Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
V 16. 1. 2026 v 20:36, Lobber napsal:

Co to jest za chlupatou mentosku 😂

To jest “ kámoš kule váloš “👍

Odesláno
před 12 hodinami, Lobber napsal:

A rasa 😂 vůbec si ho nemohu a nedokážu vůbec přiřadit . 

Podle všeho je to čistokrevný psí povaleč ….. a podle toho jak zabral celou postel se jedná o alfa samce ….. 

teď musíme počkat co odpoví páníček!

pes aby se v tom vyznal ! 

Odesláno
V 17. 1. 2026 v 18:35, Zdenek1307 napsal:

Dnešních 15 ve sněhu a břečce dalo zabrat... a ještě teda ty nelegální výběhy k různým lesním kamarádům. Prostě jak něco ucítím tak zdrhám. Teď bude tak deset hodin tuhé, zmetek jeden 😄

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Já kdysi utahal na běžkách Dana, to byl německý ovčák tak, že ani nevylezl do vlaku, spal v uličce a všichni ho museli překračovat. Ale během cca hodiny, co trvala jízda, tak zregeneroval, že na něm únava nebyla znát, nechápu..

Ale mám dotaz, i na ostatní - když vám pes zdrhne za zvěří (srna, zajíc), jak ho přivoláte? Nebo se vrátí sám? Za jak dlouho? Už vám pes v přírodě něco ulovil? Já mám ještě "trauma" z minulosti, když mi bíglice Albína párkrát zdrhla v lese a to hledání a řvaní bylo fakt dlouhé. Jednou jsme šli dokonce domů, nechali tam tričko a když jsme se na to místo po 4 hodinách vrátili, tak tam už Albína čekala.  

Odesláno

Bydlím pod kopcem, na kterém žije stádo vysoké určitě tak o čtyřiceti hlavách. Často je při venčení potkáváme. Stará čuba je taky vždycky měla snahu prohnat, ale vždycky přepálí start a po pár metrech to vzdá a vrátí se. Jinak je potřeba to přivolání trénovat. Ne jen doma, ale v různých podmínkách. Pokud v lese neposlouchá a chceš ho mít na volno, tak je fajn dlouhá stopovacka z takového toho plastu co mají na koně. Používáme to teď na mladase. Má volno na několik metrů, nijak ho to neomezuje a když je krizovka, tak to prostě prislapnes a neuteče. Akorát člověk musí dávat pozor na křoví, aby se nezamotal  🙂

Odesláno
před 11 minutami, kopriw napsal:

Bydlím pod kopcem, na kterém žije stádo vysoké určitě tak o čtyřiceti hlavách. Často je při venčení potkáváme. Stará čuba je taky vždycky měla snahu prohnat, ale vždycky přepálí start a po pár metrech to vzdá a vrátí se. Jinak je potřeba to přivolání trénovat. Ne jen doma, ale v různých podmínkách. Pokud v lese neposlouchá a chceš ho mít na volno, tak je fajn dlouhá stopovacka z takového toho plastu co mají na koně. Používáme to teď na mladase. Má volno na několik metrů, nijak ho to neomezuje a když je krizovka, tak to prostě prislapnes a neuteče. Akorát člověk musí dávat pozor na křoví, aby se nezamotal  🙂

Mám stopovačku asi 8 metrů a přivolání trénujeme. Funguje to, ale bojím se, že pokud by byl Bery navolno, vyrazil a uběhl pár desítek metrů, už nemusí na přivolání reagovat. U toho bígla, Albíny, to bylo tak, že když vyrazila po stopě a já na ni zařval během prvních pár metrů, vrátila se. Ale když jsem zaváhal, měla už v hlavě přehozenou výhybku na "stopování" a nic jiného nevnímala. K tomu byli bíglové vyšlechtěni. Bery je sice chytrá borderka, kterou se nicméně ve věku 1,5 roku snažíme vychovat, u cikánů na to kašlali. Ve chvíli, kdy je intenzivně zaujatý něčím jiným, třeba srnami v dáli, nechce ani pamlsek a na povel reaguje velmi omezeně. Nebo se kouknu na druhou stranu, on zahlédne kočku, vyrazí jako střela a málem mi přetrhne ruku. Když ho pak zavolám, přijde, ale je 8 metrů ode mne na šňůře a nemůže dál. Kdyby byl navolno, za tu chvíli, než bych se podíval jeho směrem a zjistil co se děje, by uběhl 20 metrů a byl by v plném trysku, proto pochybuju, že by v té chvíli zareagoval. Ale pracujeme na tom, i když je to ještě na dlouho. Spíš jsem se ptal lidí, co jim pejsci zdrhají za zvěří, jestli jim jde pes vždy přivolat a pokud ne, co dělají.

