Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
V 1. 12. 2025 v 8:37, kuncák7 napsal:

Kdyby někdo nevěděl : podmínky pro elektroauta od 1.1.2026

https://parking.praha.eu/cs/aktuality/?post=7279#current-post

A vypadá to nějak s tou celopražskou kartou (24K/rok) pro elektroauta, nebo to zůstalo jen na papíře?

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno
před 15 minutami, Andrew napsal:

A vypadá to nějak s tou celopražskou kartou (24K/rok) pro elektroauta, nebo to zůstalo jen na papíře?

Zjistím. Teď je to stále fáze zkoušení. Měla by fungovat ( vydává Magistrát ), ale nemůžu se tam ze soukromého čísla dovolat ( mám dovču ). 

Odesláno

No já nikde nic konkrétního nedohledal, leckdo mluví o únoru, také jsem zaznamenal něco o napadnutelnosti, kdy by tím zvýhodnili obyvatele Prahy vůči ostatním občanům ČR (takže to možná taky nebude). 

Odesláno

Majitelé elektromobilů tak přišli o výhodu bezplatného parkování v celé Praze. „My jsme opakovaně na výboru pro dopravu i na platformě rady, jejíž členem jsem já tehdy ještě nebyl, diskutovali i možnost zavedení takzvané celopražské parkovací karty pro elektromobily. Tam ještě dolaďujeme poslední technické detaily. Počítáme s tím, že tato nabídka by mohla vstoupit v účinnost v průběhu prvního čtvrtletí nebo druhého čtvrtletí příštího roku.

https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/ridici-elektromobilu-i-hybridnich-aut-ve-stredu-naposledy-muzou-parkovat-v-praze_2512311024_tkp

Odesláno

Trochu se bojím, že to skončí pod stolem. Počet odpůrců elektromobility spolu se závistivci je větší než počet vlastníků elektromobilu 😥 volby nevolby 

Odesláno

Klidně se priznam- patřím mezi ně. Důvod mám čisté subjektivní, nesnáším "propagaci" na sílu ze strany celého lobby okolo (PRE a spol). A bohužel, tenhle Pirát je ještě větší nemehlo než Hřib ( dopravě nerozumí, ale aroganci se učil u nejlepšího a nic neprosadí ). 

Ona ta celková změna podpory elektro je otázkou jednoho podpisu- Hřib jako zástupce vlastníka cca 3 roky nepodepsal jedinou žádost o nabíječky, jinak by situace na městských částech vypadala již teď diametrálně jinak. 

Odesláno

Borci, co blbnete. Vidíte tam ty termíny? Doporučuji pokračovat (tedy alespoň v této věci) v chlastání, potažmo zimním spánku.

Odesláno
před 25 minutami, Bert napsal:

Borci, co blbnete. Vidíte tam ty termíny? Doporučuji pokračovat (tedy alespoň v této věci) v chlastání, potažmo zimním spánku.

V tom pokračuju ( v tom zimním spánku ), ale jinak- to víš, od rána mě šéf posílá fotky poškozenych značek ( včerejší den byl plodnej- zdravotní patálie nějakého řidiče v Hyacintové- pěkně to tam pocuchal, požár bytu v Jakutsky- hasiči se s tím nes..ou, prorez nějakého stromu v Magnitogorsku a zabor- máme tam aktivistku proti všemu a pár dalších ), tohle bylo k tomu. Teď jsem doma sám, manželka jela pracovat a já se nudím u seriálu Lajna 🤣🤣, tak pracuju 

Odesláno
před 33 minutami, Bert napsal:

Ty vole nojo.... ono je tam 2026 - jelikož to vydávali v květnu, nebo kdy, jsem ze soukromého sektoru nějak netušil, že to je nestihnutelné v témže roce.

🍻

Odesláno
V 31. 12. 2025 v 15:35, Andrew napsal:

Ty vole nojo.... ono je tam 2026 - jelikož to vydávali v květnu, nebo kdy, jsem ze soukromého sektoru nějak netušil, že to je nestihnutelné v témže roce.

🍻

Tohle ale nemá se sektorem nic společnýho, je to politika a ta nemá s úředníma ( zákonem předepsanýma postupama ) nic společnýho. Pokud se to nehne tam, tak se to nerozjede, stejně jako v soukromém sektoru- když majitel nechce, nic s tím neuděláš ani ty ( a můžeš mít narážky jaké chceš, docilis max toho, že budeš nezaměstnanej ). 

Odesláno

Takže k těm elektroautům a parkování v praze- schválen roční poplatek ve výši 24 tis., účinnost od 1.3.2026 ( ze zkušeností vím, že to bude určitě na začátku drhnout, hodně drhnout ).

