Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 21,5tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
před 2 hodinami, Bert napsal:

zvláští je, že stejný přístup nebyl u Zemana kdy nechtěl jmenovat  Lipánka ministrem zahraničí, to se zpívala jiná písnička a prostřednictvím zrzavýho defraudanta trhala na shromáždění ústava, tak jsem nějaký rozpolcený, to byla ještě jiná ústava ? 

Odesláno

Myslím, že Hranáčovi hlavně chybí jakýkoli sebekorektiv. Anglicky jsem schopný přednášet, vést online konzultace, diskutovat na odborných fórech bez papíru, publikace ven si ale nechávám korigovat kolegou žijícím u klokanů, knihy čtu v angličtině, na filmy se dívám v angličtině. Ale nikdy bych se navenek neprezentoval, že umím anglicky. Tak jako to dělá Hranáč. 

Jako jo. Obsah jsem pochopil. Ale přijde mi to jako projev robota z telemarketingu, nebo zákaznické linky. Jen ti ta slova sekají taky bez intonace, ale i bez přeřeknutí. 

Odesláno
před 7 minutami, JR_2010 napsal:

A byla to opravdu srovnatelná situace?

úplně stejná , kromě osoby presidenta 

Odesláno
před 5 minutami, ferrycz napsal:

úplně stejná , kromě osoby presidenta 

Pokud tedy přistupuješ takto paušálně ke srovnání, pak jsi měl uvést, že nejen kromě osoby prezidenta, ale i též kromě osob předsedou vlády navržených. 

Jinak samozřejmě plácáš strašný píčoviny.

• Like 1
Odesláno

Nynější předseda Motoristů sobě Macinka – tehdy ještě jako člen Trikolory – se ve sporu o jmenování Lipavského postavil jednoznačně za Miloše Zemana.

Hrad tehdy konkrétně argumentoval tím, že „Ústava ČR neukládá prezidentu republiky povinnost akceptovat každý návrh, který je mu předložen“ a zmínil údajně nízkou kvalifikaci Lipavského a jeho politické postoje, s nimiž Zeman nesouhlasil.

Macinka tehdy prezidentův postoj podpořil a stanovisko ve facebookovém příspěvku označil za „geniálně naformulované.“

„Geniálně naformulované stanovisko prezidenta... Kašpárkovi s dredama (Ivanu Bartošovi, pozn. red.) to sice asi nikdy úplně nedocvakne, ale dokud budou trvat na tom svém nevycválaném frackovi Lipavském (který se tolik líbí Schwanzenbergovi), bude tady vládnout Babiš s Hamáčkem a Maláčovou forever.“

Petr Macinka (10. prosince 2021)

Prezident Petr Pavel odmítá jmenovat do ministerského křesla motoristického kandidáta Filipa Turka, a to zejména kvůli množství kauz, které poslance provází. Macinka však ve chvíli, kdy je odmítán jeho spřízněný politik, už prezidentovo rozhodnutí za geniální nepovažuje.

„Já mohu vnímat to, co dělá, jako jeho ústavní faul vůči výsledkům voleb, které odmítá respektovat,“ řekl ve čtvrtek Novinkám Macinka. Reagoval tak na prezidentovy výhrady k jeho slovům o tom, že by ústavní soudci mohli v případě kompetenční žaloby stát na Pavlově straně a posílit mu pravomoci.

(9.1.2026)

• Díky 1
Odesláno
před 48 minutami, Bert napsal:

Pokud tedy přistupuješ takto paušálně ke srovnání, pak jsi měl uvést, že nejen kromě osoby prezidenta, ale i též kromě osob předsedou vlády navržených. 

Jinak samozřejmě plácáš strašný píčoviny.

věc názoru 🙂

Odesláno

Nechápu, že s takovou jazykovou (ne)výbavou chtěl FT mermomocí dělat ministra zahraničí. 

• Like 1
Odesláno

@Dráteník Tam je názorovej rozptyl několik let. Jak říkával, Miloš zeman a nevím jestli to budu interpretovat správně "Jen idiot nemění své názory". Je to jak v životě, tak to není jinak i v politice, prostě se názorově vyvíjíš. To bych nikomu nevyčital, stejně jako prezidentovi nevyčítám, že kdysi jako gumicuk musel trochu podkuřovat režimu a obhajoval okupaci v 68 aby to někam dotáhnul. Asi je jasný, že teď už by jí tolik neobhajoval, takže změnu názoru bych po několika letech nikomu nevyčítal. Situace by byla pochopitelně jiná když bys dneska hlásal něco a zítra zase úplně opak. 

Odesláno

Kouzlo nechtěného. Zadal jsem si do google Turek duolingo - obrázky. Přiznám se, že jsem chtěl najít nebohou sovičku, která se oběsila po té. co slyšela Totůrka blekotat. Jak miklé bylo však mé překvapení, když mi strejda gůůůůgl nabídl tohle 🙂

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

• Haha 5
Odesláno
před 6 hodinami, petr_cha napsal:

Kdyby prezident nedrzkoval, tak dela nyni turek ministra zahranici, pokud si dobre pamatuju...

Psal jsem 20/01:

Už jsem to tu psal taky. Prezident měl jmenovat Turka na životní prostředí, tam není moc co posrat. On by se tam znemožnil sám. Jako "výhru" mohl prezident prezentovat ústup Turka z MZV a vyjednat si ještě nějaké další politické výhody pro Hrad, tak aby neskončil s ořezaným rozpočtem a nebude moct nic dělat, protože nikam nebude moct jet.

