paya01 Odesláno 1. února 2023 Nahlásit Odesláno 1. února 2023 Schengen? Takže volný průjezd hranicemi?
botswan Odesláno 1. února 2023 Nahlásit Odesláno 1. února 2023 V schengenu jsou ale v jednotné celni unii podle mě ne...
Micey Odesláno 1. února 2023 Nahlásit Odesláno 1. února 2023 To je mozny, ale dph bys mel zaplatit urcite. Jak moc to kdo pri prejezdu hranic udela, to uz je na kazdym..
Ondrasss Odesláno 2. března 2023 Nahlásit Odesláno 2. března 2023 Zdravím zdejší pacienty, Již dlouho si brousím zuby na Dietrich SD-1, ale shipping je ze Singapuru. Má někdo zkušenosti s Gnomon? Popřípadě se cle a DPH z poslední doby? https://www.gnomonwatches.com/collections/dietrich/products/sd-1-tropic-green-gnomon-exclusive Díky. O.
vtxx Odesláno 9. března 2023 Nahlásit Odesláno 9. března 2023 Ahoj, GNOMON je v pohode, ale clu a zejmena DPH se nevyhnes, musela by to byt nahoda.
Kotlick Odesláno 14. března 2023 Nahlásit Odesláno 14. března 2023 Chtěl bych koupit hodinky z UK od soukromého prodejce na Chrono24. Jaké mě čekají peripetie na české straně? Předpokládám zaslání nějakou větší kurýrní služnou ala DHL. Cenovku bych asi dokládal výpisem z účtu. Máte někdo čerstvou zkušenost?
Dokusan Odesláno 14. března 2023 Nahlásit Odesláno 14. března 2023 před 6 minutami, Kotlick napsal: Chtěl bych koupit hodinky z UK od soukromého prodejce na Chrono24. Jaké mě čekají peripetie na české straně? Předpokládám zaslání nějakou větší kurýrní služnou ala DHL. Cenovku bych asi dokládal výpisem z účtu. Máte někdo čerstvou zkušenost? Tak ony to nemusí být žádné složité peripetie. Záleží čím to pošle. V principu vyplníš plnou moc k celnímu zastupování (pokud to nechceš slít sám osobně), vygeneruješ si číslo EORI u celní správy, vyplníš online formulář, kde přiložíš doklad o platbě případně kopii objednávky či printscreen nabídky, případně odsouhlasíš, že údaje od odesílatele jsou v pořádku. Pak už jen platíš, za celní zastoupení a celní dluh. DPH se počítá z celkové uhrazené částky (cena hodinek+případné poštovné) U DHL (Ostrava) naprosto bez problémů. Někdy se to obejde i bez plné moci (ta nemusí být ověřená)
Dwouk Odesláno 23. dubna 2023 Nahlásit Odesláno 23. dubna 2023 Ahoj, clo/daň jsem platitl už mnohokrát přes česou poštu. Výzva k zaplacení mi přišla defakto dříve než bylo odesláno zboží z důvodu elektronické evidence u DHL. Celkově no problem, clo je placeno jako dobírka české poště. Zdržení je v řádu dnů ale jednou mi to clili snad i 10 dnů. Japonsko, USA, U.K. no problem. Dokládal jsem bankovní převod, paypal platbu a screen z ebay nebo přímo email fakturu. R
nizkotucnytvaroh Odesláno 23. dubna 2023 Nahlásit Odesláno 23. dubna 2023 V 14. 3. 2023 v 9:00, Kotlick napsal: Chtěl bych koupit hodinky z UK od soukromého prodejce na Chrono24. Jaké mě čekají peripetie na české straně? Předpokládám zaslání nějakou větší kurýrní služnou ala DHL. Cenovku bych asi dokládal výpisem z účtu. Máte někdo čerstvou zkušenost? Jak píše kolega výše, záleží čím to pošle, mě aktuálně jdou z UK hodinky tak 20dní, mezitím se změnilo číslo zásilky, a od 17. To leží na celnici. Šlo to přes Hermés>PostNL>CPost. Nejlepší zkušenosti s rychlostí doručení, i sledováním stavu zásilky mám s UPS, DHL, naopak nejpomalejší je Correos España a očividně ten Hermés.
