Vortex-Tempus Odesláno 20. června 2023 Nahlásit Odesláno 20. června 2023 před 3 minutami, Davis napsal: Kde a kedy to neviem, ale napriklad Datejust, Yachtmastery, Deepsea a pod už máš problém predať reálne aj za retail a to nie sú žiadne 34 mm dámske modely. A to je problem? Cca do roku 2020 to bolo presne tak. Este v lete 2021 som dostal - 5% na bico DJ priamo od AD. Pred 2019 si vedel v pohode vyjednat rovnaku zlavu na Exp, Yachty, Air King, Milgy, ocelove DJ, OP. Na bico a FG kusky sa dali dostat aj vacsie zlavy. Svet sa proste pomaly vracia do normalu a to je dobre. Ci nie? Mimochodom Rolex si uz peknych par dekad robi co sa im zachce a myslim ze v tom budu veselo pokracovat dalej... mozu si to dovolit.
Davis Odesláno 20. června 2023 Nahlásit Odesláno 20. června 2023 před 10 minutami, Vortex-Tempus napsal: A to je problem? Cca do roku 2020 to bolo presne tak. Este v lete 2021 som dostal - 5% na bico DJ priamo od AD. Pred 2019 si vedel v pohode vyjednat rovnaku zlavu na Exp, Yachty, Air King, Milgy, ocelove DJ, OP. Na bico a FG kusky sa dali dostat aj vacsie zlavy. Svet sa proste pomaly vracia do normalu a to je dobre. Ci nie? Mimochodom Rolex si uz peknych par dekad robi co sa im zachce a myslim ze v tom budu veselo pokracovat dalej... mozu si to dovolit. Problém? Tak max pre špekulantov. Za mňa fajn trend
PavelK Odesláno 20. června 2023 Nahlásit Odesláno 20. června 2023 před 38 minutami, steel napsal: jaky prekupnici ? jsou to proste zakaznici jako ty nebo ja, akorat, ze ty hodinky je nezajimaj a obratem je buchnou - treba obchodnikovi na ch24 a zlevnovat tos me rozesmal, furt to bude nad retailem a hodne Nejde mi o název překupník/zákazník, ale o to, že by to mohl dostatečně zdražit rovnou výrobce a nenechat tak prostor komukoliv pro prodej nad retail. Zkrátka že by retailová cena mohla být tak vysoká, aby počet zájemců klesl na úroveň nabídky v obchodech. Za (hypotetické) zlevnění považuju to, že cena klesne nikoli nutně pod retailovou, ale pod předcházející cenu. Nicméně jsem rád, že ses zasmál.
matejcaha Odesláno 20. června 2023 Nahlásit Odesláno 20. června 2023 před 44 minutami, PavelK napsal: Nejde mi o název překupník/zákazník, ale o to, že by to mohl dostatečně zdražit rovnou výrobce a nenechat tak prostor komukoliv pro prodej nad retail. Zkrátka že by retailová cena mohla být tak vysoká, aby počet zájemců klesl na úroveň nabídky v obchodech. Realne jde o to, ze kdyz se kouknes na ceny na chrono24 (ktere jsou prepalene o 10% a jeste si berou 10% provizi) a je to nad retailem, tak mas z toho, ze ti neco prodali dobry pocit. Jestli ty za to dostanes zpatky retail (v nejakym vykupu) az te to prestane bavit (a patricne je osoupes) je uplne jina otazka. Je to cele dobre promazany a promysleny marketing. A tedka se nebavim o Daytonach apod. Normalni hodinky jako suby, yachty, OP atd.
steel Odesláno 20. června 2023 Nahlásit Odesláno 20. června 2023 před 3 hodinami, PavelK napsal: Nejde mi o název překupník/zákazník, ale o to, že by to mohl dostatečně zdražit rovnou výrobce a nenechat tak prostor komukoliv pro prodej nad retail. Zkrátka že by retailová cena mohla být tak vysoká, aby počet zájemců klesl na úroveň nabídky v obchodech. Za (hypotetické) zlevnění považuju to, že cena klesne nikoli nutně pod retailovou, ale pod předcházející cenu. Nicméně jsem rád, že ses zasmál. promin pokud jsem se te dotkl, nebylo v tom nic osobniho, ten termin zlevnovat me tam fakt nesedl, zlevnovat rolex je proste oxymoron … v tuhle chvili. A proste retail je vychozi bod, jediny mozny.
