lykan Odesláno 22. prosince 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. prosince 2019 Jenom Beemane dal posilej info o vyvoji. Zajima to spoustu lidi, jenom, treba v mem pripade, neumi relevatni komentar, takze jen tise fandi . Drzim palce, at to dotahnes! Vlakna tohoto typu jsou jednim z duvodu, proc je forum porad zive a ma smysl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kolky87 Odesláno 22. prosince 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. prosince 2019 Tiež sledujem. Bez relevantného komentára ... Odoslané z MI 6 pomocou Tapatalku Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
beeman Odesláno 22. prosince 2019 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 22. prosince 2019 tedy panove, to jsem opravdu, ale opravdu necekal :-)no vazne jsem mel pocit, ze to tady davam do tmy, velmi si tedy vazim slova podpory a hrozne si to uzivam ;-)nicmene o svatcich budu mimo a relaxovat budu maximalne u pocitace, tak je pravdepodobne, ze budu dotahovat logo a modelovat sponu, protoze mam pocit, ze s pouzdrem uz nic moc nevymyslimco se ale zmeni zahy po navratu domu, protoze mam v planu celou tuto zalezitost dotahnout bleskovym tempem, co tedy chystam: - jako prvni vysoustruzit nove pouzdro s dynkem a lunetou-- jelikoz uz jsem na soustruhu jako doma, vim, ze mrskat to z ruky s pomoci sublery neni uplne to pravy orechovy, proto si nejdriv udelam sablony, pripravky, merky, ci jak se tomu rika, diky kterym budu hlidat miry behem soustruzeni-- dale si pripravim/vyrobim odpovidajici noze, zatim jsem to mrskal s temi, co jsem nasel po dilne, s mirnejma upravama, to vyzadovalo spoustu laborovani s nozema behem soustruzeni-- az bude hotovo, bude nasledovat vrtani a rezani zavitu--- k tomu si hodlam vyrobit/vytisknou na 3D tiskarne (diky Maxi) upinaci pripravky, ktere budou hlidat spravne uhly a pozici pri vrtani, rezani zavitu budu delat z ruky, pri trose opatrnosti to neni problem, uz jsem jeden vyrobil :-D--- pripravky budu potrebovat i pro hlidani a frezovani zarezu pro uchytky jak v lunete, pouzdre, tak i nasledne v nozkach-- nasledne mi kamarad hodinar osadi obe 2mm skla, ktere na to cekaj, je ale velmi pravdepodobne, ze na ne v mezidoby jeste necham nanest vnitrni AR, s tim mi doufam pomuzou kuci z Prazskeho hodinarstvi, jestli se nepletu, maji na to nekoho hodne sikovneho - zaroven dodam nove podklady pro vylaserovani ciselniku a cislic, porad nemam potvrzeno, ze ten jejich novy laser (za asi tri mice) zvladne i laserovani do medi, ale tvrdi, ze ano-- necham vyrobit cifry z medi, material uz mam, jeste zakoupim plechy z bronzu a stribra - u kamose jsem uz zrusil vyrobu pouzdra na CNC, verim si, ze to dam sam, necham si vyrobit jenom nozky, ackoliv jsem planoval, ze je budu odlevat, neni vysledek v kvalite, v jake bych chtel = sposta postprocesingu, az tak jednoduche a levne, ale odlevani zustava porad ve hre, kdyby byla cena za CNC frezovani neunosna, tamjse samozrejme postprocessing taky nutny, ale v minimalni mire - nejhorsi je, ze doted nevim, co si pocit z ruckama, laser je ze hry a prozatim nevim, kam to zadat, uz me napada i myslenka, ze si vysekavac vyrobim, ale je to tak titerny, ze se obavam, ze to proste nezvladnu-- jinak hodlam aplikovat co nejlepsi lumi, ktera se da sehnat, mam pocit, ze kamarad hodinar tam jednu neotevrenou svycarskou sadu C3jky v supliku susi, ale na Ebay jsem uz neco zahlidl-- jeste samozrejme musim sehnat plisek, jak medeny, tak bronzovy - bocni uchytky - dlouho jsem laboroval s technikou vyroby, CNC i odlevani jsem nakonec zavrhnul, budu je jednoduse frezovat, coz ale opet obnasi vyrobu uchycovacich pripravku a hlavne odpovidajicich nozu, snad pujdou pouzit i nejake defaultni, uvidim, hlavne ze uz to mam promyslene - dtto korunka, s dobrym pripravkem a jednim frezovacim nozem to uz vymlasknu na pohodu, plan mam urcite jsem na neco zapomel, ale budu s radosti informovat prubezne s dosazenym uspechem i vsemi nezdary, ktere me urcite neminou, hlavne abych to prezil ve zdravi, hlavne to soustruzeni, protoze jsem se nevyhnul zacatecnickym chyba, jako napriklad zapomenuty nasazeny T klic na klestine behem srovnavani upnuteho materialu a spusteni soustruhu, co me stalo nalomeny prstenicek, nebo opreni se rukou o rotujici klestiny pri sledovani odebirani materialu a nasledne neprijemne setkani me brady s velice tvrdou rotujici veci, nebo upadnuti brejly pri tomtez do rotujiciho oneho, prezilyto my pripomelo, ze si musim zakoupit nejakou poradnou a velkou stojanovou lupu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JR_2010 