Přejít na obsah

Záměr prodat Chronomag

Chronomag

Doporučené příspěvky

V 2. 4. 2018 v 9:50, villain83 napsal:

Tvrdy jadro je kdo, kazdej, kdo tady naslinta 10.000 duchaplnych prispevku typu: diky kamo, jasny, bomba, respekt, smekam, pouzije sedum tisic druhu smajlika atp.?

Tak už jen 2127 .... :cheers:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 831
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Moc do toho nevidim, ale dnes sa forum poskytuje aj ako cloudova sluzba typu SaaS ci jak sa tomu hovori. Asi za 2 sekundy na mna z googla vyskocilo napr https://www.discourse.org/ . Ako nonforprofit komunita by sme dostali big discount a za nejake peniaze (ktore sa platia aj teraz) by sme dostali funkcnu sluzbu fora. Iste, treba to inicialne nastavit, urobit strukturu atd. A mozno sa to da nejako zmigrovat. Opakujem, dokopy nic o tom neviem, len davam do placu dalsiu ideu.

Odkaz ke komentáři

Ja mam stejne pocit ze duvod proc je chronomag na prodej je zavedeni GDPR a to, ze se to PZ nechce resit. Nevim co s tim vsechno bude spojene, ale je to narozdil od let minulych nejaka (mozna i vetsi) prace navic.

Co s myslim a je to stejne asi jedno, zpoplatnit vstup na forum by vyrazne omezilo prisun novych clenu (nevim jestli to je dobre nebo spatne), ale dobrovolny prispevek, ktery by mohl tomu kdo zaplati prinest neco navic by mohlo byt fajn, protoze to nenastve toho kdo chce forum pouzivat zdarma a prinese to neco navic nekomu kdo je ochoten zaplatit. Dale si myslim, ze dava smysl zpoplatnit inzerci, asi ne na tisice, ale muze to byt treba stovka, ktera v tom prodeji nemusi hrat zasadni roli a navic by bylo mozne nastavit napriklad zpoplatneni drivejsiho UPu atd. Druhou veci jak motivovat cleny k vytvareni kvalitniho obsahu muze byt napr hodnoceni, kdy po urcitem dosazeni muze byt clenovi odpusteno platit za ten obsah navic. Tech variant by asi mohlo byt vyrazne vice, jenom by nekdo musel chtit se o to starat, protoze samo se to neudela a je otazka jestli by nemuselo dojit k migraci na nejaky system ktery dodatecne funkce umi.

Ale ono at uz to dopadne jakkoliv tak stejne bude kvantum nasranych lidi, protoze budou mit pocit, ze se jim deje prikori a nekdo jim neco bere, pardoxne to byvaji ti, kteri pro forum neudelali vubec nic, takze me osobne by jejich nazor byl uplne volnej..

Ono to stejne nejak dopadne = pockam si a uvidim jestli mi to bude davat smysl.

Odkaz ke komentáři

V 2. 4. 2018 v 11:06, spiderer napsal:

Ja mam stejne pocit ze duvod proc je chronomag na prodej je zavedeni GDPR a to, ze se to PZ nechce resit. Nevim co s tim vsechno bude spojene, ale je to narozdil od let minulych nejaka (mozna i vetsi) prace navic.

....

GDPR je zbytečný strašák. Oproti fízlovským systémům jako je FB apod. je výhodou podobného fóra právě jeho anonymita. K žádné správě osobních údajů zde nedochází.

Odkaz ke komentáři

V 2. 4. 2018 v 10:33, ivan_989 napsal:

Moc do toho nevidim, ale dnes sa forum poskytuje aj ako cloudova sluzba typu SaaS ci jak sa tomu hovori. Asi za 2 sekundy na mna z googla vyskocilo napr https://www.discourse.org/ . Ako nonforprofit komunita by sme dostali big discount a za nejake peniaze (ktore sa platia aj teraz) by sme dostali funkcnu sluzbu fora. Iste, treba to inicialne nastavit, urobit strukturu atd. A mozno sa to da nejako zmigrovat. Opakujem, dokopy nic o tom neviem, len davam do placu dalsiu ideu.