long Odesláno 20. června 2023 Nahlásit Odesláno 20. června 2023 před 3 hodinami, PavelK napsal: Nejde mi o název překupník/zákazník, ale o to, že by to mohl dostatečně zdražit rovnou výrobce a nenechat tak prostor komukoliv pro prodej nad retail. Zkrátka že by retailová cena mohla být tak vysoká, aby počet zájemců klesl na úroveň nabídky v obchodech. Za (hypotetické) zlevnění považuju to, že cena klesne nikoli nutně pod retailovou, ale pod předcházející cenu. Nicméně jsem rád, že ses zasmál. Žiješ zřejmě v jiném světě.
Blackthorne Odesláno 20. června 2023 Nahlásit Odesláno 20. června 2023 Takže jsem byl dneska po roce, co mě po dehonestující příhodě "vyhodili" z Pařížské (kde jsem si připadal jak bezdomovec co vleze do krámu) se podívat a "připomenout" k Bechyněmu, kde jsem v pořadníku na GMT Pepsi. Už jen to zapsání byla taková malá výhra, v Pařížské se na mě dívali jako na blázna že si chci koupit Rolexky zrovna od nich a v klidu se uráčili mi říci že "tyto modely Rolex prodává jen známým a ověřeným zákazníkům co u nich už mají historii" a že mohu zkusit se zapsat na pořadník v lednu (byl červen) a že to schvaluje vedoucí prodejny a kdesi cosi. Byl jsem z toho docela nasranej, tak jsem se jich zeptal "a co teda jako prodávají když jsou na prodejně 3 prodavači a 2 z ochranky a nemají co prodávat" a to už se ta pinda za pultem začala dívat dost nevrle, tak jsem šel. U Běchyněho to bylo vše skvělé, že budou moc rádi že si hodinky koupím od nich a že mě klidně zapíšou, ale že si počkám, cca rok až rok a půl. Tak se jdu po roce připomenout zda poptávku evidují a oni že ano, ale... ALE! Že jim aktuálně Rolex ještě více zkrouhl dodávky a že na Pepsiny a Batmany je nyní čekačka tak 6-7 let! A že mi to prodavač nemohl říci takhle krátký termín a že jsme si asi nerozuměli. Tak jsem je ujistil, že rozuměli naprosto přesně. Ať si ty jejich hodinky strčí za klobouk. Keců kolem šedého trhu tři zadky (že už musí poznat klienta od dveří zda je chce jen přeprodat nebo nosit, musíte teda mít fakt věrohodnou verzi proč je chcete a jít jenom po konkrétním modelu) ale sami to tímhle umělým nedostatkem vyvolávají, takže co jako.