Odesláno 22. prosince 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. prosince 2019 Jen takovou technickou, kdyby tohle vlákno přecházeli všichni bez povšimnutí, tak by nemělo za měsíc osm tisíc zobrazení Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shaggy Odesláno 22. prosince 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. prosince 2019 proste potreboval trochu uznania, no Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Datel Odesláno 22. prosince 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. prosince 2019 (upraveno) Je to perfektní seriál, reality show a skoro ilustrovaná detekivka. Pachatel ví co chce, ale pátrá, jak na to jít nejlépe.Nejlepší je, že ani sám autor ještě úplně přesně neví, kudy se děj bude ubírat.Zatím účinně boří mé zkušenosti z posledních let, které se dají shrnout do hesla"každá změna je k horšímu" ;o) Tady to rozhodně neplatíTak se těším, co přinese rok 2020 Upraveno 22. prosince 2019 uživatelem Datel Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
beeman Odesláno 22. prosince 2019 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 22. prosince 2019 nojono, to me nejak netrklo, ja sem lezu porad, tak jsem asi myslel, ze to temer vsechno ja :-D mel bych dve veci k zamysleni- asi blbost, ale premyslel jsem, ze bych dal vrchni sklicko zakrivene, ale zakrivene opacne, jako dovnitr, je to blbost? mi to prijde zajimavyvlastne ani nevim, jak vypada zakriveny safir, resp. jetli je zakriveny z obou stran stejne, tedy jestli vubec, nebo jenom z ty jakoby vnejsi strany? - mezikrouzek/distancni krouzek drzici v pozici strojek a cifr v pouzdre, zvazuji pouzit umely, resp. gumovy, kvuly otresum, je to taky blbost? mam to spojene s levnejma hodinkama, bude to ty moje degradovat? radeji pouzit normalne kovovy? dikes Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxmillian Odesláno 22. prosince 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. prosince 2019 Na ručky můžu zkusit kamaráda zlatnika. Nebo i long by možná mohl pomoci? Ale nevím jak to pak záhýbá s budgetem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
beeman Odesláno 22. prosince 2019 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 22. prosince 2019 diky Maxi, klidne se kamarada zeptej, na kolik by to prislo, staci hodinova a minutova rucka, a kdyz uz, tak na kolik by prisla z bilyho zlata, bud rovne z plisku, nebo zjisti prosim i cenu bombirovanych, staci velmi hruby odhad, stejne ocekavam dardu a nepudu do toho ;-) ale taky neznam jeste cenu vysekavace nebo vyrobeni rucek u nekoho, kdo se tim zabiva Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
beeman Odesláno 23. prosince 2019 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 23. prosince 2019 (upraveno) je to nekonecny, ve volne chvilce jsem se na to jeste podival a udelal jsem jeste upravu nozicek (puvodni/predposledni navrh oznacen cervene k porovnani) a poladil jeste dynko, abych mel vetsi rezervu ve vnitr pro strojek, rozmer hodinek zustal zachovan, tedy az L2Ljeste mam casu dost, nez to odevzdam do vyroby, ale stve me, ze pokazdy neco najdu a jednou to budu muset prohlasit za hotove, protoze by me desne stvalo, kdyby to na CNC vykrouhali a ja bych zjistil, ze to neni ono no a toto je ta vec, kterou jako jedinou si chci nechat vyrobit na CNC, jak uz jsem se zminil, pokud by to bylo financne neunosne, tak je stale ve hre i odliti Upraveno 23. prosince 2019 uživatelem beeman Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Datel Odesláno 23. prosince 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. prosince 2019 Konkávní sklo by bylo dobré. Chráněné proti oděrkám i odleskůmAkorát to zvětšuje tloušťku pouzdra. ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
beeman Odesláno 23. prosince 2019 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 23. prosince 2019 konkavni, no jo, diky, to je to slovo :-)urcite to vyzkousim, najduli pouzitelny sklo, bue to ale nejspis chtit tak o milimetr zvysit prostor pro rucky :-( no uvidim Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Datel Odesláno 23. prosince 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. prosince 2019 (upraveno) Jojo, jedna z posledních stop vysokoškolského vzdělání. Průběhy funkcí. Konvexní a konkávní. Mnemotechnickou pomůcku jsem si stvořil takovou,že konkávní průběh vypadá jako šálek na kávu ;o) a vidím, že to funguje dovčíl Ale k tvým výkresům, jak zde již zmiňováno, výborné nahrazeno skvělým Upraveno 23. prosince 2019 uživatelem Datel Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Daemonultimate Odesláno 