Roland Sands Odesláno 18. ledna Nahlásit Odesláno 18. ledna „Trumpovi jde hlavně o moc,“ říká Hynek Wichterle, profesor neurobiologie z Kolumbijské univerzity a vnuk vynálezce Otto Wichterleho Hyde Park Civilizace 1
Vit Odesláno 18. ledna Nahlásit Odesláno 18. ledna před 11 hodinami, Roland Sands napsal: „Trumpovi jde hlavně o moc,“ říká Hynek Wichterle, profesor neurobiologie z Kolumbijské univerzity a vnuk vynálezce Otto Wichterleho Hyde Park Civilizace Díky za odkaz na zajímavý podcast. 1
Jone Odesláno 19. ledna Nahlásit Odesláno 19. ledna …Jaroslav Seifert: Všechny krásy světa. Čte Rudolf Hrušínský st. Jak mám rád všechny ty Kotlety, Kulhánky i politické podcasty, tak tohle doporučuji pro udržení rovnováhy světa. Pohlazení po duši… (teda pro ty co věří, že cosi jako duše je) https://vltava.rozhlas.cz/jaroslav-seifert-vsecky-krasy-sveta-fragmenty-ze-vzpominek-ceskeho-basnika-cte-9586704
warann Odesláno 19. ledna Nahlásit Odesláno 19. ledna @Jone diky za tip, zkusim. My doposlouchali Tri musketyry 2 a syn me celkem dostal, kdyz pravil, ze to je jedna z nejlepsich knih, co zatim poznal (zamerne pisu poznal a ne cetl, protoze “cte” hlavne usima, ale i tak jsem rad, ze ziskava nejakej prehled). Jinak jsem na Audiolibrix zacal vic uzivat ochutnavky, coz je fajn, bo si clovek udela lepsi predstavu, zda ho to bude bavit. Tak jsem zkusil Ja legenda a Blade runner a nezaujalo. Pak Konec civilizace - na to jsem aktualne nemel moral, ale vratim se k tomu. A pak prekvapeni Spoleceni hlupcu. Na gymplu v nasi parte takrka kultovni kniha. Jsem si rikal, ze jako mnoho jinych me uz dnes nebude bavit. A ejhle bavi. Aj vaj, Ignatius Reilly rules
Lobber Odesláno 19. ledna Nahlásit Odesláno 19. ledna (upraveno) Kluci , mě teď zajímá … a jde mi primárně o knihy a ne o podcast. Je “milion” aplikaci - která je podle Vás nejlepší ? Mám AUDIOTEKU a AUDIOLIBRIx ( nějaké knihy Audioteka , nějaké Librix ) Ale je nějaká aplikace , která by sdružovala všechny knihy a človek by nemusel být na iX aplikacích ? Upraveno 19. ledna uživatelem Lobber
Jone Odesláno 20. ledna Nahlásit Odesláno 20. ledna V 19. 1. 2026 v 9:54, warann napsal: @Jone diky za tip, zkusim. My doposlouchali Tri musketyry 2 a syn me celkem dostal, kdyz pravil, ze to je jedna z nejlepsich knih, co zatim poznal (zamerne pisu poznal a ne cetl, protoze “cte” hlavne usima, ale i tak jsem rad, ze ziskava nejakej prehled). Jinak jsem na Audiolibrix zacal vic uzivat ochutnavky, coz je fajn, bo si clovek udela lepsi predstavu, zda ho to bude bavit. Tak jsem zkusil Ja legenda a Blade runner a nezaujalo. Pak Konec civilizace - na to jsem aktualne nemel moral, ale vratim se k tomu. A pak prekvapeni Spoleceni hlupcu. Na gymplu v nasi parte takrka kultovni kniha. Jsem si rikal, ze jako mnoho jinych me uz dnes nebude bavit. A ejhle bavi. Aj vaj, Ignatius Reilly rules …no tvl, to je super! Ignácius J. Reilly!! Někdy v pozdně teenagerském věku (nebo možná i později) byl mi nedostižným vzorem A teď - když jsi mi to připomněl - tak vlastně vidím prostor, abych tu tehdejší vizi konečně naplnil… Dík za tip minimálně to poslechnu Btw - ty Mušketýry tu zmiňuješ už po několikátý, takže to je taky k zamyšlení… 1