Denjl Odesláno 20. června 2023 Nahlásit Odesláno 20. června 2023 Takže jsem byl dneska po roce, co mě po dehonestující příhodě "vyhodili" z Pařížské (kde jsem si připadal jak bezdomovec co vleze do krámu) se podívat a "připomenout" k Bechyněmu, kde jsem v pořadníku na GMT Pepsi. Už jen to zapsání byla taková malá výhra, v Pařížské se na mě dívali jako na blázna že si chci koupit Rolexky zrovna od nich a v klidu se uráčili mi říci že "tyto modely Rolex prodává jen známým a ověřeným zákazníkům co u nich už mají historii" a že mohu zkusit se zapsat na pořadník v lednu (byl červen) a že to schvaluje vedoucí prodejny a kdesi cosi. Byl jsem z toho docela nasranej, tak jsem se jich zeptal "a co teda jako prodávají když jsou na prodejně 3 prodavači a 2 z ochranky a nemají co prodávat" a to už se ta pinda za pultem začala dívat dost nevrle, tak jsem šel. U Běchyněho to bylo vše skvělé, že budou moc rádi že si hodinky koupím od nich a že mě klidně zapíšou, ale že si počkám, cca rok až rok a půl. Tak se jdu po roce připomenout zda poptávku evidují a oni že ano, ale... ALE! Že jim aktuálně Rolex ještě více zkrouhl dodávky a že na Pepsiny a Batmany je nyní čekačka tak 6-7 let! A že mi to prodavač nemohl říci takhle krátký termín a že jsme si asi nerozuměli. Tak jsem je ujistil, že rozuměli naprosto přesně. Ať si ty jejich hodinky strčí za klobouk. Keců kolem šedého trhu tři zadky (že už musí poznat klienta od dveří zda je chce jen přeprodat nebo nosit, musíte teda mít fakt věrohodnou verzi proč je chcete a jít jenom po konkrétním modelu) ale sami to tímhle umělým nedostatkem vyvolávají, takže co jako. Tak já bych taky chtěl nový Porsche Gt3… ale vím, že mě ho jako první Porsche prostě nedají…stejně jako mě v PP nedají na první dobrou Nautily…Stejně to je proste u Rolexu… zelený, blnr, blro, daytony… to prostě nejsou hodinky prvního prodeje… tak to prostě je…Byly doby, kdy se batmany, hulky atd válely v inzerci a nikdo to nechtěl, kupovali to fakt sběratele a nadšenci…jenže poslední dobou se vyrojil bambilion lidi co si někde na netu přečetli, ze to je skvělá investice a automaticky nechtějí nic jiného… proste batman, pepsi, daytona…. A kde má ten prodejce zjistit, že to zrovna chce nosit a ne to na první dobrou votočit na bazošu… takže tu politiku - ,,chceme svého pasra poznat” dodela schvaluju… protože ruku na srdce - fakt jsou pepsi nebo batmany vo tolik lepší než yachty? No jasně, že ne…Nechci nikoho moralizovat, ale proste je realita, ze dnes hodně lidi co v butiku bere za kliku, tak za ni bere jen z čisté spekulace, která bohužel následně odrazí přístup prodejců ke všem návštěvníkům….#peaceSent from my iPhone using Tapatalk
vonmisses Odesláno 20. června 2023 Nahlásit Odesláno 20. června 2023 před 51 minutami, Blackthorne napsal: Takže jsem byl dneska po roce, co mě po dehonestující příhodě "vyhodili" z Pařížské (kde jsem si připadal jak bezdomovec co vleze do krámu) se podívat a "připomenout" k Bechyněmu, kde jsem v pořadníku na GMT Pepsi. Už jen to zapsání byla taková malá výhra, v Pařížské se na mě dívali jako na blázna že si chci koupit Rolexky zrovna od nich a v klidu se uráčili mi říci že "tyto modely Rolex prodává jen známým a ověřeným zákazníkům co u nich už mají historii" a že mohu zkusit se zapsat na pořadník v lednu (byl červen) a že to schvaluje vedoucí prodejny a kdesi cosi. Byl jsem z toho docela nasranej, tak jsem se jich zeptal "a co teda jako prodávají když jsou na prodejně 3 prodavači a 2 z ochranky a nemají co prodávat" a to už se ta pinda za pultem začala dívat dost nevrle, tak jsem šel. U Běchyněho to bylo vše skvělé, že budou moc rádi že si hodinky koupím od nich a že mě klidně zapíšou, ale že si počkám, cca rok až rok a půl. Tak se jdu po roce připomenout zda poptávku evidují a oni že ano, ale... ALE! Že jim aktuálně Rolex ještě více zkrouhl dodávky a že na Pepsiny a Batmany je nyní čekačka tak 6-7 let! A že mi to prodavač nemohl říci takhle krátký termín a že jsme si asi nerozuměli. Tak jsem je ujistil, že rozuměli naprosto přesně. Ať si ty jejich hodinky strčí za klobouk. Keců kolem šedého trhu tři zadky (že už musí poznat klienta od dveří zda je chce jen přeprodat nebo nosit, musíte teda mít fakt věrohodnou verzi proč je chcete a jít jenom po konkrétním modelu) ale sami to tímhle umělým nedostatkem vyvolávají, takže co jako. Pokud prodavači říkají každému něco jiného, je jasné, že manipulují se zákazníky. Myslím, že například kratší čekačka pro "prvoodběratele", kterou uplatňuje Bechyně není ok. Už jen z principu, když budu chtít tak tam za sebe pokazdé za malou provizi můžu poslat bílého koníka... teď jsem narazil někde v inzerci na Batmany kupované u našeho AD 6/23!! za 380k. S uvedeným důvodem prodeje nevhodný dárek... .ať mi nikdo neříká, že AD neví komu je prodali, nebo je to prostě netankuje.
