Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

@paya01 nojo, ale tohle trošku mění význam toho, co jsi psal prve... Jakmile jsi jednal s UPS, proběhlo řízení, byla vypočtena částka a znal jsi ji před samotným doručením, to by v tom byl čert, kdyby z tebe prachy nevydyndali 😎 Jestli to řidič chtěl nechtěl přijmout nebo co ti tvrdil při předání není rozhodující.

Takže jsme doma. Proclení a doplatek DPH, pokud je stanoven předem před doručením, ámen s námi😇

Odesláno
Od januara objednavky z UK do 22€ bez cla a DPH, 22-150€ len clo, nad 150€ aj clo aj DPH.
Uz to je oficialne?
Nemal by byt potom tovar uctovany bez uk vat?

Sent via IPoAC

Odesláno

Nemáte někdo čerstvou zkušenost jak to vypadá na vyměňovacích poštách? Mám teď balíček na vyměňovací poště v Praze a taky v Břeclavi. Je tam asi přetlak co?

Volají si sami kvůli clení, nebo to vyclí a pošťák přinese dobírku automaticky? Nebo to mám uhánět po telefonu. Nemám to na vánoce, ale zase se na to těším 😉

Odesláno

@Kotlick teď je tam peklo. Totální přetíženost. Nevím, jestli je jak uhánět. Osobně se to na proclívací poště dá vyřídit, když ssebou vezmeš doklady o nákupu. Ale nevím, jestli nejprve nemusíš dostat vyrozumění o tom, že zboží bude procleno. 

Odesláno

Hele, tusite nekdo, jak je to s dovozem z Lichtenstejnska? Oni sou si myslim celkem blizky se Svycarskem, coz by naznacovalo DPH..? Guglit obvykle celkem umim, ale tady jsem jasnou odpoved nenasel.

Odesláno

Jak vám chodí balíky z US? Jdou mi dva tahy, podáno u USPS a od 1.12. mi tam svítí tohle:

December 1, 2020, 4:09 pm
Processed Through Regional Facility
LOS ANGELES CA INTERNATIONAL DISTRIBUTION CENTER 
Your item was processed through our LOS ANGELES CA INTERNATIONAL DISTRIBUTION CENTER facility on December 1, 2020 at 4:09 pm. The item is currently in transit to the destination.

Odesláno (upraveno)

Ja sem objednal na hodinkee casia a za 3 dny včetne procleni jsem to mel před barákem. Jako to jsem nepochopil!

Upraveno uživatelem tikzot
Odesláno
V 19. 12. 2020 v 20:35, Liqid napsal:

Jak vám chodí balíky z US? Jdou mi dva tahy, podáno u USPS a od 1.12. mi tam svítí tohle:

December 1, 2020, 4:09 pm
Processed Through Regional Facility
LOS ANGELES CA INTERNATIONAL DISTRIBUTION CENTER 
Your item was processed through our LOS ANGELES CA INTERNATIONAL DISTRIBUTION CENTER facility on December 1, 2020 at 4:09 pm. The item is currently in transit to the destination.

Uncle Seiko tah mi dosel za cca 3 tydny,  do posty to zadal 29.11.

Odesláno

Ahoj,

jdu si pro radu. Mám vyhlídnuté hodinky mimo EU,  prodejce navrhuje, že pošle krabici s doklady zvlášť a zvlášť následně hodinky. A píše, že vystaví fakturu na cenu “za servis” hodinek cca 300 usd.

Vzhledem k tomu, že se jedná o hodinky v běžné ceně cca 110k, tak se chci zeptat, zda zaplatím clo a dph jen z deklarované ceny servisu nebo zda se budou snažit určit běžnou cenu hodinek na trhu a požadovat zaplacení cla a daně z běžné ceny hodinek?

Díky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...