Návštěvník eloga Odesláno 29. června 2014 Nahlásit Odesláno 29. června 2014 Tondu (Tondako) Ti mohu vřele doporučit, i když nevím, zda poslední dobou už není přeseikován Počítej ale s tím, že to není jen korunka, ale i hřídel a kdoví v jakém stavu je strojek, takže renovace se asi trochu prodraží.No jo, díly za dobrý tip, asi to tak bude. Mám to z dobré ruky, taky od chronomagora, ale ve Vídni už Seiko přestalo dodávat hobbymachrům komponenty, tak proto. Ten celý kus vypadá, že snad jen ta korunka, jakmile to vezmu do ruky rozběhnou se bez problému, ale dovnitř sem nekoukal. To je vždy překvapení. **
TomasH Odesláno 29. června 2014 Nahlásit Odesláno 29. června 2014 Muj novej prirustek. Zpusob renovace je ve fazi planovani, ale kazdopadne k ni dojde. Asi az na cervenou sekundovou rucku jsou celo origo. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
nAscA Odesláno 29. června 2014 Nahlásit Odesláno 29. června 2014 Krasa, to jsou presne ty, ktere momentalne shanim
Tikal Odesláno 30. června 2014 Nahlásit Odesláno 30. června 2014 (upraveno) A co na nich chceš renovovat ??? Lucid : děkuji, super pásek a přidám Zrno strap na 6105 Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. už se těším až se látka na bocích rozdrbe a kůže chytne patinu několika Vietnamských ofenzív Upraveno 30. června 2014 uživatelem Tikal
TomasH Odesláno 30. června 2014 Nahlásit Odesláno 30. června 2014 Tikal: Kazdopadne generalku stroje, i kdyz to z fotky az tak nevypada, tak rucky si taky zaslouzej dost prace- nejen novou lumi, vycisteni ciferniku trochu ozivit indexy, stejne tak jako ozivit hrany pouzdra. Jeste se vratim k tem Tvejm 6105- jsou nadherne, ale co me nejde do hlavy, tak je to, jak mohlo byt to sklicko tak dodelane, kdyz luneta je v perfektnim, takrka netknutem stavu.. Jasne je to mensi plocha nez sklo, ale zase je daleko snadnejsi na ni poskrabat tu barvu.
Tikal Odesláno 30. června 2014 Nahlásit Odesláno 30. června 2014 (upraveno) No mě strojek čeká na 6105, dělá mi za den 5-8 minut -No neboj, je také fest poškrábaná a prakticky není místo kde není,ale sklo vyčuhuje hodně nad lunetu a chytne to první, tedy to muje už ne,protože jsem ho asi 2mm ubrousil Luneta i vložka lunety je na 100 % původní, včetně mžourající lumi.Dospěl jsem k tomu,že sklo nechám vyndat /uložím si ho/ a vrazím tam safír, co mi přišel z USA a nechám je přetěsnit. Bully jsou na pohled slušné,ale nějak mi to připadá jako skládačka, ten datový věnec také neladí se dny a sklo je asi také nové, nicméně jako základ dobrý, i když se pouzdro leskne,jako psí k.ule. Pokud to není tajemství, tak odkud jsou a za kolik ?, případne SZ , přemýšlím o hnědých a mapuji si trh. Upraveno 30. června 2014 uživatelem Tikal
Miloshu Odesláno 30. června 2014 Nahlásit Odesláno 30. června 2014 No mě strojek čeká na 6105, dělá mi za den 5-8 minut -No neboj, je také fest poškrábaná a prakticky není místo kde není,ale sklo vyčuhuje hodně nad lunetu a chytne to první, tedy to muje už ne,protože jsem ho asi 2mm ubrousil Luneta i vložka lunety je na 100 % původní, včetně mžourající lumi.Dospěl jsem k tomu,že sklo nechám vyndat /uložím si ho/ a vrazím tam safír, co mi přišel z USA a nechám je přetěsnit. Ahoj, kde si koupil safír? ebay nebo jinde? Díky..
Tikal Odesláno 30. června 2014 Nahlásit Odesláno 30. června 2014 jo E-BAY http://www.ebay.com/itm/360951802552?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649
Jarda_Prim Odesláno 30. června 2014 Nahlásit Odesláno 30. června 2014 Včera opravené, dneska testuju na ruce. Dle výrobního čísla říjen 1981, strojek 7009 Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
tommasini Odesláno 30. června 2014 Nahlásit Odesláno 30. června 2014 Já ho kupoval u Harolda (yobokies) za 60USD i s poštou. Hlavně dej pozor aby to byl skutečně klenutý (domed) safír, jaký postoval Tikal.Ahoj, kde si koupil safír? ebay nebo jinde? Díky..
Miroslávek Odesláno 30. června 2014 Nahlásit Odesláno 30. června 2014 Muj novej prirustek. Zpusob renovace je ve fazi planovani, ale kazdopadne k ni dojde. Asi az na cervenou sekundovou rucku jsou celo origo.Vypadaj moc pěkně , do budoucna bych rád taky doplnil svou miniseikosbírku i tenhle typ. Gratuluji. M.