Radik Odesláno 20. června 2023 Nahlásit Odesláno 20. června 2023 Tohle mě praštilo do očí tuším včera v "news koutku" místního krámku s potravinama. Měl jsem cukání si to koupit, ale pak jsem si řekl, že vlastně stejně vím, co bych se tam asi dočetl a z principu jsem to neudělal. Tohle je bohužel další "pohon" toho celýho Rlx šílenství... Zdroj: tydenikeuro.cz
Roland Sands Odesláno 20. června 2023 Nahlásit Odesláno 20. června 2023 před 17 minutami, Denjl napsal: Tak já bych taky chtěl nový Porsche Gt3… ale vím, že mě ho jako první Porsche prostě nedají…stejně jako mě v PP nedají na první dobrou Nautily… Porsche jede VIP program cca od doby kdy přišla na trh 918 (2013-2014). Škoda že tento přístup využívá čím dál více společností.
matejcaha Odesláno 21. června 2023 Nahlásit Odesláno 21. června 2023 před 12 hodinami, Blackthorne napsal: Takže jsem byl dneska po roce, co mě po dehonestující příhodě "vyhodili" z Pařížské (kde jsem si připadal jak bezdomovec co vleze do krámu) se podívat a "připomenout" k Bechyněmu, kde jsem v pořadníku na GMT Pepsi. Už jen to zapsání byla taková malá výhra, v Pařížské se na mě dívali jako na blázna že si chci koupit Rolexky zrovna od nich a v klidu se uráčili mi říci že "tyto modely Rolex prodává jen známým a ověřeným zákazníkům co u nich už mají historii" a že mohu zkusit se zapsat na pořadník v lednu (byl červen) a že to schvaluje vedoucí prodejny a kdesi cosi. Byl jsem z toho docela nasranej, tak jsem se jich zeptal "a co teda jako prodávají když jsou na prodejně 3 prodavači a 2 z ochranky a nemají co prodávat" a to už se ta pinda za pultem začala dívat dost nevrle, tak jsem šel. U Běchyněho to bylo vše skvělé, že budou moc rádi že si hodinky koupím od nich a že mě klidně zapíšou, ale že si počkám, cca rok až rok a půl. Tak se jdu po roce připomenout zda poptávku evidují a oni že ano, ale... ALE! Že jim aktuálně Rolex ještě více zkrouhl dodávky a že na Pepsiny a Batmany je nyní čekačka tak 6-7 let! A že mi to prodavač nemohl říci takhle krátký termín a že jsme si asi nerozuměli. Tak jsem je ujistil, že rozuměli naprosto přesně. Ať si ty jejich hodinky strčí za klobouk. Keců kolem šedého trhu tři zadky (že už musí poznat klienta od dveří zda je chce jen přeprodat nebo nosit, musíte teda mít fakt věrohodnou verzi proč je chcete a jít jenom po konkrétním modelu) ale sami to tímhle umělým nedostatkem vyvolávají, takže co jako. Tady dost zalezi s cim a jakym zpusobem jsi tam nakracel. Za mne Carollinum ma velmi ferovy pristup a kdyz nebudes linej zajit v lednu neco zapsat, tak mas velkou sanci ze se vejdes do rocni alokace. To, ze ti nekdo rekl ze BLNR, LV, Pandy apod. nejdou jako prvni hodinky je fer. Taky je fer, kdyz ti narovinu reknou co jako prvni hodinky je realne. Lepsi nez, kdyz te nekde jinde zapisou, namazou med kolem huby a daj te na konec 15ti lety fronty s poznamkou "nejakej blazen z ulice". Vzdy mam tiky, kdyz lidi zajdou neco ozkouset, nahodej wristshot s BLNR s hlaskou "moje prvni rolex, do roka budou doma".