To už muzem rovnou na Google plus sit .. proste k nekomu velkemu.. :-)
Odkaz ke komentáři

V 2. 4. 2018 v 9:50, villain83 napsal:

Tvrdy jadro je kdo, kazdej, kdo tady naslinta 10.000 duchaplnych prispevku typu: diky kamo, jasny, bomba, respekt, smekam, pouzije sedum tisic druhu smajlika atp.?

S nadhledem řečeno. Sám si toto jádro představuji, jako členy, kteří přispívají hodnotně a pravidelně, to jest mimo Ty kecy, které jsi zmínil Ty a pak asi i ty, kteří jsou tu minimálně dvakrát denně. Už jen to, že je sem něco táhne nebo jsou tu rádi. Je to aspoň názor, kec a plk jednotlivce :)

Odkaz ke komentáři

V 2. 4. 2018 v 10:33, ivan_989 napsal:

Jo jo, všichni chceme být pod drobnohledem a PZ se nemůže dočkat, až Ti dá práva k databázi. Ty migrante ...... :cheers:

Odkaz ke komentáři

Nabízel jsem možnost zapojit se do koupi tohoto projektu kamarádovi, který si myslím těmto investicím rozumí a dlouhodobě do těchto projektů investuje. Řekl mi na to po týdnu, jestli jsem se nezbláznil. Takto to beru. Kupovat fórum je nesmysl. Historie je fajn, ale i o tu se dá přijít. Pro investora nemá fórum žádnou přidanou hodnotu a kromě hodnoty PR a SR je to k ničemu. Možná je lepší začít budovat na jiné platformě jiný projekt. Po tahanicích tady to koupí jen jeliman, nebo investor, který to prostě zkusí a nemusí to vyjít. 

Hodnotím to jako ztrátu času a kecy tady tomu jen napomáhají. 

V Polsku jsou myslím dvě aktivní fóra. Na jednom jsem a neplatí se nic ani za členství ani za inzeráty. Žije z reklamy ale ne z adsense, ale z partnerské reklamy. Banery firem, které s hodinkami obchodují. Korunka ke korunce a je z toho peníz, který jim dovoluje pořádat srazy a hodnotné přednášky. Vydávají občasník atd.

Podle mě to zemře, což je obrovská škoda. A bude za to moc jen Zandl, který neudržel to co začal. A teď to chce prodat. Ať jde do háje. 

To že teď nefungují SZ je podle mě pouze záměrný krok. Toto není normální.

Odkaz ke komentáři

V 2. 4. 2018 v 12:25, Sborez napsal:

Nabízel jsem možnost zapojit se do koupi tohoto projektu kamarádovi, který si myslím těmto investicím rozumí a dlouhodobě do těchto projektů investuje. Řekl mi na to po týdnu, jestli jsem se nezbláznil. Takto to beru. Kupovat fórum je nesmysl. Historie je fajn, ale i o tu se dá přijít. Pro investora nemá fórum žádnou přidanou hodnotu a kromě hodnoty PR a SR je to k ničemu. Možná je lepší začít budovat na jiné platformě jiný projekt. Po tahanicích tady to koupí jen jeliman, nebo investor, který to prostě zkusí a nemusí to vyjít. 

Hodnotím to jako ztrátu času a kecy tady tomu jen napomáhají. 

V Polsku jsou myslím dvě aktivní fóra. Na jednom jsem a neplatí se nic ani za členství ani za inzeráty. Žije z reklamy ale ne z adsense, ale z partnerské reklamy. Banery firem, které s hodinkami obchodují. Korunka ke korunce a je z toho peníz, který jim dovoluje pořádat srazy a hodnotné přednášky. Vydávají občasník atd.

Podle mě to zemře, což je obrovská škoda. A bude za to moc jen Zandl, který neudržel to co začal. A teď to chce prodat. Ať jde do háje. 

To že teď nefungují SZ je podle mě pouze záměrný krok. Toto není normální.