Gustaf Odesláno 27. dubna 2023 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2023 (upraveno) Dnes nákup pedálů na kolo z Německa.... předali zásilku české poště a od nich přišel mejl, tohle: Vážený zákazníku, očekáváme příchod Vaší zásilky ze zahraničí do ČR s číslem xxxxxx Proběhne u ní celní řízení, ve kterém Vás můžeme zastoupit. Pro rychlejší průběh celního řízení doplňte údaje o zásilce, které jsou důležité pro úspěšné vyřízení celních záležitostí u Vaší zásilky. Údaje k zásilce můžete doplnit na: Co mám dělat? Vyplnit, srát na to? Prof mě tohle vůbec přišlo, když jde o nákup z de? Na tom shopu už jsem normálně kupoval a nikdy nic.... setkal jste se s tím někdo? Upraveno 27. dubna 2023 uživatelem Gustaf
Campino Odesláno 27. dubna 2023 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2023 V 1. 2. 2023 v 15:18, botswan napsal: Zdravím, nevíte jak je to s DPH a clem ve Švýcarsku/Lichtejnštensko, kdybych hypoteticky pořídil hodinky osobně v kamenném obchodě? Díky za info Neviem či to chápem správne, ale chceš kúpit hodinky v CH a priviezt domov? ja som si v CH hodinky kúpil v kamennom obchode, dal som ich do kufra a doviezol domov. Nikto ma na colnici nezastavil, takže bez poplatkov
bluman Odesláno 27. dubna 2023 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2023 1 hour ago, Gustaf said: Dnes nákup pedálů na kolo z Německa.... předali zásilku české poště a od nich přišel mejl, tohle: Vážený zákazníku, očekáváme příchod Vaší zásilky ze zahraničí do ČR s číslem xxxxxx Proběhne u ní celní řízení, ve kterém Vás můžeme zastoupit. Pro rychlejší průběh celního řízení doplňte údaje o zásilce, které jsou důležité pro úspěšné vyřízení celních záležitostí u Vaší zásilky. Údaje k zásilce můžete doplnit na: Co mám dělat? Vyplnit, srát na to? Prof mě tohle vůbec přišlo, když jde o nákup z de? Na tom shopu už jsem normálně kupoval a nikdy nic.... setkal jste se s tím někdo? moze byt, ze si to sice objednal v de shope, ale niektore tovary nemaju na sklade v eu, ale sa mozu zasielat odniekial mimo eu (najcastejsie cina). aj na nemeckom amazone je plno takych produktov. asi by som to vyplnil, ale pytaj si k tomu blizsie info
bluman Odesláno 27. dubna 2023 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2023 (upraveno) 30 minutes ago, Campino said: Neviem či to chápem správne, ale chceš kúpit hodinky v CH a priviezt domov? ja som si v CH hodinky kúpil v kamennom obchode, dal som ich do kufra a doviezol domov. Nikto ma na colnici nezastavil, takže bez poplatkov @botswan asi mysli duty free, t.j. ci ti to predaju bez resp. po vyvoze vratia Svajciarsku DPH Upraveno 27. dubna 2023 uživatelem bluman
Campino Odesláno 27. dubna 2023 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2023 před 4 minutami, bluman napsal: @botswan asi mysli duty free, t.j. ci ti to predaju bez resp. po vyvoze vratia Svajciarsku DPH Bez ti to nepredajú a Svajčiarska Dph je tuším 10% a takú zľavu dostaneš aj tu
Gustaf Odesláno 27. dubna 2023 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2023 (upraveno) před 45 minutami, bluman napsal: moze byt, ze si to sice objednal v de shope, ale niektore tovary nemaju na sklade v eu, ale sa mozu zasielat odniekial mimo eu (najcastejsie cina). aj na nemeckom amazone je plno takych produktov. asi by som to vyplnil, ale pytaj si k tomu blizsie info Ne, je to normální proverenej nemeckej e-shop s kolama a vecma na ně. Dnes jsem objednal a už odesílaji. Žádná Čína.... Upraveno 27. dubna 2023 uživatelem Gustaf
Micey Odesláno 27. dubna 2023 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2023 Ale jo, taky se mi to parkrat stalo.. nevim jestli to byl bike-discount, bike24.. poprve sem byl vyplasenej, ale kdyz se na to vyseres, dobre to dopadne. Oni jak pisou zemi puvodu na fakture a de to pres DHL/DP a CP, tak je v tom kapku bordel no.
iparlesak Odesláno 3. května 2023 Nahlásit Odesláno 3. května 2023 V 6. 1. 2023 v 23:13, xbraj19 napsal: @Ondrais S Japonském má EU dohodu, takže u 97% zboží se clo neplatí. Na hodinky je úplně minimální, takže nerozumím jak jsi mohl platit 27% (DPH + clo) naposledy pouze DPH
Harwey Odesláno 3. května 2023 Nahlásit Odesláno 3. května 2023 @iparlesak co za skvost potrebujes tak rychlo predat.
iparlesak Odesláno 3. května 2023 Nahlásit Odesláno 3. května 2023 před 1 minutou, Harwey napsal: @iparlesak co za skvost potrebujes tak rychlo predat. Ball Engineer Hydrocarbon Ceramic XV - dobrej postřeh
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se