Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Návštěvník Kamil
Odesláno

Narazil jsem na zajímavé hodinky. Čínský klon Unitasu se "swan" regulací, antireflexní safírové sklo, ostatní popis netřeba - viz obrázky. Cena: 200 USD.

post-147-1206612314.jpg

post-147-1206612323.jpg

post-147-1206612334.jpg

post-147-1206612343.jpg

post-147-1206612357.jpg

• Odpovědi 56
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Koupili byste si čínskej klon BMW X5?

Jezdili byste v čínským klonu BMW X5?

Jestli odpovědi na obě otázky zní ANO, je tady třetí otázka:

Připadali byste si jako zakomplexovaný chudáčkové?

Návštěvník Kamil
Odesláno

A kdo všechno po válce klonoval americká auta? Poláci, Rusové, Indové, Japonci, možná i Němci ...

Odesláno
  Kamil napsal:
A kdo všechno po válce klonoval americká auta? Poláci, Rusové, Indové, Japonci, možná i Němci ...

No to je sice fakt, ale neni klon, jako klon. U těch hodinek je to trochu jíný tim, že je to trochu jako kumšt a tam je kopírování vždycky ošemetný. Kumštíř se snaží vnést nějakou invenci, i když je to blbej kopista.

Odesláno
  Kamil napsal:

No nevím, jestli to byly přímo klony... Tady se fakt bavíme o naprosto sprostém obšlehnutí všeho. Ale tahle debata tady byla x-krát a je asi zbytečný to znovu otvírat. Za sebe bych si tohle na ruku nedal.

Odesláno

Za mě nikdy. V určitém smyslu je to vykrádání a já zloděje nepodporuju.

(Nebo jinak - jak se říká v jednom klasickém filmu: "I když je ségra pěkná a moc fajn holka, jsou věci které se prostě nedělají.")

Odesláno
  Kamil napsal:
Narazil jsem na zajímavé hodinky. Čínský klon Unitasu se "swan" regulací, antireflexní safírové sklo, ostatní popis netřeba - viz obrázky. Cena: 200 USD.

Za mě říkám (spíše) ne. Asi by bylo hodně trapné, kdybych s těmito hodinkami (nebo jakýmikoliv jinými kopiemi) potkal někoho, kdo má na ruce originál. Za tu hanbu to nestojí, pokud nemám na originál, kopii nechci. Když už, tak originál design (pokud takový vůbec může dneska existovat) a raději z Japonska, když už...

Odesláno

Debata už tu proběhla X-krát. Jen bych podotkl, že klonem je např. i Steinhardt. Nebo potápky, počínaje Omegou, přes O&W po Seiko a Orient.

Pokud se jedná o licenční stroj (např. Venus 175 - Seagull) - je to klon?

Návštěvník Kamil
Odesláno
  Foundryman napsal:
Nebo potápky, počínaje Omegou...

Které Omegy máš na mysli?

Odesláno
  Foundryman napsal:
Kamile, chvilku počkej, vyšťourám fotku. Mám na mysli design inspirovaný prvotními Rolexy.

Myslím, že problém čínských klonů spočívá v primárním zájmu vyrobit hodinky, maximálně se podobající na trhu žádanému a vyhledávanému (a drahému) modelu. Se Steinhartem souhlasím, protože ty samé hodinky lze koupit pod různými názvy.

Návštěvník Kamil
Odesláno (upraveno)
  Foundryman napsal:
Kamile, chvilku počkej, vyšťourám fotku. Mám na mysli design inspirovaný prvotními Rolexy.

Dva světově nejkopírovanější původní potápěčské modely jsou Rolex Submariner a Omega Saemaster.

post-147-1206646893.jpg

Upraveno uživatelem Kamil
Odesláno
  CzechJoker napsal:
Myslím, že problém čínských klonů spočívá v primárním zájmu vyrobit hodinky, maximálně se podobající na trhu žádanému a vyhledávanému (a drahému) modelu. Se Steinhartem souhlasím, protože ty samé hodinky lze koupit pod různými názvy.

