cernysip Odesláno 7. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 7. srpna 2008 ¨safi napsal: tak hlasujte. Pokud zaškrtnete odpověd 1-3, tak do vlákna prosím vložte foto. Hlasoval jsem pro zlato, foto nepřikládám, neboť fotím stále jen (a dá Bůh do konce svých dní budu) analogem. Ale kvůli této banalitě nepíši. Myslím, že to je dobře zvolené vlákno pro posouzení charakteru hodinek jako předmětu. Teoretické možnosti: 1) je to čistě užitná věc (není, v běžném "provozu", tedy běžném životě, přestaly být hodinky užitnou věcí tak okolo roku 1950); 2) je to čistě šperk (není, v "běžném provozu" přestaly být šperkem tak okolo roku 1750); 3) je to technologický kus ("podívejte, co umíme") - no dnes jen ve vysoké hodinařině a jinak po celou historii tak do roku 1600 (vše opravdu důležité pro fungující mechanické hodinky už bylo vynalezeno). Za první hodinky v této souvislosti považuji Stonehenge, jinak hovořím samozřejmě o mechanikách, atomové hodiny jsou stále technologickým kusem a bůhví jaké mašiny na měření času budou technologickým kusem za 100 let); 4) Je to koníček, hračka (od Ludvíka XVI., který kdyby se méně věnoval hodinkám a více své profesi /vládnutí/, nemusel skončit dekapitací, po všechny členy tohoto fóra, kteří si - jistě alespoň povětšinou - zaslouží lepší osud); 5) Je to od všeho něco. No, já si myslím, "od všeho něco". Podle poměru shora uvedených kategorií (a jistě i dalších, na které jsme nepřipadl) se také liší náš vkus, naše osobní preference, naše ochota investovat do hodinek (mám-li hodinky za šperk, mohu je kupovat i z tezauričních důvodů apod.). Pro mne osobně je to spíše šperk, a i když u šperku jde hlavně o estetiku, ušlechtilý materiál nemůže škodit. A co je ušlechtilejší, než zlato (z kovů samozřejmě)? Takže opakuji, hlasoval jsem pro zlato (mimochodem, nesnáším bílé zlato, je to pitomá slitina a vůbec nechápu, proč někdo chce mít zlato, když je bílé, tedy de facto znečištěné, ale móda již předvedla větší kopance, než je "bílé zlato", že). Z hlediska jisté "čistoty stylu" - pokud "zlaté hodinky", pak zlaté (tedy ze zlatého masivu 18K, i 14K, 8K už je svinstvo, lahůdka je i čistčí Au, ale to jsou fakt jen speciality) připouštím i růžové, tedy "úmyslnou" slitinu ale s těžkým srdcem), pokud "stříbrné" hodinky, pak nejlépe ze stříbra (a když vidím hodinky z klasiky, tedy "Sterling Silver" /mincovní stříbro/, těžce se mi polyká, nadšením samozřejmě...) apod. Pozlacování je podle mne zvěrstvo, stejně jako užívání dutin (namísto masivu) apod. A samozřejmě dál - ocel má být ocelí, titan titanem atd.
Alessio Odesláno 8. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 8. srpna 2008 cernysip napsal: A co je ušlechtilejší, než zlato (z kovů samozřejmě)? Tak například já nepovažuji za vrchol hodinky zlaté, ale platinu, jakožto materiál vzácnější a hezčí :-). Lahůdky jako rhodium nechme chemickým laboratořím, za mě tedy nejen sůl, ale i platina...nad zlato.
Ghill Odesláno 8. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 8. srpna 2008 Ked budem velky, kupim si nejake hodinky z ruzoveho zlata. Zatial nosim tieto a som velmi spokojny.
Goe1 Odesláno 8. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 8. srpna 2008 Alessio napsal: Tak například já nepovažuji za vrchol hodinky zlaté, ale platinu, jakožto materiál vzácnější a hezčí :-). Lahůdky jako rhodium nechme chemickým laboratořím, za mě tedy nejen sůl, ale i platina...nad zlato. Také mě zlaté hodinky moc neberou. Platina je úžasná, ale pro většinu smrtelníku zcela nedostupná. Radši si koupím něco pěkného v PVD, titanu nebo oceli a za zbytek bude pořádnej dlabanec.
WatchFan1 Odesláno 14. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 14. srpna 2008 14K pozlatene, 18K YG, 18K YG, 18K RG, 950 Plat.
Foundryman Odesláno 14. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 14. srpna 2008 (upraveno) Vintage Longines k saku nebo k obleku. Upraveno 14. srpna 2008 uživatelem Foundryman
cigi Odesláno 14. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 14. srpna 2008 Ty watchfanovi1 bych na rytí kompostu taky klidně nosil. Do společnosti však a to ještě při výjmečných příležitostech jedině mé zlaté pobědy po strýci nebo nefalšované pozlacené primky po tátovi.
B.F.G. Odesláno 14. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 14. srpna 2008 Pro WatchFan1: Mají platinové hodinky nějaké specifické vlastnosti při nošení? Pokud to srovnáš např. se zlatem, ocelí atp. Myslím tvůj osobní názor, zkušenost.
safi Odesláno 14. srpna 2008 Autor Nahlásit Odesláno 14. srpna 2008 Tak se nám anketa krásně vyvrbila - zlato neche nosit méně než polovina...tak to je super výsledek :-)
peters Odesláno 14. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 14. srpna 2008 Mno par zlacených - 20 mikrony sice vlastním ale Nenosim ( jsou v krabici )
WatchFan1 Odesláno 22. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2009 B.F.G. napsal: Pro WatchFan1: Mají platinové hodinky nějaké specifické vlastnosti při nošení? Pokud to srovnáš např. se zlatem, ocelí atp. Myslím tvůj osobní názor, zkušenost. Tazsie a podstane viac 'incognito'. ¨safi napsal: Tak se nám anketa krásně vyvrbila - zlato neche nosit méně než polovina...tak to je super výsledek :-) Preco ? Alebo 'pre koho' ? Anketa, je anketa.......alebo nie ?
stanik73 Odesláno 22. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2009 Také vlastním pár pozlacených historických, ale na ruku bych si je nevzal, dávám přednost jiným. I když uvažuji o renovaci mých Diplomatů pro společenské příležitosti. No uvidíme.
cortes1990 Odesláno 22. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2009 pozlatene mam asi troje Prim kal 50, Prim kal 68(model so zvisle ryhovanym cifrom) a rakety- tie su aj moje oblekovky no zatial som ich mal na ruke a v spolocnosti asi tri krat.... a pridavam foto rakiet
Messiah Odesláno 22. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2009 WatchFan1 napsal: Tazsie a podstane viac 'incognito'. Preco ? Alebo 'pre koho' ? Anketa, je anketa.......alebo nie ? tomu říkam aktuální reakce :-D vic jak rok stara otazka
WatchFan1 Odesláno 22. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2009 (upraveno) Messiah napsal: tomu říkam aktuální reakce :-D vic jak rok stara otazka Je tu casovy limit na obnovenie starych vlakien ?? Upraveno 22. prosince 2009 uživatelem WatchFan1
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se