Přejít na obsah

Zenith Defy Classic 2018

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 173
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Souhlasím, skeleton je velmi povedený a popravdě i dobře čitelný, nejvíc mě dostává datumka, ta je úplně boží :-) Celá letošní kolekce se povedla, no a ta modrá na mých, že je magická? Přesně, tady také souhlasím, já na ně stále čumím jak vyoraná myš, ten cifr neustále přitahuje kukadla :-) Ještě na ně někde mrkni na tahu, to je zase úplně jiné kafe oproti gumákovi, dle mého názoru zatím to nejlepší co jsem doposud měl. Chtělo by to ale už i nějaké negativní reakce, kterým se určitě nebráním, aspoň by jsme to tady trochu opepřili :-) Tady malá srovnávačka a velmi povedená fotka od nějakého japonce.

post-364-0-68089300-1538416485_thumb.jpg

post-364-0-88282000-1538416535_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak myslíš. :) Tak já už to psal, mě se zdá, že tam chybí ten nápis Defy. Spodní polovina cifru je ukruna nuda. Jinak parádní hodinky. Asi začnu šetřit na ten skeleton.

Upřímně by mi tam nevadil :-) Byl jsem trochu zklamaný že se jednalo pouze o prototyp, protože to byla právě první fotka s nápisem, kde jsem si řekl že je musím mít. Pak přišlo malé zklamání, ale psychicky jsem se s tím vyrovnal :-)

post-364-0-31563200-1538420349_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Já se už dřív trochu snažil, ne? :) Ještě přidám, že jsem nikdy úplně nemusel tenhle styl jejich ručiček, jak si minutovka trochu zakrývá stupnici. A taky bych asi neskákal do stropu z dvojí hvězdičky jak na cifru, tak na vteřinovce. Taky se mi obecně nelíbí Zenith rotory s hvězdou, ať už velkou jako tady nebo jako součást obyčejného. Nedávno jsem ale viděl El Primero v Hujerech (čili calibre 36) - a spadla mi brada.

Není zač :)

...Chtělo by to ale už i nějaké negativní reakce, kterým se určitě nebráním, aspoň by jsme to tady trochu opepřili :-) ...

Odkaz ke komentáři

Vyjmenoval jsi úplně všechno co se mi na těch hodinkách líbí, někdo má rád holky a někdo upřednostňuje vdolky a tak je to správně :-) Ohledně té minutové ručky, mě se líbí že má stejnou šířku jako indexy a při plné minutě je velmi precizně překrývá, všechny. Ukazuje tak trochu vlastně na přesnosti rozložení ciferníku. Ty ručky jsou i mimo lumi vyplněné nějakým černým materiálem, což je vidět pěkně pod lupou, zajímavé....

Odkaz ke komentáři

Modrá je fenomenální, jednoduchej cifr a ty plastický indexy taky paráda, integrovaný tahy miluju, jen mi přijde divná jedna věc a to je to napojení tahu na pouzdro, že je malinko užší, než to pouzdro a pro mě to vypadá prostě divně :-( A není to zase tak úzký, aby to navazovalo na tu linku koncovýho dílku u pouzdra... Vidí to tak ještě někdo?

Myslím konkrétně tohle...působí to na mě jako tah z jiných hodinek, kterej tam nepatří :-)

post-34611-0-38524000-1538507177_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Karussell
Odkaz ke komentáři

bol som ich omrknut, vo vyklade s tym gumakom nic moc, vobec ma nebrali, bal som sa toho hranateho ukoncenia puzdra, ale ked som ich dal na ruku tak som v momente zmenil nazor... a ta modra k tomu, uplna pecka

to su hodiny, ktore ked das na paprcu, tak si o nich hned presvedceny ako o tych pravych !

uzivaj ich, su spicove 

Odkaz ke komentáři

To Karussell: Nejsem designér tedy jo :-), ale když koukám na svoje ze zhora, tak mi připadne že chtěli soudruzi z Le Locle navázat na horní zkosenou fazetu pouzdra, našel jsem jeden ilustrativni obrázek kde to je trochu lépe vidět. Nevím no, tak to vidím já, samozřejmě že to může být všechno jinak :-) A pak ještě jedna známá věc, čím víc zkosených hran, tím větší hra světla a to tady bezesporu funguje.