25. prosince 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. prosince 2019 Taky sleduju a taky fandím, styl jde mimo mne, tak nekomentuju, ale rád sleduju, držím palce a těším se na zajímavý výsledek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mkshort Odesláno 25. prosince 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. prosince 2019 Jojo, jedna z posledních stop vysokoškolského vzdělání. Průběhy funkcí. Konvexní a konkávní. Mnemotechnickou pomůcku jsem si stvořil takovou,že konkávní průběh vypadá jako šálek na kávu ;o) a vidím, že to funguje dovčílJen pozor, matematici ve funkcich to maji zrovna obracene nez technici v plochach. V plochach plati to vyse s tim kafem, ale funkce viz napr. zde: https://matematika.cz/konvexni-konkavniTam je zas pravidlo ?konve? pro konvexni... ;-) Sent from my iPhone using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mkshort Odesláno 25. prosince 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. prosince 2019 je to nekonecny, ve volne chvilce jsem se na to jeste podival a udelal jsem jeste upravu nozicek (puvodni/predposledni navrh oznacen cervene k porovnani) a poladil jeste dynko, abych mel vetsi rezervu ve vnitr pro strojek, rozmer hodinek zustal zachovan, tedy az L2Ljeste mam casu dost, nez to odevzdam do vyroby, ale stve me, ze pokazdy neco najdu a jednou to budu muset prohlasit za hotove, protoze by me desne stvalo, kdyby to na CNC vykrouhali a ja bych zjistil, ze to neni ono no a toto je ta vec, kterou jako jedinou si chci nechat vyrobit na CNC, jak uz jsem se zminil, pokud by to bylo financne neunosne, tak je stale ve hre i odliti Zustan co nejdele u ?rapid prototyping-u?, tedy 3D tisku plastu az do te doby, nez vsechno designove a funkcne vyladis. Pak teprve bych sel do CNC. Odlevani by bylo zavisle na zvolene technologii liti. Tady pro par kusu prichazi v uvahu asi jen pisek a ten pro takhle male veci neni moc vhodny. Stejne bys ale musel delat modely k zaformovani a to by bylo taky cenove narocny. Pak mozna by bylo nejlepsi presne liti pomoci voskoveho modelu, kdyby se voskovy model tiskl na 3D tiskarne... Sent from my iPhone using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
beeman Odesláno 25. prosince 2019 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 25. prosince 2019 (upraveno) jsa prezranej a plnej slivovice a plzne jsem precejenom chvilku odpocinul u mysi a neco vytvoril, jenom takovej nastrel moznosti pouzdra a jeho nadstavby, brat prosim s rezervou ;-) Upraveno 25. prosince 2019 uživatelem beeman Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
beeman Odesláno 25. prosince 2019 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 25. prosince 2019 Zustan co nejdele u ?rapid prototyping-u?, tedy 3D tisku plastu az do te doby, nez vsechno designove a funkcne vyladis. Pak teprve bych sel do CNC.Odlevani by bylo zavisle na zvolene technologii liti. Tady pro par kusu prichazi v uvahu asi jen pisek a ten pro takhle male veci neni moc vhodny. Stejne bys ale musel delat modely k zaformovani a to by bylo taky cenove narocny. Pak mozna by bylo nejlepsi presne liti pomoci voskoveho modelu, kdyby se voskovy model tiskl na 3D tiskarne... Sent from my iPhone using Tapatalk vzhledem k tvaru k odliti jsou asi jenom dve moznosti, odliti ztracenym voskem, coz se mi vubec nezamlouva, vzhledem k tomu, ze bych muset pro kazdy jedem kus delat novou formu, nebo pak Squeeze casting, kde necham ranec za formu, ale bude presna a na furt, porad doufam, ze me to CNC vyjde levneji, ackoliv mam v planu udelat i celostribrne resp. bronz/stribro a tam bych stejne musel nejakej ingot pro CNC pripravit, tak jestli by nebylo lepsi to rovnou odlejt Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sibirnaya Odesláno 25. prosince 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. prosince 2019 Ztracenym voskem muzes udelat formu z lukoprenu, vo dve procenta vetsi, nalijes vosk a ten pak nechas vodlejt. Akorat si nemuzes moc vybirat matros, zalezi na slevarne. Jinak ti fandim, akorat bych spis sel do tech RJ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
beeman Odesláno 25. prosince 2019 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 25. prosince 2019 Ztracenym voskem muzes udelat formu z lukoprenu, vo dve procenta vetsi, nalijes vosk a ten pak nechas vodlejt. Akorat si nemuzes moc vybirat matros, zalezi na slevarne. Jinak ti fandim, akorat bych spis sel do tech RJ diky Sibiri, pro tebe samozrejme planuju limitku 1/1 ve fullgoldu, to nedela ani RJ ;-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se