Odesláno

Žena vede socializační kurzy a nějaké to psí rally a vím, že trénují přivolání třeba v parku mezi lidmi, nebo přímo na cvičáku, kde ho schválně rozptylují, aby si pes navykl reagovat i tam, kde má problém. Pak to řeší u konkrétních psů individuálně. Každopádně některá plemena na to prostě vhodná nejsou, protože mají lov v krvi, nebo jsou od přírody tvrdohlavá. Žena měla peruanskeho nahace, který měl jednoho z rodičů v divočině odchyceneho. Byl to tvrdohlavec, se kterým musela pracovat celý jeho život a stejně to nikdy nebylo ono. Z toho důvodu mám doma zakázaného jezevčíka 🙂 každý ti ale nakonec řekne to samé. Pokud nemáš jistotu a jsi v místě, kde hrozí riziko, že zdrhne, tak nikdy nepouštět. 

• Díky 1
Odesláno (upraveno)

Přiznám se, že u nás je to docela marné... volání, pískání a tak dále. Většinou když zachytí pach tak se mu asi vypne zrak a sluch 😆 A většinou se jde jen proběhnout, protože je mamlas a všichni mu utečou. Ale vrací se brzy, třeba nejdéle do 10 minut. Je to posera 😀 Ale dost mě s tím štve. I když jsme si pořídili stopovací šňůru, tak ji nenosíme.

Upraveno uživatelem Zdenek1307
Odesláno (upraveno)

Nezná někdo dobrý recept na psíčkovou ??? 

Jdu pustit mentosku na zahradu , položím si na venkovní botník rukavice s vodítkem , jdu si nalít kaffee do cestovního hrníčku ( cca akce na 30sec ) . A tahle mentoska mi z rukavice udělá Balenciaga styl :0D . 
A ja myslel že už je velkej a bude se chovat rozumně 😂

hovna zlatá rybko 😂

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Upraveno uživatelem Lobber
  • Haha 8
Odesláno
před 4 hodinami, Lobber napsal:

Jdu pustit mentosku na zahradu , položím si na venkovní botník rukavice s vodítkem , jdu si nalít kaffee do cestovního hrníčku ( cca akce na 30sec ) . A tahle mentoska mi z rukavice udělá Balenciaga styl :0D . 

hovna zlatá rybko 😂

Proooosimtě ! Čtyři zbyli …… no aspoň má něco na pak…..  No jestli tě to trvalo tak dlouho, tak se nediv ….. tvůj time-management stojí za prd ! Měl by sise zamyslet 😁🥳👍

Odesláno
před 8 hodinami, Lobber napsal:

hovna zlatá rybko 😂

Jak se tváří 😃

Odesláno (upraveno)

@Zdenek1307Jooo on má vše na salámu …. Ale moc dobře si je vědom že udělal něco co nesmí …. Ale …. No raději nic :0D 

@FantasticFabiohele 1) klidně ti ho poslu na převýchovu 😂 … ale dám ruku do ohně za to , že mi ho budeš chtít vrátit ještě dřív než s něčím začneš 😂

2) a jooo , už mi to psala i chovka - prostě  je chyba na straně páníčka . Oni za nic nemůžou a jsou ve všem absolutně nevinně . I ty stovky pelechů za 3 roky se roztrhali na kousky úplně samy 😂 (a mohl bych pokračovat ) 

Upraveno uživatelem Lobber
  • Haha 1
Odesláno

A někdy mě ta umělá inteligence i baví 😂

• Like 1
  • Haha 5

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...