PavelK Odesláno 26. července 2018 Nahlásit Odesláno 26. července 2018 Cylindrické sklíčko si představuji takto: Cylindr přece znamená válec, proč tedy tvar čočky? A jak se jmenuje sklíčko, které je z vrchu vypouklé a zespodu duté (takže má všude víceméně stejnou tloušťku)? Není to právě Bubble dome?
ondra_v Odesláno 26. července 2018 Autor Nahlásit Odesláno 26. července 2018 Cylindr přece znamená válec, proč tedy tvar čočky? A jak se jmenuje sklíčko, které je z vrchu vypouklé a zespodu duté (takže má všude víceméně stejnou tloušťku)? Není to právě Bubble dome?Přesně tohle bych potřeboval pojmenovat, nevím jak se to správně nazývá ani v češtině.
ondra_v Odesláno 6. srpna 2018 Autor Nahlásit Odesláno 6. srpna 2018 To co nedokážu pojmenovat, jsem se pokusil nakreslil. Budu rád za informace.
wenom Odesláno 6. srpna 2018 Nahlásit Odesláno 6. srpna 2018 Vypouklej safír maji hamiltony například...Snad to na fotce bude vidět Sent from my iPhone using Tapatalk
ondra_v Odesláno 6. srpna 2018 Autor Nahlásit Odesláno 6. srpna 2018 (upraveno) Tento nákres se mi snad lépe podařil, sklíčko je z boku jako-by oválné a vysoké pár milimetrů nad pouzdrem. Jak se tomu říká? Budu rád za typy. Upraveno 6. srpna 2018 uživatelem ondra_v
JoyStick Odesláno 6. srpna 2018 Nahlásit Odesláno 6. srpna 2018 Možná blbej dotaz, ale na čem jsi tohle viděl? Já jsem se zatím potkal jen s rovnýma stranama, tedy do "90", takhle zaoblený dovnitř na spodku jsem sklo ještě nikdy neviděl. S ohledem jak těžký je vyrobit to pravoúhlý s neumím představit jak těžký musí být tohle..
ondra_v Odesláno 7. srpna 2018 Autor Nahlásit Odesláno 7. srpna 2018 Viděl jsem to na Prim Elton a Oris 65, budu rád za další alternativy.Např. Prim Diplomat 40 C
morbo Odesláno 7. srpna 2018 Nahlásit Odesláno 7. srpna 2018 (upraveno) JoyStick imho narážel na to, že při bočním pohledu se průměr toho skla směrem shora dolů pouze zvětšuje, tzn. že ke kontaktu s lunetou / pouzdrem dochází v jeho nejširším místě ? prostě to má tvar jak když ti kápne pivo na stůl v hospodě, nebo nevím už jak to napsat, abych se do toho nezamotal. edit: tady je to celkem dobře vidět (obr. 2) Upraveno 7. srpna 2018 uživatelem morbo
JoyStick Odesláno 7. srpna 2018 Nahlásit Odesláno 7. srpna 2018 Tak tak, treba dneska mam na ruce toto. Taky do praveho uhle. Tedy pri zapusteni do pouzdra to ma rovne strany.To co si nakreslil je takova nafoukla varianta tohohle, pricemz by to od zakladny (tam kde je kontakt skla s pouzdrem) muselo ji ne nahoru, jako tady, nebo dovnitr, jako u tech Orisu, ale ven, tedy sklo by nahore melo vetsi prumer nez v te zakladne.To se mi zda dost narocne na vyrobu a neumim rict jestli to ma nejaky pozitivni efekt.
