Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj, mám Prim Sport I. po tátovi, které bych pro něj chtěl k jeho 70. narozeninám nechat zrenovovat. Co jsme tak zjišťoval, tak se dá udělat renovace laciná z druhovýroby, ale i drahá z originálních dílů. Taky to dělá spoustu různých firem a já netuším, na koho se obrátit. Nejradši bych hodinky svěřil někomu opravdu šikovnému s tím, že bych chtěl, aby vypadaly jako nové. Klidně i tady někomu z fóra. Podmínkou ale je, aby byly dokončené do 21.7. aby se stihlo předání k narozeninám. Dokážete mi prosím poradit anebo mě nějak nasměrovat?

Díky

Martin

Odesláno

ak máš na nich zničený chróm, môžeš ich dať prechrómovať, esteticky to však nebude úplne to pravé orechové. Alebo môžeš skúsiť člena s nickom Valjoux, ktorý je veľmi šikovný, venuje sa týmto PS1 a vie k nim urobiť nové nerezové púzdro a plno ďalších vecí a teoreticky je šanca, že by to mohol stihnúť. Elton by to za tak krátky čas nestihol a možno už ani neberú nové renovácie.

Odesláno

Ahoj, díky oběma za tipy, napíšu jim a uvidíme. Ještě jsem našel v nabídce jednoho  eshopu (nevím, jestli sem můžu dát odkaz a neporušit pravidla) na už zrenovované skladem. Tam by mi akorát asi trochu vadilo, že to není ten identickej kus, co si táta koupil když mu bylo 15 nebo kolik...

Odesláno

Otázka je ,co si představuješ pod hentým pojmem renovácia ?  Nové nerezové pouzdro z Eltonu /pokud nechceš nějaké napodobeniny z Polska atp/ stojí raketu a obvykle renovace v Eltonu trvá cca 3 měsíce a déle. Nejlépe by bylo dát sem fotku Tvých /tátových/ PS1 z obou stran /ze strany ciferníku i dýnka/ a pak se ptát,co by šlo a za kolik.

Dá se vyměnit pouzdro, ciferník,ručky,prosklené dýnko .......   Sám jsem za co největší autenticitu, měnit co nejméně dílů. 

Odesláno
Před hodinou, Cromoly napsal:

Ahoj, díky oběma za tipy, napíšu jim a uvidíme. Ještě jsem našel v nabídce jednoho  eshopu (nevím, jestli sem můžu dát odkaz a neporušit pravidla) na už zrenovované skladem. Tam by mi akorát asi trochu vadilo, že to není ten identickej kus, co si táta koupil když mu bylo 15 nebo kolik...

Ten odkaz sem raději dej. Ať Ti to kdyžtak vymluvíme. Slovní spojení eshop a renovace prim ve mně nebudí přílišnou důvěru.

Odesláno

Pokud bys to chtěl jako hodinky na denní nošení,tak se výměně pouzdra nevyhneš. Otázka je jen jaké a za kolik peněz!? Opravdu teď nevím,kolik stojí Elton pouzdro, ostatní se dá jen vyčistit,přeleštit, promazat a zase budou dělat parádu 

• po 3 týdnech...
Odesláno

Ahoj všem, pořídil jsem klasické Prim, kalibr 50. Bylo zřejmé, že potřebují servis, tak jsem je zanesl k hodináři. Strojek komplet vyčistil, dal novou setrvační hřídel, nicméně hodinky se z neznámého důvodu zastavují. V klidové poloze na stole šlapou jak mají, na ruce a v pohybu se ovšem mají tendenci zastavit. Toho času jsou stále u hodináře. Napadá někoho něco? Děkuji. 

Odesláno
V 22. 7. 2023 v 14:18, dvopet napsal:

Ahoj všem, pořídil jsem klasické Prim, kalibr 50. Bylo zřejmé, že potřebují servis, tak jsem je zanesl k hodináři. Strojek komplet vyčistil, dal novou setrvační hřídel, nicméně hodinky se z neznámého důvodu zastavují. V klidové poloze na stole šlapou jak mají, na ruce a v pohybu se ovšem mají tendenci zastavit. Toho času jsou stále u hodináře. Napadá někoho něco? Děkuji. 

Hřídel setrvačky.

Odesláno
V 22. 7. 2023 v 14:18, dvopet napsal:

Těžko se tady může někdo k něčemu vyjádřit pokud nemá hodinky v ruce nebo na konkrétních hodinkách nepracoval (nedělal zmíněný servis). Příčin proč se hodinky zastavují můžou být desítky. Několik z nich může být kolem hřídele setrvačky jak uvádí HonzaManta. 

Odesláno

Hřídel setrvačky prý vyměnil za novou. Rozumím, že je obtížné se vyjádřit k takto položenému dotazu, nicméně všichni míříte stejným směrem. Hodinář si s tím ovšem neví rady, je to trochu záhada. Každopádně díky! 

• po měsících...
Návštěvník eloga
Odesláno

Měl tu někdo v poslední době /cca 2020-2023/ primky na renovaci v Eltonu a jaká byla cenová relace? Díky, jde mi o klasiku, tedy cal.66/68. Píší, že to dají do pouzdra Linea. Taková drobnost - to bude celkově za 40k nebo 70k peněz? Nebo jak. 🤠

Odesláno
před 3 hodinami, eloga napsal:

Měl tu někdo v poslední době /cca 2020-2023/ primky na renovaci v Eltonu a jaká byla cenová relace? Díky, jde mi o klasiku, tedy cal.66/68. Píší, že to dají do pouzdra Linea. Taková drobnost - to bude celkově za 40k nebo 70k peněz? Nebo jak. 🤠

IMG_0825.jpeg

Návštěvník eloga
Odesláno (upraveno)

OK, díky za info, :cheers: Takže jen 29.000 Kč. 🙃 😁 Víc to snad nelze komentovat, finanční nesmysl. To už je lepší ty staré Primky vzít občas na ruku jak jsou. Cal.66/68 si svou práci udělá i v pouzdrech za ty 300/400 původních Kčs a víc od toho nelze ani chtít. Já to tak někdy dělám, ale renovaci podle náhledů Eltonu, do toho nejdu. Já tedy ne. 🤠

Ale vizáž celku na fotkách je solidní. Tak vlastně proč renovovat. Prim Linea když dají vánoční slevu, třeba se jim objednávky pohrnou. Jen za 14.999Kč.

Ať nežeru ani smažák se sojovkou. 😎

Upraveno uživatelem eloga

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...