Ivan Lelák Odesláno 21. ledna Nahlásit Odesláno 21. ledna Díky místnímu členovi mám už také pár knih a zatím sjíždím v autě Tři kamarády od E.M.Remarque. Je to super! 1 1
jkba Odesláno 21. ledna Nahlásit Odesláno 21. ledna Na Českym rozhlase teď čtou Kohoutovu Katyňi, je to skvělý 1
Jone Odesláno 30. ledna Nahlásit Odesláno 30. ledna …na můjrozhlas teď k poslechu Ivana Gibová: Babička© https://www.mujrozhlas.cz/cetba-s-hvezdickou/ivana-gibova-babickac-3421322 Jedním slovem strhující. Více slovy: východniari, ženy, dospívání, stáří, brutální upřímnost. Aneb jak by vypadala Babička, kdyby jí Božena N. psala dnes, byla východniarka a měla styl Franty Kotlety. Popravdě jsem nejdřív trochu tápal, jak se s těmi ženskými hrdinkami popasovat, ale jako otec dospívající dcery a syn stárnoucích rodičů jsem si tam svoje našel. Jo a taky je to skvostně načtený! Mohu jen doporučit… 1
Vit Odesláno 31. ledna Nahlásit Odesláno 31. ledna V 30. 1. 2026 v 10:24, Jone napsal: …na můjrozhlas teď k poslechu Ivana Gibová: Babička© https://www.mujrozhlas.cz/cetba-s-hvezdickou/ivana-gibova-babickac-3421322 Jedním slovem strhující. Více slovy: východniari, ženy, dospívání, stáří, brutální upřímnost. Aneb jak by vypadala Babička, kdyby jí Božena N. psala dnes, byla východniarka a měla styl Franty Kotlety. Popravdě jsem nejdřív trochu tápal, jak se s těmi ženskými hrdinkami popasovat, ale jako otec dospívající dcery a syn stárnoucích rodičů jsem si tam svoje našel. Jo a taky je to skvostně načtený! Mohu jen doporučit… Díky za tip.
Lobber Odesláno 19. února Nahlásit Odesláno 19. února Zrovna jsem narazil na Le Blanca - Arsene Lupin …. Nevíte, jestli bych tyhle 2 knihy mohl někde najít někde v audiotéce ? Nebo dalo by se to stáhnout z YT do telefonu ? A. Lupin , Lupič gentleman https://youtu.be/lZf9gJuPO-4?si=KOsAPXxDf8WJZeZa A. Lupin vs Herlock Sholmes
hopa26 Odesláno 19. února Nahlásit Odesláno 19. února @Lobber Mám :Maurice Leblanc Snubní prsten a Arsène Lupin kontra Sherlock Holmes. Jestli budeš chtít, linky kdyžtak pošlu sz. Jsem za tohle vlákno a tipy v něm tuze rád, ty věci od Dumase -Monte Christo nebo Tři mušketýři jak psal @warann jsou v novém zpracovaní doopravdy skvělé. Nejlepší je, když dojedu domů a nechce se mi z auta, páč jsem napnutej jak kšandy co se bude dít. 1
Lobber Odesláno 19. února Nahlásit Odesláno 19. února Budeš hodný :0) , ty linky uvitám …. poslední dobou na tom abnormálně ulitávám, né že by mě nebavilo číst …. Ale už delší dobu před spaním nasadím sluchátka ( ale někdy to je za trest , třeba co si teď namátkou pamatuji Cestu kolem světa za 80 dní / cca 9h poslechu / , jsem měl snad na rok , po 10 minutách jsem skoro vždy usl ) a dokážu u toho krásně relaxovat …. Někdy si říkám , že mi chybí i ty doby , kdy se v kavárnách/čajovnách pořádali čtenářské hodiny .
Vit Odesláno středa v 12:58 Nahlásit Odesláno středa v 12:58 Povídání - hodinový podcast s fotografem Davidem Krausem, místním členem, který mimo jiného udělal exklusivní knihu o Primkách: https://podcasty.seznam.cz/podcast/boomer-talk/david-kraus-foceni-celebrit-neni-zadna-zabava-504083 2
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se