Rodkopf Odesláno 3. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 3. dubna 2016 Novy prirustek, dlouho jsem na ne cekal, ale moc o nich nevim, tak se Tesim na Vice Info od povolanych. Krasny cifr, certifikovany chronometer, Hi-beat a hrozne fotky od Brachy Gesendet von iPhone mit Tapatalk
villain83 Odesláno 3. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 3. dubna 2016 Nadhera, z toho cifru si sednes na zadek, videl jsem ho na jiným modelu a to je fakt podívaná...
Waya03 Odesláno 4. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 4. dubna 2016 Paráda, zas něco co jsem ještě nikdy neviděl. Jsou to ty vlevo nahoře na obrázku? Pod odkazem na zdroj píšou že to byla vlastně verze KS určená pro export. http://seikoholics.yuku.com/sreply/181/Seiko-Officially-Certified-Chronometer-NONKS-Catalog#.VwHUMJyLTIU
lucid Odesláno 4. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 4. dubna 2016 V 3. 4. 2016 v 21:33, Rodkopf napsal: Novy prirustek, dlouho jsem na ne cekal, ale moc o nich nevim, tak se Tesim na Vice Info od povolanych. Krasny cifr, certifikovany chronometer, Hi-beat a hrozne fotky od Brachy ..Gratulace, nicméně pokud mají kalibr 5626, pak bacha jak při servisu, tak zejména při manipulaci při přehazování day/date. To, že se asi do těchto leze přes přední sklo, není až tak podstatné. Důležitější je, že na přelomu 60 a 70-tých let Seiko začalo experimentovat s plastovými součástkami, což je problém i kalibrů 56xx, do kterých začali dávat převodový kolečka z plastu, takže pokud jsou vyžvejkaný může být problém, stejně jako ruční přehazování data v nočních hodinách, kdy se spouští automatický posun: zoubky to oholí a nepomůže sehnat ani NOS součástku, protože za ty roky ztratil plast na pružnosti a láme se. Pak jedině sehnat stejnou, ale kovovou.
lucid Odesláno 4. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 4. dubna 2016 V 3. 4. 2016 v 20:43, VojtaB napsal: Při brouzdání ebayem jsem našel tahle Seika - nevíte, jestli se něco podobného fakt dělalo? Ne, že bych je chtěl pořizovat, původní verze mi přijde hezčí, ale docela by mě zajímalo kde se vzal ten dial. Nějakej reprint myslíte? $_57.JPGSpíš bastl než reprint, vypadá to, že ten ciferník je nový a je vražený do 6138-0011 Ufo.
JaRooN Odesláno 4. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 4. dubna 2016 Kluci, bastl se říká u značky PRIM. Tady je to modifikace
Toblin Odesláno 4. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 4. dubna 2016 (upraveno) Omyl, pardon Upraveno 4. dubna 2016 uživatelem Toblin
eloga Odesláno 10. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 10. dubna 2016 V 4. 4. 2016 v 10:15, JaRooN napsal: Kluci, bastl se říká u značky PRIM. Tady je to modifikace super,+1**
Návštěvník LukeD Odesláno 10. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 10. dubna 2016 Omlouvám se za příspěvek mimo téma, ale za příspěvky typu +1, případně super, +1 (tedy evidentně důsledek fejkbůkové infekce) bych ID dotyčného autora stavěl k firewallu a bez milosti střílel. Jednak je to bezobsažná pičovina, jednak kdyby to takhle dělali všichni, tak tohle fórum dříve či později klekne pod přívalem příspěvkových "plusíčků"...
JaRooN Odesláno 10. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 10. dubna 2016 V 10. 4. 2016 v 7:17, LukeD napsal: Omlouvám se za příspěvek mimo téma, ale za příspěvky typu +1, případně super, +1 (tedy evidentně důsledek fejkbůkové infekce) bych ID dotyčného autora stavěl k firewallu a bez milosti střílel. Jednak je to bezobsažná pičovina, jednak kdyby to takhle dělali všichni, tak tohle fórum dříve či později klekne pod přívalem příspěvkových "plusíčků"...Super+1 (Máš absolutní pravdu, také to nemůžu ani vidět. Pokud dotyčný nemá vlastní názor, neumí ho zformulovat a napsat, tak ať nechodí psát do jakékoliv tvůrčí diskuze...)
lucid Odesláno 10. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 10. dubna 2016 Tak já, po chvilce škádlení, zkusím zase obrátit pozornost k vintážním Seiko. Hrábl jsem do šuplíku a myslím, že jsem tento model sem ještě nedával: u DX z roku 1968, kalibr 6106 (který kupodivu předcházel známým 6105) jsem se setkal s jednou zajímavostí, které jsem u Seiko předtím ani pak neviděl: nemají nožičky, ani klasické uchycení stěžejek, takže tam pasuje pouze původní tah. Setkali jste se s tím i u jiných modelů? Díky
VojtaB Odesláno 10. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 10. dubna 2016 Tak já přispěju modelem Seiko 6139-7080 "Hexagon". Není to asi úplně ten případ, nějaká stěžejka tam je (i když to bude asi dost atypickej rozměr) a ten výřez v pouzdře nožičky taky tak trochu připomíná, ale myslím, že ani v tomhle případě by se člověk bez originálního tahu neobešel (což je škoda, protože ten můj je docela vytahanej. Nemáte nějaký tipy co s tím?).
eloga Odesláno 10. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 10. dubna 2016 V 4. 4. 2016 v 10:15, JaRooN napsal: Kluci, bastl se říká u značky PRIM. Tady je to modifikace S tímhle názorem a definicí rozdílu mezi Seiko a Prim souhlasím. Je to velmi trefné a doufám, že je to pochopitelné lépe než předtím logická jednička. LukeDFakebook nepěstuju ani náhodou a ani se nepřimlouvám za střílení zde. To by k tomu snad stačilo. **
JaRooN Odesláno 10. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 10. dubna 2016 V 10. 4. 2016 v 12:22, eloga napsal: S tímhle názorem a definicí rozdílu mezi Seiko a Prim souhlasím. Je to velmi trefné a doufám, že je to pochopitelné lépe než předtím logická jednička. LukeDFakebook nepěstuju ani náhodou a ani se nepřimlouvám za střílení zde. To by k tomu snad stačilo. **Ani nevíš, jak mě tento tvůj příspěvek potěšil. Kdyby tady byl smajl palec nahoru, tak ho použiji Jde jen o to, že když máš zrovna čas, nasázíš sem pár příspěvků ve stylu "Super +1" a všichni ostatní vidí nové příspěvky, tak to otevřou a tam je všude jen toto, tak je to trochu iritující. Moc díky
eloga Odesláno 10. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 10. dubna 2016 to jo, to chápu, jásne, jsou ale tady borci, co dávají jen smajlíky a to je snad ještě větší "zábava"..., tož ok. **
lucid Odesláno 20. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 20. dubna 2016 Dnes přišly z lázní, Sushi roll z r. 1970
plasan Odesláno 20. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 20. dubna 2016 V 20. 4. 2016 v 16:11, lucid napsal: Dnes přišly z lázní, Sushi roll z r. 1970..krasne lucid
JaRooN Odesláno 20. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 20. dubna 2016 V 20. 4. 2016 v 16:11, lucid napsal: Dnes přišly z lázní, Sushi roll z r. 1970Už se těším, až je uvidím naživo
villain83 Odesláno 20. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 20. dubna 2016 V 20. 4. 2016 v 16:11, lucid napsal: Dnes přišly z lázní, Sushi roll z r. 1970tyhle jsem malem koupil ve zluty variante:-)
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se