• Dát hlas 1
  • po 4 týdnech...
Odesláno

Jen to tu odložím jako info ( včera mě to dokonale vytrestalo )- momentálně je Počernická ulice po Názovskou, odbočení od Vinohradské - uzavřena. Bude, jak jsem se informoval, v této etapě do 24.2.2026, poté se tam bude zase šíbovat a někdy v dubnu bude z důvodu pokládky kolejí, zneprůjezdněna i v tomto úseku Vinohradská. Tak bacha.

• po měsíci...
Odesláno

Máme u nas na Praze 9 tzv. fialove parkovací zóny (rezidenti na roční kartu, ostatni za mastnou hodinovou sazbu). Bohuzel od Pá 20h do Ne 20h je zde volné parkovaní, coz uz se mimo Prahu proflaklo, takze vikendy skoro nezaparkujeme, leda o prazdninach, coz je blbé na jarni výlety na otocku.

Ma smysl nejak prudit MČ, at to zmeni, nebo je to v gesci magistratu? Ideální by bylo, co maji uz leta v Brne, fialove zony s moznosti "darovat" rocne treba 20h na urcitou SPZku, kdyz prijede navsteva. To je asi ovsem utopie, tak alespon ty vikendy zpoplatnit, treba o neco levneji nez vsedni dny. 

Odesláno

Ne, gesce je zcela na straně mhmp. Ta již pod Hřibem slíbila tyto podmínky sjednotit, nestalo se. Městská část v tom nemá ani podporadni hlas. Za mě nemá cenu psát, tyhle dotazy max přeposílám dál ( u nas stejnej problém ). 

• Dát hlas 1
Odesláno

Díky, a je to tedy tak, ze fialová má po celé Praze stejné parametry?

Zmena na modré by byla asi ještě větší oser, co? (konec konců, ona se furt ta možnost na chvili zastavit, byt za peníze, pro známé hodí).

Odesláno

Ahoj, ne není- liší se v době platnosti ( někde je 24/7/365 někde má časové omezení mimo víkend, někde i volná noc - na tohle jsem narazil, je možné, že něco z toho se už upravilo, ale pochybuju ). Taky si dávej bacha na tvz. oranžovou ( netuším, zda jí vůbec na P9 máte ), ale tam ani zaplacená zona neochrání od pokuty, musíš mít provedenou platbu přes parkovací automat.

O tom, co jsi psal předtím ( předplacení cca 20 hodin pro návštěvy, řemeslníky,........) uvažovalo, and to bylo i v nějakém návrhu, ale furt to není oficiální. A vleče se to. 

Taky nemusím mít úplně čerstvé info, pohybuju se v tom jen "značkově" a ty nové podmínky se ke mě nemusí hned dostat, ale byl by to takovej humbuk, že si myslím, že bych to zaznamenal. 

Odesláno (upraveno)

Takze kdybychom chteli jako MČ (pokud by se ji o tom povedlo presvedcit) prechod na placenou fialovou nonstop (v ramci nekolika jiz zavedenych typu fialovych zon), tak by si to starosta MČ musel jeste prolobbovat na magistratu?

Jo, komu jdou penize ze zon? Maristratu nebo MČ? Že by slyset na nove prijmy...

Upraveno uživatelem odjinud
Odesláno
před 2 hodinami, odjinud napsal:

Takze kdybychom chteli jako MČ (pokud by se ji o tom povedlo presvedcit) prechod na placenou fialovou nonstop (v ramci nekolika jiz zavedenych typu fialovych zon), tak by si to starosta MČ musel jeste prolobbovat na magistratu?

Jo, komu jdou penize ze zon? Maristratu nebo MČ? Že by slyset na nove prijmy...

Moc z toho nekapne, uvědom si, že i na fialových stojej "domácí" co mají zaplaceno paušálem. Rozšířením tam pošleš i privandrovalce- vymahatelnost těžká, protože kontrolní auto ti tam častěji zajíždět nebude a když ano, musíš sehnat úředníky, co tu parádní práci (vymáhání) budou dělat(navíc, prolobovat je právě na cca rok, dva, když to jde). A to zapominas na jeden bod- v této fialové zóně bys měl s autem po určité době alespoň popojet, ne stát dva dny na stejném fleku. To až se začne hlídat, tak se smíchy nedržím ( sarkasmus). Příjmy ze zps se dělí, procenta to teď neřeknu přesně, ale je to oser.

• Dát hlas 1
Odesláno

Např. P6 ted bude rušit víkendy zdarma.. což mě jako vidláka, co zahodí auto u metra a jede si MHDčkem ma výlet dost mrzí (až sere)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...