wawrik Odesláno 24. února 2020 Nahlásit Odesláno 24. února 2020 Ja to mám ako Siwi, tie minimalistické fotky sa mi páčia. Vidím na nich hrany hodiniek, línie, skosenia, hĺbku... Proste, keď chcem informácie o hodinkách a nie atmosféru, je ten stan dosť v poriadku. A ako človek bez trpezlivosti by som si ho kúpil aj ja, lebo dáva možnosť rýchlo nafotiť tie informácie, len mi tam príliš vadia tie LED koráliky v odrazoch.
Violoncello Odesláno 24. února 2020 Autor Nahlásit Odesláno 24. února 2020 Taky se mi líbí nevýrazné pozadí a vyniknuvší popředí :-)Hodinky zasazené do scenérie jsou dle mého názoru jiná disciplína. Možná zábavnější, ale pro dosažení dokonalosti časově náročnější, než rychlocvak ve stanu.
McStinger Odesláno 24. února 2020 Nahlásit Odesláno 24. února 2020 Ja to mám ako Siwi, tie minimalistické fotky sa mi páčia. Vidím na nich hrany hodiniek, línie, skosenia, hĺbku... Proste, keď chcem informácie o hodinkách a nie atmosféru, je ten stan dosť v poriadku. A ako človek bez trpezlivosti by som si ho kúpil aj ja, lebo dáva možnosť rýchlo nafotiť tie informácie, len mi tam príliš vadia tie LED koráliky v odrazoch. Panna Mária sedembolestná... Veď ja píšem práve o osvetlení ledkami. Ide ma porantať, keď pozerám hodinky vo vitrínach osvetlených ledkami. Vidím na hodinkách iba samé ledky, ruší ma to. Proti stanu nemám absolútne nič, naopak. Sám v ňom fotievam a dajú sa v ňom urobiť perfektné produktové fotky, ale aj atmosféra. Ale s príslušným osvetlením pre požadovaný výsledok. vc: O nejakom zasadzovaní do scenérie, o tom som už nepovedal ani pol slova, točíme o stane. Vlastne, položenie na hajzlák v stane je už jednoduchá scenéria.
wawrik Odesláno 24. února 2020 Nahlásit Odesláno 24. února 2020 A? Tie hlbokomyseľné vzdychy si môžeš ušetriť, ja s tebou nijako nepolemizujem
McStinger Odesláno 24. února 2020 Nahlásit Odesláno 24. února 2020 To mi je fuk, či polemizuješ, alebo nie. Len z mojej kritiky lediek a hajzláku sa debata začala stáčať smerom, akoby som bol kritizoval stan ako taký. Čo mi nevadí, len nech niekto iný začne polemiku stan/nestan úplne jasným vyhlásením a bodom v čase
Violoncello Odesláno 25. února 2020 Autor Nahlásit Odesláno 25. února 2020 Promiň, McStinger, Tvé příspěvky o "hajzláku", úplavici, choleře a patronce Slovenska jsem bral jako útok na celý stan a mou kompozici, a Tebe přitom štvou jenom ty ledky a wc papír. Nezlob se.
siwi Odesláno 25. února 2020 Nahlásit Odesláno 25. února 2020 Ty LEDky se dají právě zakrýt nějakou matnou rozptylkou. Jeden takový stan mám už dlouho a nafotil jsem toho v něm spoustu. Akorát u toho nového jsem ještě vhodné rozptýlení korálků nevymyslel. Ale chtěl jsem ho rychle vyzkoušet. Baví mě na něm jeho skladnost a pohotovost díky snadnému sestavení a rozložení.
Violoncello Odesláno 25. února 2020 Autor Nahlásit Odesláno 25. února 2020 Ty LEDky se dají právě zakrýt nějakou matnou rozptylkou. Jeden takový stan mám už dlouho a nafotil jsem toho v něm spoustu. Akorát u toho nového jsem ještě vhodné rozptýlení korálků nevymyslel. Ale chtěl jsem ho rychle vyzkoušet. Baví mě na něm jeho skladnost a pohotovost díky snadnému sestavení a rozložení.Mám se zakrýváním následný logický problém rapidního úbytku světla. Do jisté míry ho mohu vyřešit při následné úpravě, ale ztrácím tím ostrost fotografie.
Fordik Odesláno 25. února 2020 Nahlásit Odesláno 25. února 2020 Ty Perrelety jsou sakra parádní Odesláno z mého LYA-L29 pomocí Tapatalk
Violoncello Odesláno 25. února 2020 Autor Nahlásit Odesláno 25. února 2020 Ty Perrelety jsou sakra parádní Odesláno z mého LYA-L29 pomocí TapatalkSouhlasím s Tebou :-)
siwi Odesláno 25. února 2020 Nahlásit Odesláno 25. února 2020 Mám se zakrýváním následný logický problém rapidního úbytku světla. Do jisté míry ho mohu vyřešit při následné úpravě, ale ztrácím tím ostrost fotografie.A čím to zakrýváš?