Josef01 Odesláno 21. června 2023 Nahlásit Odesláno 21. června 2023 Hezké příběhy a škemrání o hodinky Když chci Rolex, tak si je prostě koupím a nepotřebuju k tomu vykradenou prodejnu. Naposledy jsem kupoval Rolex v prodejně 28.3.2012. Od té doby jen mimo oficiální prodejce.
PavelK Odesláno 21. června 2023 Nahlásit Odesláno 21. června 2023 před 19 hodinami, long napsal: Žiješ zřejmě v jiném světě. To nepopírám, svět Rolexu ani svět marketingu luxusního zboží není můj svět. Ale snažil jsem se tenhle svět pochopit, jeho zákonitosti a motivace. Vidím, že je to asi marné.
Pekos Odesláno 21. června 2023 Nahlásit Odesláno 21. června 2023 Před hodinou, Josef01 napsal: Hezké příběhy a škemrání o hodinky Když chci Rolex, tak si je prostě koupím a nepotřebuju k tomu vykradenou prodejnu. Naposledy jsem kupoval Rolex v prodejně 28.3.2012. Od té doby jen mimo oficiální prodejce. To je jasný. Blbý ale je, že si chci koupit hodinky za 260 k, peníze na ně mám a oni mi je u AD neprodají. Mimo oficiálního prodejce se jich nabízí hromada, ale začínají na 480 k. Bych si připadal jak negramotný hovado, kdybych jim to zaplatil....
Josef01 Odesláno 21. června 2023 Nahlásit Odesláno 21. června 2023 Chápu, je to blbý, ale ty hodinky takovou cenu mají, to že se daly někdy koupit za 10800 EUR je sice hezký, ale teď jsou za 17500 EUR. Ber to pozitivně, jsou levnější o 150 tis., než byly v dubnu 2022.
Pekos Odesláno 21. června 2023 Nahlásit Odesláno 21. června 2023 před 10 minutami, Josef01 napsal: Chápu, je to blbý, ale ty hodinky takovou cenu mají, to že se daly někdy koupit za 10800 EUR je sice hezký, ale teď jsou za 17500 EUR. Ber to pozitivně, jsou levnější o 150 tis., než byly v dubnu 2022. A co když budou v dubnu 2024 zase na 11 000? Je to přepálený, jak akcie v bublině.
Josef01 Odesláno 21. června 2023 Nahlásit Odesláno 21. června 2023 To je klidně možný, já bych taky chtěl zlato za 1000 USD/unc jako bylo, ale je bohužel 2000/unci
Peta-Biker Odesláno 21. června 2023 Nahlásit Odesláno 21. června 2023 (upraveno) Ono taky můžeme říci ale, zda by všichni ty hodinky chtěli, pokud by ceny byly pod cenama retail, to by už možná dost lidem byl nějaký Rolex ukradený :). Pametnici určitě budou vzpomínat, jak už tady zaznělo, kdy před 10 lety se dávaly slevy 10%-15% na ocelové Suby... Ruku na srdce, kolik lidí je reálně chce nosit a mít radost a nebo jen soupnout do trezoru a nebo hned zkusit něco "vydělat"... Upraveno 21. června 2023 uživatelem Peta-Biker
vonmisses Odesláno 21. června 2023 Nahlásit Odesláno 21. června 2023 před 53 minutami, Peta-Biker napsal: Ono taky můžeme říci ale, zda by všichni ty hodinky chtěli, pokud by ceny byly pod cenama retail, to by už možná dost lidem byl nějaký Rolex ukradený :). Pametnici určitě budou vzpomínat, jak už tady zaznělo, kdy před 10 lety se dávaly slevy 10%-15% na ocelové Suby... Ruku na srdce, kolik lidí je reálně chce nosit a mít radost a nebo jen soupnout do trezoru a nebo hned zkusit něco "vydělat"... Hlásím se k těm ,co je nosi a slibuji, že bych taky nosil pandy. Fakt.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se