Návštěvník eloga Odesláno 30. června 2014 Nahlásit Odesláno 30. června 2014 Včera opravené, dneska testuju na ruce. Dle výrobního čísla říjen 1981, strojek 7009 SAM_0042_1.jpgVelmi slušivý model, akorát na inteligentní ruku, žádné lopaťáky, gratluji. A kde byly v opravě? Jestli to není tajnost, také bych si zadal nějaké retro... Dík.**
Jarda_Prim Odesláno 30. června 2014 Nahlásit Odesláno 30. června 2014 Velmi slušivý model, akorát na inteligentní ruku, žádné lopaťáky, gratluji. A kde byly v opravě? Jestli to není tajnost, také bych si zadal nějaké retro... Dík.**Dík, taky se mi líbí. Rozměr je cca 38x44 mm.Spravoval jsem sám...rozborka, výměna kotvy, vyčištění, sborka :-)Jen kdybych měl víc náhradních dílů, hlavně setrvačky - kompletky...
jovani Odesláno 30. června 2014 Nahlásit Odesláno 30. června 2014 Bohužel jen mod Ale řemen pravý od @JaRooN ? Ještě jednou velké díky! budem mat taky isty
tondako Odesláno 1. července 2014 Nahlásit Odesláno 1. července 2014 Dík, taky se mi líbí. Rozměr je cca 38x44 mm.Spravoval jsem sám...rozborka, výměna kotvy, vyčištění, sborka :-)Jen kdybych měl víc náhradních dílů, hlavně setrvačky - kompletky...Jen tak ze zvědavosti, proč potřebuješ do Seiko hlavně kompletky. V životě jsem ji měnil asi třikrát a to vždy, když si to nějakej umělec sám reguloval. Jinak Seiko všeobecně nijak netrpí na opotřebení těchto dílů, tlumič nárazů funguje spolehlivě. Kdyby si napasal, že sháníš pérovníky na starý kalibry, nebo vidličku k samonátahu, tak tomu bych rozuměl.
Jarda_Prim Odesláno 1. července 2014 Nahlásit Odesláno 1. července 2014 (upraveno) Jen tak ze zvědavosti, proč potřebuješ do Seiko hlavně kompletky. V životě jsem ji měnil asi třikrát a to vždy, když si to nějakej umělec sám reguloval. Jinak Seiko všeobecně nijak netrpí na opotřebení těchto dílů, tlumič nárazů funguje spolehlivě. Kdyby si napasal, že sháníš pérovníky na starý kalibry, nebo vidličku k samonátahu, tak tomu bych rozuměl.Ahoj, dostávají se ke mně seika, orienty většinou právě s pomuchlanými nebo chybějícími vlásky, s vypadlým ložiskem setrvačky, s vypadlými paletami z kotvy - většinou dílo nějakého zvědavce. S vidličkami samonátahu ani s pérovníky jsem zatím problém neměl a když se ke mně dostanou nějaké vraky na náhradní díly, tak rozhodně nemají setrvačku/kompletku, ale ostatní díly bývají použitelné. Jo a zapomněl jsem na plastová kola posunu dne a datumu, to je taky problém. Ale neopravuju dlouho, možná z pohledu hodináře je poruchovost dílů jiná, než se zdá mně. Protože se tím neživím, tak spravuju, až když díly seženu... . Jarda Upraveno 1. července 2014 uživatelem Jarda_Prim
Rodkopf Odesláno 1. července 2014 Nahlásit Odesláno 1. července 2014 chlapci, kdyby měl někdo zájem - v Ostravě v Antiku AAA Antik mají ( měli ) tyto Seika za cca 2k.Jsou ještě v horším stavu, setřené zlacení, ale asi by šly dát do pucu. Takže jestli někdo umíte dobře smlouvat, tak by to byla možná dobrá koupě.
tondako Odesláno 1. července 2014 Nahlásit Odesláno 1. července 2014 Ahoj, dostávají se ke mně seika, orienty většinou právě s pomuchlanými nebo chybějícími vlásky, s vypadlým ložiskem setrvačky, s vypadlými paletami z kotvy - většinou dílo nějakého zvědavce. S vidličkami samonátahu ani s pérovníky jsem zatím problém neměl a když se ke mně dostanou nějaké vraky na náhradní díly, tak rozhodně nemají setrvačku/kompletku, ale ostatní díly bývají použitelné. Jo a zapomněl jsem na plastová kola posunu dne a datumu, to je taky problém. Ale neopravuju dlouho, možná z pohledu hodináře je poruchovost dílů jiná, než se zdá mně. Protože se tím neživím, tak spravuju, až když díly seženu... . JardaAž budeš zase shánět nějaké kompletky, tak napiš. Na Seiko řady 7xxx to není problém, stojí asi 350,- jestli se nepletu, ale s dílama na Orient je to horší. Nicméně některé díly jsou u Orient zaměnitelné se Seikem, jmenovitě kotva, perovník, pastorek mezi datovým a hodinovým kolem atd. Dámské Orient jsou totožné se Seiko 4206.Tak hodně úspěchů.T.
lucid Odesláno 1. července 2014 Nahlásit Odesláno 1. července 2014 Sporty z r. 1977, dlouho nebyly na ruce, tak alespoň na večer. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Návštěvník eloga Odesláno 1. července 2014 Nahlásit Odesláno 1. července 2014 tondakoahoj já bych měl zájem o opravu těch pětek bez korunky jestli to bude možné. Jen bych to nerad posílal, poštou už vůbec ne. Nebýváš v Praze? Dík za info.**
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se