fOE Odesláno 27. dubna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. dubna 2018 Je to v rovine uvah a jen a jen uvah, takze ti z vazenych clenu fora, ktere by melo otravovat psat nazor nekomu kdo jej treba pak stejne odignoruje (coz hrozi), anebo proste jen nepouzije (coz hrozi taky), muzou prestat cist cca zde. Pro ty ostatni:Uz nejakou dobu se pohravam s myslenkou koupit prvni (a mozna navzdy posledni) lepsi hodinky manzelce. Do ted nosi sve letite 38mm Timex a je spokojena, ale mel jsem pocit ze navsteva muzea v Glashütte ji trosku nalomila. Nemam pevne dany strop (ikdyz nejake diamanty vykladane rolexky jsou uplne mimo), ale co mi tak nejvic padlo do oka jsou tyhle tri kousky, i se zduvodnenim proc jsem se zatim k nicemu nerozhoupal. Nomos Tangente 33 (bila / champagne)Plusem je vyssi horologie, minusem trosicku rozmer, zvlast ve spojeni s malou vterinovkou, kterou zena obcas pri praci potrebuje. Vic se mi pro lepsi polovicku hodi champagne provedeni, ten je ale prave jen v tech 33mm, 35mm delaji pokud se nepletu jen v bile. Jinak jeste kvituju minimalizmus a krasny remen. Nomos Club 36mm (Campus)Dalsi moznosti je od Nomosu Club nebo Campus. Barevne schema vim, ze se zene bude vic libit to na campusu, ale pres ten pseudo-california dial se nejak nemuzu prenest. Je to jako byt taaaakhle blizko k dokonalym hodinkam pro drahou polovicku a pak je takhle zmrsit. :-/Takze se nabizi klasicky Club, po shlednuti par videii a fotek se ale obavam ze tak jako tak uz budou na zenske ruce kvuli delce nozek stejne trosicku moc (coz by platilo i pro Campus, ano) a celkove mi to barevne schema prijde spis muzske nez zenske. Sinn 434 St Perlmutt WProtoze ani jedna z predeslych moznosti neni ideal zabrouzdal jsem k sinnum. Tem po designove strance nemam co vytknout => maji myslim idealni velikost nekde mezi tangente a club, tak jako ty zbyvajici dva kousky nejsou nijak tezke, nijak vysoke, barevna skala idealni, jsou elegantni a zaujmou perletovym cifrem. Jenze jsou jen quartz, coz ciste z pohledu praktickeho zenu spis potesi, ale to pak tak nejak miji smysl tohoto cviceni "stahnout zenu k vyssi horologii". Clovek se muze utesovat, ze sinn se i s quartzem trosku vyhral, a ze i tak to bude z timexu skok "jako prase", ale nejak se nemuzu zbavit dojmu ze jsem sice skocil, ale nedoskocil... jestli mi rozumite. Ikdyz preferuji nemecke hodinky, dival jsem se po nejakych tissotkach, certinach atd. ale nic me nenadchlo na 100%. Takze dotaz pro mistni vice znale, co treba taky nekdy resili podobny problem: Napada vas nejaka alternativa, viz to co jsem popsal nahore? Nebo mate na ty tri kousky v necem jiny nazor, v necem se pletu?Asi ani necekam, ze to tu nejak jednoduse rozseknu, ale jakakoli uvaha, koment nebo idea bude vitana.Vsem predem dik. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
financ Odesláno 27. dubna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. dubna 2018 a ptal ses manželky který se ji líbí? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 27. dubna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. dubna 2018 (upraveno) OT: Ta by mu dala :-) To si můžeš dovolit jen Ty Davide jí nějaké jen tak "dát " /které se jí líbí,myšleno/. :-) Upraveno 27. dubna 2018 uživatelem bohus76 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tea Odesláno 27. dubna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. dubna 2018 jen pozn.: Tangente mají Champagne 35mm ciferník ve verzi Tangente neomatic. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fOE Odesláno 27. dubna 2018 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 27. dubna 2018 Znovu zdravim panove a znovu diky za odpovedi.1) Ne, zeny jsem se neptal a ani to neplanuju, protoze tusim odpoved: zadne. Ale jak uz jednou budou doma... 2) Nevim proč jsem si myslel, ze neomatik jsou az 38mm, takhle to vypada samo lip. Ale uz jsme trosicku jinde cenou (ano, strop jsem nedal, ale s kazdou tisicovkou E navic bude spokojenost zeny spis klesat, takze i to zvazuju), furt zustava mala vterinovka, a z dua pevne dynko vs. pruhled taky preferuju spis kov. Takze jsme bliz, ale furt ne "tam". Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
