Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Nero: včera jsem toho vašeho mazlíka ukazoval ženě, tak se ptala jestli už máte kombinézu na zimu :D :D ? Můžu se jako laik zeptat čím ho krémujete a jak často? Nemám s tím žádnou zkušenost a docela mě to zajímá. Jinak skutečně atyp, mě osobně se teda líbí fakt hodně.  

No a dám ještě pár foteček. Na 1/2 roku si to naše zlatíčko trošku vyskakuje :D :D :D .

Poznámka - fotka číslo 1: slušný výskok na mímo :)

fotka číslo 2: pózovací

fotka číslo 3: rodinka - moje zlatíčka (mimi + dcerka + tatík)  :)

máme tričko, svetr, bundu s kožešinovou kapucí ... postupně se předvedeme v jednotlivých modelech  :) 

není to ale choulostivý pes ( v Peru  žije divoce v přírodě  ) ... nesmí se to s oblékáním přehánět ( je to lepší nahradit pohybem )

krémy používáme  všechny co máme doma ... na ty taky není háklivý

ještě přidám fotku jak se honí s kamarádem ... italským chrtíkem, který nám ale před měsícem ( ve věku 11. let ) umřel

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

My chteli Tinu, ale muselo to byt od L. Jedno jeji stene jsme si pak nechali a jedno si vyzadal Jarek Nohavica, napsal o ni pisnicku Muj pes. Obe uz jsou v panu.

to je na tom to nejhorší ... ty si je zamiluješ a oni mají tak krátký život ... 

Odesláno

máme tričko, svetr, bundu s kožešinovou kapucí ... postupně se předvedeme v jednotlivých modelech  :) 

není to ale choulostivý pes ( v Peru  žije divoce v přírodě  ) ... nesmí se to s oblékáním přehánět ( je to lepší nahradit pohybem )

My se moc nehýbem a už je nám zima, takže to musíme nahrazovat bundičkama... :D

Odesláno

To je nálepka, kterou tihle pejsci dostali díky lidem, kteří si je pořizují jako "FASHION DOG" a potřebují si dokazovat sílu. Na druhou stranu jsem pro omezení chovu, protože je nedostane každá motyka, která nemá....

Nie nie, oni sa volaju bojove plemena preto lebo boli vyslachtene na to aby bojovali s inymi psami. Ovciarske psy tiez nepomenovali zle media. No offense.

Odesláno

Nero: teda ten má speciální šatník, ne? :D :D Ale tak samozřejmě to chápu díky absenci kožíšku :) .

Instant: Dovolím si Tě trochu poopravit, s tím šlechtěním máš částečně pravdu, stále se objevují dohady jestli to bylo původně pro boj s nebezpečnými zvířaty nebo psy. Ale APBT byl po svém uznání používám k těmto zápasům. Nicméně "bojové plemeno" je jen výron medií lačnících po senzaci, která z těchto pejsků dělají krvelačné bestie. AST a APBT jsou oficiálně - SLUŽEBNÍ PLEMENA. Studuji tyto plemena ji 14 rokem a rozhodně specifikace "bojové plemeno" je jen snůškou nesmyslů a tato kategorie neexistuje :) .  

Odesláno

tak to je šílené, ten pes si to vyloženě užívá ... nikdy jsem nic podobného neviděl ... poklona tomu, kdo to toho psa naučil

prave, tak vysmiateho psa som dlho nevidel, preto som to sem dal. no tipol by som si ze 80% z toho ma v sebe od narodenia. neviem si predstavit ako sa da toto psa naucit :)

...macky v tom meste chodia s riadne stiahnutymi ritkami... ak este nejake zvysili :)

Odesláno

prave, tak vysmiateho psa som dlho nevidel, preto som to sem dal. no tipol by som si ze 80% z toho ma v sebe od narodenia. neviem si predstavit ako sa da toto psa naucit :)

...macky v tom meste chodia s riadne stiahnutymi ritkami... ak este nejake zvysili :)

já jsem měl v životě štěstí na psy, kteří rádi utíkali ... lámal jsem si hlavu jak zabezpečit zahradu ... v tomhle případě bych to asi nemusel řešit ... bylo by vyloženě na něm, jestli zůstane, nebo uteče   :) ...

Odesláno

Přítelkyně mě k němu dost tlačí, ale zatím odolávám! Právě kvůli nošení, chrápání a růžovému oblečku, na který by asi došlo. :)

To jsou drobnosti. Horší je, že jsou přešlechtění a tím pádem dost zdravotně problematičtí, my měli od štěněte demodex, což je kožní choroba, kdy ti ten pes zčerná a vypadá podstatná část srsti. Je to dedičné, štěňata se tím nakazí prvním kojením od matky - vymýcení je jednoduché, aby fenky s demodexem se už dál nepřipouštěly, jenže na to majitelé chovných stanic nechtějí slyšet bo peníze :( Při koupi můžeš spoléhat jen na dobré slovo chovatele, jinak to neodhalíš, jestli kupujete demodex nebo ne. 99,9% veterinářů předepisuje léčbu v takovém šampónu s koncentrovaným jedem, který strašně páchne a přes kůži to samozřejmě trochu otráví toho psa + výpary tebe, my měli obrovské štěstí na pana doktora a zúčastnili jsme se jedné studie a vyhnali to pomocí tabletek, které jsou pro kočky na něco úplně jiného :) Levné to ovšem nebylo.

Z dalších dennodenních starostí - záněty očí, mezipristí, nosních vrásek? Každý druhý den ji vytíráme spešl dezinfekčníma ubrouskama všechny problematické partie.

Samozřejmě nechci strašit, ale i z mého okolí, co má pár známých mopse, tak se potýkají s podobnými problémy, někdy i horší - dysplazie kyčle atd. Průkaz původu nebo jeho absence na to nemají vliv.

Taky bych si ho nepořizoval, pokud třeba jste celý den v práci nebo někde na výletech bez něj, mops je na člověka strašně vázaný a moc špatně snáší vaši nepřítomnost. Dlouhé procházky taky nejsou pro něj, ta naše ujde tak 500m a chce vzít :D Jo a zásadně nosit kšírky, obojek ne, tam hrozí, že mu vyskočí oči z důlků, jako fakt :D :D

Přesto všechno jsou to naprosto úžasní psi, nikdy jsme nelitovali koupě, až se zabydlíme v novém, tak chceme pořídit druhého nebo Anglického Buldoka, který je na tom s péčí ještě hůř :D Všechno vám oplatí láskou, povahou, chováním, vtipnýma situacema, spaním na hlavě atd. :)

Z pár oblečků (růžových samozřejmě) už nám vyrostla, takže můžeme pak počejndžovat :D 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...