Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

bral bych z fleku tyhle, kdyby měli datum v negativu nebo bez data (taky nechápu proč všude cpou to datum), tohle mne ruší hodně... 
a kdyby byly v tmavě modré, neváhal bych ...

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

• Odpovědi 194
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Taky to nesplní zadání zcela, ale když se řeknou oblekovky, zazvoní mi třeba tyhle Junghans.

https://www.chronoshop.cz/junghans-meister-handaufzug-027-350400

Nicméně obecně souhlas se Zmizíkem (a dalšími), na čisté oblekovky bych modrou nevolil. Volil bych bílou, a co nejméně (nejlépe žádné) extra-komplikace. Zabrousil bych asi do nabídky k Wardovi. Možná FC Slimline (nad budget). Anebo bych vzal renovační Diplomaty.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

Hamiltony. Seika hezký cifr ale do košile tlusté.

Odesláno

Hamiltony. Seika hezký cifr ale do košile tlusté.

Odesláno

Jasně, myslel jsem lepší jako pro oblekovky.

takže ještě jedno srovnání - je ta modrá větší problém, než bílá datumovka ? Mně více vadí datumovka...

...a pokud bych byl schopen přijmout světlý cifr, což ale opravdu nevím, jestli dokážu, pak mi vychází jen tyhle dvoje, jenže CH.W. mají slabý WR - hm... to je na mne asi už moc kompromisů  :rolleyes:

Odesláno

Zdravím, z těch dvou bych si vybral Hamilton. Preferuji safírové sklo a nápis Swiss made je také fajn.

Osobně se domnívám, že jako oblekovky jsou vhodnější mechanicky na ruční nátah korunkou.

Např. Stowa Antea back to bauhaus blau https://www.stowa.de/antea+back+to+bauhaus+blau.htm

Nebo s modrým ciferníkem, ale spíše univerzály.

C65 Trident Diver

C65 Dartmouth Series 1

Odesláno

...a pokud bych byl schopen přijmout světlý cifr, což ale opravdu nevím, jestli dokážu, pak mi vychází jen tyhle dvoje, jenže CH.W. mají slabý WR - hm... to je na mne asi už moc kompromisů  :rolleyes:

attachicon.gifH-intramatic H38455131_B white.jpg  attachicon.gifCH_Ward dress.jpg

Nebýt toho, že reálně jdu do obleku tak 5 krát ročně, tak už bych si ty Malverny pořídil dávno, krásný minimalistický design, tenoučké s mechanickým nátahem, což vidím jako plus u hodinek, které vytáhnu jednou za čas na odpoledne/večer a pak šup zpátky do hodinkovnice?  :whistling: 

Můžu se zeptat, v čem Ti u oblekovek vadí nižší vodotěsnost ? Ta WR30 u Malvernů stále stačí na mytí rukou a nic jiného v obleku nehrozí.

Odesláno

Můžu se zeptat, v čem Ti u oblekovek vadí nižší vodotěsnost ? Ta WR30 u Malvernů stále stačí na mytí rukou a nic jiného v obleku nehrozí.

Psal jsem to - v příspěvku # 11...

je to můj "požadavek", stejně jako barva ciferníku - popravdě, kdybych neměl tyhlety omezení, nebo řekněme i předsudky, vybral bych si dávno...

(a souhlasím, že obecně  jsou ty bílé Malverny od Warda parádní)

Odesláno

Jasně, četl jsem to. Ale zatímco modrý cifr chápu jako hlas srdce, prostě se Ti to tak líbí, tak WR je užitkový parametr, do obleku celkem nanic.
Nebo je to taky jenom o pocitu?  

Tak mě teď napadá, Tissoty T101.407.11.041.00, sám je mám s černým cifrem, dělají je i v titanu a quartzu, některé verze mají i COSC certifikaci. Já je teda považuji spíše za univerzály, ale s kůží by mohly udělat parádu i v obleku.

