Přejít na obsah

Limitka 100 let ČSR

Doporučené příspěvky

Bronzovky byly docela rychle :)

Ja myslim, ze by to chtelo neco ceskeho, takze Elton by byl logicka volba. Ale ja bych byl pro neco vetsiho/nositelnejsiho... klidne i 40mm. Neco jako Linea 40mm s "nasim" cifrem.

Jinak Lamiczka ma s pouzdrem na Diplomaty pravdu, nerez nezaplatime, tak jen chromovane renovacni.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 711
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Z Eltonu asi nic rozumného nedostaneme (?), protože bude chtít na stém výročí trhnout hodně peněz "oficiálně" přes svoji edici/le. Takže asi...

V tomhle bych případný problém neviděl, jejich limitce to konkurovat nebude (kdo z lidí, kteří by se tu přidali by si ji jinak koupil?) je to spíš komunitní akce, která jím zákazníky neodvane....

Odkaz ke komentáři

A já s tím naprosto souhlasím, už jsem to tu i psal...ten nápad zde první ve vlákně zmínil asi Tikal a pak Bert...

Jen to chce někoho schopnýho to vymyslet. Bronzový nodate byly jednoduchý jak facka, to je jen obkreslování, ale udělat něco od základu, aby to za něco stálo, to je sakra makačka.

Už před měsícem a půl jsem pro srandu a na pokusy objednal pouzdro z číny (shodou okolností včera přišlo), existoval tu nápad udělat něco co odkazuje na období založení 1. republiky a ty polštářkový pouzdra se dělaly, proto se úvaha ubírala tím směrem, byl i nějakej nástřel jak by to mohlo vypadat v jednotlivostech, ale je otázka, jestli by o to byl zájem a pořád to chtělo někoho s estetickým cítěním.

Pokud něco v Eltonu, tak za mě opravdu asi jen traktory, jen třeba limitku s lvíčkem už jste dělali 2012 a tohle by imho bylo velmi podobný

499f62dbb442a1e97c5176499cb0bca0.jpg

Upraveno uživatelem Lamiczka
Odkaz ke komentáři

Máte někdo nějaký nápady teda, kromě další Elton limitky? Myslím konkrétní. Nejhorší je, když člověk něco vykopne, nikdo nic nenapíše a když už s něčím přijde, tak se jen dozví, že to je celý blbě, ale konstruktivní nápad žádnej :)

Odkaz ke komentáři

A co takhle kapesní hodinky? Z Číny bychom nakoupili pouzdra, strojek z primek nebo nějaký nový s mimostredkou co by se dal sehnat. No a hlavní práce ve smyslu limitky by bylo navrhnout a vytvořit pěkný cifernik a rytinu na dýnko (celkem hezký je reverz na prvorepublikových korunách).

Odkaz ke komentáři

A co takhle kapesní hodinky? Z Číny bychom nakoupili pouzdra, strojek z primek nebo nějaký nový s mimostredkou co by se dal sehnat. No a hlavní práce ve smyslu limitky by bylo navrhnout a vytvořit pěkný cifernik a rytinu na dýnko (celkem hezký je reverz na prvorepublikových korunách).

+1000 internetů přesně na podobné diskusi vznikl ten návrh co jsem sem hodil. Šlo ale o to udělat remake kapsáčů na ruku, co se tehdy celkem běžně dělalo, jinak to sedí do puntíku :D

Nápady byly cca tyto:

Pouzdro - ukecat číňana, ať nám na tomto pouzdře vyřeže dírky na nožky o 90° otočené - tak aby byla korunka mezi nožkama, tedy na pozici 12. Díky tomu jak je uchycení řemenu dělané by to neměl být žádný problém ty nožky případně trochu zkrátit a ukecat zrna, ať nám udělá vhodný řemen s výřezem na korunku...

Pokud se budeme chtít rozšoupnout, tak pouzdro můžeme zkusit dát Valjouxovi, jestli umí zařídit jeho výrobu a customizaci zde, bude to ale logicky o dost dražší...

Dýnko

Z proskleného dýnka vyhodit sklíčko a místo něho nechat vložit např pamětní Ag minci s masarykem z roku 1928 k 10 letům ČSR (bude tam něco starýho), problém bude, jestli se jich sežene dost. Náklad byl 1M ks, ale moc vidět nejsou. Cena mince bývá kolem 500,-

Případně tam místo skla vložit něco jiného - našeho vlastního - rytá pozlacená destička, případně mě napadlo nechat si udělat raznici na jednostranné "medaile" (co jsem se díval, není to takovej balík) a ty nechat pozlatit, podobně jako je např vložená do dýnek na omegách, King Seiko atd.

Zbytek dýnka nechat ručně vyrýt označením LE

Stroj - ETA Unitas 6497 a tím korunka na 12 a subcifr na 6, hodně dostupný je klon od Seagull - ale zase jsme u Číny

Cifr - ideálně smalt, ale vůbec netuším, jestli to u nás někdo ještě dělá, vím že jsou nějaký manufaktury snad ve Francii a Anglii, byla by to ale parádička. Další možnost je klasika lak

Ručky - dá se sehnat na unitas velké množství variant na netu, takže tam bych asi zbytečně nevymýšlel

Ale klidně cokoliv jinýho...

Odkaz ke komentáři

Máš to už pěkně rozmyšlené, tenhle směr se mi líbí. Zvláště ta mumismatická část. Co se stříbra týče, nejdostupnější stříbro by byla možná prvorepubliková 10kčs. Pokud i jiné slitiny, měl bych k dispozici slušnou zásobičku 2kčs ročník 47 a 48, tedy ještě téměř původní znak.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...