Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Tak update. Dnes po zahájení prací jsem čekal ten ultimatni kolaps kolem Proseka. A ten opravdu nastal. Pruh pro osobaky kolona pres celej Prosek, bus pruh prazdnej az ke Kauflandu a dal na Ládví. Nikdo nikde. No nebudu tam stát jak trubka. Nejsem žádnej pirat silnic, ale tuhle pakarnu fakt podporovat nebudu. I za cenu hrozby pokuty.

Odesláno

Rano tam číhali fizlove, aby vybrali něco na svačinu 🙂 Ale jinak to bylo podobny. V jednom pruhu pomalu jedoucí kolona a druhej pruh prazdnej. To musel bejt koumák, kdo nám to pred prázdniny takhle zajebal 🙂 

Odesláno

Jako ja chápu že je to nějaký opatření, ale někdo by to měl časem přehodnotit a potažmo udělat nějaký úpravy. Takhle je to fakt na hovno. A přispívat pomahačům na svačinu se opravdu nechce.

Odesláno
před 15 minutami, Lucky Lucaso napsal:

Vlastně asi jo. Protože Praha alias Absurdistan

Zkus si něco načíst a teprve pak mudruj. Evidentně vůbec nic nevíš a jen hloupe mudrujes. Je o tom dost napsáno i odůvodnění, studie a vše okolo. Ty Absurdistane. A možná to teď ochcijes, ale až zprovozní kamery jak uvazuji, tak nadávej jen sobě. 

A jak sis jistě vsiml, skoro žádná páteřní komunikace v Praze už není ctyrprouda, ale vždy systém 1+1, takže to čeká i Vysočanskou a ne jen přechodně, ale natrvalo. Jo a kdyby se tu chtěl někdo ohánět cizinou- je to standard v Evropě a jsou ještě dál, i na těchto komunikacích už je max 30, ale to "odborníkům " jaksi ušlo, záměrně? Radši jen nadavaji, argumenty nula. Zbývá jen dodat, že většina ciziny má i funkční obchvaty - městské okruhy a nemusí zatěžovat ulice uvnitř tranzitní dopravou. 

Odesláno

Jel jsem tam ve 14h a 20h, kolona mala, jen prave u te zastavky Střížkov. No, respektování bus pruhu se delo přiměřeně 😉 co jsem tak koukal - stylem když to jede, neprovokuji, kde nemam, když nejede, je namístě přiměřeně vyuzit bus pruh.

Martine, Vysočanskou s bus pruhem nechcem, uz staci ze je s pruhem Prosecká; jak se tomu a u koho nejlip bránit?

• Dát hlas 1
Odesláno

A jen už klidněji doplním ( dnes jsem odpovídal na tři návrhy na zjednosměrnění ulic a vykecaval se z žádosti o dopravní značení z ulice, o které vedení rozhodlo, že není na našem uzemi- ale je, že ještě nikdo nekonal). 

Mohlo to být i takto- Kbelská uzavřena na začátku září, pracovalo by se jako obvykle (max 8-16, Po-Pa) ne jak je domluveno 24/7, takže by uzavírka byla do cca dubna 2027, objízdné trasy by nikdo neopravil a ani nestanovil- stačí kouzelná veta- provoz by se rozptýlil a řidič si cestu najde (použito s "úspěchem" při části opravy Barrandovského mostu) a do toho by se začala opravovat- uzavrela by se trasa okolo Bulovky a Vysočanská - obě se mají opravovat a tedy i upravovat pro preferenci bus MHD dopravy. Tohle myslím pro představu stačí, i když jsem jistě na něco zapomnel. I tak dala spousta věcí práci, protože ten Pirát na magosi chtěl a měl jinou představu. 

Odesláno
před 2 minutami, odjinud napsal:

Jel jsem tam ve 14h a 20h, kolona mala, jen prave u te zastavky Střížkov. No, respektování bus pruhu se delo přiměřeně 😉 co jsem tak koukal - stylem když to jede, neprovokuji, kde nemam, když nejede, je namístě přiměřeně vyuzit bus pruh.

Martine, Vysočanskou s bus pruhem nechcem, uz staci ze je s pruhem Prosecká; jak se tomu a u koho nejlip bránit?

Nijak, je to rozhodnutí z magistrátu (Pirát, ten předchozí se vzhledl v moderních trendech a ten soucasnej to drží)- máme to metodicky přikázáno, stejně jako tvorbu cykloobousmerek všude, kde to jde i nejde ( mám aktivně vyhledávat a navrhovat ). Nebo si myslíš, že Vršovická, Průběžná, V Olsinach, Cernokostelecka, Vinohradská je z me aktivity a popudu? Teď je k tomuto novej pokyn a nařízení a pumpičky mají mít několik možností využití stejně trasy ( povolení a vyznačení souběžných tras na chodnících ), zrovna Vysočanskou vidím jako ideální dobroserstvi téhle napadu. Jediné co by pomohlo jsou volby, kde vyhraje strana, která se na dopravu vykašle a bude slibovat jen vyřešení parkování 🤣.

Odesláno

Takže prudit odbor dopravy na magoši a pirátského radniho hl.m. Phy pro dopravu?

