Cromoly Odesláno 4. července 2023 Nahlásit Odesláno 4. července 2023 Ahoj, mám Prim Sport I. po tátovi, které bych pro něj chtěl k jeho 70. narozeninám nechat zrenovovat. Co jsme tak zjišťoval, tak se dá udělat renovace laciná z druhovýroby, ale i drahá z originálních dílů. Taky to dělá spoustu různých firem a já netuším, na koho se obrátit. Nejradši bych hodinky svěřil někomu opravdu šikovnému s tím, že bych chtěl, aby vypadaly jako nové. Klidně i tady někomu z fóra. Podmínkou ale je, aby byly dokončené do 21.7. aby se stihlo předání k narozeninám. Dokážete mi prosím poradit anebo mě nějak nasměrovat? Díky Martin
Sonny919 Odesláno 4. července 2023 Nahlásit Odesláno 4. července 2023 ak máš na nich zničený chróm, môžeš ich dať prechrómovať, esteticky to však nebude úplne to pravé orechové. Alebo môžeš skúsiť člena s nickom Valjoux, ktorý je veľmi šikovný, venuje sa týmto PS1 a vie k nim urobiť nové nerezové púzdro a plno ďalších vecí a teoreticky je šanca, že by to mohol stihnúť. Elton by to za tak krátky čas nestihol a možno už ani neberú nové renovácie.
Cromoly Odesláno 5. července 2023 Nahlásit Odesláno 5. července 2023 Ahoj, díky oběma za tipy, napíšu jim a uvidíme. Ještě jsem našel v nabídce jednoho eshopu (nevím, jestli sem můžu dát odkaz a neporušit pravidla) na už zrenovované skladem. Tam by mi akorát asi trochu vadilo, že to není ten identickej kus, co si táta koupil když mu bylo 15 nebo kolik...
bohus76 Odesláno 5. července 2023 Nahlásit Odesláno 5. července 2023 Otázka je ,co si představuješ pod hentým pojmem renovácia ? Nové nerezové pouzdro z Eltonu /pokud nechceš nějaké napodobeniny z Polska atp/ stojí raketu a obvykle renovace v Eltonu trvá cca 3 měsíce a déle. Nejlépe by bylo dát sem fotku Tvých /tátových/ PS1 z obou stran /ze strany ciferníku i dýnka/ a pak se ptát,co by šlo a za kolik. Dá se vyměnit pouzdro, ciferník,ručky,prosklené dýnko ....... Sám jsem za co největší autenticitu, měnit co nejméně dílů.
Bert Odesláno 5. července 2023 Nahlásit Odesláno 5. července 2023 Před hodinou, Cromoly napsal: Ahoj, díky oběma za tipy, napíšu jim a uvidíme. Ještě jsem našel v nabídce jednoho eshopu (nevím, jestli sem můžu dát odkaz a neporušit pravidla) na už zrenovované skladem. Tam by mi akorát asi trochu vadilo, že to není ten identickej kus, co si táta koupil když mu bylo 15 nebo kolik... Ten odkaz sem raději dej. Ať Ti to kdyžtak vymluvíme. Slovní spojení eshop a renovace prim ve mně nebudí přílišnou důvěru.
Cromoly Odesláno 5. července 2023 Nahlásit Odesláno 5. července 2023 Ahoj, už jsem v kontaktu s Jeronimem a ten eshop mi už byl vymluven Jinak aktuální stav je tento:
bohus76 Odesláno 5. července 2023 Nahlásit Odesláno 5. července 2023 Pokud bys to chtěl jako hodinky na denní nošení,tak se výměně pouzdra nevyhneš. Otázka je jen jaké a za kolik peněz!? Opravdu teď nevím,kolik stojí Elton pouzdro, ostatní se dá jen vyčistit,přeleštit, promazat a zase budou dělat parádu
dvopet Odesláno 22. července 2023 Nahlásit Odesláno 22. července 2023 Ahoj všem, pořídil jsem klasické Prim, kalibr 50. Bylo zřejmé, že potřebují servis, tak jsem je zanesl k hodináři. Strojek komplet vyčistil, dal novou setrvační hřídel, nicméně hodinky se z neznámého důvodu zastavují. V klidové poloze na stole šlapou jak mají, na ruce a v pohybu se ovšem mají tendenci zastavit. Toho času jsou stále u hodináře. Napadá někoho něco? Děkuji.
