Ajaj Odesláno 1. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. prosince 2023 před 59 minutami, African napsal: No jo no, Vánoce jsou tady, takže chápu že to musíš zkusit Každopádně jediný důvod proč nemůže veřejnoprávní televize fungovat stejně jako jiné placené platformy? Chci koukat, zaplatím, nemám zájem, nekoukám... neplatím? Proč platí tisíce lidí, kteří službu nevyužívají? Já to prostě nechápu, anebo spíš chápu.... Ty vole Afri. Ty seš hodnej kluk. To myslím vážně. Já ti chtěl naznačit. Ale když už šlápnu do hovna (což se stane každému), tak to neběžím ukázat sousedovi a cpát mu to pod nos. A ano, předpokládám (už to tak nesleduji), že veřejnoprávní má plno problémů, ale fakt řešení není, ať si na sebe vydělá reklamou (a tím pádem pouští sračky, které jsou často v komerční sféře). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Conrad Odesláno 1. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. prosince 2023 (upraveno) před 35 minutami, Ajaj napsal: Ty vole Afri. Ty seš hodnej kluk. To myslím vážně. Já ti chtěl naznačit. Ale když už šlápnu do hovna (což se stane každému), tak to neběžím ukázat sousedovi a cpát mu to pod nos. A ano, předpokládám (už to tak nesleduji), že veřejnoprávní má plno problémů, ale fakt řešení není, ať si na sebe vydělá reklamou (a tím pádem pouští sračky, které jsou často v komerční sféře). před 35 minutami, Ajaj napsal: Ty vole Afri. Ty seš hodnej kluk. To myslím vážně. Já ti chtěl naznačit. Ale když už šlápnu do hovna (což se stane každému), tak to neběžím ukázat sousedovi a cpát mu to pod nos. A ano, předpokládám (už to tak nesleduji), že veřejnoprávní má plno problémů, ale fakt řešení není, ať si na sebe vydělá reklamou (a tím pádem pouští sračky, které jsou často v komerční sféře). Britové jsou čím dál méně ochotni přispívat na vysílání veřejnoprávní společnosti BBC. Počet lidí, kteří se rozhodli koncesionářské poplatky posílat, se podle výroční zprávy BBC od loňska snížil o půl milionu na současných 24,3 milionu. To je problém. Model těchto uživatelských poplatků přestává být podle britských vládních politiků udržitelný. Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/britanie-prispivani-vysilani-verejnopravni-spolecnosti-bbc.A230718_190615_zahranicni_kori Británie má pokud se nepletu něco přes 67 mil. obyvatel a uvažuje ,že půjde o předplatné jako VOYO nebo NETFIX Takže Afriho úvaha zase není tak od věci Upraveno 1. prosince 2023 uživatelem Conrad Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 1. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. prosince 2023 Před hodinou, Ajaj napsal: Ty vole Afri. Ty seš hodnej kluk. To myslím vážně. Já ti chtěl naznačit. Ale když už šlápnu do hovna (což se stane každému), tak to neběžím ukázat sousedovi a cpát mu to pod nos. A ano, předpokládám (už to tak nesleduji), že veřejnoprávní má plno problémů, ale fakt řešení není, ať si na sebe vydělá reklamou (a tím pádem pouští sračky, které jsou často v komerční sféře). Když já se nechám poslední dobou lehce unést, chce to do hor... vyčistit čakry Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Harwey Odesláno 1. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. prosince 2023 Od jula mame koncesionarske poplatky zrusene, a nevidim, nepocujem, ze by sa nieco v RTVS zhorsilo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ajaj Odesláno 1. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. prosince 2023 @Conrad- ještě jednou: nebavíme se o změně financování, zda ty peníze vytáhneš daňovému poplatníkovi z levé kapsi (daně) nebo pravé (poplatky). Případně o tom kolik. To vše je pro mě legitimní debata. pokud se ale bavíme se o návrhu petice (jak jsem to pochopil), která má buď přímo věřejnoprávní vysílání zrušit nebo říct “vydělej si na sebe” (což je to samý neb z toho vytvoříš jen další komerční kanál), tak se naše názorové plochy liší jako den a noc neb chápu že nechápeš základní náplň té služby. P.S. kdybychom všechny statky/služby státu vztáhli do debaty “já to nepoužívám, tak proč to platit” - tak se dostaneme do absurdna typu nemám auto, vraťte mi prachy z dálnic. Na co onkologopický centra, u nás v rodině nikdo rakovinu neměl… Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ajaj Odesláno 1. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. prosince 2023 před 8 minutami, African napsal: Když já se nechám poslední dobou lehce unést, chce to do hor... vyčistit čakry Hele, já bejt na tvým místě, tak nás tady všechny pošlu od prdele, dám si panáka a jdu spát. Ráno čerstvej jak rybička, zajdu na tu pošlu (nebo kde to bylo) a řeknu ať mě vyškrtnou, že jsem měl emočně náročný týden a kdyz nevyškrtnou, tak je taky poslat tam kam nás a jít na kolo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Conrad Odesláno 1. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. prosince 2023 (upraveno) před 15 minutami, Ajaj napsal: @Conrad- ještě jednou: nebavíme se o změně financování, zda ty peníze vytáhneš daňovému poplatníkovi z levé kapsi (daně) nebo pravé (poplatky). Případně o tom kolik. To vše je pro mě legitimní debata. pokud se ale bavíme se o návrhu petice (jak jsem to pochopil), která má buď přímo věřejnoprávní vysílání zrušit nebo říct “vydělej si na sebe” (což je to samý neb z toho vytvoříš jen další komerční kanál), tak se naše názorové plochy liší jako den a noc neb chápu že nechápeš základní náplň té služby. P.S. kdybychom všechny statky/služby státu vztáhli do debaty “já to nepoužívám, tak proč to platit” - tak se dostaneme do absurdna typu nemám auto, vraťte mi prachy z dálnic. Na co onkologopický centra, u nás v rodině nikdo rakovinu neměl… Dovolím si nesouhlasit. V případě že nebudu službu chtít poplatek mi nikdo z kapsy nevytáhne a TV se bude muset snažit, aby byla taková, abych by ji chtěl. Když má zaručen pravidelný příjem moc se snažit nemusí, své dostane tak jako tak Co se týče dálnice známku si nemusím koupit pokud po ní nebudu jezdit Nin ve zlém Upraveno 1. prosince 2023 uživatelem Conrad Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ajaj Odesláno 1. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. prosince 2023 před 6 minutami, Harwey napsal: Od jula mame koncesionarske poplatky zrusene, a nevidim, nepocujem, ze by sa nieco v RTVS zhorsilo. Můj bod jedna co jsem napsal Conrádovi. Uznávám, že platit to přímo z rozpočtu je opticky lepší (což je, upřímně, tragédie úrovně voličů), ale s obrovský rizikem vytvářením tlaku vlády - nevysíláš o mě pěkné, tak to příští rok zkrouhneme P.S. jestli to dobře chápu, tak RTVS má xy % z rozpočtu. Je to ale definováno pouze zákonem nebo jaká je tam další pojistka, aby jim peníze nekrátili? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 1. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. prosince 2023 před 8 minutami, Ajaj napsal: Hele, já bejt na tvým místě, tak nás tady všechny pošlu od prdele, dám si panáka a jdu spát. Ráno čerstvej jak rybička, zajdu na tu pošlu (nebo kde to bylo) a řeknu ať mě vyškrtnou, že jsem měl emočně náročný týden a kdyz nevyškrtnou, tak je taky poslat tam kam nás a jít na kolo Na to zapomeň, za svým si stojím A když tam zítra uvidím petici proti mafii co nás odírá o prašule skrze "autorská práva všeho druhu", podepíšu ji klidně pětkrát Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Harwey Odesláno 1. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. prosince 2023 @Ajaj Národná rada Slovenskej republiky prijala 20. júna 2023 zmenu zákona č. 532/2010 o Rozhlase a televízii Slovenska, ktorá prináša nový spôsob financovania verejnoprávneho rozhlasu a televízie z verejných zdrojov. Nárokovateľný príspevok pre RTVS bude každoročne poskytovaný zo štátneho rozpočtu vo výške 0,17 % z HDP. Pri zrušení koncesionárskych poplatkov však ostáva otázkou nezávislosť RTVS, teda aby nebolo toto médium politicky ovplyvňované. Ako informuje Ministerstvo kultúry SR na webovej stránke, vedenie rezortu súhlasilo s návrhom SaS aj vzhľadom na to, že do zákona sa podarilo presadiť valorizačný mechanizmus. Ten zabezpečí, že sa bude štátny príspevok pre televíziu a rozhlas Slovenska navyšovať každý rok. „Veríme tak, že sa podarí zachovať verejnoprávny charakter tejto inštitúcie aj v ďalších rokoch bez ohľadu na to, kto bude pri moci,“ uviedol rezort kultúry na svojej webovej stránke. Od roku 2023 sa výška koncesionárskych poplatkov nemenila a bola na úrovni 4,64 eur mesačne. Vedenie rezortu chce tak odstrániť podfinancovanie RTVS, na ktoré už dopláca niekoľko rokov. „Rovnako tak je vedenie rezortu kultúry rozhodnuté prísť s takým legislatívnym návrhom a systémom financovania, ktorý rozptýli možné obavy zo zasahovania politikov do fungovania RTVS,“ uvádza ešte ministerstvo. Toto bolo este za cias Hegerovej a potom uradnickej vlady, teraz kedze je na ministerstve kultury ta sliepka z SNS, obavam sa, ze tam budu chciet zasahovat tak, ako pises. Nasadit svojich ludi aby boli spravy vzdy tie "spravne". Plan uz maju, opat rozdelit telku a rozhlas, aby mohli dosadzovat a kontrolovat dva statne podniky namiesto jedneho. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mAra_ Odesláno 1. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. prosince 2023 (upraveno) před 45 minutami, Conrad napsal: Dovolím si nesouhlasit. V případě že nebudu službu chtít poplatek mi nikdo z kapsy nevytáhne a TV se bude muset snažit, aby byla taková, abych by ji chtěl. Když má zaručen pravidelný příjem moc se snažit nemusí, své dostane tak jako tak Co se týče dálnice známku si nemusím koupit pokud po ní nebudu jezdit Nin ve zlém A co ty ostatní věci? Po obyčejných cestách jezdíš ? Dečka máš zdravá? Edit : já mám Jeep Wrangler a nepotřebuju cesty ani silničáře. Ty jo? Měl bys je platit za mě. Moje dítě je zdravé a i my rodiče, tak proč platit za zdravotní péči.... Tato argumentace se velmi příčí.... Já já já ... Meleš tu nesmysly. Edit2 : smazal jsem sprostá slova. Jen ve zkratce. Každý takto do sebe zaměřený člověk by se měl rozhlédnout okolo. Upraveno 1. prosince 2023 uživatelem mAra_ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petr_cha Odesláno 1. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. prosince 2023 Jj, asi bychom meli zavest plne placene zdravotnictvi... kdy ja trouba byl naposledy u doktora a ty mrchy mi to pojisteni strhavaj a strhavaj.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Conrad Odesláno 1. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. prosince 2023 před 3 minutami, petr_cha napsal: Jj, asi bychom meli zavest plne placene zdravotnictvi... kdy ja trouba byl naposledy u doktora a ty mrchy mi to pojisteni strhavaj a strhavaj.... Mícháš jablka s hruškama. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 1. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. prosince 2023 Stejně jako Conrad se obávám se že se tady míchají různé věci - dost možná i podle afinity diskutujících k tomu jakou sortou woke pijavic je současná ČT prolezlá. Cesty všeho druhu si dokážu zdůvodnit jako "veřejně prospěšné zařízení", stejně jako vodovody, kanalizace, nemocnice, soudy, obecní úřady, armádu, policii a parlament. Co se veřejné prospěšnosti sdělovacích prostředků týče, pochopil bych že si stát chce strategicky držet kontrolu nad klíčovou vysílací a datovou infrastrukturou - ale proč by si ve 