Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Hodinky sú spotrebný tovar tak ako väčšina z toho čo si kupujeme, majú hlavne robiť radosť ako to tu už bolo x krát spomenuté ......... 

Odesláno

Tak keď máš strach zo straty hodnoty keď kupuješ u ad, tak kup hodinky na sekundarnom trhu s tým že niekto už tú stratu hodnoty “absorboval”, potom by si už nemal prísť o 40% pri predaji.

Odesláno

To ma vic rozmeru. Nemam v planu je prodavat. Ale kdybych musel, hodilo by se, aby mely hodnotu. Hodinky (jednou) pro syna nechci kupovat na sekundarnim trhu. Kde jsou shodou okolnosti ty moje pomerne peclive vybrane jeste drazsi nez nove u AD. 

Odesláno
před 15 hodinami, ygys napsal:

Tak keď máš strach zo straty hodnoty keď kupuješ u ad, tak kup hodinky na sekundarnom trhu s tým že niekto už tú stratu hodnoty “absorboval”, potom by si už nemal prísť o 40% pri predaji.

OK - jsme v sekci Rolex, podivej se na Ch24 nebo i sem do prodejniho vlakna a ukaz mi suby na sekundarnim trhu ktere koupim levneji nez u AD. 

Odesláno

A teraz mi povedz či sa ti páčia hodinky ako také alebo sa ti pozdáva len investičný aspekt že po kúpe od AD majú na čiernom trhu vyššiu cenu. Ak by tie isté hodinky kotré máš v “hladáčiku” padli pod retail 30% stále by si ich chcel ?
Ak chceš pre syna niečo hodnotné, myslím si že by viac ocenil kebyže pre neho zainvestuješ 10k€ do etf a za 20 rokov z toho pri úročení 12.5% z toho bude mať 105,450€

pokial ide o sentiment že zdedí otcove 20 ročné hodinky si myslím že mu bude jedno či to je rolex seiko breitling JLC alebo krorékolvek iné švajčiarske hodinky. Doležité pre neho bude ten pocit že si ich nosil práve ty.

a všetci vieme že zdedené hodinky sa predsa nikdy nepredávajú 😎

Odesláno

Když nebudeme počítat zlaté modely (což u Submarinerů je např. 126618LN) tak toho pod retail moc neseženeš.

Což ovšem nutně neznamená že takový stav bude trvat věčně takže třeba to, že bych si koupil Submarinery nebo GMT Matery a nechal je uležet v trezoru s tím, že na tom pak vydělám bych úplně za perfektní plán nepovažoval.

Odesláno

Čím dál víc si uvědomuju, že je svět před covidem a po covidu. Např. Američani byli naši přátelé a nové Rolex se před covidem zásadně kupovaly levněji než u AD :) 

• Dát hlas 1
Návštěvník STRKKT
Odesláno

Zpět k tématu. Exporer 36 (124270), český AD, po čtyřech měsících mi volali, že do měsíce budou k dispozici.

Odesláno
On 1/20/2026 at 6:34 PM, STRKKT said:

Zpět k tématu. Exporer 36 (124270), český AD, po čtyřech měsících mi volali, že do měsíce budou k dispozici.

Ty jsi volal jim nebo oni tobě ... protože většinou jsme nedočkavý my 😅 

Návštěvník STRKKT
Odesláno

Oni volali mě, že za měsíc budou k dispozici. 

Odesláno
V 20. 1. 2026 v 18:34, STRKKT napsal:

ano, tento model není už dávno prodejní trhák, standard do 4 měsíců od objednání ... akt.osobní zkušenost

Odesláno

A já čekám 5 let :D 

• Confused 1
Odesláno
před 14 minutami, Irma Bunt napsal:

A já čekám 5 let :D 

"Tak bojuj ne?!" 🙂 

• Haha 1
Odesláno

By mě zajímalo jak je na tom OP 36mm...

Návštěvník STRKKT
Odesláno

Na ty čekám taky, taky jsem zvědavý. Moc tomu nedávám.

Odesláno
před 9 minutami, STRKKT napsal:

Na ty čekám taky, taky jsem zvědavý. Moc tomu nedávám.

Jak dlouho už čekáš? By mě zajímalo, kdybych změnil OP na Expy, zda bych se dočkal dříve...

Odesláno
před 2 hodinami, JorgeJay napsal:

Jak dlouho už čekáš? By mě zajímalo, kdybych změnil OP na Expy, zda bych se dočkal dříve...

Já si myslím, že určitě (i když samozřejmě nevím, jak dlouho čekáš a jakou máš historii).

U OP je to s tou dostupností oproti Expům bída, a to i u těch konzervativnějších barev. Ten stav se pak i hezky propisuje na sekundárním trhu, kde černý 36mm OP stojí víc než „sportovní“ 36mm Expy.

Odesláno
V 30. 12. 2025 v 13:04, African napsal:

Neřekl bych že nejsou, ale určitě máš pravdu v tom že nefungují, jinak bych se nedostal ke stejnému modelu o rok dříve než můj kamarád který se zapisoval ještě o pár měsíců dřív a oba jsme kupovali své první...... výběr a upřednostnění zákazníka je mezi nebem a zemí.

A asi jsem se nevyjádřil úplně přesně. Myslel jsem to tak, že něco v pravém smyslu pořadníku opravdu neexistuje. Butiky si pouze zaznamenávají zájem zákazníků o konkrétní modely hodinek, ale že by postupovali podle data projeveného zájmu, tak to není. Asi největší roli hraje vztah konkrétních prodejců nebo vedení butiku se zákazníky. Ten se ale samozřejmě musí vypěstovat postupem času. Prostě koupit si první hodinky a pak bothig pravidelně navštěvovat a projevovat zájem. Tohle je moje osobní zkušenost. 

• Like 1
Odesláno

Ještě musím s lehkým úsměvem zareagovat na některé předchozí příspěvky ohledně investičního potenciálu hodinek. Když se mi podaří koupit velmi žádaný model, za pár let se mi velmi dobře zhodnotí. Myslím Pepsi, Daytonu, Celebration apod. Dobrá investice do nemovitostí, obrazů, veteránů apod je taky fajn, jen nesmíte zapomenout, že musíte řešit různé katastry, povinné pojistky, garážování atd. Hodinky prostě zamknete do sejfu a máte klid. 

• Like 1

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...