ondra_v Odesláno 21. srpna 2018 Autor Nahlásit Odesláno 21. srpna 2018 (upraveno) Čtyřem typům sklíček jako na obrázku od morbo je mi jasné.Ale nevím jak se jmenuje verze jako by boky v obloučku a vrch rovný.Našel jsem Curved sapphire lens co se jako by tomu podobá. Příbuzenstvo našlo LTM - San Martin, sklíčko by odpovídalo co bych chtěl, ale o značce jsem nikdy neslyšel a ani na fórech se nezmiňuje.ašel jsem zmínku tady: https://forums.watchuseek.com/f71/another-62mas-homage-san-martin-china-4622791.html Upraveno 21. srpna 2018 uživatelem ondra_v
AdaMoss Odesláno 25. srpna 2018 Nahlásit Odesláno 25. srpna 2018 Nejsem si úplně jistý, jestli je takový safír vůbec vyrobitelný. Jestli by nebylo lepší si pořídit normální hesalitový moony a k tomu polywatch :-).
ondra_v Odesláno 15. října 2018 Autor Nahlásit Odesláno 15. října 2018 Zdravím, tak jsem našel různá pojmenování pro vypouklé safíry, ale do-teď si nejsem jistý se správným výrazem.Budu rád, za další návrhy a alternativy. Sapphire glass domedSaphirglas gewölbtSafírové konvexní Domed DialConvex sapphire crystalCurved sapphire lens
prischera Odesláno 15. října 2018 Nahlásit Odesláno 15. října 2018 (upraveno) Nejsem si úplně jistý, jestli je takový safír vůbec vyrobitelný. Jestli by nebylo lepší si pořídit normální hesalitový moony a k tomu polywatch :-). Vyrobitelný je, ale je drahý. Mají ho přesně Oris Divers 65. Klasický doomed safír má spodní stranu plochou. Kolega shání sklo, které tvarově odpovídá plastovému. Tedy vnější i vnitřní stranu skla klenutou směrem nahoru. Vzhledem k ceně a přece jen retro vzhledu takových hodinek moc není... Upraveno 15. října 2018 uživatelem prischera 1
PavelK Odesláno 16. října 2018 Nahlásit Odesláno 16. října 2018 Zdravím, tak jsem našel různá pojmenování pro vypouklé safíry, ale do-teď si nejsem jistý se správným výrazem.Budu rád, za další návrhy a alternativy. Sapphire glass domedSaphirglas gewölbtSafírové konvexní Domed DialConvex sapphire crystalCurved sapphire lens Myslím, že Tvoje hledání toho "pravého" termínu je marné, protože žádná jednoznačná terminologie neexistuje a každý říká čemu chce jak chce. Z uvedených výrazů je akorát Domed Dial mimo, to označuje vypouklý ciferník, ne sklo.
Hrabe_X Odesláno 17. října 2018 Nahlásit Odesláno 17. října 2018 Možná nepomůžu, ale podívejte se na tyto odkazy, třeba vás to někam navede. http://www.ofrei.com/page810.html http://www.ofrei.com/page809.html
ondra_v Odesláno 17. října 2018 Autor Nahlásit Odesláno 17. října 2018 Zdravím,asi mi kreslení moc nejde.Ano, zřejmě mám na mysli jako-by desing plexi skla ze safíru (moderní safírové sklíčko v retro vzhledu).Děkuji za další pojmenování skel. Budu rád za další návrhy.
ondra_v Odesláno 24. října 2018 Autor Nahlásit Odesláno 24. října 2018 Přátelé mi doporučili Michel Herbelin INSPIRATION 1947, ale neviděl jsem a o značce jsem neslyšel.Budu rád za další typy hodinek se safírem v retro stylu.
ondra_v Odesláno 9. listopadu 2018 Autor Nahlásit Odesláno 9. listopadu 2018 Hledám sklíčko jako na obrázku vyrobené ze safíru.
ondra_v Odesláno 29. dubna 2019 Autor Nahlásit Odesláno 29. dubna 2019 (upraveno) Zdravím, stále se mi nepodařilo nají správný výraz pro safírové sklíčko, které je jako-by vzhledem plastové sklíčko na vintážních hodinkách. Upraveno 29. dubna 2019 uživatelem ondra_v
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se