post-364-0-20782000-1538515847_thumb.jpg

Upraveno uživatelem African
Odkaz ke komentáři

Máš recht, tady je to hezky vidět. Já nějaký navázání hledal, ale nenašel, tak jsem asi slepej, nebo to na ruce není tak vidět :-) Někde je omrknu live, ta modrá, to je něco pro mě :-)

On je tedy ten ilustrativní obrázek dost kýčovitý, hlavně ten sunburst cifr a brus neodpovíd? realitě, ale ty hlavní linie pouzdra a tahu tam jsou pěkně vidět. Samozřejmě naživo to je nejlepší, buď tě chytnou za srdce, anebo zjistíš že jsi čekal víc, však víš nejlépe sám jak to je :-) Já je vychvaluji do nebe, protože je mám na ruce, chápeš :-), ale třeba moje manželka říká, pěkný no, ale slušeli by ti víc, kdyby ti bylo tak šedesát :-) Nerozumí tomu, no :-)

Odkaz ke komentáři

bol som ich omrknut, vo vyklade s tym gumakom nic moc, vobec ma nebrali, bal som sa toho hranateho ukoncenia puzdra, ale ked som ich dal na ruku tak som v momente zmenil nazor... a ta modra k tomu, uplna pecka

to su hodiny, ktore ked das na paprcu, tak si o nich hned presvedceny ako o tych pravych !

uzivaj ich, su spicove

Dal jsi si k uchu a natáhnul korunkou jak jsem doporučoval? Symfonie :-)

Odkaz ke komentáři

• po 4 týdnech...

Souhlasím, skeleton je velmi povedený a popravdě i dobře čitelný, nejvíc mě dostává datumka, ta je úplně boží :-) Celá letošní kolekce se povedla, no a ta modrá na mých, že je magická? Přesně, tady také souhlasím, já na ně stále čumím jak vyoraná myš, ten cifr neustále přitahuje kukadla :-) Ještě na ně někde mrkni na tahu, to je zase úplně jiné kafe oproti gumákovi, dle mého názoru zatím to nejlepší co jsem doposud měl. Chtělo by to ale už i nějaké negativní reakce, kterým se určitě nebráním, aspoň by jsme to tady trochu opepřili :-) Tady malá srovnávačka a velmi povedená fotka od nějakého japonce.

Já si dovolím přidat vlastní srovnávačku s čerstvými Defy a jejich zcela jasným inspirátorem. Ale stejně, jako mi nevadí Steinhart a mám jejich hodinky rád, tak i tady mi nevadí inspirace, protože je potřeba si uvědomit, že Defy jsou za výrazný zlomek ceny AP a parády udělají na živo možná více Zenithy, nerad to říkám, ale jsou skutečně super. Dlouze jsem váhal mezi skeletony a teď vím, že to byla chyba (z mého pohledu), takže tyhle Zenithy půjdou dál a další budou právě skeletony s hvězdou, které jsou sice malinko dražší, ale ten open průhled na mini součásti stroje je kulervoucí. I standardní Defy jsou krásné, mají luxusní modrý číselník a špičkově provedený náramek i pouzdro, ale ten skeleton v mých očích dává cosi navíc a můžu na tom oči nechat. Takže tady srovnávačka s asi nejvěrnější předlohou od AP.

A ještě jedna důležitá věc - nevím, jestli mi dáš Vlasto za pravdu, ale přijdou mi daleko pohodlnější než kdejaké Rolexy, na ruce o nich prostě nevím.

Odkaz ke komentáři

To Bells: Jasný, tak mi určitě zase písni, sejdeme se na pivku :cheers:

To Sphinxx: Tvl, já bych se už pomalu mohl živit reklamou, jsi už asi šestý co si díky mému vláknu pořídil nové Zenithy, což mě chlapci těší, musíme si navzájem pomáhat a podoporovat tak švýcarskou ekonomiku  :lol2: Takový dotaz pro neznalého, kdo byl vlastně inspirátor tohoto věhlasného designu? Defy přišli na svět s integrovaným tahem 1969 a mám za to že AP 1972, nebo? 

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...