diddi Odesláno 27. dubna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. dubna 2018 Nomos jsou úžasné!! Jestli žena ráda vzpomíná na návštěvu Glashütte, pak je volba jasná . Přeci si hodinky nekupujeme na zjištění času. Často se mi stane, že se podívám na hodinky a čas nevím. Vteřiny se daji počítat na mobilu. Jinak, další tiphttps://www.chronoshop.cz/cache/images/full/861845-vintage-slide03.jpghttps://www.chronoshop.cz/klassik-36/archimede-klassik-36-cerna Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vikinho Odesláno 27. dubna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. dubna 2018 Koukal jsi na Alpiny a jejich řadu Comtesse? Pro mě jsou v top vyberu pro ženu hned za Nomos. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cabajka Odesláno 27. dubna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. dubna 2018 Tu sa naozaj velmi neda radit, nakolko kazda zena ma iny vkus. Skusim z mojho pohladu, nakolko tie tri ktore si tu dal mi nedefinuju jednu cielovu zenu, ale tri. Prve Nomosy - absolutny minimalizmus. Technokraticky zena, sperka a doplnky vyhradne v cistych geometrickych tvaroch, ziadne vystrednosti Druhe Nomosy - ani ryba ani rak. Pripadaju mi skor ako zmensenina panskych, trochu masivne. Teenagerskej mierne rebelskej dcere OK Sinn - tie by som skor povazoval za zenske. Scasti casostroj, scasti sperk. Perlet je super, tvarovo prijemne Nepoznam obdarovanu, ani jej satnik, styl alebo zvyky. Cize cely prinos minimalny :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lou Odesláno 27. dubna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. dubna 2018 Nevím, zda se dostal do úvah i Max Billy od Junghans, strojí za zvážení. Nomosy jsou úžasné, ale s nepohodlím nožiček jsem se nesmířil. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KatkaB Odesláno 27. dubna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. dubna 2018 (upraveno) - Nomos tangente - ty by se mi líbily. Nejsem zatížená na krémový ciferník, brala bych i bílé. (A co tvoje žena, vyžaduje krémový ciferník?) Velikost asi podle uvážení. Pokud je zvyklá na 38 mm, tak skok na 33 by pro ni mohl být velký, ale jak tady píšou, tak u Nomosů je otázka s nožičkama. Nomos Campus - ta barevná kombinace je opravdu pěkná, taková něžná ženská. Ale nesrovnala bych se s římskými a arabskými číslicemi střídanými s indexy, to není kočko-pes, ale kočko-velbloud. Nomos Club - ty se mi líbí. Hrozně záleží na tom, jaké barvy nosí manželka. Pokud občas červené, oranžové, modré - jasné, primární barvy - tak bych se toho nebála. Místo černo-hnědého řemenu dáš červený a budou pro ženskou jak stvořené.Sinny - moc pěkné, velikost zdá se ideální. Akorát quartz:-) no ale Sinny se vyrábějí i v mechanice, co např. Sinn 556 I Perlmutt W ? Též bílá perleť (dá se sehnat i černá či modrá varianta), uvnitř Eta, velikost 38 mm? Zde na fóru je jedna uživatelka má, myslím že "A_J" nebo tak nějak. Kdyby ses nechtěl držet striktně bauhausu (a Sinny už asi nejsou bauhaus), tak bych dala ještě tip na Longiness Conquest v quartzu. Mají velikost 34 mm a jméno. Ale teď z hlavy nevím, jakou mají vteřinovku. Upraveno 27. dubna 2018 uživatelem KatkaB Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KatkaB Odesláno 27. dubna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. dubna 2018 A co např. Stowa? např. Stowa Antea Klassik, 35,5mm, vysoké jenom 6,9 mm (to bych fakt ocenila), lug-to-lug je 44,6 mm: a když si projdeš celou nabídkuhttps://www.stowa.de/en/shop/#antea tak najdeš docela dost modelů (Např. Stowa Antea back to bauhaus jsou dokonce i modré, zelené a růžové, což asi nehledáš:-) ) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
