fprodukt

Kde se opírá o to, že shop musí zaručeně fixlovat, protože "uměle" zdražuje původní cenu. Když pak člověk koukne na produktovou stránku, tak vidí škrtlou cenu viz:

https://www.czc.cz/kingston-hyperx-savage-64gb/181353/produkt

To že škrtaná cena se v průběhu životnosti mění dle aktuálních ceníků dodavatele nikdo nebere v potaz.

Samozřejmě se najde pár anomálií, kde automatizované systémy, které ve většině shopů řídí cenotvorbu upraví cenu nesmyslně, ale neznám jedinou firmu, která by řízeně navyšovala cenu před akcí aby se víc zalíbila zákazníkovi.

Je to opět hon na čarodejnice. Co se PPL zkušenosti Radka124 týče, tak myslím, že to byla poslední zásilka co PPL z Mallu někam vezla.

Odesláno

taky jsem v nedeli malem koupil 65'' Samsung TV, zlevnena z 69 na 33

tak jsem řešil tv a nějaký parfémy,po prvotním nadšení a kontrole cen jinde před a po slevě jsem vystřízlivěl 

Batoh Millet - 4.600,- na který je 40% sleva 14 dní, o BF krásná cedule a sleva 20%

Pila Dewalt - 14.300,-  celou dobu, o BF cedule velká sleva a cena 17.200,-Kč

Podsedák pro prcka do auta jsem koupil před týdnem za 580,00 Kč, o BF sleva na 650,00Kč

Takže výše citovaní kecaj nebo pálí čarodějnice?

neznám jedinou firmu, která by řízeně navyšovala cenu před akcí aby se víc zalíbila zákazníkovi.

Odesláno

Tak asi jak kde, já kupoval dvoje Loake v LePremier za opravdu pěknou cenu. A teď se celej třesu na pošťáka, jestli jsem trefil velikost.

Návštěvník YPO
Odesláno (upraveno)

a díky letošnímu "Black Friday" jde u mě Mall.cz definitivně na BlackList  :thumbsdown_anim:

ani jsem netušil kolik kvelbů pod mallgroup patří ..... je toho celkem dost ..... takže je podporuju aniž bych tušil

u mall jsem nakupoval letos poprvé už nevím co (jinak jsem věrný alze z nějakýho sentimentu nebo co, páč moc levní nejsou) a doprava PPL x mall byla na výbornou .... mám pocit, že jsem byl vlastně s dopravou spokojenější než s alzou za standardních podmínek (většinou mám kvapík a dopravu řeším alza mesendžrem, kde asi není kromě ceny nic co vytknout ) .... když nemám kvapík, tak to stojí za prd .... tuhle jsem čekal na pobočce (budějovická) 45 minut a ještě jsem za to čekání zaplatil .... to je dost průser a určitě to vícekrát neudělám, páč nejsem knedlík

Upraveno uživatelem YPO
Odesláno

Kdyby to bylo poprvé, nestálo by mi to za elaborát - ale když se to šoupačům z mall.cz stává opakovaně, něco na tom jejich "holdingu" smrdí.

Perlička je vědomé lhaní infolinky a kydání špíny špíny na dopravce, ať je jaký je - vždyť tohle už by (na rozdíl od "fixace cen") mohlo být i žalovatelné...

Návštěvník YPO
Odesláno

Kdyby to bylo poprvé, nestálo by mi to za elaborát - ale když se to šoupačům z mall.cz stává opakovaně, něco na tom jejich "holdingu" s...í.

Perlička je vědomé lhaní infolinky a kydání špíny špíny na dopravce, ať je jaký je - vždyť tohle už by (na rozdíl od "fixace cen") mohlo být i žalovatelné...

https://www.seznam.cz/zpravy/clanek/sef-mall-cz-problemem-internetovych-obchodu-jsou-hlavne-dorucovatele-kteri-zakazniky-obcas-zklamou-40152

asi se s ním dá co se týká doručování souhlasit ..... nicméně jako řešení si pořídit vlastní spedici ? .... nevím, nevím ....... já si myslím, že problém všech špeditérů jsou jednotlivci (řidiči, doručovatelé) kteří na to serou ..... a srát na to budou pod hlavičkou mall, alzy i ppl nebo někoho jiného ..... ale tenhle problém má více důvodů .... o tom by se dalo debatovat až do roku 2356

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...