Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ze spravniho rizeni:

Zmocněnec obviněného zcela chápe, že z důvodu udržení sociálního smíru je v rámci společnosti potřeba najít uplatnění i pro jedince vybavené např. nižší inteligencí, špatným vzděláním, poruchami sebehodnocení či ne zcela positivním přístupem k práci, a rozumí i tomu, že silové složky státu jsou pro tento účel optimální, jelikož dávají svým příslušníkům pocit moci a možnost realisovat agresivitu víceméně v mezích zákona. Zcela se ztotožňuje s tím, že je lepší, když se takovýto jedinec pohybuje po světě oděn v policejní uniformu, než aby, vyholiv si hlavu, vyvolával potyčky na fotbalových stadionech jako valná část sociální vrstvy, jíž je příslušníkem. Nechápe ovšem ani v nejmenším, proč by výstupy činnosti těchto individuí či jejich svědecké výpovědi měly být bez dalšího považovány za správné, přesvědčivé a pravdivé, a to bez ohledu na prokazatelnou nekvalitu odvedené ?práce?, fatální nedostatky ve znalosti problematiky, objektivní vady předložených důkazů a zřetelné rozpory ve svědeckých výpovědích.

Odesláno (upraveno)

Paneuroni bratislava a podal som prihlasku aj na UK

Nic osobne, ale ti ostatni boli asi obleceni primeranejsie k urovni skoly. Zdrhaj odtial kym mozes, kandidat z paneuro ma rovnake sance uplatnenia ako malajzijska slapka preskolena na hlbkoveho potapaca specializovaneho na priamy boj s tucniakmi. Naco takych ludi?

Edit: nikoho sa nechcem dotknut, vynimky su vsade, skusenosti z pohovorov ale nepustia... .

Upraveno uživatelem eskimak
Odesláno

Vcera som sa zucastnil prijmacich pohovorov na pravnicku fakultu a pani co tam som ja videl. Tak ja som minul 1000e nato aby som vyzeral podla toho co chcem studovat, ale aby mal 18 rocny chlapec oblek po dedovi, polobotky a v nich kotnikove ponozky klimatex tak to je uz moc. A to nehovorim ze komisia uplne vyobliekana a zaujemcovia v rifliach v trickach a teniskach. Je to celkovy upadok tohoto povolania a iba ma to utvrdilo v tom ze slovaci su banda sedlakov. Ako moze prist niekto na prijmacky na pravo v riflach ufulany s mastnymi vlasmi preboha???? Sam sa velmi hanbim a velmi ma to stve. Kam az toto upadlo cele

Som najprv chcel napisat ze si si vybral spravnu skolu. Ale potom citam ze sa hanbis, tak teraz neviem..

Odesláno

Si představ jak se chová k lidem co jsou z něčeho opravdu podezřelí.

V klidu počká na "všimné" do kapsy... :lol2:

Je to kretén, jen tak mimochodem, pokud by chodec byl schopný dejme tomu judista, byl by v případě efektivní obrany popotahován za napadení veřejného činitele? Pokud by na mě nějaký debil s baťůžkem na ulici zaútočil takovýmto způsobem, nemám právo na obranu? Vskutku zajímavý případ, pokud to skončí pod pokličkou...

Odesláno

V klidu počká na "všimné" do kapsy... :lol2:

Je to kretén, jen tak mimochodem, pokud by chodec byl schopný dejme tomu judista, byl by v případě efektivní obrany popotahován za napadení veřejného činitele? Pokud by na mě nějaký debil s baťůžkem na ulici zaútočil takovýmto způsobem, nemám právo na obranu? Vskutku zajímavý případ, pokud to skončí pod pokličkou...

Přesně to si říkám taky.  Na blízko vidím už trochu rozmazaně a pokud by mi na ulici někdo zamával nějakou kartičkou před očima, nelichotivě se zmínil o mé inteligenci a šel po mně, asi by z toho byla potyčka...

