VendoL Odesláno 24. března 2020 Nahlásit Odesláno 24. března 2020 Omluvte nekvalitní fotku, sem přijel domu už za tmy. Jinak je to klóbrc od Red Rock Hats přímo z austrálie. Lepší fotku na sluníčku případně dodám ;-)
Xenomorfus Odesláno 29. března 2020 Nahlásit Odesláno 29. března 2020 Tak mne můj kamarád a spoluvandrovník v podstatě ukecal, že můj slaměný klobouk na vandry není úplně stylový a když už mám na zimu epesrádes loupežnický klobrc, měl bych si pořídit něco od Akubry...Takže je na cestě....
noro.svk Odesláno 29. března 2020 Nahlásit Odesláno 29. března 2020 Ja mám na skrini zboku ,našrobovaný vešiak, mám na ňom ruksaky a klobúky.
Chronař Odesláno 29. března 2020 Nahlásit Odesláno 29. března 2020 Parohy dobrý, ale ty nosím s sebou :-) Vlastně jsem myslel něco takovýho: https://www.mygift.com/products/metal-pipe-rustic-burnt-wood-hat-rack-3-hooknebohttps://blog.tenthstreethats.com/posts/how-to-store-a-hat
Ivan Lelák Odesláno 7. července 2020 Autor Nahlásit Odesláno 7. července 2020 Pár z vás tu dalo fotky svých klobouků značky Rogue. Trochu jsem hledal, je to prý jihoafrická firma a klobouky se vyrábějí v Jihoafrické Republice, nicméně mne zaujalo jejich zelené oválné logo. A to mne dovedlo k informaci, že značku založila rodina Selke. No a já si letos na Novém Zélandu koupil právě klobouk značky Selke. Klobouky Selke se vyrábějí na Novém Zélandu a tato značka má jistě něco společného se značkou Rogue, nejspíš majitele, ale jinak o tom nic nevím. I loga obou značek jsou si podobná. Není tu nějaký odborník, který by nás zasvětil do historie obou firem, jejich propojení a jak vlastně došlo k tomu, že v RSA jde o značku Rogue a na NZ o značku Selke? Děkuji.
Kapo Odesláno 8. července 2020 Nahlásit Odesláno 8. července 2020 Mám tenhle skládací a když jsem byl vloni v JAR, tak jsem sháněl kožený s lepším větráním, bohužel nikde neměli moji velikost. Značku Rogue měli většinou v kamenných obchodech, na tržnicích nějakou napodobeninu. U odkazu je i stručná historie firmy. https://www.bushcraftshop.cz/2493-klobouk-olejak-rogue-oiled-suede-packaway-hat-skladaci
Ivan Lelák Odesláno 10. července 2020 Autor Nahlásit Odesláno 10. července 2020 Kapo - tuhle historii firmy jsem četl asi 20x a nejsem z toho moudrý. Kdo byl původním zakladatelem? CEJ Selke? To je jeho jméno? Asi ano, protože v roce 1970 založil firmu Selke Leathercraft. Dál se tam píše "synové Justin a Coleen", ale Coleen je ženské jméno, tak si říkám, jestli nejde o špatný překlad a zakladatelem je třeba Justin Selke, ten si vzal Coleen a jejich synové, mj. Trevor, později vstoupili do společnosti a podnikají dodnes. Zakladatel pracoval v JAR, ale nikde se nepíše, jak se stala ze Selke Leathercraft společnost Rogue. A jak se stalo, že Rogue se vyrábí v JAR, ale klobouky Selke se vyrábí na Novém Zélandu. Chápu, že na odkazu se píše jen o značce Rogue, ale ani tak to tam není úplně vysvětlené a já bych se rád dopídil i k NZ a společnosti Selke..:-).
Ivan Lelák Odesláno 10. února 2021 Autor Nahlásit Odesláno 10. února 2021 Dnes jsem dostal opožděný dárek k Vánocům. Opožděný, protože prostě nedokázal z Kanady dorazit včas, o to větší to pro mne bylo překvapení - vánoční dárek, o kterém jsem nevěděl, no paráda! A o co jde? O zimní klobouk kanadské značky Tilley, s vyndavací užankovou částí, odolávající dešti, sněhu, větru, fakt příjemně teplý a navíc s tajnou kapsou na peníze...:-). Do konce zimy bez něj neudělám krok. Je to model TTW2 Tec-Wool Hat, zbytek najdete na jejich stránkách www.tilley.com Vůbec jsem netušil, že tahle značka existuje.
Xenomorfus Odesláno 20. srpna 2021 Nahlásit Odesláno 20. srpna 2021 Puvodni zuby byly male, taxem si sehnal z vetsiho krokouse ;-).
kdojinej Odesláno 20. srpna 2021 Nahlásit Odesláno 20. srpna 2021 Clovece co je to za holobradka na tej fotografii, kde je Rumcajc?
Xenomorfus Odesláno 20. srpna 2021 Nahlásit Odesláno 20. srpna 2021 Mam vousy dycky na zimu. Koncem leta to prestanu holit a pak to sundam na jaro. Jako vetsina mi to neveri, ale fakt mi to naroste za pul roku...;-)
Murphy97 Odesláno 21. srpna 2021 Nahlásit Odesláno 21. srpna 2021 (upraveno) @Xenomorfus Jeste zastrihni oboci, uprav tu mazdu a hlavne, prosimte, zustan takhle Upraveno 21. srpna 2021 uživatelem Murphy97
Xenomorfus Odesláno 21. srpna 2021 Nahlásit Odesláno 21. srpna 2021 Murphy :-). Vzhledem ke sve vrozene lenosti starat se o svuj zevnejsek, Te zklamu ;-).
Murphy97 Odesláno 21. srpna 2021 Nahlásit Odesláno 21. srpna 2021 V 21. 8. 2021 v 5:12, Xenomorfus napsal: Murphy :-). Vzhledem ke sve vrozene lenosti starat se o svuj zevnejsek, Te zklamu ;-). Rozšířit
Moty Odesláno 29. ledna 2022 Nahlásit Odesláno 29. ledna 2022 Poradíte nějakou opravnu na klobouky? Mám klak z první republiky a rád bych ho nechal opravit, system skladu funguje, ale vnitřní podšívka je ve špatném stavu. díky
Ivan Lelák Odesláno 8. února 2022 Autor Nahlásit Odesláno 8. února 2022 V 7. 2. 2022 v 10:36, MarosRy napsal: A co tenhle Stetson? Rozšířit Pěkný. Co je to za značku? Plstěný?
MarosRy Odesláno 8. února 2022 Nahlásit Odesláno 8. února 2022 Jj, znacka je Stetson, je to "australska" fedora. Je to vlnena plst (tedy ne kralici), je docela tvrdy.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se