Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 54
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Jaké máte zkušenosti s těmito mnou vybranými hodinkami - Oris vs. Tag Heuer? Zpracování, použité materiály (plast uvnitř nechci) + čistě subjektivní názory na design, atd.?? Jsem rád připravený, proto už vybírám pomalu teď. Popř. navrhněte alternativu. Díky moc!

Tohle myslím ty Hujery vyřazuje:

TAG-Heuer-Aquaracer-Sellita-SW200-Moveme

Odesláno

V čem je plast nebo teflon horší než kov (u distančního kroužku?) Zrovna na to bych se při výběru moc neupínal. Při výběru mezi TH a Oris bych se zaměřil na zásadní rozdíly mezi oběma modely. Tj na upevnění tahu (máš rád řemeny? Střídáš rád gumu, řemeny, tah? Pak TH...), styl a výška (střídáš trika s oblekem? Pak TH...). Jestli ale nosíš hlavně volnočasovej outfit a máš rád hodinky jen na tahu nebo origo gumě, pak budou Orisky skvělé. A tři roky jsou dost na to, aby v bohaté nabídce Oris včetně limitek člověk našel ten pravý model...

Odesláno

V čem je plast nebo teflon horší než kov (u distančního kroužku?) Zrovna na to bych se při výběru moc neupínal. Při výběru mezi TH a Oris bych se zaměřil na zásadní rozdíly mezi oběma modely. Tj na upevnění tahu (máš rád řemeny? Střídáš rád gumu, řemeny, tah? Pak TH...), styl a výška (střídáš trika s oblekem? Pak TH...). Jestli ale nosíš hlavně volnočasovej outfit a máš rád hodinky jen na tahu nebo origo gumě, pak budou Orisky skvělé. A tři roky jsou dost na to, aby v bohaté nabídce Oris včetně limitek člověk našel ten pravý model...

Přesně toto napadlo první mě. Ikdyž jsou TH trošku "nuda" oproti Oriskam, vyměna pasku, pokud to majitele baví, tak jim to dodá jiskru a hodinky by tě mohli i po X letech pořad bavit. 

Odesláno (upraveno)

Z uvadene dvojce, za me Oris. Oboje jsem zkousel a Oris na me zanechal podstatne lepsi dojem. Maji poctivejsi tah a sponu. Celkove jsou zabavnejsi.

Upraveno uživatelem tano
Odesláno

Podle me se tady srovnavaji dost rozdilne hodinky.. masivni Orisky, o kterych se nebojim rict - tool watch. Maji v sobe vice exotiky a testosteronu, zkratka potapky. TH vidim jako uhlazenejsi, subtilnejsi, u laika s vyssim MI, vetsi univerzaly.. Orisky vice vybocuji z rady, TH jsou vetsi mainstream, ani jedno ale neni dobre/spatne.  Co se tyce presnosti, kvality, dost mozna ty misky vah budou lehce ve prospech Orisek..Jako velke plus pro TH vidim moznost pohodlne vymeny remene, gumy atd. Ty atypicke nozky u Orisek mi vadi...Potapky na kuzi jsou skoro vzdycky super :)

Odesláno

Mě se subjektivně líbí víc Tagy, ale i ty Oříšky vypadaj velice dobře, na tvém místě bych se rozhodoval podle toho, co ti líp sedí na ruce. U Orisek je asi jen potřeba počítat s dražším příslušenstvím v podobě řemenů, jak tu už padlo. A nebál bych se ani nákupu že zahraničí, záruka by měla být mezinárodní, takže se servisem bys problém mít neměl a ušetřit bys mohl klidně +/- 10K...

Odesláno

Jak to tak pročítám, tak je mi jasné, že u těch dvou hodinek bude stejně nakonec  rozhodovat čistě můj subjektivní pocit a momentální model uvedených značek (za ty cca tři roky). A jak jste mi tady psali - tři roky je dlouhá doba, může vyskočit limitovaná edice nebo mě zaujme jiná značka, apod.. V diskuzi je to opravdu hodně vyrovnané a to je pro mě dobře, protože až se potom rozhodnu jakkoli, chyba to nebude. 

S tím plastem v uložení v TH jsem to dle informací tady z fóra tušil a jak jsem viděl asi to bude rozšířenější vychytávka u ostatních výrobců - nejsem takový odborník, abych dokázal říci, jestli je to technologický posun vpřed nebo ne? Možná mám předsudky...stejně jako u aut - snížení hmotnosti, izolačních materiálů, apod. na straně jedné a na straně druhé vyšší pevnost, bezpečnostní prvky i jízdní vlastnosti. Ale co trvanlivost??

Jinak jsem spíš typ - triko, mikina, džíny, tenisky a občas kožená bunda. Zápěstí 19 cm.

Děkuju vám všem za názory! Těším se, tak to moje vybírání tři roky dopředu může být i legrační...přiznávám.

Odesláno

Měl jsem v ruce obojí, obojí dobrý, oris jaksi vyzařuje, ze má na svou cenu extrémně dobre zpracování pouzdra i tahu. Kdybych měl říct alternativu, třeba Eterna Super Kontiki. Do padesáti koupis a zpracování u Eterny bývá jeďte lepší...

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

Resit tohle tri roky dopredu je fakt nesmysl. Zmeni se ti vkus, nazory, vsechno.

Jinak tagy jsem mel a byly super. Orisky jsou vic tooly. Z tech dvou bych ale dal prednost Seiko MM300, jak uz tu nekdo navrhoval ;)

Odesláno

Nebo Ball Engineer Master II. Mají super vychytávky, ze ta vnější luneta točí tou stupnicí pod safirovym sklem bez nějaké korunky navíc. Samozřejmě obojí Bally s tritiovym světlem...

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...