Je to nepěkné, ale je to real politika. Za mě je v tom moc emocí.

Odesláno
před 1 hodinou, Dzos napsal:

Nechápu, že s takovou jazykovou (ne)výbavou chtěl FT mermomocí dělat ministra zahraničí. 

Babička říkala: Seběvědomí jak sviňské chlívky.

Odesláno
před 22 minutami, Kotlick napsal:

Psal jsem 20/01:

Už jsem to tu psal taky. Prezident měl jmenovat Turka na životní prostředí, tam není moc co posrat. On by se tam znemožnil sám. Jako "výhru" mohl prezident prezentovat ústup Turka z MZV a vyjednat si ještě nějaké další politické výhody pro Hrad, tak aby neskončil s ořezaným rozpočtem a nebude moct nic dělat, protože nikam nebude moct jet.

Je to nepěkné, ale je to real politika. Za mě je v tom moc emocí.

Jj, rozumim...

Je fakt, ze na turkovi principielne trval, ale rozpocet jim podepise... i kdyz rozpocet porusuje zakon o rozpoctove odpovednosti a zavazky vuci Nato, coz je jednoznacnejsi situace... asi uz vymek.. 🙂

Odesláno
V 17. 3. 2026 v 7:34, ferrycz napsal:

když nám ty hodný USA a Izrael nezákonně napadli Irán, bude zrušena sekce amerických hodinek a zákaz prodeje amerických hodinek ? ptám se za kamaráda 🖖

Za poslední dva roky (od března 2024 do března 2026) Írán oficiálně nikdy výrazně nezměnil svou dlouhodobou rétoriku vůči Izraeli. Nejvyšší vůdce Alí Chameneí (který zemřel někdy v roce 2025/2026) a představitelé IRGC (Islámské revoluční gardy) opakovaně používali výrazy jako „zničení“, „vymazání“, „odstranění“ nebo „eliminace“ Izraele.

Zde je chronologicky seřazený přehled nejvýznamnějších a ověřených výroků z tohoto období (zaměřený na přímé hrozby zničení, nejen obecnou kritiku):

• Červen–červenec 2024 – červen 2025 Chameneí opakovaně udržoval starou linku: Izrael je „rakovinný nádor“, který musí být „odstraněn“ z regionu. Stále platil jeho starší tweetový příslib, že do roku 2040 ze sionistického režimu „nic nezbyde“. Tento výrok byl v této době stále aktivně citován íránskými médii.
  • Červenec 2024 Íránští vojenští analytici a představitelé IRGC začali otevřeně diskutovat plány na „zničení Izraele bez nutnosti porazit IDF přímo“ → využití proxy sil (Hizballáh, Hamás, Hútíové), teroru, ekonomické blokády a destabilizace izraelské společnosti, aby Židé masově utíkali.
  • Listopad 2024 – únor 2025 IRGC velitelé (např. v projevech k výročí starších událostí) mluvili o „zničení Izraele“ jako o nesmlouvavém cíli. Objevily se výroky typu „cesta k zničení Izraele je otevřená“.
  • Únor 2026 (jen pár týdnů před eskalací války) Velitel Teheránských revolučních gard Hassan Hassanzadeh: „Slibujeme, že přání Haj Ahmad Motevaseliana … aby byl Izrael zničen … bude splněno.“ → Přímý výrok „We will destroy Israel“.
  • Březen 2026 (těsně před/při začátku velké války) Člen výboru pro národní bezpečnost íránského parlamentu generál Mohammad Esmail Kowsari: „Naším cílem je eliminovat Izrael z existence.“ (Our goal is to eliminate Israel from existence.)

Po smrti Chameneího a nástupu přechodné rady (a později nového vedení) se rétorika ještě více radikalizovala – Izrael byl označován za „existenciální hrozbu“, kterou je třeba „odstranit“, aby přežil íránský režim sám.

Shrnutí trendu za 2024–2026 Rétorika se v podstatě nezměnila, jen zesílila po každé eskalaci (duben 2024, říjen 2024, červen 2025 – 12denní válka, únor–březen 2026).

Bertův komentář: Mám tedy za to, že preemptivní útok byl oprávněný.

• Like 1
  • Dát hlas 6
  • Hlasovat proti 1
Odesláno

Pardon, ale od padu Saha rozesira Iran vse co muze. Staci se podivat do Libanonu, o dalsich bodech nemluve. Takze s utokem, ja osobne, nemam vubec zadny problem. Ale jak rika eu, neni to nase valka. Proc to rika, je asi na jinou debatu…tak snad ma Norsko plynu pro ten zeleninismus dost. Ale treba se to do zimy zase otoci…

Odesláno (upraveno)
V 18. 3. 2026 v 23:22, petr_cha napsal:

Jj, rozumim...

Je fakt, ze na turkovi principielne trval, ale rozpocet jim podepise... i kdyz rozpocet porusuje zakon o rozpoctove odpovednosti a zavazky vuci Nato, coz je jednoznacnejsi situace... asi uz vymek.. 🙂

Jak se plni zakladni 2% na obranu 🙂 ...aneb chceme byt v nato, ale nedame nic na to... cesi by radi slevy.. 🙂

https://www.e15.cz/domaci/politika/bude-nato-jezdit-vlakem-na-karlstejn-vladni-triky-s-vydaji-na-obranu-jsou-uz-za-hranou-1431514

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Upraveno uživatelem petr_cha

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...