bohus76 Odesláno 27. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2015 tak to jsem měl asi kliku - s jednou malou opravou, za kterou jsme mohli sami - lednička Liebherr 12 let, pračka AEG 9 let, myčka Bosch 12 let. Jo teď jsem kupoval nový madlo na lednici, páč se to původní stářím asi rozpadlo.... To madlo,to bude asi to K.ur.vít.ko Pračku mám také AEG a zatím pohoda /už dost po záruce pár let :-) /,lednička Elektrolux také v pohodě.Snad jsem to nepřivolal,tfuj,tfuj....
Návštěvník tonytrubka Odesláno 27. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2015 (upraveno) Čím to může být?že by ekoteroristi z EU CÍNOVÝ MOR a RoHS - směrnice EU přímo omezuje životnost všech výrobků spotřební elektroniky: http://cs.wikipedia.org/wiki/C%C3%ADnov%C3%BD_mor http://www.rohs.cz/ Veškerá elektronika pájená bez příměsi olova v cínu má životnost limitovánu na cca max. 8 let, pokud se nevystavuje výkyvům teploty pod 13,2°C. Stačí jeden zimní převoz a životnost je třetinová. http://mcu.cz/comment-n3017.html Upraveno 27. dubna 2015 uživatelem tonytrubka
McStinger Odesláno 27. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2015 re K.rvítka - úplně vidím tu armádu čínských dělníků jak montuje součástky zvlášť podle záruční doby v jednotlivých zemích distribuce, něco pro Slovensko (když se jim tam chystá ten zákon), něco pro Čechy, ať to nemají tak kutilsky jednoduché a něco pro zbytek Evropy kde je záruka jeden rok... :lol2:Edit: a ano, také my v těch zaručených internetových diskuzích na toto téma chybí příspěvky těch, co se pochlubí, že jim výrobek šlape už rok, dva po záruce pořád v pohodě, za to těch, co se jim něco pokazilo "hned po záruce", je tam většina. Áno, toto je skutočne žartovná predstava. Ale môžeš napríklad ako návrhár elektroniky použiť pár súčiastok, ktoré bežia na hranici svojich prevádzkových parametrov a je vybavené. Ja sa v tom ale prd vyznám, sú tu odborníci na danú oblasť, tak pre nich vyprázdnim priestor. Pre priaznivcov konšpiračných teórií uvádzam nasledovné iluminátske video, plné hrôzostrašných nezmyslov, prípadne nech si na youtube vyhľadaju "plánované zastarávanie". https://www.youtube.com/watch?v=gNpqNj69MdU
HDS1200 Odesláno 27. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2015 tak to jsem měl asi kliku - s jednou malou opravou, za kterou jsme mohli sami - lednička Liebherr 12 let, pračka AEG 9 let, myčka Bosch 12 let. Jo teď jsem kupoval nový madlo na lednici, páč se to původní stářím asi rozpadlo.... My lednicka a mrazak Liebherr - 12 let a 2 x pracka AEG 11 let a micka Miele 12 let, vse zatim ok, bez oprav.Je to 14 let co jsme postavil barák a nastěhoval se. Mikrovlnka, varná deska, trouba, myčka, odsavač od Fagoru - vše šlape bez oprav doposud. Lednička Zanussi a pračka AEG také. Před třemi roky jsem koupil AEG sušičku a půl roku po záruce klekla.
Klotzman Odesláno 27. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2015 Mám pocit, že kvalita všeho šla v posledních 10 letech výrazně dolů - hlavně materiálově. Tenčí dráty, nekvalitní plasty, místo šroubů různý plastový spojky...Takže to, že má někdo pračku 15 let nemá dneska o dané o značce žádnou vypovídací hodnotu, bohužel...
