robo Odesláno 12. května 2008 Nahlásit Odesláno 12. května 2008 Všetkých pozdravujem. Mám taký problém. Mám automaty Hamilton Chrono Auto s čiernym remienkom z krokodíla už skoro rok, pričom sa mi z vnútornej strany , ktorá je svetlo hnedá urobili fľaky, zrejme od potu a dosť to blbo vyzerá. Pred prvým nosením som remeň viackrát natrel balzamom na kožu a aj tak sa tie fľaky urobili. Poraď te čím by to šlo vyčistiť, resp. dsiahnuť aspoň rovnaký odtieň vnútornej strany. Sú tu určite fachmani, ktoým sa dačo podobné stalo. Ďík za pomoc.
Návštěvník tolja Odesláno 12. května 2008 Nahlásit Odesláno 12. května 2008 Po roce nošení už je pomalu čas na nový řemen.
safi Odesláno 12. května 2008 Nahlásit Odesláno 12. května 2008 Obecně je doporučováno nosit řemínek cca půl roku až rok. Je čas na nový řemínek - doporučuji Kubsona (chronoshop.cz), nebo Simona (sima-prague.com). Nový krokodýl by mohl být tak za 3-4000CZK Osobně bych nekupoval Hirsche - nemám s ním přes léto dobrou zkušenost (odešel mi za pár dní letního vedra)
Ondraj Odesláno 12. května 2008 Nahlásit Odesláno 12. května 2008 (upraveno) Pokud se řemeny střídají (aby si odpočinuly), jsou opravdu celokožené a tedy nemají ani vnitřní stélku z papíru, umělotiny, lisovaných zbytků bůh ví čeho apod., vydrží daleko daleko déle. Dokonce pak mají i výrazně menší sklon k nějakým nepříjemným pachům. Nedovedu si představit, že bych po půl roce vyhodil řemínek od Simona, který v tomto stáří vypadá stále jako nový. Pravda ale je a ze zkušenosti vím, že většina běžných sériových řemenů tohle opravdu nedokáže. Některé stačily přes léto trochu propotit a byly na vyhození, protože se pak velice brzy začaly rozpadat a smrdět. Tedy ještě podotýkám, že s koženým řemenem se koupat nechodím. S Hirschem jsem také neměl zvlášť dobré zkušenosti a poté co jsem i viděl, co je uvnitř.... Upraveno 12. května 2008 uživatelem Ondraj
Radimk Odesláno 12. května 2008 Nahlásit Odesláno 12. května 2008 (upraveno) někde sem slyšel lehké oprání ve slaném nálevu. Ze spodní strany. A nebo potřít vymačkaným citronem. Co to udělá, nevím, neměl sem odvahu to zkloušet. Rada od opraváře obuvi, čistá sůl prý vyžere pot(...) a citron zase bělí... Jestli tomu někdo rozumí ať to tu radši neguje a řekne že sem vůl, nebo vám budu muset kupovat nové pásky.. Upraveno 16. prosince 2008 uživatelem Radimk
safi Odesláno 12. května 2008 Nahlásit Odesláno 12. května 2008 Radimk napsal: někde sem slišel lehké oprání ve slaném nálevu. Ze spodní strany. A nebo potřít vymačkaným citronem. C o to udělá, nevím, neměl sem odvahu to zkloušet. Rada od opraváře obuvi, čistá sůl prý vyžere pot(...) a citron zase bělí... Jestli tomu někdo rozumí oť to tu radši neguje nebo vám budu muset kupovat nové pásky.. to chce nový pásek....ekonomika se musí hýbat :-) at nám to HDP trošku povyroste :-)
robo Odesláno 12. května 2008 Autor Nahlásit Odesláno 12. května 2008 Radimk napsal: někde sem slišel lehké oprání ve slaném nálevu. Ze spodní strany. A nebo potřít vymačkaným citronem. Co to udělá, nevím, neměl sem odvahu to zkloušet. Rada od opraváře obuvi, čistá sůl prý vyžere pot(...) a citron zase bělí... Jestli tomu někdo rozumí ať to tu radši neguje a řekne že sem vůl, nebo vám budu muset kupovat nové pásky.. Dík za radu asi to vyskúšam a potom dám vedieť. Len Nový kupovať nechcem. Robo
Ondraj Odesláno 12. května 2008 Nahlásit Odesláno 12. května 2008 Radimk napsal: někde sem slišel lehké oprání ve slaném nálevu. Ze spodní strany. A nebo potřít vymačkaným citronem. Co to udělá, nevím, neměl sem odvahu to zkloušet. Rada od opraváře obuvi, čistá sůl prý vyžere pot(...) a citron zase bělí... Jestli tomu někdo rozumí ať to tu radši neguje a řekne že sem vůl, nebo vám budu muset kupovat nové pásky.. Jsem přesvědčen o tom, že většině běžných řemenů takováto údržba spíš ublíží. Na sériovém "koženém" řemenu může být a bývá vrchní i spodní kůže v poměrně slabé vrstvě (aby ušetřili), zbytek jsou pak méně kvalitní materiály (zbytky). Ty pak prioritně bývají zdrojem problému.