financ Odesláno 27. dubna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. dubna 2018 OT: Ta by mu dala :-) To si můžeš dovolit jen Ty Davide jí nějaké jen tak "dát " /které se jí líbí,myšleno/. :-) Moje žena je asi nehodinková a už to pomalu vzdávám. Znovu zdravim panove a znovu diky za odpovedi.1) Ne, zeny jsem se neptal a ani to neplanuju, protoze tusim odpoved: zadne. Ale jak uz jednou budou doma... 2) Nevim proč jsem si myslel, ze neomatik jsou az 38mm, takhle to vypada samo lip. Ale uz jsme trosicku jinde cenou (ano, strop jsem nedal, ale s kazdou tisicovkou E navic bude spokojenost zeny spis klesat, takze i to zvazuju), furt zustava mala vterinovka, a z dua pevne dynko vs. pruhled taky preferuju spis kov. Takze jsme bliz, ale furt ne "tam".bez ptaní jsem manželce koupil řadu hodinek, až na ty první jsem je pak vždycky prodával. Velký, moc modrý, černý, nudný, s tímhle na ruce nemůžu jezdit trajflem .... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
minimus80 Odesláno 27. dubna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. dubna 2018 Od Nomosu sú pekné aj Tetra 27mm Tam by som mojej vedel niečo vybrať https://nomos-glashuette.com/en/watches/families/tetra#/en/watches/families/tetra/all-tetra-models Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 27. dubna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. dubna 2018 Moje žena je asi nehodinková a už to pomalu vzdávám. bez ptaní jsem manželce koupil řadu hodinek, až na ty první jsem je pak vždycky prodával. Velký, moc modrý, černý, nudný, s tímhle na ruce nemůžu jezdit trajflem ....A Tvojí paní by se líbily teda jaké ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
financ Odesláno 27. dubna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. dubna 2018 Nosí Tagy, mother of pearl, 31 mm. Nic jinýho ani nechce. Poslední pokus byly modrý midsize DJ, neměla je na ruce ani jeden den. Teď mám na cestě Béčka Colt ocean, tak uvidíme co řekne. Jestli se objeví v inzerci, tak neuspěly Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fOE Odesláno 27. dubna 2018 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 27. dubna 2018 wau, hezky se to tu rozjelo, tak postupne:@diddi, ano, to ze prave Glashuette zanechalo dojem je jeden z duvodu proc se k Nomos furt znovu a znovu vracim, ikdyz nic idealni furt nenachazim.@vikinho, damska rada od alpin me zatim obchazela, diky za tip, mrknu.@cabajka, velmi dobry koment, vdaka. Ked to napises takto, potom musim asi skrtnut tangente, ktore su predsalen dost striedme. Zene je 30 rokov, a aj z toho tvojho popisu mi k nej najviac sadnu tie sinn, asi sa pokusim zamerat na troska mladistvejsi design ako tangente (preto sa mi prave pozdavaju campus, az na ten cirkus s cislami)@Lou, ano, i maxbil jsem zvazoval, ale trosku se bojim hardlexu, chtel bych safir (je to ciste prakticky pristup, zena, jako asi kazdy z nas, sem tam hodinkama o neco skrtne...@KatkaB, zena bily cifernik sice nevyzaduje, ale je na barvy dost konzervativni. Zrovna dnes jsem si pri ceste kolem vylohy neodpustil jednu "sondovaci otazku" na tema "tyhle rolexky s ruzovym cifrem jsou ale hezke, ze?" A odpoved "hruza" me vratila do reality. Takze mozna i ten champagne dial bude omyl a lepsi zustat u bile, resp. perlet jako "lepsi bila" by urcite taky sla (?). Sinn 556 I Perlmutt W znam, ale trosku se bojim uz toho rozmeru (38,5mm) a hlavne vysky 11mm. V tomhle je kouzlo nomos, ktere jsou krasne zensky jemne, nizounke. Sinn je proste Sinn, i u takoveho ciste zenskeho modelu dokaze predvest jejich typicky overenginering, coz mi prijde skoda a miji me to. Ad Stowa, zajimava alternativa k Nomos, diky, mrknu.@financ, hmm, taky dobry koment. Ty uz ses spalil, zjevne opakovane. Takze tvou radu beru na vedomi, ale asi to bude jedna z tech veci, kterou si kazdy musi projit sam a sam se spalit. Budu doufat ze budu mit stastnou ruku.