Souhlas, ale toto provozuje řada i renomovaných firem. A nejen v hodinářské branži. Teď to nemůžu najít, ale někde tady na fóru jsou fotky různých značek inspirovaných designem Submarinerů. I ta Omega tam je. Pokud se nejedná o padělek, byl bych shovívavý, nedovedu si představit, že bych při každém nákupu prováděl hloubkovou rešerši produkce různých značek, abych zjistil, zda se jedná vskutku o původní originál.

Ale už to tu bylo semleto a přežvejkáno snad tisíckrát.

Odesláno
  Kamil napsal:

auta nejsou hodinky a taky je to trochu jinej případ, ani ten ruskej Dněpr není úplnej klon BMW R12. Jinak nošení takovejch hodinek je každýho věc a jen záleží jak si to ustojí. Pro lidi co je znají a vědí ...bude mít hodinky od takovejch bastlerů jeko je třeba helenarou, pro ostatní kus nějakýho nábytku kolem zápěstí. Takže vo co jde?

Odesláno

Omlouvám se za neznalost - mohl by mi někdo říct, který typ Unitasu byl klonován? Zatím jsem se s žádným takovým Unitasem (myslím tvar můstků a mikroregulaci) nesetkal. :notworthy:

Návštěvník Kamil
Odesláno (upraveno)
  Kupa54 napsal:
Omlouvám se za neznalost - mohl by mi někdo říct, který typ Unitasu byl klonován? Zatím jsem se s žádným takovým Unitasem (myslím tvar můstků a mikroregulaci) nesetkal. :notworthy:

6497-2. Třeba Panerai si je podobně upravovalo.

http://forums.watchuseek.com/showthread.php?t=29878

Upraveno uživatelem Kamil
Odesláno (upraveno)
  Foundryman napsal:
Souhlas, ale toto provozuje řada i renomovaných firem. A nejen v hodinářské branži. Teď to nemůžu najít, ale někde tady na fóru jsou fotky různých značek inspirovaných designem Submarinerů. I ta Omega tam je. Pokud se nejedná o padělek, byl bych shovívavý, nedovedu si představit, že bych při každém nákupu prováděl hloubkovou rešerši produkce různých značek, abych zjistil, zda se jedná vskutku o původní originál.

Ale už to tu bylo semleto a přežvejkáno snad tisíckrát.

No hloubkovou rešerši asi ne, přecijen tam chybí ta výmluvná možnost odpovědi - "Pravděpodobně ano, v nevědomosti." ... Což je asi i nejčastější důvod nákup a prosperity producentů klonů, faků, napodobenin a jim podobných produktů (můj názor, těžko říct jak moc se liší od reality). Každopádně tato diskuze je směřována trochu jinam, k náklonnosti nebo frivolnosti vůči tomuto činění - výrobě a užívání.

Na druhou stranu, co se podobnosti konstrukce a designu týče, je třeba určité schovívavosti, jelikož variabilita tradičního designu hodinek je značně nízká s ohledem na dlouhou historii a ohromné množství vyprodukovaných modelů. Jasně ale, že celkové vykrádání designu nebo klonování čehokoliv je z mého pohledu minimálně neetické a nesprávné. To že si to pak lidé koupí je druhá věc. Ja zajímavé ale sledovat, kam až se karaoke kapitalismus v podání nejprve Japonska, pak Koree a pravděpodobně do budoucna i v podání Indie a Číny dostal - díky postupně se rozrůstajícím inovacím klonů a napodobenin. Je to stejné jako s lidským jedincem, nejprve dítě napodobuje rodiče, pak zkoumá ostatní, pak se snaží něco naučit no a v lepším případě pak toto všechno, co vstřebalo, rozvíjí ku prospěchu svému i občas ostatních. Ale omlouvat klonování nehodlám, no way B)

edit: jak bysme byli rádi, kdyby se větší část arabské a africké populace snažilo radši klonovat a napodobovat naše produkty a užívat je, než jen vést destruktivní způsob života... tím nemyslím zbraně :huh:

Upraveno uživatelem thovt
Odesláno

Porovnávat napodobeniny s alchymií vývoje jedince je opravdu dětinské. Každý se učí z práce mistrů, pro to aby jí následně posunul dál, když na to má. Založit si ale na takovým kopírování "business" je přinejmenším trapný, vyjímku má snad jen General Copy.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...