Ondraj Odesláno 12. května 2008 Nahlásit Odesláno 12. května 2008 Taky se dnes často vyrábí z lisované kůže. Taková kožená dřevotříska.
koblih69 Odesláno 12. května 2008 Nahlásit Odesláno 12. května 2008 Radimk napsal: někde sem slišel lehké oprání ve slaném nálevu. Ze spodní strany. A nebo potřít vymačkaným citronem. Co to udělá, nevím, neměl sem odvahu to zkloušet. Rada od opraváře obuvi, čistá sůl prý vyžere pot(...) a citron zase bělí... Jestli tomu někdo rozumí ať to tu radši neguje a řekne že sem vůl, nebo vám budu muset kupovat nové pásky.. Můžu tě ujistit, že kromě toho že to mírně ztmavne celé a tak fleky nebudou tak výrazné, to neudělá nic. Citrón neudělá taky nic, ale velmi pomůže od zápachu ( včetně toho kuřáckýho ). Jiná věc je na látce, ale u kůže to nemá smysl. Opravdu kvalitní řemen se dá ručně znovu podšít za relativně pár korun. Otázkou vždycky je, jeslit to má smysl...
Onisan Odesláno 12. května 2008 Nahlásit Odesláno 12. května 2008 kup si novej řemen. To s...í s čištěním je nesmysl. Kup si novej, řemen je prostě u hodinek spotřební záležitost...
vor Odesláno 12. května 2008 Nahlásit Odesláno 12. května 2008 Já nosím poměrně dost hodinek na střídačku a tak mi to nestihne zasmrádnout. Tak dokup hodinky, řemeny , tahy a střídej, střídej.
budo Odesláno 12. května 2008 Nahlásit Odesláno 12. května 2008 Mám dotaz, kvůli kterému jsem nechtěl zakládat vlákno, tak se teď tady svezu. Mám nový Di-Modell Jumbo od Kubsona. Co si myslíte o namazání takového řemenu krémem na boty obsahujícím jako hlavní složku včelí vosk? Očekával bych mírné ztmavnutí, odolnost vůči vlivům jakékoliv vlhkosti a mírné změknutí (ne že by změkčit potřeboval). Jinak si osobně myslím, že jako celokožený řemen po uváděném půlroce teprv získá své kouzlo a ne že bude na výměnu. Ale nemám zatím zkušenost... Jinak nevím, jestli se to dá srovnávat.... ale zhruba 15 let nosím celokožený silný opasek do kalhot. Několikrát jsem ho před lety totálně propotil na koncertě nebo taneční párty. Byly na něm i bílé mapy od vypocené soli. Nosil jsem ho dál. Mapy zmizely. Dnes má nádhernou lesklou patinu ani v nejmenším nezapáchá. Naopak krásně voní kůží a i přes 5,5mm tloušťky je nádherně měkký a poddajný.