Violoncello Odesláno 25. února 2020 Autor Nahlásit Odesláno 25. února 2020 A čím to zakrýváš?Papírem do tiskárny.
siwi Odesláno 26. února 2020 Nahlásit Odesláno 26. února 2020 To ubere moc světla. Chce to něco víc průsvitného.
undertaker Odesláno 26. února 2020 Nahlásit Odesláno 26. února 2020 Na led svetlo ktoré je v tom foto stane sa vybodni a vôbec ho nepoužívaj. Potrebuješ aspoň 2 zdroje svetlá ktoré vieš nezávislé regulovať a aj vhodné umiestniť. Svietenie priamo z hora je v 90 perntach nežiaduce. To pozadie čo je z vnútra tiež nepoužívaj. Obyčajný papier ti poslúži lepšie lebo nemá takú štruktúru. Keď nad tím tak uvažujem tak nepoužívaj ani ten stan stačí ti papier aspoň formátu A3 dva svetlá ktoré vieš regulovať aj intenzitu aj teplotu aby si to svetlo nemal veľmi studené a výsledok budeš mať oveľa lepší ako teraz.
undertaker Odesláno 26. února 2020 Nahlásit Odesláno 26. února 2020 Produktova fotografia hodiniek je dosť náročný žáner pri ktorom je treba mať zvládnuté svietenie na 100 percent. Nehovoriac o tom že potrebuješ veľa krát to svetlo aj polarizovat aby si odstránil nežiaduce odlesky preto je potrebné mať aspoň základné vybavenie na vhodné svietenie.
undertaker Odesláno 27. února 2020 Nahlásit Odesláno 27. února 2020 Aby som len nepindal tak ti odporúčam si na začiatok prečítať vynikajúco napísaný 4dielny článok na blogu fotografa Mariana Sviteka "Ako vzniká produktová fotografia" v ktorej rozoberá práve celý postup pri fotografovaní hodiniek. http://www.mariansvitek.com/blog/ako-vznika-produktova-fotografia-1-uvodhttp://www.mariansvitek.com/blog/ako-vznika-produktova-fotografia-2-technicke-vybaveniehttp://www.mariansvitek.com/blog/ako-vznika-produktova-fotografia-3-fotografovaniehttp://www.mariansvitek.com/blog/ako-vznika-produktova-fotografia-4-postprodukcia Fotiť určite neprestávaj z vlastnej skúsenosti viem že začiatky sú ťažké hlavne ak človek nemá fotografické vzdelanie ale ono sa potom výsledok dostaví len treba mať trpezlivosť a riadiť sa radami skúsenejších fotografov.
Violoncello Odesláno 27. února 2020 Autor Nahlásit Odesláno 27. února 2020 Ahoj Undertakere, děkuji Ti za příspěvky a hlavně za článek profi fotografa. Přestože neaspiruju na profíka a mým snem je udělat dobrou fotku v domácích podmínkách bez utrácení několika tisíc E, je to moc zajímavé čtení! Díky!
Bert Odesláno 27. února 2020 Nahlásit Odesláno 27. února 2020 Tak nějak jsem ve výčtu fototechniky nenašel stativ. A chtělo by to na něj hlavu s mikroposuvem. Shift-tilt opravdu nevyřeší všechno. Dokonce si myslím, že jeden hodně slavný a známý fotograf, který je členem našeho fóra, by s použitím S-T objektivu vedlo dlouhou a úspěšnou polemiku.
undertaker Odesláno 27. února 2020 Nahlásit Odesláno 27. února 2020 Ale sú tam spomenuté aj statívy. Použitie konkrétneho skla je skôr o osobných preferenciách samotného fotografa ja osobne tiež radšej používam klasický makro objektív.Hlavu s mikro posuvom si určite človek čo má low budget kupovať nebude rovnako ako aj špeciálne objektívy. Postol som to hlavne pre inšpiráciu a poučenie začínajúcim fotografom lebo ten článok je celkom dobre napísaný.Pre človeka ktorý chce fotiť len v domácich podmienkach a nechce investovať veľké peniaze to je aj tak poučné čítanie a šikovný fotograf si vie svietenie poriešiť aj svojpomocne dôležité je ukázať ako zo svetlom pracovať.A potom samozrejme len fotiť a fotiť. Tiež netreba zabúdať na postprodukciu nafoteného materiálu.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se