Mirek007 Odesláno 7. května 2019 Nahlásit Odesláno 7. května 2019 Ahojda,stále dokola vybírám svoje nový automaty.Mám dva kandidáty.Certiny s powermatic 80 a longiny hydroconquest.Jaká reálná přesnost jde od těchto modelů očekávat?Jako laik si myslím že powermatic 80,s takovouhle rezervou a polokmity 21500 na tom bude hůř,než longiny s 28500 polokmity i když menší rezervou chodu.Správná domněnka?.Vyplatí se nacpat o 10000 víc do Longinů?Jde očekávat větší přesnost a celkově kvalita oproti Certinám?Dík
pepyczek Odesláno 7. května 2019 Nahlásit Odesláno 7. května 2019 Já někde četl, že powermatic 80 má naopak lepší přesnost, než klasická ETA. Osobní zkušenost ale nemám.Tady je zmínka o kalibru 888 LHC, má frekvenci 25 200 bph : http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/17640-longines-hydro-conquest-automatic/page-31
villain83 Odesláno 7. května 2019 Nahlásit Odesláno 7. května 2019 (upraveno) Z jaký logiky vycházíš? Jakože čím vyšší bph, tím vyšší přesnost? To je dle mne docela lichá úvaha, tam je asi dost faktoru, který maj na přesnost chodu vliv, ale hlavně v Hydrach je ETA 2824, pokud se nepletu, z čehož Powermatic de facto vychazi po nejakych úpravách. A hlavně tech verzi je docela dost a různí výrobci si je objednávají v různých úpravách... Upraveno 7. května 2019 uživatelem villain83
pepyczek Odesláno 7. května 2019 Nahlásit Odesláno 7. května 2019 Jaký model od Certiny máš vyhlédnutý? A tvůj rozpočet? Můžeme najít i další hodinky, ať ten výběr nemáš tak jednoduchý .
Mirek007 Odesláno 7. května 2019 Autor Nahlásit Odesláno 7. května 2019 V 7. 5. 2019 v 18:53, villain83 napsal: Z jaký logiky vycházíš? Jakože čím vyšší bph, tím vyšší přesnost? To je dle mne docela lichá úvaha, tam je asi dost faktoru, který maj na přesnost chodu vliv, ale hlavně v Hydrach je ETA 2824, pokud se nepletu, z čehož Powermatic de facto vychazi po nejakych úpravách. A hlavně tech verzi je docela dost a různí výrobci si je objednávají v různých úpravách...
Mirek007 Odesláno 7. května 2019 Autor Nahlásit Odesláno 7. května 2019 Jak jsem říkal,jsem laik a zatím jen čtu a čtu.Všude píšou že čím vyšsí počet polokmitů,tím by měla být větší přesnost.
Mirek007 Odesláno 7. května 2019 Autor Nahlásit Odesláno 7. května 2019 V 7. 5. 2019 v 18:54, pepyczek napsal: Jaký model od Certiny máš vyhlédnutý? A tvůj rozpočet? Můžeme najít i další hodinky, ať ten výběr nemáš tak jednoduchý .
Mirek007 Odesláno 7. května 2019 Autor Nahlásit Odesláno 7. května 2019 V 7. 5. 2019 v 18:54, pepyczek napsal: Jaký model od Certiny máš vyhlédnutý? A tvůj rozpočet? Můžeme najít i další hodinky, ať ten výběr nemáš tak jednoduchý .
LukasX Odesláno 7. května 2019 Nahlásit Odesláno 7. května 2019 (upraveno) ...v novych Hydrach uz 2824 nie je.Ja som hodinky s Powermatic80 mal, hodinky robili cca -2s/den, co je z hladiska presnosti super, no ten feeling z plastoveho escapementu (okrem toho, ze kazdy hodinar ich nevyreguluje) ma prinutil ich predat a hodinky s tym calibrom su pre mna momentalne mimo zaujmu. Okrem ineho mam hodinky s klasickou 2824-2, ktore po case zacali mierne "uchodit" (asi 10s/den), po naslednom vyregulovani idu 1s/3-4dni, co viac chciet... Tolko ku calibrom.Za mna urcite nove Hydry... Upraveno 7. května 2019 uživatelem LukasX
Mirek007 Odesláno 7. května 2019 Autor Nahlásit Odesláno 7. května 2019 Jakým způsobem Longines upravuje(zušlechťuje svoje strojky)Je tu oproti Certinám to === za víc peněz,víc muziky?
