xcmaniax Odesláno 18. února 2018 Nahlásit Odesláno 18. února 2018 Tak zrovna u tehle Ball nezkousavam ty uplne rozdilny fonty a i ten cifr je kvuli ty ficure dost titernej.
ragu Odesláno 18. února 2018 Nahlásit Odesláno 18. února 2018 Já si taky takhle vybíral dva roky dopředu hodinky ke třicetinám. Měl jsem dva favority, nakonec jsem koupil oba ještě ten rok. Teď už u žádných hodinek nemám pocit, že je potřebuju, tak vyloženě z marnosti přemýšlím nad Subama jenom abych zjistil, jestli na nich něco je. Takže tak. Vykašli se na hledání v předstihu a užívej klidu dokud to jde.
Roman-ZA Odesláno 19. února 2018 Nahlásit Odesláno 19. února 2018 Jsem cca rok majitelem Seiko želv PADI, které jsou moje první automaty. Mechanický strojek jsem si tímto vyzkoušel, vyhovuje mi a začínám se pomalu rozhlížet po vyšším levelu. Za necelé 3 roky oslavím "40",tak mi moje milá přítelkyně navrhla, že mi k tomuto jubileu zakoupí jako dárek hodinky za cca 50 tisíc Kč. Jsem šťastný, těším se, a již několik měsíců vybírám. Jsem hodně zatížený na diversky, takže Vás teď poprosím o názory, rady, zkušenosti. Moje požadavky: nové, divers - od 200m, na tahu, dial 43-45 mm, automaty s 4Hz strojkem (Sellita, ETA), keramická luneta a hodinky bych chtěl koupit asi v ČR kvůli záruce a servisu. Christopher Ward Trident 600 nechci - moc se mi nelíbí ty ručičky... Zatím mám dva favority: Oris Aquis Date, model 2017, 43,5 mm, černé provedení ciferníku s oranžovými indexy, popř. modrý dial midnight blue a bílé indexy. nebo Tag Heuer Aquaracer 300 Calibre 5 ceramic 43 mm, černý ciferník, na tahu (tam bych si k těm 50k musel něco připlatit ze svého) Ty Orisy jsem měl v Koskomu na ruce a zatím je to můj favorit (jinak č, 1 je u mě Omega Seamaster Planet Ocean 600m 43 mm nebo 45,5 mm...bohužel mimo moje finanční možnosti. Aspoň zatím.) A ty Tagy jsem naživo jen viděl. Keramická luneta (vložka) se mi prostě líbí! Před Vánocemi jsem pomáhal kamarádovi s nákupem hodinek - nakonec v Helveti.cz Davosa Ternos Professional TT v černém provedení s keramickou lunetou a jsou parádní (děkuji Jirkovi Štencekovi za úžasný přístup) a to mě jen utvrdilo, že na keramice trvám. Jaké máte zkušenosti s těmito mnou vybranými hodinkami - Oris vs. Tag Heuer? Zpracování, použité materiály (plast uvnitř nechci) + čistě subjektivní názory na design, atd.?? Jsem rád připravený, proto už vybírám pomalu teď. Popř. navrhněte alternativu. Díky moc!za mna TAGy. maju pekne strukturovany cifernik.
Radek Cigi Odesláno 19. února 2018 Autor Nahlásit Odesláno 19. února 2018 Asi máte někteří pravdu s tím, že vybírat hodinky na tři roky dopředu je nesmysl. Přičítám to tomu až nesoudnému "těšení se na ně". Možná to znáte, člověk se k něčemu upne a nejraději by to měl hned... Realita je taková, že musím počkat a proto se pořád dívám na jejich fotky jezdím po hodinářství, čtu diskuze, zakládám vlákno a prostě blázním. Taky jsem si před několika měsíci myslel, že budu pokračovat v Seiko tradici (mám PADI želvy) a pokukoval po MM300, ale asi jsem to špatně pochopil, ale myslel jsem si, že ukončili jejich výrobu, proto jsem je vypustil úplně z hlavy??
Radek Cigi Odesláno 19. února 2018 Autor Nahlásit Odesláno 19. února 2018 Harwey: To nevím, možná na fotkách :lol2: .