Odesláno

Ze spravniho rizeni:

Zmocněnec obviněného zcela chápe, že z důvodu udržení sociálního smíru je v rámci společnosti potřeba najít uplatnění i pro jedince vybavené např. nižší inteligencí, špatným vzděláním, poruchami sebehodnocení či ne zcela positivním přístupem k práci, a rozumí i tomu, že silové složky státu jsou pro tento účel optimální, jelikož dávají svým příslušníkům pocit moci a možnost realisovat agresivitu víceméně v mezích zákona. Zcela se ztotožňuje s tím, že je lepší, když se takovýto jedinec pohybuje po světě oděn v policejní uniformu, než aby, vyholiv si hlavu, vyvolával potyčky na fotbalových stadionech jako valná část sociální vrstvy, jíž je příslušníkem. Nechápe ovšem ani v nejmenším, proč by výstupy činnosti těchto individuí či jejich svědecké výpovědi měly být bez dalšího považovány za správné, přesvědčivé a pravdivé, a to bez ohledu na prokazatelnou nekvalitu odvedené ?práce?, fatální nedostatky ve znalosti problematiky, objektivní vady předložených důkazů a zřetelné rozpory ve svědeckých výpovědích.

Vynikající. Škoda že takovou jemnou kvalitu půlka účastníků správního řízení asi neuměla ocenit.

Odesláno

Nic osobne, ale ti ostatni boli asi obleceni primeranejsie k urovni skoly. Zdrhaj odtial kym mozes, kandidat z paneuro ma rovnake sance uplatnenia ako malajzijska slapka preskolena na hlbkoveho potapaca specializovaneho na priamy boj s tucniakmi. Naco takych ludi?

Edit: nikoho sa nechcem dotknut, vynimky su vsade, skusenosti z pohovorov ale nepustia... .

myslim ze sa mylis. Pako mozes vzist aj z UKcky ako aj z harvardu. Ta skola je supermoderna a ma krasne priestory a ludi z praxe. To ze niekto nema uctu k institucii je uz jeho problem a dost zla vizitka

Odesláno

myslim ze sa mylis. Pako mozes vzist aj z UKcky ako aj z harvardu. Ta skola je supermoderna a ma krasne priestory a ludi z praxe. To ze niekto nema uctu k institucii je uz jeho problem a dost zla vizitka

Tak pokud vím, zrovna Panevropská vysoká škola nemá v české republice akreditaci k výuce českého práva, přesto ho ale fakticky vyučuje. To působí v praxi problémy a kromě možného zpochybnění takového vzdělávání odmítá například Česká advokátní komora absolventy této školy zapisovat do seznamu advokátních koncipientů.

Odesláno

Je celej?

naštěstí je celá, kolo sice na odpis, já mám ma mondeu na kapotě otisk asi řidítek ale naštestí žádná krev. Nějak ji nedošlo, že není na hlavní a poslala mi to tam, jel jsem max do 30 poránu na sídlišti.

Odesláno

Tak pokud vím, zrovna Panevropská vysoká škola nemá v české republice akreditaci k výuce českého práva, přesto ho ale fakticky vyučuje. To působí v praxi problémy a kromě možného zpochybnění takového vzdělávání odmítá například Česká advokátní komora absolventy této školy zapisovat do seznamu advokátních koncipientů.

No a, že nemá akreditaci, v tom je problém? Je to slovenská vysoká škola, která má akreditaci na Slovensku a v ČR své pobočky. V jakém rozsahu se tam učí české právo je záležitostí slovenské akreditační komise, té naší to musí být šumák, protože nemá jak její činnost posuzovat. Dotyčný dostane titul ze slovenské školy. A jaké zpochybnění vzdělání máš na mysli? VŠ tituly ze SR a ČR jsou na základě mezivládní dohody vzájemně uznatelné, takže je to jako kdyby dotyčný vystudoval školu v ČR. Samozřejmě za předpokladu, že se jedná o srovnatelný studijní program (dříve v Čechách i na Slovensku označovaný jako "právo a právní věda") a ne nějaký klon, který s právním vzděláním nemá nic společného. Pokud se jedná o zapisování do seznamu AK a odmítnutí, pak mi to rovněž připadá jako nesmysl. Aby někdo mohl být advokátem, musí složit advokátní zkoušky, kde si nastavuje pravidla AK a ta jsou stejná pro všechny. Jen poznámka na okraj - k zmíněné VŠ nemám naprosto žádné vazby ani nehodnotím její úroveň, kterou neznám.