Volby jsou za chvili. U nas na MČ to valcuje trvale ODS, snad vyhraje i cekove v Praze. Ne, že bych je miloval, ale furt lepsi nez ty Piráti, min. v ty doprave 

Odesláno
před 4 hodinami, odjinud napsal:

Takže prudit odbor dopravy na magoši a pirátského radniho hl.m. Phy pro dopravu?

Volby jsou za chvili. U nas na MČ to valcuje trvale ODS, snad vyhraje i cekove v Praze. Ne, že bych je miloval, ale furt lepsi nez ty Piráti, min. v ty doprave 

Vzhledem k tomu, že je to trend a je to vydáno jako pokyn, tak to bude malo ( odbor dopravy magistrátu nepomůže, kdyby něco měl by to na starosti odbor pozemních komunikací a drah, radní ti odpoví mozna ) a spíš bych se optal na správci - Technická správa komunikací hl. m. prahy, zda už mají termín,.......... A pak formou petice, ve zvracení stejně nevěřím (Evropská obsahovala precizni právní rozklad a dojeď se tam podívat), o kvikotu třeba na Modřanské netřeba mluvit. 

Odesláno

Pánové,

vím, že se tu řeší převážně Praha, ale mám dotaz z druhého konce republiky.

Nevíte někdo, jak jsou poskládané jednotlivé úseky měření v Buchlovákách?

První kamery jsou za bistrem Tramp. Pitomci tam skáčou na brzdy a zpomalují na 70. Proboha proč, když je tam 90?

Další stožár s kamerami je před křižovatkou k hradu a ještě před značkou omezení rychlosti na 70 km/hod. Křižovatka ukončuje omezení rychlosti a další stožár je cca 200 m, možná i víc za křižovatkou. Omezení na 70 před křižovatkou se tedy neměří?

Nebo mne změří a já budu muset argumentovat a obhajovat, že jsem za kamerami a před omezující značkou ještě brzdil na 70 a hned za křižovatkou zase zrychlil na 90 v naprostém souladu s dopravními značkami?

Pak je další stožár a kamery u odbočky na Staré Hutě, bráno ve směru na Brno. Ten měří co? Počítá průměrnou rychlost v úseku od křižovatky na Buchlov po odbočku na Staré Hutě, nebo je to začátek dalšího úseku od odbočky na Staré Hutě po křižovatku u Stupavy, kde jsou před křižovatkou těsně za sebou 2 stožáry s kamerami a třetí je za křižovatkou? 

Vlastní křižovatka u Stupavy je logicky pokryta dvěma stožáry z těch tří, takže tam se měří omezení na 70 km/hod.

Nějak nejsem schopen pochopit logiku a systém toho umístění kamer a nevím, kde mne mohou nachytat.

Díky moc.

• Like 1
Odesláno
před 12 hodinami, bedan napsal:

Pánové,

vím, že se tu řeší převážně Praha, ale mám dotaz z druhého konce republiky.

Nevíte někdo, jak jsou poskládané jednotlivé úseky měření v Buchlovákách?

První kamery jsou za bistrem Tramp. Pitomci tam skáčou na brzdy a zpomalují na 70. Proboha proč, když je tam 90?

Další stožár s kamerami je před křižovatkou k hradu a ještě před značkou omezení rychlosti na 70 km/hod. Křižovatka ukončuje omezení rychlosti a další stožár je cca 200 m, možná i víc za křižovatkou. Omezení na 70 před křižovatkou se tedy neměří?

Nebo mne změří a já budu muset argumentovat a obhajovat, že jsem za kamerami a před omezující značkou ještě brzdil na 70 a hned za křižovatkou zase zrychlil na 90 v naprostém souladu s dopravními značkami?

Pak je další stožár a kamery u odbočky na Staré Hutě, bráno ve směru na Brno. Ten měří co? Počítá průměrnou rychlost v úseku od křižovatky na Buchlov po odbočku na Staré Hutě, nebo je to začátek dalšího úseku od odbočky na Staré Hutě po křižovatku u Stupavy, kde jsou před křižovatkou těsně za sebou 2 stožáry s kamerami a třetí je za křižovatkou? 

Vlastní křižovatka u Stupavy je logicky pokryta dvěma stožáry z těch tří, takže tam se měří omezení na 70 km/hod.

Nějak nejsem schopen pochopit logiku a systém toho umístění kamer a nevím, kde mne mohou nachytat.

Díky moc.

klikni na "radar" a ukáže to daný úsek "radar" výsledky hledání

Odesláno

Mas to v Mapách. Zapni si dopravni mapu a mas tam 3 usekova měření, kdy mezi prvnim a druhým je mezera, a pak stacionární radar. 

Taky pěkný, radar v lesnim useku...

Odesláno

Mohl by mi, prosím, někdo ze zainteresovaných a znalých vysvětlit, jak mám postupovat v pracovní dny, když se potřebuju dopravit ze 120km vzdálenosti do Holešovic, když tam nechci jet autem, byť parkovací místo mám garantované? Vlakem to je sázka do loterie. P+R na Letňanech/Proseku jsou kolem 7:30 plná. 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...