21. století na sdělování občasných informací (na které si může klidně ze zákona vyhradit prostor i u komerčních médií) kromě ČTK potřeboval z absurdních "koncesionářských poplatků" vydržovat přebujelé hlásné trouby jako státní televizi, rozhlas - nebo rovnou old school noviny i s tiskárnama, ideálně řízené nějakým ministerstvem propagandy/pravdy? V tomhle jsem zajedno s kolegou @African - odvádět prachy do "veřejnoprávních" (a přitom stále státních) médií je stejný přežitek, jako vynucovat zákonem odvody na výpalné dacanům typu OSA ...aby nám pak tady někdo jako Strejček mohl (za Vaše i moje prachy) moralizovat o hodinkách Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dykmore Odesláno 1. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. prosince 2023 před 14 minutami, petr_cha napsal: Jj, asi bychom meli zavest plne placene zdravotnictvi... kdy ja trouba byl naposledy u doktora a ty mrchy mi to pojisteni strhavaj a strhavaj.... Jen se zeptám, takže i když se na ČT nekoukám, musím ji platit, protože se na na ni jednou budu potřebovat koukat? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mAra_ Odesláno 1. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. prosince 2023 před 6 minutami, dykmore napsal: Jen se zeptám, takže i když se na ČT nekoukám, musím ji platit, protože se na na ni jednou budu potřebovat koukat? Víš o tom , že si platíš důchodové .... A třeba se ho nedožiješ To je pech, co.... To jedoho nasere... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Conrad Odesláno 1. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. prosince 2023 před 34 minutami, mAra_ napsal: A co ty ostatní věci? Po obyčejných cestách jezdíš ? Dečka máš zdravá? Edit : já mám Jeep Wrangler a nepotřebuju cesty ani silničáře. Ty jo? Měl bys je platit za mě. Moje dítě je zdravé a i my rodiče, tak proč platit za zdravotní péči.... Tato argumentace se velmi příčí.... Já já já ... Meleš tu nesmysly. Edit2 : smazal jsem sprostá slova. Jen ve zkratce. Každý takto do sebe zaměřený člověk by se měl rozhlédnout okolo. Pokud uvažovaní o způsobu hrazení tzv. veřejnoprávní televize mícháš se zdravím tvých dětí a rodičů a na základě toho nařkneš druhého se zaměřením na sebe sama to vyžaduje značnou dávku nesoudnosti. Edit smazal jsem sprostá slova Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mAra_ Odesláno 1. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. prosince 2023 před 3 minutami, Conrad napsal: Pokud uvažovaní o způsobu hrazení tzv. veřejnoprávní televize mícháš se zdravím tvých dětí a rodičů a na základě toho nařkneš druhého se zaměřením na sebe sama to vyžaduje značnou dávku nesoudnosti. Edit smazal jsem sprostá slova Díky , že jsme se shodli. Táhni do hajzlu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ajaj Odesláno 1. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. prosince 2023 myslím, že se tady vcelku míjí 2 názorový proudy. když to zjednodušším - co chcete aby veřejnoprávní služba poskytovala? pro mě rozhodně ne, aby bavila pouze masy (na to si platím Netflix apod) anebo se nějakým jiným způsobem podbízela (tu politikům - ala Barrandov, nebo velkopodnikatelům - ala dosaď si co chceš). K čemuž všemu by lehce zklouzla, pokud se zkomercializuje. BTW - netuší někdo zda je vůbec někde v Evropě země bez financování státu? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kral083 Odesláno 1. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. prosince 2023 @mAra_ podle mě to většina tady cítí stejně, že je prostě ČT potřeba. Lhostejno,jestli se na ní dívám nebo ne. Těch důvodů je dost, kdo chce hledat najde. Jen sem si ti chtěl napsat a @Ajajže vám fandím,ale do téhle, pro mě už Facebookove diskuze,se nepřidám. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se