Přejít na obsah

Prim Sport - Záhadné pouzdro

Doporučené příspěvky

když svůj výrobek označím názvem -  pouzdro na Prim Sport I, použiju zapsanou ochrannou známku?

To je divná logika.

Aftermarketový brzdový kotouč na Ford Mondeo je použití ochranné známky, ale je nějakým způsobem neoprávněné?

Upraveno uživatelem Joskas
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 592
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Ani mně se tahle logika nezdá. Není pojmenovaný výrobek/díl, jen se píše na jaký předmět ho lze použít.

To bychom nesměli používat názvy ničeho a nikde a hodit si mašli.

chceš říct že mi kdejaký Číňan může vykroužlat brzdový obložení na Ford Mondeo a já s tím můžu čile obchodovat?

Odkaz ke komentáři

Pánové, zbytečně se hádáte, je třeba se zamyslet nad tím, o čem se tady bavíte, jedna věc je ochranná známka (označení), jiná je průmyslový vzor (tvar) a užitný vzor nebo patent (Technické řešení). To pouzdro, respektive hodinky jako celek, by mohlo podléhat ochraně průmyslovým vzorem, ale je tam prekluzivní doba ochrany a když si spočítáte, kdy ty hodinky vznikly, tak si je dneska může vyrábět kdo chce.

P.s.: a u aut je to némlich to stejný

Upraveno uživatelem JR_2010
Odkaz ke komentáři

Před týdnem mi někdo ukradl světla na škoda octavia II po faceliftu, tak jsem řešil něco podobného. Originál světla mají na boku nápis OCTAVIA , světla jsem mohl koupit i za poloviční cenu z druhovýroby, ale ani jedno toto světlo nesmí nést a taky nenese název Octavia.  Pokud by na pouzdru byl název Prim, a někdo to kopíroval i s tím nápisem, tak to si myslím, že by bylo protiprávní jednání.

Odkaz ke komentáři

tvar pouzdra chráněný není, ten může vyrábět kdo chce. Ochrannou známku Prim pro hodinky a jejich díly má zapsanou Elton a MPM.

Takže bychom se mohli shodnout na tom, že ať vyrobí pouzdro kdokoli, jedná se o druhovýrobu (novovýrobu) a ne plagiát. To, že sběratelsky jsou v podstatě bezcenné by sběratel měl být schopen posoudit sám, aniž by jej měl kdokoli nějak upozorňovat nebo se ho snažit systémově chránit (protože jinak to není sběratel), a uživatelům to může být celkem jedno, protože se jim ty hodinky prostě líbí a za ty peníze je chtějí nosit. Proto ta militantní diskuze, jestli někdo má v inzerátu upřesňovat, která továrna přesně vyrobila nové pouzdro mi přijde skoro úsměvná, problém vidím spíš v tom, že mraky lidí chtějí být přes noc sběrateli a přitom jsou jen uživateli.

Odkaz ke komentáři

Takže bychom se mohli shodnout na tom, že ať vyrobí pouzdro kdokoli, jedná se o druhovýrobu (novovýrobu) a ne plagiát. To, že sběratelsky jsou v podstatě bezcenné by sběratel měl být schopen posoudit sám, aniž by jej měl kdokoli nějak upozorňovat nebo se ho snažit systémově chránit (protože jinak to není sběratel), a uživatelům to může být celkem jedno, protože se jim ty hodinky prostě líbí a za ty peníze je chtějí nosit. Proto ta militantní diskuze, jestli někdo má v inzerátu upřesňovat, která továrna přesně vyrobila nové pouzdro mi přijde skoro úsměvná, problém vidím spíš v tom, že mraky lidí chtějí být přes noc sběrateli a přitom jsou jen uživateli.

Jsem rád,že se tu najde někdo, kdo má stejný názor na zmiňovaný problém jako já.

Odkaz ke komentáři

v tom se shodujeme. Mně vadí, jak se tomu aftermarketu tady tleská a vydává se to za rovnost originálu. Pak sem přijde nováček, nadšený co za originální skvost koupil a nestačí se divit. To že je to sběratelsky bezcenné se odtud z fora poslední dobou docela vytrácí.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...