Kachna Odesláno 19. února 2018 Nahlásit Odesláno 19. února 2018 Hydrocarbony jsou ale už mimo cenové zadání, ne?Když to nebude striktně cestou přes autorizovaného prodejce, tak se jde dostat někde od třiceti nahoru, kolem čtyřiceti spousta nabídek (Brand new)
ragu Odesláno 19. února 2018 Nahlásit Odesláno 19. února 2018 Asi máte někteří pravdu s tím, že vybírat hodinky na tři roky dopředu je nesmysl. Přičítám to tomu až nesoudnému "těšení se na ně". Možná to znáte, člověk se k něčemu upne a nejraději by to měl hned... Realita je taková, že musím počkat a proto se pořád dívám na jejich fotky jezdím po hodinářství, čtu diskuze, zakládám vlákno a prostě blázním. Taky jsem si před několika měsíci myslel, že budu pokračovat v Seiko tradici (mám PADI želvy) a pokukoval po MM300, ale asi jsem to špatně pochopil, ale myslel jsem si, že ukončili jejich výrobu, proto jsem je vypustil úplně z hlavy?? Já to těšení naopak chápu, jenom upozorňuji, že se to může zvrtnout a jak říká kolega výše, abys taky neskončil s roládama na ruce do půl roku.
kuncák7 Odesláno 19. února 2018 Nahlásit Odesláno 19. února 2018 Za 3 roky jsem ja osobne cca 4x prekopal celou sbirku ( protocil okolo 30-35 ks hodinek ), takze to fakt nedoporucuju. A ted se ridim uz jen jednim, ziju jen jednou a chci vyzkouset max hodinek dokud to pujde.
Radek Cigi Odesláno 19. února 2018 Autor Nahlásit Odesláno 19. února 2018 Pro Kuncáka7: Tohle ti závidím, ale u mě to asi nehrozí. Nerad věci měním a tak hledám model, který by mi byl nejbližší. Možná se jedná o nějakou formu kompromisu - prostě střet rozumu a srdce. Těžko říct, jestli je to chyba. A na ty rolády to opravdu nevidím - nikdy. To je mimo moje možnosti.
Dokusan Odesláno 19. února 2018 Nahlásit Odesláno 19. února 2018 Já si taky myslel, že najdu ty správný a bude klid, ale není...naopak. Sice na tom nejsem jako kuncák, ale začínám se tomu blížit.Osobně bych si vybral Orisky, ale vzhledem k zadání a tomu, že je chceš "na trvalo" bych vzal ty TAGy
KAL Odesláno 20. února 2018 Nahlásit Odesláno 20. února 2018 Squale Matic Tě neoslovují?https://www.chronoshop.cz/squale-matic/squale-matic-60-atm-grey Od začátku měsíce mám Aquaracer 500M s keramickou lunetou (ač nesplňuji Tvé zadání o velikosti) - pochválím pohodlnost a super čitelnost. U těch 300M by tomu nemělo být jinak. Což je u hodinek "napořád" důležitý faktor.
Roman-ZA Odesláno 20. února 2018 Nahlásit Odesláno 20. února 2018 a nieco taketo by nemohlo byt? Albert Riele Challenger 43mm - http://oceanictime.blogspot.sk/2017/03/albert-riele-challenger.html
Radek Cigi Odesláno 20. února 2018 Autor Nahlásit Odesláno 20. února 2018 Pro KALA: Ty Squale znám a tam mi moc nesedí to klenuté sklíčko a chtěl bych k nim nějaký origo ocelový tah, ale ne mesh. Jinak díky za tip. Pro Romana-ZA: Tak se přiznám, že Albert Riele je pro mě nóvum, tuhle značku neznám, ale vypadají hezky. Jak to kulantně říct - je to jako by si dal dohromady ty dvoje hodinky mezi kterými se rozhoduji. Tvar pouzdra podobný Oriskám a provedení vroubkovaného dialu zase TAGům. Dobrý postřeh a kompromis . I tobě děkuju za tip, ale zatím zůstávám u těch mých dvou.
Roman-ZA Odesláno 20. února 2018 Nahlásit Odesláno 20. února 2018 (upraveno) Tak se přiznám, že Albert Riele je pro mě nóvum, tuhle značku neznám, ale vypadají hezky. Jak to kulantně říct - je to jako by si dal dohromady ty dvoje hodinky mezi kterými se rozhoduji. Tvar pouzdra podobný Oriskám a provedení vroubkovaného dialu zase TAGům. Dobrý postřeh a kompromis . I tobě děkuju za tip, ale zatím zůstávám u těch mých dvou.tu znacku som po 1x videl v Polsku. aj pre mna to bolo novum. vyzerali fajn, mohutne a spracovanie bolo dobre ak z tych dvoch, tak sa opatovne priklanam k TAGom. Upraveno 20. února 2018 uživatelem Roman-ZA
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se