Diablo1st Odesláno 7. května 2019 Nahlásit Odesláno 7. května 2019 Ja mám DS1 s Powermatic. Zrovna teraz som ich 2 dni nosil: včera ráno zosynchronizovaný čas s time.is teraz idú +10s. Moc ich nenosím, takže to nemám nejako presne zmerané, navyše majú len pol roka, takže ešte nie sú sadnuté.Po vybraní z krabice bola odchýlka pri mojom nosení okolo +8s/deň.
thubalek Odesláno 8. května 2019 Nahlásit Odesláno 8. května 2019 Mě přijde důraz na přesnost u téhle kategorie hodinek úplně mimo. Pokud chci přesné hodinky, koupím si nějaké Quartz radio controlled. Moje nejpřesnější mechanické hodinky jsou s Miyota 8xxx (levný, masově vyráběný strojek). Dělají méně než jednu vteřinu za den, bez seřízení. Viz příloha. Odesláno z mého Pixel 2 pomocí Tapatalk
thubalek Odesláno 8. května 2019 Nahlásit Odesláno 8. května 2019 Na méně, než pět vteřin za den, se mi (úplnému amatérovi a diletantovi, bez vibrografu) podařilo seřídit všechny moje (levné, myšleno s cenou kolem 5000 Kč) mechanické hodinky. Odesláno z mého Pixel 2 pomocí Tapatalk
huz46212 Odesláno 8. května 2019 Nahlásit Odesláno 8. května 2019 Certina dělá i model Powermatic 80 s COSC, takže tak špatný to asi nebude.
tr0t3l Odesláno 16. května 2019 Nahlásit Odesláno 16. května 2019 Ahoj, momentálne mám dva kusy hodiniek s Powermaticom, jeden je aj s COSC, je to Tissot PR100 Chronometer, ten robí zatiaľ v priemere -2s/deň, ale hodinky sú v zábehu, mám ich krátko a na ruke boli max. 10x.Dva roky vlastním aj Tissot Seastar 1000 s klasickým Powermatic 80, nosím ich pravidelne a robia +1x/deň.
dykmore Odesláno 16. května 2019 Nahlásit Odesláno 16. května 2019 Já myslím, že stejně nejvíc záleží na konkrétním kusu. Měl jsem 7 let staré, neservisované hodinky s normální etou 2824 a šly denně půl sekundy do plusu, bez ohledu na styl nošení nebo polohu při odkládání. Ani jsem tomu nechtěl věřit, prostě cokoliv jsem dělal, večer vždy půl sekundy plus. Pak jsem měl zánovní antimagnetické chronometry, díky kterým jsem objevil magnetické pole byly na něj velice citlivé, navíc při různém odkládání nebo činnostech šly různě, záhada. Na vibrografu vše ok, u hodináře dávaly stabilně plus 2 sekundy ve winderu, ale jak jsem je vzal na ruku, začaly se dít prapodivné věci. Podle mě ti nikdo předem neřekně, co bude přesnější. Prodavač (zaměstnanec e-shopu) prostě bude mít vzadu tři kusy s etou - jedna -4s, druhá +3s a páteční kousek, co dává +15 sekund, a tři kusy s powermatic 80, jeden páteční -15s, druhý +2s a třetí +8s. Ty si jeden z nich si koupíš. Co myslíš, pro který kousek prodavač sáhne?
shewcza Odesláno 17. května 2019 Nahlásit Odesláno 17. května 2019 A fakt si myslíš, že prodavač sleduje všechny kousky co prodává? Já myslím, že prostě sáhne po první krabici co na něj bude koukat z regálu a tu dostaneš. Nehledal bych v tom konspirační teorie.
Daemonultimate Odesláno 28. května 2019 Nahlásit Odesláno 28. května 2019 Jestli osmdesátku tak od Hamiltonu nebo Mida. Tissot ani Certinu bych kvuli plastu nebral. Jde mi i o ten pocit.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se