koblih69 Odesláno 12. května 2008 Nahlásit Odesláno 12. května 2008 (upraveno) budo napsal: Mám dotaz, kvůli kterému jsem nechtěl zakládat vlákno, tak se teď tady svezu. Mám nový Di-Modell Jumbo od Kubsona. Co si myslíte o namazání takového řemenu krémem na boty obsahujícím jako hlavní složku včelí vosk? Očekával bych mírné ztmavnutí, odolnost vůči vlivům jakékoliv vlhkosti a mírné změknutí (ne že by změkčit potřeboval). Jinak si osobně myslím, že jako celokožený řemen po uváděném půlroce teprv získá své kouzlo a ne že bude na výměnu. Ale nemám zatím zkušenost... Jinak nevím, jestli se to dá srovnávat.... ale zhruba 15 let nosím celokožený silný opasek do kalhot. Několikrát jsem ho před lety totálně propotil na koncertě nebo taneční párty. Byly na něm i bílé mapy od vypocené soli. Nosil jsem ho dál. Mapy zmizely. Dnes má nádhernou lesklou patinu ani v nejmenším nezapáchá. Naopak krásně voní kůží a i přes 5,5mm tloušťky je nádherně měkký a poddajný. Problém je v tom, že pásek k hodinkám je z vrstev ( včetně vnitřní výplně různé kvality ) a ta spodní je poměrně jemná a světlá, takže rozdíl oproti pásku ke kalhotám ( z několik mm tlusté kůže ) rozhodně bude. K ošetření doporučuju spíš spreje na ošetření kožené obuvi, které jsou bezbarvé, uzavřou póry a tím pádem zlepší odolnost proti vodě ( potu... ). Velmi dobře to funguje i na světlou broušenou kůži což je asi na špínu a vodu nejhorší. Sprej stojí cca 100,- a bude asi stačít na všechny řemínky za celý život... Edit: teď koukám, že jsem nečetl pozorně a že se jedná o celokožený řemen, takže tam by to mělo být OK ! Upraveno 12. května 2008 uživatelem koblih69
budo Odesláno 20. května 2008 Nahlásit Odesláno 20. května 2008 (upraveno) budo napsal: Mám dotaz, kvůli kterému jsem nechtěl zakládat vlákno, tak se teď tady svezu. Mám nový Di-Modell Jumbo od Kubsona. Co si myslíte o namazání takového řemenu krémem na boty obsahujícím jako hlavní složku včelí vosk? Očekával bych mírné ztmavnutí, odolnost vůči vlivům jakékoliv vlhkosti a mírné změknutí (ne že by změkčit potřeboval). Jinak si osobně myslím, že jako celokožený řemen po uváděném půlroce teprv získá své kouzlo a ne že bude na výměnu. Ale nemám zatím zkušenost... Tak jsem to zkusil. Použil jsem nějaký bezbarvý Balzám na kůži s označením HydroFobic. Nedoporučuji podobné experimenty. Jak jsem předpokládal, několik dnů jsem neusále cítil pach rozpouštědla, které je v balzámu obsaženo a také povrch vnitřní strany řemenu byl méně příjemný na ruku. Sice je bez diskuse, že podobné ošetření jistě zvýší odolnost řemenu vůči vlhkosti a nečistotám, na druhou stranu ale těch několik dní nošení než řemen vyčichne, není zrovna příjemná záležitost. Dokonce kůže na ruce pod řemenem byla při pohmatu jaksi "napuštěná" oním balzámem. I když možná nevydržím a ještě vyzkouším svůj oblíbný balzám Biwax ... Upraveno 20. května 2008 uživatelem budo
maart Odesláno 20. května 2008 Nahlásit Odesláno 20. května 2008 Nedávno jsem řešil podobný problém, koupil jsem starší Cartiery s nošeným ale zachovalým řemínkem. Po zjištění, že nový origo stojí cca 7000 jsem švihem začal hledat náhradní řešení. Zdá se, že tady nám můžou pomoct kolegové motorkáři, překvapivě řeší podobný problém v jiném měřítku - kombinézy. Někde jsem zašil pár odkazů na toto téma ale nemám je po ruce, zkuste projít motorkářský weby, heslo renovace kůže, je to úplná věda..
