tommi_d Odesláno 28. srpna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. srpna 2019 Tuší někdo, co znamená to "bioklimatická"?? Jdu se mrknout na stránky toho místního člena a doufám, že tam najdu smysluplnou odpověď. Snad to nebude jen marketingový zdůvodnění vyšší ceny za pomoci dvou superslovíček "bio" a "klimatická" Bioklimatická pergola by mala byť tá s tými sklopnými hliníkovými lamelami... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lub Odesláno 28. srpna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. srpna 2019 nj, pergoly teď frčej. se to tu řešilo nedávno ne? koupíš na alíku za pětinu zdejších cen, připluje ti kontejner z číny, vyskáče z něj parta deseti malých číňanů (doprava a montáž zdarma), za 5 minut dají pergolu dohromady, zalezou z pátky do kontíku a pošleš je zpět. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lamiczka Odesláno 28. srpna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. srpna 2019 (upraveno) Vodníci montovali zajímavou pergolu https://www.vodnici.net/2019/08/viva-la-pergola/ Celkově pro ty kdo staví, tak tohle je zajímavej blog, čtu ho skoro od začátku a L dělá i cca jednou za kvartál piva. Potkal jsem se tam i s pár místníma (tuším opravdu dvěma) za tu dobu a nachytal tam celkem dost důležitých informací ať už to bylo o stavbě z VPC, což je teď můj případ, tak o dalších kravinách jako je domácí automatizace, což mě taky čeká... Upraveno 28. srpna 2019 uživatelem Lamiczka Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 28. srpna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. srpna 2019 Bioklimatická pergola by mala byť tá s tými sklopnými hliníkovými lamelami...přesně tak... Njn, moturky ve střeše asi neco stojí Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lamiczka Odesláno 28. srpna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. srpna 2019 (upraveno) A už jsem našel co jsem hledal - borec si postavil tu naklápěcí pergolu svépomocí Info a fotka zdehttps://www.modrastrecha.cz/forum/terasa/terasova-prkna-wpc-mate-zkusenost/?page=3&post=last Další detaily zde - a celá diskuse k pergolám...včetně info kolik stojí v číně a kolik by byla doprava...https://www.vodnici.net/community/vse-o-stavbe-domu/pergola-a-jeji-zastreseni/paged/2/#post-16793 Upraveno 28. srpna 2019 uživatelem Lamiczka Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 28. srpna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. srpna 2019 No, pěkná debata... Číňan válí... Ten rozdíl ceny je obrovskej. Ale zas člověk nevidí do kvality... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tommi_d Odesláno 28. srpna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. srpna 2019 Já jsem bioklimatickou pergolu minulý měsíc poptával u dvou firem a z těch cen mě šlo trefit... Orientačně na terasu 8x4 m se to bez pár kaček blížilo na půl míče.Tento rok na jar som si nechal naceniť 5 x 3 m motory schované, odvod vody v stĺpoch 5.800,- EUR + 800,- EUR montáž Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
baracuda Odesláno 28. srpna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. srpna 2019 Zdravim miestne osadenstvo, chcel by som sa opytat ak to tu este nebolo riesene na stavbu domu z CLT( Cross Laminated Timber) panelov. Ak ma niekto skusenosti so stavbou tohoto drevodomu budem rad ak by sa podelil ako je s tym spokojny. Klasicku vymurovku chcem vypustit a zaujima ma prave tato technologia. Vdaka vopred za Vase skusenosti a postrehy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lloffass Odesláno 28. srpna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. srpna 2019 Tento rok na jar som si nechal naceniť 5 x 3 m motory schované, odvod vody v stĺpoch 5.800,- EUR + 800,- EUR montážOno za cena asi hodně skáče s tou velikostí. Na těch mých 8x4 bylo třeba spojit dva moduly. Kdyby mi stačilo 7x4, což je maximální velikost jednoho modulu, tak byla ta cena o cosi lepší... 430.000,- vs. 340.000,- (bez daně!!!). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JaRooN Odesláno 28. srpna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. srpna 2019 Máme glajchu!!! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shewcza Odesláno 28. srpna 2019 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 28. srpna 2019 Paráda. Vazba mě na celé stavbě bavila nejvíc. To jsou 300mm tvárnice? Kolik bude zateplení? Jak dlouho už stavíš? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JaRooN Odesláno 28. srpna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. srpna 2019 Jo, 300. Zateplovat se nebude, jen obkládat dřevem. První cihlu jsem položil 18.7.2018 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stosi Odesláno 28. srpna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. srpna 2019 Ta tvárnice plus dřevo stačí na nějaký slušný teplotní komfort aniž by člověk protopil kalhoty? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JaRooN Odesláno 29. srpna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. srpna 2019 (upraveno) Se vzduchovou větranou mezerou by to mělo v této oblasti podle výpočtů stačit bohaté. Topit se bude primárně dřevem v krbovkách s výměnníkem + sekundárně elektrokotel do podlahovky. Upraveno 29. srpna 2019 uživatelem JaRooN Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anela Odesláno 29. srpna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. srpna 2019 Jo, 300. Zateplovat se nebude, jen obkládat dřevem. První cihlu jsem položil 18.7.2018ale nedelas to jen po praci odpoledne a po vikendech, nejaky tyden dovolene na to asi padnul, ze?jinak ale pekny casek Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tommi_d Odesláno 29. srpna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. srpna 2019 Jo, 300. Zateplovat se nebude, jen obkládat dřevem. První cihlu jsem položil 18.7.2018Tvárnica 300 mm má tepelný odpor cca R = 3,0. Nechcem flame, ale nemyslím si že to drevo to významne zdvihne... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shewcza Odesláno 29. srpna 2019 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 29. srpna 2019 (upraveno) To jsi celkem optimista, my už taháme omítky, ale na Vánoce to nevidím. Od té doby co stavím tak nesnáším víkendy, protože to si neodpočnu. V práci aspoň sedím, když už nic =D Každopádně, Ti přeji ať Vám to vyjde a budu držet palce. U nás to vidím duben-květen. Edit: Kolik jsou tepelné ztráty? Upraveno 29. srpna 2019 uživatelem shewcza Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dokusan Odesláno 29. srpna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. srpna 2019 Osobně si také myslím, že je to dost málo. Kdyby to bylo z nějakého Porothermu tak to jo. Ale možná se pletu, výpočet jsem nedělal. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lub Odesláno 29. srpna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. srpna 2019 to se mi taky zdá na dnešní standardy dost málo. větraná mezera, pokud tam skutečně bude proudit vzduch, ti v létě možná poslouží k ochlazení stěn, ale to samé v zimě. izolace to není. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JaRooN Odesláno 29. srpna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. srpna 2019 Pánové, kašlete na to. Já nechci pasiv, ani negativ, ani jiné zhůřilosti této doby. Já si na barák žádný polystyrén dávat nebudu. Já si radši koupím o pár metrů dřeva navíc. Já si chci otevřít okna a normálně větrat, chci přes ně poslouchat ptáky na stromech, co mám 10 metrů od domu... Nechci využít rekuperací ani nucené větrání.Možná vám přijdu divný, ale to jsem prostě já, seznamte se.A abych odpověděl, ano, dělám to po práci a v každé volné chvíli. Sám, jen s manželkou a tchánama. Vlastníma rukama... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se