klobadysek Odesláno 27. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2015 Tuhle jsem byl v opravně nechat ze sentimentu opravit staré stereo, odešel nějaký kondík za pár korun. Takový starý pán opravář mi tam řekl, že dnes se nedělají věci tak dobře a navíc se dělají prakticky neopravitelné - jako příklad uváděl televize. Spotřební elektronice nerozumím, ale chápu to tak, že se dnes jede prostě na cenu, jak kvalitou komponentů, tak kvalitou montáže. Před dvaceti lety byla elektronika většinou Made in Japan. Dnes se to dělá třeba v Polsku nebo u nás. Ale nedělají to česi ale agenturní cizinci. Známý co dělal u Panasonicu kvaliťáka mi vyprávěl svoje i o tom jak se postupně zhoršovala kvalita instalovaných součástek.Pokud se týká bílé techniky tak mne třeba dostalo to, že vše co jsme zakoupili a nechali dovézt ze zahraničí šlape bez problémů a vše co jsme kupovali zde, se prostě sere - ještě v záruce, a to jsme kupovali vyšší řady od renomovaných výrobců. Pračka, lednička, myčka... shoda náhod?Můj závěr je, že kurvítka neexistují, ale kvalita všeho je podstatně nižší než dřív a ještě záleží na trhu...
ewolucionar Odesláno 27. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2015 Chladnicka Minsk slape v kuse od 1989 bez poruchy...pardon nesvieti v nej ziarovka uz dva roky.....
Frantik Odesláno 27. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2015 Hele kdyz to vsem slape 10, 11, 14 a 20 let, tak kde je teda problem?
tommas4 Odesláno 27. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2015 Problém spatřuji v tom, že kurvítka se instalují až poslední cca 4 roky.Proto nikdo, opakuji nikdo, zde nemůže tvrdit, že má dva roky starou pračkuco spolehlivě fachá už deset, dvanáct nebo patnáct let. Howgh.
sibirnaya Odesláno 27. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2015 4 roky? teorie kurvitek, umelyho zastaravani a nizke kvality dilu a montaze je tu s nama min od 2000, ne-li driv. pripomina mi to debaty typu - jo, kdyz ja byl v tvym veku, to bylo nekde jinde. nebo vy se mate, za nas, to bylo mnohem tezsi..
Návštěvník Odesláno 27. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2015 a Coca-Cola z USA je lepšíupřímně na tom něco být může. protože potravinářské firmy upravují složení dle trhů nevím jak to má zrovna coca-cola ale vím, že třeba mars, nebo nestlé ty výrobky přizpůsobuje trhu. Ale to bych zrovna nebral jako teorii spiknutí
sibirnaya Odesláno 27. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2015 marlbora ze statu taky chutnaj jinak. to beru.
People Odesláno 27. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2015 (upraveno) Ja som si minule kupil cocacolu cherry vo francuzsku, jednu som mal doma zo svajciarska. viete ktora bola najlepsia? Od vietnamca z ciech s polskymi popiskami na obale! Upraveno 27. dubna 2015 uživatelem People
ewolucionar Odesláno 27. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2015 (upraveno) Ze dnes som vapkou nacal lak na aute(((( Upraveno 27. dubna 2015 uživatelem ewolucionar
Mike1212 Odesláno 27. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2015 Tak potraviny jsou věcí chuti, blbý je, že v Česku lidem chutná hlavně to, co je nejlevnější. ..
Frantik Odesláno 27. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2015 a Coca-Cola z USA je lepšíprave, ze neni - udajne je lepsi z Mexika, kde do ni mohou, kvuli volnejsim regulim, davat vice cukru
mondeo2 Odesláno 27. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2015 (upraveno) 81jsem potkal pomáhat a chránit v (neoznačeném autě) a měl jsem to za dvě stě.........prej ať jim ukážu potvrzení od doktora že nemusím mít pásy.............tak to sakrblé zrovna nemám...no byli na mě hodní, ostatně já na ně taky..........že prej si mám odstranit ty ostrý hrany na autě.....96 Upraveno 27. dubna 2015 uživatelem mondeo2
wave ceptor Odesláno 27. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2015 to může doktor něco takového vystavit? o tom jsem neslyšel (nevěděl)
wave ceptor Odesláno 27. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2015 upřímně na tom něco být může. protože potravinářské firmy upravují složení dle trhů nevím jak to má zrovna coca-cola ale vím, že třeba mars, nebo nestlé ty výrobky přizpůsobuje trhu. Ale to bych zrovna nebral jako teorii spiknutí jaký výrobek nestle přizpůsobuje trhu?
Doporučené příspěvky