Janne Odesláno 20. května 2008 Nahlásit Odesláno 20. května 2008 Ja mam reminky z Pstrosa, Buvolu, Aligatora (=krokodil), Jesterky, Teleci, Krava a Bizon. Vetsinou sou asi tak 10 roku stari. Ja je obcas cistim mivadlem na konska sedla, malo vody, potom je necham poradne vyschnout (NE na slunicku) a potom je napustim olejem na vodotesnou obuv z kuze (Mink Oil). Aligatora a Jesterku potom vylestim bezbarvim kremem na boty, znacka Kivi. Citron je ziravina, to bych na kuzi nedal. O soli nevim. Kazdej 6 mesicu bych nemenil, na tou sou az moc drahhe. Radci si koupim vic hodinek. Naschle Janne
Ondraj Odesláno 21. května 2008 Nahlásit Odesláno 21. května 2008 (upraveno) Pánové (a dámy ) také si dejte pozor při používání různých prostředků na boty atd., můžete si způsobit nepříjemný problém. Na některých přímo bývá uvedeno, že dráždí pokožku aj., takže určitě reálně hrozí vyrážka nebo hůř např. jako spouštěcí mechanismus nějaké alergie. Osobně bych se krémům na boty obloukem vyhýbal. Viděl jsem naopak nějaký ekologický prostředek (i voněl na rozdíl od krémů na boty) na ochranu kožených sedaček v interiérech a autosedaček. Co se týká lehké údržby vnitřní kožené vrstvy, je možné také použít tenkou vrstvu silikonového oleje vhodného pro farmacii bez přísad. Tento olej způsobí minimální ztmavnutí, i když co se týká vnitřní strany, tak by to mělo být celkem jedno. Mazal bych stejně jen jednou. Hlavní problém řemenu ale opravdu většinou bývá v jeho méně kvalitních vnitřních vrstvách nezřídka kdy na syntetické bázi. Tam vám tyto prostředky stejně nepomůžou. Ono stejně ty póry ničím pořádně neucpete a pokud to budete přehánět, tak to může spíše uškodit, protože kůže potřebuje také dýchat. Troufám si i tvrdit, že standardní přirozená ochrana lidské kůže (nemyslím agresivní pot) koženým výrobkům neubližuje, možná je i vlastně udržuje ve formě. Upraveno 21. května 2008 uživatelem Ondraj
Ivan Lelák Odesláno 21. května 2008 Nahlásit Odesláno 21. května 2008 Byla tady výzva motorkářům, tak jsem tady. Zrovna řeším také konzervaci koženého řemínku. No a protože jsem motorkář-turista, najezdím za rok přes 20 tisíc km, s tímhle mám bohatou zkušenost. Zatím nejlépe se mi osvědčil prostředek RENAPUR, vosk jehož součástí je i včelí vosk, barva transparentní žlutá. Několikrát za rok tím napatlám boty, rukavice atd. a třeba ty poslední boty i rukavice mi vydržely skoro 8 let (!!!) přičemž jsem je vyhodil, protože už byly durch prošlapané a nebo jinak mechanicky poškozené (prodřené atd.). Kůže jako taková nebyla nikde popraskaná a byla vláčná jako dětská prdelka. A tak jsem to aplikoval i na řemínky - vždy u nových hodinek to napatlám ze všech stran a nechám přes noc. Do některého se vsákne víc, do jiného míň, ráno setřu co se nevsáklo, povrch si zachovává původní strukturu i např. matnost, i když je trošinku oživenější. Už po prvním, ale ještě více po dalších ošetřeních (dělám to tak 1x měsíčně) řemínek zvláční, lépe se zapíná a lépe obepne ruku, navíc nemá snahu praskat, hlavně u používané dírky. Co se týká pachu, já osobně nic necítím a když tak jen lehce a příjemně a maximálně 1-2 dny, pokud to natřu i zespodu, tak je první 2-3 dny trochu jiný pocitna zápěstí, ale pak zmizí, navíc přicházím na to, že zespodu je to dobré ošetřit jen napoprvé pak už jen shora, možná to zespoda budu dělat jen třeba jednou za půl roku. Renapur patří mezi dražší prostředky, ale používám ho skoro 10 let a je to bomba, navíc absolutně nedráždí pokožku (aspoň ne moji).
Ondraj Odesláno 21. května 2008 Nahlásit Odesláno 21. května 2008 Malý problém může být v tom, že ne vždy je nadměrné změknutí kůže řemenu žádoucí efekt. (např. sražení, vytahání kůže a tím třeba vůle u stěžejek) Jinak ale věřím, že životnost se dá hodně prodloužit. Jako další vhodný ale nevím název, by se určitě dal považovat prostředek na ochranu a čištění vnitřních kožených stélek jezdeckých helem. Ty jsou i navrženy na styk s lidskou kůží, viděl jsem tyto prostředky na nějakém shopu pro jezdecké potřeby.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se