Odesláno

Cemu na tom v kontextu te statistiky nerozumis?

Hlbke tej myslienky. V kontexte akejkolvek statistiky. Jazdit medzi autami na skutri sposobom akym jazdia auta, to je v skutocnosti koledovanie si o vozik. Vysoka rychlost tiez, ale umres aj ked sa zdrbes z bicykla, vsetko nad 40kmh uz moze byt fatalne.

Predpokladam ze si na skutri po meste nejazdil..

Odesláno

No a, že nemá akreditaci, v tom je problém? Je to slovenská vysoká škola, která má akreditaci na Slovensku a v ČR své pobočky. V jakém rozsahu se tam učí české právo je záležitostí slovenské akreditační komise, té naší to musí být šumák, protože nemá jak její činnost posuzovat. Dotyčný dostane titul ze slovenské školy. A jaké zpochybnění vzdělání máš na mysli? VŠ tituly ze SR a ČR jsou na základě mezivládní dohody vzájemně uznatelné, takže je to jako kdyby dotyčný vystudoval školu v ČR. Samozřejmě za předpokladu, že se jedná o srovnatelný studijní program (dříve v Čechách i na Slovensku označovaný jako "právo a právní věda") a ne nějaký klon, který s právním vzděláním nemá nic společného. Pokud se jedná o zapisování do seznamu AK a odmítnutí, pak mi to rovněž připadá jako nesmysl. Aby někdo mohl být advokátem, musí složit advokátní zkoušky, kde si nastavuje pravidla AK a ta jsou stejná pro všechny. Jen poznámka na okraj - k zmíněné VŠ nemám naprosto žádné vazby ani nehodnotím její úroveň, kterou neznám.

1. Předně je třeba říct, že to, že ti něco připadá jako nesmysl (sic!), ještě neznamená, že to nesmysl je.

2. Důkazem bodu 1. je skutečnost, že kromě složení advokátních zkoušek je třeba také být zapsaný v seznamu advokátních koncipientů a vykonat potřebnou praxi. A Česká advokátní komora skutečně odmítá zapisovat do seznamu advokátních koncipientů osoby se vzděláním z Panevropské vysoké školy.

3. Ano, uznávání vzdělání tady funguje. Nicméně skutečnost, že určitá škola nedostane v určitém státě akreditaci, tak si tady založí pobočku a vyučuje zde české právo, ze kterého potom absolvent dostane slovenský titul, který si tady nechá uznat, vzbuzuje sama o sobě pochyby. Pro příklad jejích možných praktických důsledků viz bod 2.

Odesláno (upraveno)

1. Předně je třeba říct, že to, že ti něco připadá jako nesmysl (sic!), ještě neznamená, že to nesmysl je.

2. Důkazem bodu 1. je skutečnost, že kromě složení advokátních zkoušek je třeba také být zapsaný v seznamu advokátních koncipientů a vykonat potřebnou praxi. A Česká advokátní komora skutečně odmítá zapisovat do seznamu advokátních koncipientů osoby se vzděláním z Panevropské vysoké školy.

3. Ano, uznávání vzdělání tady funguje. Nicméně skutečnost, že určitá škola nedostane v určitém státě akreditaci, tak si tady založí pobočku a vyučuje zde české právo, ze kterého potom absolvent dostane slovenský titul, který si tady nechá uznat, vzbuzuje sama o sobě pochyby. Pro příklad jejích možných praktických důsledků viz bod 2.

