Joskas Odesláno 18. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. března 2018 (upraveno) když svůj výrobek označím názvem - pouzdro na Prim Sport I, použiju zapsanou ochrannou známku?To je divná logika.Aftermarketový brzdový kotouč na Ford Mondeo je použití ochranné známky, ale je nějakým způsobem neoprávněné? Upraveno 18. března 2018 uživatelem Joskas Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
financ Odesláno 18. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. března 2018 náhradní díly na auta prochází nějakým schvalováním a certifikací. Jsou automobilky, který aftermarket nepodporují a v náhradě nic nekoupíš. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 18. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. března 2018 Ani mně se tahle logika nezdá. Není pojmenovaný výrobek/díl, jen se píše na jaký předmět ho lze použít.To bychom nesměli používat názvy ničeho a nikde a hodit si mašli. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 18. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. března 2018 Také asi bude rozdíl,že kotouče nejsou hlavní díl auta,tak jako pouzdro u hodinek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Joskas Odesláno 18. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. března 2018 Já vidím jediný problém. Ten prodejce napíše nové ocelové pouzdro.Ale už nenapíše, že není originální. Podle mě uvádí kupujícího v omyl a to je samo o sobě trestné.Ochrannou známku podle mě neporušuje, protože číselník s chráněným logem je originální. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 18. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. března 2018 A to se pak ale dostaneme k tomu, že třeba kastle mondea je asi nějak chráněná co se designu týče, zatímco pouzdro na sporty ne. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
financ Odesláno 18. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. března 2018 Ani mně se tahle logika nezdá. Není pojmenovaný výrobek/díl, jen se píše na jaký předmět ho lze použít.To bychom nesměli používat názvy ničeho a nikde a hodit si mašli.chceš říct že mi kdejaký Číňan může vykroužlat brzdový obložení na Ford Mondeo a já s tím můžu čile obchodovat? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Joskas Odesláno 18. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. března 2018 (upraveno) Ano, můžeš, ale nesmíš to prodávat jako originál a nesmí na tom být chráněná ochranná známka. Upraveno 18. března 2018 uživatelem Joskas Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
financ Odesláno 18. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. března 2018 Ford je ochranná známka. Bez souhlasu Fordu na to nemůžeš napsat ani že to na to auto pasuje Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 18. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. března 2018 A proč by ne? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JR_2010 Odesláno 18. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. března 2018 (upraveno) Pánové, zbytečně se hádáte, je třeba se zamyslet nad tím, o čem se tady bavíte, jedna věc je ochranná známka (označení), jiná je průmyslový vzor (tvar) a užitný vzor nebo patent (Technické řešení). To pouzdro, respektive hodinky jako celek, by mohlo podléhat ochraně průmyslovým vzorem, ale je tam prekluzivní doba ochrany a když si spočítáte, kdy ty hodinky vznikly, tak si je dneska může vyrábět kdo chce. P.s.: a u aut je to némlich to stejný Upraveno 18. března 2018 uživatelem JR_2010 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stenly Odesláno 18. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. března 2018 Před týdnem mi někdo ukradl světla na škoda octavia II po faceliftu, tak jsem řešil něco podobného. Originál světla mají na boku nápis OCTAVIA , světla jsem mohl koupit i za poloviční cenu z druhovýroby, ale ani jedno toto světlo nesmí nést a taky nenese název Octavia. Pokud by na pouzdru byl název Prim, a někdo to kopíroval i s tím nápisem, tak to si myslím, že by bylo protiprávní jednání. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Joskas Odesláno 18. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. března 2018 (upraveno) Já už jsem to psal Bohoušovi, že patent na pouzdro asi nebude. Když už, tak možná průmyslový vzor. Upraveno 18. března 2018 uživatelem Joskas Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
financ Odesláno 18. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. března 2018 tvar pouzdra chráněný není, ten může vyrábět kdo chce. Ochrannou známku Prim pro hodinky a jejich díly má zapsanou Elton a MPM. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Joskas Odesláno 18. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. března 2018 Ten číselník si může taky vyrábět kdo chce, když na něm nebude ochranná známka.Viz. třeba hodinky Parnis nebo jak se jmenují. Rolex 1:1 kromě loga. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JR_2010 Odesláno 18. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. března 2018 tvar pouzdra chráněný není, ten může vyrábět kdo chce. Ochrannou známku Prim pro hodinky a jejich díly má zapsanou Elton a MPM.Takže bychom se mohli shodnout na tom, že ať vyrobí pouzdro kdokoli, jedná se o druhovýrobu (novovýrobu) a ne plagiát. To, že sběratelsky jsou v podstatě bezcenné by sběratel měl být schopen posoudit sám, aniž by jej měl kdokoli nějak upozorňovat nebo se ho snažit systémově chránit (protože jinak to není sběratel), a uživatelům to může být celkem jedno, protože se jim ty hodinky prostě líbí a za ty peníze je chtějí nosit. Proto ta militantní diskuze, jestli někdo má v inzerátu upřesňovat, která továrna přesně vyrobila nové pouzdro mi přijde skoro úsměvná, problém vidím spíš v tom, že mraky lidí chtějí být přes noc sběrateli a přitom jsou jen uživateli. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
novopa Odesláno 18. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. března 2018 Takže bychom se mohli shodnout na tom, že ať vyrobí pouzdro kdokoli, jedná se o druhovýrobu (novovýrobu) a ne plagiát. To, že sběratelsky jsou v podstatě bezcenné by sběratel měl být schopen posoudit sám, aniž by jej měl kdokoli nějak upozorňovat nebo se ho snažit systémově chránit (protože jinak to není sběratel), a uživatelům to může být celkem jedno, protože se jim ty hodinky prostě líbí a za ty peníze je chtějí nosit. Proto ta militantní diskuze, jestli někdo má v inzerátu upřesňovat, která továrna přesně vyrobila nové pouzdro mi přijde skoro úsměvná, problém vidím spíš v tom, že mraky lidí chtějí být přes noc sběrateli a přitom jsou jen uživateli.Jsem rád,že se tu najde někdo, kdo má stejný názor na zmiňovaný problém jako já. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
financ Odesláno 18. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. března 2018 v tom se shodujeme. Mně vadí, jak se tomu aftermarketu tady tleská a vydává se to za rovnost originálu. Pak sem přijde nováček, nadšený co za originální skvost koupil a nestačí se divit. To že je to sběratelsky bezcenné se odtud z fora poslední dobou docela vytrácí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 18. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. března 2018 Protože hodnota, nebo dokonce sběratelská hodnota je cosi neurčitelného a nezměřitelného, silně subjektivního, tedy pro každého něco jiného. Jak a hlavně proč chceš někomu určovat co pro něj je a co není sběratelsky cenné?? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 18. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. března 2018 Cenu určuje trh a tedy kupující. Nemá-li to pro vás cenu, tak to prostě nekupujte. Já to dělám stejně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se