Miloshu Odesláno 25. června 2014 Nahlásit Odesláno 25. června 2014 (upraveno) tohle vypadá nadějně, jednoduchý a přehledný design, líbí, jen ten průměr asi bude menší než průměr 37 ne?Každopádně mírná očista a nový řemen vykoná své. Gratulace. ** Díky! Průměr by měl být 37 mm bez korunky a 38.5 s korunkou. Až dorazí, dám je do kupy a pošlu nějaké foto.. Upraveno 25. června 2014 uživatelem Miloshu
lucid Odesláno 25. června 2014 Nahlásit Odesláno 25. června 2014 To jsou nějaká vzácná Seika? Rekneme,ze neobvyklou barvou ciselniku a kalibrem patri mezi vzacnejsi.Jde spíše o sběratelskou záležitost. Chrona řady 701x se vyráběla v rozmezí let 1971-1980. Samotný kalibr 7xxx předcházel současným strojkům 7S26. V době, kdy tato chrona začala být produkována, byly ale mechaniky již na ústupu a quartz na vzestupu, přičemž výroba mechanických chron začala být drahá. Vyrobilo se jich proto podstatně méně a jsou tedy, jak uvádí Petr, i vzácnější a v prodeji ne tak obvyklá. Nikdy rovněž nedosáhly takové popularity jako řada 61xx, možná i proto, že jsou méně robustní a rozměrově menší. Výjimkou je model Seiko Monaco (7016-5011), který se často prodává i za vyšší ceny než např. Bullheady.
vikinho Odesláno 25. června 2014 Nahlásit Odesláno 25. června 2014 Jde spíše o sběratelskou záležitost. Chrona řady 701x se vyráběla v rozmezí let 1971-1980. Samotný kalibr 7xxx předcházel současným strojkům 7S26. V době, kdy tato chrona začala být produkována, byly ale mechaniky již na ústupu a quartz na vzestupu, přičemž výroba mechanických chron začala být drahá. Vyrobilo se jich proto podstatně méně a jsou tedy, jak uvádí Petr, i vzácnější a v prodeji ne tak obvyklá. Nikdy rovněž nedosáhly takové popularity jako řada 61xx, možná i proto, že jsou méně robustní a rozměrově menší. Výjimkou je model Seiko Monaco (7016-5011), který se často prodává i za vyšší ceny než např. Bullheady. Je to teda už celkem OT, ale proč se hranatým chronům říká "Monaco"? (tedy jestli můžu zobecnit na základě Tag Heuer a Seiko).
lucid Odesláno 25. června 2014 Nahlásit Odesláno 25. června 2014 (upraveno) Je to teda už celkem OT, ale proč se hranatým chronům říká "Monaco"? (tedy jestli můžu zobecnit na základě Tag Heuer a Seiko).Protože je Jack Heuer uvedl na počest velké ceny F1 v Monaku. Upraveno 25. června 2014 uživatelem lucid
vikinho Odesláno 25. června 2014 Nahlásit Odesláno 25. června 2014 Protože je Jack Heuer uvedl na počest velké ceny F1 v Monaku. A Seiko to pak vzalo za své pro svůj model jo? A zrovna ten hranatý tvar má nějakou souvislost s něčím? Jako že Monaco má celkem hranatý tvar (až na ten výběžek směrem severovýchod)?
lucid Odesláno 25. června 2014 Nahlásit Odesláno 25. června 2014 Seiko tak nanejvýš uvádí čísla svých modelů, přezdívky jim dávají fanoušci.
vikinho Odesláno 25. června 2014 Nahlásit Odesláno 25. června 2014 Seiko tak nanejvýš uvádí čísla svých modelů, přezdívky jim dávají fanoušci. Aha, zajímavé. Díky za info
Tikal Odesláno 26. června 2014 Nahlásit Odesláno 26. června 2014 Jo Monaca jsou parádní hodinky, měl jsem je před pár lety v Německu v ruce, v černo-šedo-modré barvě a málem je i koupil ,ale jsou strašně mrňavý a dost drahý....
villain83 Odesláno 27. června 2014 Nahlásit Odesláno 27. června 2014 Ta konska prdel jim slusi,pekny.
lucid Odesláno 27. června 2014 Nahlásit Odesláno 27. června 2014 Za dva roky jim bude čtyřicet. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
lucid Odesláno 27. června 2014 Nahlásit Odesláno 27. června 2014 Temhle je 42 Bez rekonstrukcí nebo po totální endoprotéze?
tmoris Odesláno 27. června 2014 Nahlásit Odesláno 27. června 2014 Tak napul. Je tam safir s AR a cifr s ruckami jsou udajne taky aftermarket. Pouzdro, korunka, datovy venec apod jsou ale origo
Tikal Odesláno 27. června 2014 Nahlásit Odesláno 27. června 2014 Krasavice, jen škoda,že to pouzdro tak oleštili, má kulaté hrany a to jim trochu ubírá na vzhledu, ale na nošení jsou naprosto v pohodě
Hasňa Odesláno 27. června 2014 Nahlásit Odesláno 27. června 2014 ...JPN včera a dnes. Ještě nějakou japonskou dodávku.
lucid Odesláno 28. června 2014 Nahlásit Odesláno 28. června 2014 Bohužel jen mod Ale řemen pravý od @JaRooN ? Ještě jednou velké díky! Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Návštěvník eloga Odesláno 29. června 2014 Nahlásit Odesláno 29. června 2014 zdravím Seikaře s pulsem 5, získal jsem před pár dny jedny slušně vyhlížejí Vintage 5, jen mají jednu chybičku. Někam se zatoulala korunka, rád bych to doladil, celkem se mi ten model zamlouvá. Je to pro upřesnění 6309/8980/A5.Korunka ke korunce a bude to, ale kde? U Frýdla je plno a já bych rád zkusil něco jiného i když je to dál a je to pro mě nová komplikace. Tondako? Díky za další tipy a doporučení.** Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
lucid Odesláno 29. června 2014 Nahlásit Odesláno 29. června 2014 Ještě prosím řemen z boku plsZkusím ještě něco přidat. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
lucid Odesláno 29. června 2014 Nahlásit Odesláno 29. června 2014 zdravím Seikaře s pulsem 5, získal jsem před pár dny jedny slušně vyhlížejí Vintage 5, jen mají jednu chybičku. Někam se zatoulala korunka, rád bych to doladil, celkem se mi ten model zamlouvá. Je to pro upřesnění 6309/8980/A5.Korunka ke korunce a bude to, ale kde? U Frýdla je plno a já bych rád zkusil něco jiného i když je to dál a je to pro mě nová komplikace. Tondako? Díky za další tipy a doporučení.**Tondu (Tondako) Ti mohu vřele doporučit, i když nevím, zda poslední dobou už není přeseikován Počítej ale s tím, že to není jen korunka, ale i hřídel a kdoví v jakém stavu je strojek, takže renovace se asi trochu prodraží.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se