Odesláno

já jen chtěl vědět, co je u tebe tou duší - asi to, jaký mají strojek, jestli dobře chápu...

ok, jen mi to trochu skřípe, ale jasně, je to o názoru

Heleď já jsem na tohle docela úchyl :-). Hodinková duše u mě není jen o strojku. Musí tam prostě všechno ladit. Strojek, design, kvalita provedení, zvuk brandu, historie, příběh, atd. Ale postupem času zjišťuju, že u hodinek s "koncernovým" strojkem, toho správnýho pocitu nemůžu dosáhnout. A když už, tak né nadlouho :-). Z toho důvodu bych třeba volil Ch. Ward s in-housem, než Hamiltony. V budoucnu mám v plánu nějaký Wardy pořídít - za značka je mi sympsatická, že se vypravocala prakticky z ničeno na relativně solidní a zavedený hodinářský dům. Oproti tomu Hamilton u mě budí pocit, že Swatch parazituje na jeho dávno zašlé slávě :-).

Ale jak říkám, všechno je to o pocitech a ty jsou značně subjektivní. Já to mám prostě hozený takhle.

Odesláno

Heleď já jsem na tohle docela úchyl :-). Hodinková duše u mě není jen o strojku. Musí tam prostě všechno ladit. Strojek, design, kvalita provedení, zvuk brandu, historie, příběh, atd.

Pod tohle se podepíšu, sice to mám v poněkud obměněné verzi a hraje u mne roli i třeba kdo danou značku reprezentuje, ale myslím, že jsi to vystihl úplně přesně.

Odesláno

Bral bych Hamilton.

- nižší profil lépe sedí pod košilí

- o kousíček menší lépe sedí pod košilí

- absence vteřinovky a tedy méně trápení s přesným nastavením času

- ta Seika (ač je Seiko podle mne nej značka z mnoha důvodů) nejsou pěkná (viděl jsem naživo oboje)

- Hmilton je taková profláklá Holywoodská značka a cejtil bych se s nima ve společnosti víc jako frája než se Seiko

Odesláno (upraveno)

Pokud by jsi se chtěl trochu odvázat, tak tyhle VC by mohly vyhovovat

attachicon.gif30-1.jpg

no paráda, ale že by to byly oblekovky, které nepřitahují oči...? :D

A to jsem taky zapomněl sdělit, nesnáším římské číslice na ciferníku, těžce jsem bojoval s jedinnou, a tou byla XII na Traser Classic Automatic Master...  :rolleyes:

Upraveno uživatelem Quido Morava
Odesláno

Heleď já jsem na tohle docela úchyl :-). Hodinková duše u mě není jen o strojku. Musí tam prostě všechno ladit. Strojek, design, kvalita provedení, zvuk brandu, historie, příběh, atd. Ale postupem času zjišťuju, že u hodinek s "koncernovým" strojkem, toho správnýho pocitu nemůžu dosáhnout. A když už, tak né nadlouho :-). Z toho důvodu bych třeba volil Ch. Ward s in-housem, než Hamiltony. V budoucnu mám v plánu nějaký Wardy pořídít - za značka je mi sympsatická, že se vypravocala prakticky z ničeno na relativně solidní a zavedený hodinářský dům. Oproti tomu Hamilton u mě budí pocit, že Swatch parazituje na jeho dávno zašlé slávě :-).

Ale jak říkám, všechno je to o pocitech a ty jsou značně subjektivní. Já to mám prostě hozený takhle.

Já tomu rozumím, jenže mně tenhle přístup mně poněkud skřípe - protože např. i Orient má vlastně In-house a přesto mne zatím neoslovil, i když nemůžu říct, že jsou to špatné hodinky... 

Hamilton má taky příběh, ale má ETA kalibry, dnes už vlastní modifikované, ale pořád ETA, mě to ale nevadí -  rozhodně to nepovažuju za parazitování (kdybych stejný uzus převedl na auta, neměl bych pomalu - ani rychle - v čem jezdit...)  :D

CH.W. se mi taky líbí, objektivně, ale osobně si u něj nějak zatím neumím vybrat... 

Takže si myslím, že ty přístupy každého z nás nemusíme zdůvodňovat a obhajovat, tohle prostě nejde přes mozek, ale přes srdce, a přesně jak říkáš - je to o subjektivních pocitech a já je mám jinak ;)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...