Omlouvám se za šťourání, ale vše by mělo mít alespoň nějakou formu. Takže buď Patrik nebo třeba p. Zandl. A co já vím, tak to tady pro nás Patrik provozoval cca 13 let. Klobouk dolů. No a teď asi pro Patrika nastal čas se posunout někam jinam nebo někam dál nebo ho to už jen prostě nebaví, tak fórum nabídl k odprodeji, aby mohlo žít dál. Nikdo mu to nemůže vyčítat nebo dávat za vinu. Doufám, že se kupec najde a bude to to zase v pohodě.

Odkaz ke komentáři

Berte, pro me je motiv zcela jasny, ale podotykam, ze je to muj osobni nazor: vypnutim SZ je zabraneno pripadnemu hromadnemu presunu clenu na jine forum, resp. eliminovana moznost, jak by se mohli clenove na necem takovem domluvit (nebo na jinych krocich, ktere by mohli ohrozit ci uz prodej nebo "fungovani fora").

Ale samozrejme je mozne, ze se seredne pletu.

Odkaz ke komentáři

Kluci, nehledáte v tom někteří konspirační teorie? Proč by to někdo dělal? A proč až teď? A proč by nás tady potřeboval udržet? Vždyť je spousta komunikačních kanálů, jak se dozvědět o novém foru nebo jiném počinu (například zmíněný FCB) nebo spousta lidí se tady zná a má na sebe kontakty. Jedna věc se ovšem Patrikovi a Kamilovi nedají upřít, ať do dopadlo nebo dopadne jakkoliv, než se to tady zvrtlo a vyhrotilo před časem, tak vše fungovalo a výpadky čehokoliv byly řešeny v rámci jednotek, maximálně desítek hodin. Po tom, co se tady začalo, jak do jednoho (bitcoin), tak do druhého kopat (nahé baby a jiné střety), tak to šlo z kopce a tohle je následek. Přijde mi to celkem pochopitelné a spíš to chápu tak, že to oba přestalo bavit. Ale křičet tady do éteru, že to ten či onen podělal, je fakt mimo mísu, stejně jako to, že někdo ovlivňuje SZ a vypíná je podle rozmaru, sorry tomu nevěřím.  

Odkaz ke komentáři

V 2. 4. 2018 v 12:44, Honza.manta napsal:

Omlouvám se za šťourání, ale vše by mělo mít alespoň nějakou formu. Takže buď Patrik nebo třeba p. Zandl. A co já vím, tak to tady pro nás Patrik provozoval cca 13 let. Klobouk dolů. No a teď asi pro Patrika nastal čas se posunout někam jinam nebo někam dál nebo ho to už jen prostě nebaví, tak fórum nabídl k odprodeji, aby mohlo žít dál. Nikdo mu to nemůže vyčítat nebo dávat za vinu. Doufám, že se kupec najde a bude to to zase v pohodě.

Nikomu neubírám zásluhu na tom, že to tady X let provozoval. Z povahy podnikání pana Zandla to ale beru od začátku jako podnikatelský záměr, který nevyšel. Považuji za důležité, podnikání se ctí ukončit, když už ho rozjedu a nepovede se a vypnutí SZ je dle mě sviňárna, kterou si mohl ušetřit, nebo se k ní veřejně vyjádřit. Stejně jako jeho poslední pokus na něm vydělat formou miningu. 

Provozovat fórum je dle mě nějaká společenská zodpovědnost za chod. A to nezvládl. 

Odkaz ke komentáři

V 2. 4. 2018 v 12:38, Bert napsal:

Motiv? Já ho tam nevidím. Ty ano?

A Tobě, jako moderátorovi to pan Zandl vysvětlil? Pokud ano, prosím, poděl se. Pokud nesdělil, jak můžeš tvrdit, že v tom záměr není, když ani Ty jako moderátor o tom nic nevíš? Stačilo někde napsat: Technická závada, makáme na tom, do týdne bude hotovo. Ale ono nic.

Odkaz ke komentáři

V 2. 4. 2018 v 13:01, Sphinxx napsal:

stejně jako to, že někdo ovlivňuje SZ a vypíná je podle rozmaru, sorry tomu nevěřím.  

Tak kde je nějaké vysvětlení? Pokud by někomu záleželo na uživatelích, nebo na samotném fóru, proč se k tomu nevyjádří? 

Odkaz ke komentáři

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...