@minimus80, hrany urcite ne, a 27mm je taky pomerne malo, takze tudy cesta nepovedeKazdopadne vsem velke dik, u dost mozna akademicke debaty jsem tolik rad (a do jedne validnich) necekal. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rolas Odesláno 27. dubna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. dubna 2018 Financ má v tomto pravdu, bez názoru tvé ženy to je spíše loterie. V podstatě já jsem neustále jen tak posílal svojí přítelkyni hodinky nějaké dámské hodinky co se mi líbily a reakce obvykle byla na to špatná, první pozitivní reakci jsem tehdy zaznamenal na srazu v Jeseníkách, takže jsem měl jasno. Teď už tak trochu vím co se přítelkyni líbí, ale stejně, kdybych jí chtěl překvapit s hodinkami, tak už to neriskuji a radši se optám, případně budu muset opět absolvovat nějaký větší sraz . Nevím proč, ale Nomosy vnímám jako hodinky pro lidi co jsou buď aktivisté a nebo se chtějí odlišit, ale tak to je pouze můj osobní názor a nechtěl jsem se tím nikoho dotknout, ale pokud neznáš přesně vkus tvé ženy, tak bych byl s tímto opatrný. Jinak ještě doporučuji mrknout na tyto hodinky od Sinn: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KatkaB Odesláno 27. dubna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. dubna 2018 (upraveno) Dovolím si ještě jednu spíš obecnější poznámku a úvahu, která se týká právě toho stylu Nomos - Stowa - Laco atd. Už jsem to tady někomu do vlákna připisovala, tak snad nebude vadit, že se trochu opakuju. Mezi mnohými lidmi se nese pověra, že ženám se nejvíc líbí Michael Kors, ale ona to tak úplně pravda není, alespoň ne u všech. Existuje určité procento mladých žen, které nosí právě bauhaus. U blogerín jsou oblíbené značky jako Daniel Wellington, Cluse, Komono apod. Já vím, že to je lowend, resp. čínské klumpy, ale stylově to je bauhaus - a je oblíbený. Stačí si vygooglit "daniel wellington styling" apod. a člověk vidí, jak s tím ty mladé holky umí kouzlit, jak to dokážou vynést. Je to samozřejmě jiný styl než ty kamínky od MK, ale není to marné, je to krásné jinak. Takže pokud by dáma zatoužila po bauhausu od firmy Nomos, tak proč ne. Já vím, že to nejsou v prvé řadě módní hodinky.A dluží se taky říct, že ne každý to v tom dokáže vidět, není to pro každého. U nás v práci nemá podobné hodinky žádná (7 kolegyň, já osmá mám Triwa Falken, což opravdu není Nomos ani Stowa, ale je to přeci jenom tenhle směr). Jen jsem chtěla říct, že nemusí být marné ani pro ne-chronomagora. Akorát se člověk asi musí oprostit od toho, že nejkrásnější a pro ženu jedině vhodná je klasika a diamanty. Upraveno 27. dubna 2018 uživatelem KatkaB Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KatkaB Odesláno 27. dubna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. dubna 2018 fOE: máš pravdu, ty Nomosy, jak jsou nízké, by byly samozřejmě vhodnější. A vzhledem k tomu, že manželce se líbí, tak bych se toho nepouštěla. Akorát bych se asi postarala o to, že by se v nejhorším daly vrátit:-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maro Odesláno 28. dubna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2018 Určité nesouhlasim s tím ze ty perleťové Sinn jsou ženské, naopak v tom vidím prototyp kolotoče - blejskatka, kolem krku 50 různých náhrdelníku, na ruce 4 náramky, sinn a prsten s fialovym sutrem 1x3 cm, který maji snad všechny naše babičky. Z toho co tu padlo myslím, ze ze začátku ses ubíral úplně nejlíp a vem tangente. To je podle me něco, co si vezme mlada, elegantní, ve 30 chci napsat slečna, ale ona to už bude paní. Ty co postl Tea jsou boží a Champagne bych zvážil. Moje jednoruckove Meistersinger šly z domu mimo jiné proto, ze ve spojeni s bílým cifrem už to byla trochu nuda. Na druhou stranu těm nomoskam sluší moc i ta bílá. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se