Honza.manta Odesláno 23. července 2023 Nahlásit Odesláno 23. července 2023 V 22. 7. 2023 v 14:18, dvopet napsal: Ahoj všem, pořídil jsem klasické Prim, kalibr 50. Bylo zřejmé, že potřebují servis, tak jsem je zanesl k hodináři. Strojek komplet vyčistil, dal novou setrvační hřídel, nicméně hodinky se z neznámého důvodu zastavují. V klidové poloze na stole šlapou jak mají, na ruce a v pohybu se ovšem mají tendenci zastavit. Toho času jsou stále u hodináře. Napadá někoho něco? Děkuji. Hřídel setrvačky.
Jeronimo Odesláno 23. července 2023 Nahlásit Odesláno 23. července 2023 V 22. 7. 2023 v 14:18, dvopet napsal: Ahoj všem, pořídil jsem klasické Prim, kalibr 50. Bylo zřejmé, že potřebují servis, tak jsem je zanesl k hodináři. Strojek komplet vyčistil, dal novou setrvační hřídel, nicméně hodinky se z neznámého důvodu zastavují. V klidové poloze na stole šlapou jak mají, na ruce a v pohybu se ovšem mají tendenci zastavit. Toho času jsou stále u hodináře. Napadá někoho něco? Děkuji. Těžko se tady může někdo k něčemu vyjádřit pokud nemá hodinky v ruce nebo na konkrétních hodinkách nepracoval (nedělal zmíněný servis). Příčin proč se hodinky zastavují můžou být desítky. Několik z nich může být kolem hřídele setrvačky jak uvádí HonzaManta.
dvopet Odesláno 23. července 2023 Nahlásit Odesláno 23. července 2023 Hřídel setrvačky prý vyměnil za novou. Rozumím, že je obtížné se vyjádřit k takto položenému dotazu, nicméně všichni míříte stejným směrem. Hodinář si s tím ovšem neví rady, je to trochu záhada. Každopádně díky!
Honza.manta Odesláno 24. července 2023 Nahlásit Odesláno 24. července 2023 Stačí tam setrvačku dát nakřivo a je ta hřídel znovu v háji.
ONYX servis hodinek Odesláno 24. července 2023 Nahlásit Odesláno 24. července 2023 Jestli se neví rady s takovou banalitou jako je Prim cal. 50, tak to od něj stáhni a pošli to k nám.... Ruda.
dvopet Odesláno 24. července 2023 Nahlásit Odesláno 24. července 2023 před 15 hodinami, Honza.manta napsal: Stačí tam setrvačku dát nakřivo a je ta hřídel znovu v háji. Díky za tip!
Návštěvník eloga Odesláno 3. listopadu 2023 Nahlásit Odesláno 3. listopadu 2023 Měl tu někdo v poslední době /cca 2020-2023/ primky na renovaci v Eltonu a jaká byla cenová relace? Díky, jde mi o klasiku, tedy cal.66/68. Píší, že to dají do pouzdra Linea. Taková drobnost - to bude celkově za 40k nebo 70k peněz? Nebo jak.
ctvrtek Odesláno 3. listopadu 2023 Nahlásit Odesláno 3. listopadu 2023 před 3 hodinami, eloga napsal: Měl tu někdo v poslední době /cca 2020-2023/ primky na renovaci v Eltonu a jaká byla cenová relace? Díky, jde mi o klasiku, tedy cal.66/68. Píší, že to dají do pouzdra Linea. Taková drobnost - to bude celkově za 40k nebo 70k peněz? Nebo jak.
ctvrtek Odesláno 3. listopadu 2023 Nahlásit Odesláno 3. listopadu 2023 PŘESTAVBA kal. 68 nebo 66 DO LINEA 40.xls
Návštěvník eloga Odesláno 3. listopadu 2023 Nahlásit Odesláno 3. listopadu 2023 (upraveno) OK, díky za info, Takže jen 29.000 Kč. Víc to snad nelze komentovat, finanční nesmysl. To už je lepší ty staré Primky vzít občas na ruku jak jsou. Cal.66/68 si svou práci udělá i v pouzdrech za ty 300/400 původních Kčs a víc od toho nelze ani chtít. Já to tak někdy dělám, ale renovaci podle náhledů Eltonu, do toho nejdu. Já tedy ne. Ale vizáž celku na fotkách je solidní. Tak vlastně proč renovovat. Prim Linea když dají vánoční slevu, třeba se jim objednávky pohrnou. Jen za 14.999Kč. Ať nežeru ani smažák se sojovkou. Upraveno 3. listopadu 2023 uživatelem eloga
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se