Já jsem psal, že pravidla pro zapsání si nastavuje AK, přičemž to samozřejmě není pouze tak, jak ty popisuješ. Ne každý advokát nejprve musí být koncipient. Za advokátní zkoušku se např. považuje i složení justiční zkoušky (stejně tak ale notářské, exekuční apod.), takže absolvent podobné školy může být justičním nebo právním čekatel, složit justiční zkoušku a např. působit jako advokát. AK má ale právo na základě judikátu NS a následně i ÚS nezapsat kohokoli do seznamu, ale pouze na základě posouzení každého individuálního případu, nikoli šmahem jak naznačuješ ty. Kromě toho ta reakce AK na nezapisování byla primárně obavou, aby absolventi této univerzity nebyli na stejné úrovni jako absolventi jedné ruské vysoké školy, které se honosila názvem právní a jejichž nostrifikaci (a tedy uznání titulů, což je podmínkou při absolvování zahr. VŠ s výjimkou slovenských škol) zařizovala v minulosti ve velkém právnická fakulta v Plzni. Pokud ale absolventi prokážou že mají znalost českého práva srovnatelnou s absolventy z českých právnických fakult, nebude k takové restrikci žádný důvod. K bodu 3 - např. francouzský CNED, případně britská Open University jsou jedny z největších a nejvýznamnějších vzdělávacích institucí na světě, které své pobočky mají v desítkách zemích na celém světě. Z hlediska Tvé logiky ale samozřejmě poskytují pochybné vzdělání.

Upraveno uživatelem lucid
Odesláno

Já jsem psal, že pravidla pro zapsání si nastavuje AK, přičemž to samozřejmě není pouze tak, jak ty popisuješ. Ne každý advokát nejprve musí být koncipient. Za advokátní zkoušku se např. považuje i složení justiční zkoušky (stejně tak ale notářské, exekuční apod.), takže absolvent podobné školy může být justičním a právním čekatel, složit justiční zkoušku a např. působit jako advokát. AK má ale právo na základě judikátu NS a následně i ÚS právo nezapsat kohokoli do seznamu, ale pouze na základě posouzení každého individuálního případu, nikoli šmahem jak naznačuješ ty. Kromě toho ta reakce AK na nezapisování byla primárně obavou, aby absolventi této univerzity nebyli na stejné úrovni jako absolventi jedné ruské vysoké školy, které se honosila názvem právní a jejichž nostrifikaci (a tedy uznání titulů, což je podmínkou při absolvování zahr. VŠ s výjimkou slovenských škol) zařizovala v minulosti ve velkém právnická fakulta v Plzni. Pokud ale absolventi prokážou že mají znalost českého práva srovnatelnou s absolventy z českých právnických fakult, nebude k takové restrikci žádný důvod. K bodu 3 - např. francouzský CNED, případně britská Open University jsou jedny z největších a nejvýznamnějších vzdělávacích institucí na světě, které své pobočky mají v desítkách zemích na celém světě. Z hlediska Tvé logiky ale samozřejmě poskytují pochybné vzdělání.

Já jsem ve svých příspěvcích nepsal, že "absolvent PVS se nikdy v životě nemůže stát a nestane advokátem". Já jsem psal, že: "ČAK nezapisuje absolventy PVS do seznamu advokátních koncipientů." To je skutečnost, které se děje, děje se plošně a ČAK se k tomu opakovaně vyjadřoval (myslím, že dokonce probíhá i nějaký soud). BTW čteš vůbec moje příspěvky?

Ano, máš pravdu, může si nechat uznat justiční či jinou zkoušku (zda soudě berou absolventy PVS, nevím). Pokud však někomu, kdo chce být advokátem, přijde komfortní, aby před tím musel tři roky pracovat na soudě a následně skládat justiční zkoušky, pak mu přeji hodně štěstí při studiu na PVS :)

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...