Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Podle amerického vládního Úřadu pro energetické informace (EIA) tvořila ruská ropa přibližně tři procenta všech dodávek ropy, která v loňském roce dorazila do USA

zdroj ČTK

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 2 minutami, Frantik napsal:

Pakt byl v podstatě zrusen napadením Sovetskeho svazu v 1941. Tak třeba to teď Němci taky poruší 🙂 

Vnímám Tvůj optimismus, však proto jsem napsal, že do roku 1941 byl dodržován. Jako právník (byť již pár let nepraktikující) říkám: pokud nějaké ujednání porušíš, neznamená to automaticky jeho zánik.

Příklad 🙂 Slíbil jsi manželce věrnost, vopíchal jsi jinou, ale manželství přece automaticky nezaniká ...

Odkaz ke komentáři

před 6 minutami, Bert napsal:

Vnímám Tvůj optimismus, však proto jsem napsal, že do roku 1941 byl dodržován. Jako právník (byť již pár let nepraktikující) říkám: pokud nějaké ujednání porušíš, neznamená to automaticky jeho zánik.

Příklad 🙂 Slíbil jsi manželce věrnost, vopíchal jsi jinou, ale manželství přece automaticky nezaniká ...

Voptimisto 🙂 

Odkaz ke komentáři

před 35 minutami, kuncák7 napsal:

Kamaráde, trochu zklidni emoce,nejsem na tvé urážky zvedavej. Přečti si to podruhý a pak mudruj. Napsal jsem, že každá generace má své, pak si zkus přečíst mě další příspěvky. A pak piš o slunickach a podobně hovadiny. Dik

OK,jsem naštvaný ale relativizuješ postoje a to je ....špatné aspoň pro mě.

Kamaráde

Odkaz ke komentáři

před 1 minutou, Nick06 napsal:

OK,jsem naštvaný ale relativizuješ postoje a to je ....špatné aspoň pro mě.

Kamaráde

Úplně stejně, jak kolega přede mnou, na kterého jsem reagoval. Byla to odpo na to. 

Mě vadí škatulka slunickar a rusaky nenávidím, mám k nim respekt, ale nenávidím je.

Odkaz ke komentáři

před 32 minutami, kuncák7 napsal:

Jo bylo, jenže nejsem si jistej, kolik státu by muselo souhlasit pro vyslání tehle jednotek. Navíc, v Jugosce se zvlášť ze začátku moc jejich nasazení neosvedcilo- lehká výstroj, špatne rozkazy, slabé veleni ( byl jsem v té době náhradník do mise připravující se v Litoměřicích ).

Tak v RB OSN to hlasování dopadlo vcelku jednoznačně, v tom by problém být neměl. NATO by je vojensky nejspíše srovnalo, aspoň dle dění na Ukrajině. Ale k vojenskemu zásahu by asi mandát neměli, pokud by nedošlo k přímému napadení. 

To že v Jugoslávii to byla, bohužel, spíš pozorovací mise, je sice fakt, ale aspoň se tím mohli poučit. 

Odkaz ke komentáři

před 27 minutami, financ napsal:

Tak to vypadá, ze bezletovou zónu si Ukrajinci zařídí sami. Migy budou, ještě ty A10

C40740F9-A2E8-44AD-81D3-4213C5F9C790.png

A navíc, asi to bude v řádu týdnů, než je přeletí do Rammsteinu, než tam z nich demntující NATO komponenty ....

Odkaz ke komentáři

V posledních dnech jsem měl čas na

Michael Romancov: Rusko v mezinárodních vztazích, aneb proč Rusku nerozumíme?

https://www.youtube.com/watch?v=dBSzZSkVzyk

A dnes konkrétně na:

Alexej Kelin: Putin se nezměnil, on jen přestal předstírat

https://www.youtube.com/watch?v=nO8PCycyP0s

Doporučuji

Odkaz ke komentáři

před 4 minutami, runner napsal:

Tak v RB OSN to hlasování dopadlo vcelku jednoznačně, v tom by problém být neměl. NATO by je vojensky nejspíše srovnalo, aspoň dle dění na Ukrajině. Ale k vojenskemu zásahu by asi mandát neměli, pokud by nedošlo k přímému napadení. 

To že v Jugoslávii to byla, bohužel, spíš pozorovací mise, je sice fakt, ale aspoň se tím mohli poučit. 

Tak dle mého v tom je teď hlavně politická neochota a i přes hlasování i nejednotnost v rozhodnutí. 

I v NATO jsou bohužel slunickari a ač se z mise snad poučí, nevěřím v silnější mandát ( od doby Jugoslávie se mandát mezinárodních sil moc nezlepšil). 

Na rovinu, přál bych si vstup NATO do války, ale jako asi zpátečník, v to vůbec zatím nevěřím. Asi by to chtělo nějakej "průser", aby se začlo něco dít 

Odkaz ke komentáři

před 11 minutami, kuncák7 napsal:

Úplně stejně, jak kolega přede mnou, na kterého jsem reagoval. Byla to odpo na to. 

Mě vadí škatulka slunickar a rusaky nenávidím, mám k nim respekt, ale nenávidím je.

Respekt???

Odkaz ke komentáři

před 3 minutami, kuncák7 napsal:

Tak dle mého v tom je teď hlavně politická neochota a i přes hlasování i nejednotnost v rozhodnutí. 

I v NATO jsou bohužel slunickari a ač se z mise snad poučí, nevěřím v silnější mandát ( od doby Jugoslávie se mandát mezinárodních sil moc nezlepšil). 

Na rovinu, přál bych si vstup NATO do války, ale jako asi zpátečník, v to vůbec zatím nevěřím. Asi by to chtělo nějakej "průser", aby se začlo něco dít 

https://ct24.ceskatelevize.cz/svet/1025594-nizozemsti-vojaci-maji-odpovednost-za-smrt-stovek-lidi-ve-srebrenici

Odkaz ke komentáři

před 9 minutami, kuncák7 napsal:

Na rovinu, přál bych si vstup NATO do války

A nemyslíš si, že by jsi tímto krokem zatáhl do války i svoji, moji, jeho.... rodinu? Ono ta Ukrajina je fakt kousek. 

Upraveno uživatelem moco
Odkaz ke komentáři

Právě teď, Nick06 napsal:

Respekt???

Z vojenského hlediska. Mám obavu a respekt z jejich vojenské síly. Mužem se jim smát za jejich techniku, amatérštinu na začátku. Ale bezohlednost s jakou jdou za svým cílem ve mě bohužel budí obavu a respekt s obezřetnosti. Jestli v tobě ne, tak to je přesně to, o čem mluvím a píšu. Hodně lidí se nepoučilo z jejich mentality a shořeli na tom. 

Bohužel, každej protivník, ač je to sebevětší svině, zaslouží respekt. Jinak budeš překvapenej. Zní to jako klišé, ale je to tak 

Nebudu je obhajovat a ani sebe. Předpokládám, že tohle chápeš. Pokud ne, patris dle mého mezi křiklouny, co víc neudělají, ale jejich křik je všude slyšet. 

Tím debatu ukončím.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...