Přejít na obsah

Vintage seiko

Chumpus

Doporučené příspěvky

Kluci díky, když se tady objevily za pár korun, tak jsem neváhal a řekl si, že alespoň zkusím poprvé něco hranatého. Dokoupil jsem si tenhle šedivý řemen a podle mého jsem to docela dobře barevně zkombinoval. Ten cifr je úžasnej- nejenom přechod z šedivé do stříbrné ve vertikální rovině ale i rozložení cifru (díky různému směru "broušení") na třetiny v horizontální rovině. Ta věta je jak z učebnice fyziky, ale lépe to popsat nedokážu  :lol2: . Stav je na věk podle mého taky velice dobrý, podle výrobního čísla jsou ze srpna 1980. Šlapou v rámci stáří dobře, ale pokud u mě chvilku vydrží, tak asi půjdou na jemný servis.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kluci díky, když se tady objevily za pár korun, tak jsem neváhal a řekl si, že alespoň zkusím poprvé něco hranatého. Dokoupil jsem si tenhle šedivý řemen a podle mého jsem to docela dobře barevně zkombinoval. Ten cifr je úžasnej- nejenom přechod z šedivé do stříbrné ve vertikální rovině ale i rozložení cifru (díky různému směru "broušení") na třetiny v horizontální rovině. Ta věta je jak z učebnice fyziky, ale lépe to popsat nedokážu :lol2: . Stav je na věk podle mého taky velice dobrý, podle výrobního čísla jsou ze srpna 1980. Šlapou v rámci stáří dobře, ale pokud u mě chvilku vydrží, tak asi půjdou na jemný servis.

Puvodne jsem chtel nechat prebrousit a prelestit pouzdro,myslim,ze pak teprve vylezou ty hrany a bude to zase neco uplne jinyho...

Odkaz ke komentáři

Puvodne jsem chtel nechat prebrousit a prelestit pouzdro,myslim,ze pak teprve vylezou ty hrany a bude to zase neco uplne jinyho...

ja by som dal len servis a nechal puzdro tak. pokial nie je vazne znicene. jemne opotrebovanie je ok. po lesteni vecsinou hodnota klesa. 

Odkaz ke komentáři

ja by som dal len servis a nechal puzdro tak. pokial nie je vazne znicene. jemne opotrebovanie je ok. po lesteni vecsinou hodnota klesa. 

Chápu jak to myslíš, u jiných cennějších kousků bych to také asi zavrhl, ale v tomto případě by ta hodnota asi neměla příliš kam klesat, cena je už teď opravdu lidová a vzhledem k tomu že k hodinkám nemám ani nějaký sentimentální vztah, tak bych se toho nebál. Vše bude záležet jestli si je nějakou dobu nechám, poté třeba podstoupí větší servis. 

Odkaz ke komentáři

Narážím na to ,že jsou sice z modelu 6138,ale ne z Kakume, tam jsou v originále černé a mají oddělenou šipku, tyhle co tam máš se používali v UFO, Bull head a podobně.

A vzhledem k tomu,že ručičky nejsou původní,tak lze s úspěchem pochybovat o původnosti příliš čistého cifru a skla bez jediné rýhy....

SRY fakt ti nechci kazit radost

pro názornost foto mého původního vraku ,tedy až na plastové sklo,ale to je hodně staré a dříve se to tak měnilo

20131119_072100.jpg

a tvoje ručičky v původním stavu
20131113_172725.jpg

Upraveno uživatelem Tikal
Odkaz ke komentáři

Narážím na to ,že jsou sice z modelu 6138,ale ne z Kakume, tam jsou v originále černé a mají oddělenou šipku, tyhle co tam máš se používali v UFO, Bull head a podobně.

A vzhledem k tomu,že ručičky nejsou původní,tak lze s úspěchem pochybovat o původnosti příliš čistého cifru a skla bez jediné rýhy....

Ano, je to tak, do Kakume patří jiné ručičky, buď černé s oddělenou šipkou u světlých subciferníků nebo světlé, ale s jiným zakončením šipek u modelu se subciferníky stejné barvy. Odlišné ručičky mají rovněž i jinak barevné modely 6138-0030, včetně označení SpeedTimer.

post-23487-0-03954700-1392727551_thumb.jpg

Upraveno uživatelem lucid
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...