Přejít na obsah

Co mě právě naštvalo

Doporučené příspěvky

V 10. 5. 2012 v 20:33, 'skalis' napsal:

To neni ministerstvo financi ale spis snaha o rozumne zachazeni s vlastnimi financemi.

Bohužel ale každej nebere stejně a mluvit o rozumném zacházení s financema např. před samoživitelem s minimální mzdou je k smíchu ( a můžeš ho pak odkázat na sociální pomoc ). není to celé můj případ ale část ano a věř mě že rozumně hospodařit je fuška i za plat vyšší.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ked hľadá žena manželovi hodinky cele forum sa ide pretrhnut aby pomohlo, desiatky príspevkov v krátkom čase. Ked hľadá muz hodinky pre manželku tak dostane 0 slovom nula reakcii. Práve som pochopil význam druhej identity, že mi to skôr nenapadlo. Mal som si spraviť ženský nick a prispevky by len tak prsali :whistling:

Odkaz ke komentáři

V 10. 5. 2012 v 21:17, 'ivan_989' napsal:

Ked hľadá žena manželovi hodinky cele forum sa ide pretrhnut aby pomohlo, desiatky príspevkov v krátkom čase. Ked hľadá muz hodinky pre manželku tak dostane 0 slovom nula reakcii. Práve som pochopil význam druhej identity, že mi to skôr nenapadlo. Mal som si spraviť ženský nick a prispevky by len tak prsali :whistling:

Možna stačí přestat blbe kecat a třeba se vysledek dostaví.
Odkaz ke komentáři

V roce 2004 byla tato situace:

"...Podle včera zveřejněné analýzy Českého statistického úřadu je ČR v počtu hodin, které stráví její občané doma s neschopenkou, nejhorší mezi sledovanými evropskými zeměmi. Denně marodí sedm Čechů ze sta, zatímco například ve Slovinsku jen tři..."

To myslím hovoří za vše. Nemyslím, že žijeme v nějakém speciálně nezdravém pásu v Evropě nebo máme nějaké choulostivější schránky. Navíc v mém okolí se vždycky vyskytovalo dost lidí, kteří si šli při každé příležitosti pro neschopenku. Například můj skorosoused pravidelně řešil zimní výpadek v práci (byl to cestář) tak, že šel prostě marodit. A vzhledem k tomu, že tento typ "nemocných" jenom zatěžuje zdravotnictví a odčerpává z něj peníze, které pak chybí na léčbu skutečně nemocných, považuju tohle rozhodnutí (rozhodnutí ÚS) za správné. Ostatně i to, že Ústavní soud prolezlej socanama nakonec rozhodl takto, o něčem svědčí.

Upraveno uživatelem Ludwig Wittgenstein
Odkaz ke komentáři

Dnes večer jedu s drahou polovičkou pro jahody, parkuju, nevidím díru u obrubníku a buch ho pravá přední pneumatika v čudu .... měním kolo ... jahody už nemají, tak to otáčím a jedu domu. Bože to byl dneska krásný večer :suicide_anim: a zítra o zábavu postaráno :wallbash:

Odkaz ke komentáři

V 11. 5. 2012 v 19:41, 'Martin12' napsal:

Dnes večer jedu s drahou polovičkou pro jahody, parkuju, nevidím díru u obrubníku a buch ho pravá přední pneumatika v čudu .... měním kolo ... jahody už nemají, tak to otáčím a jedu domu. Bože to byl dneska krásný večer :suicide_anim: a zítra o zábavu postaráno :wallbash:

Prosím tě jenom jedna guma...............to není nic k nasrání.Kdyby tam aspoň bylo, že se s Tebou ta Tvoje pohádala ale takle to nestojí za řeč ....

Odkaz ke komentáři

V 11. 5. 2012 v 4:01, 'Alda' napsal:

Za dva tři dny doma, částečně vyléčí virózu možná tak leda kanclkrysa a zbytek doléčí v teploučku v kanclu. Zkus jít s chřipkou makat někde do výroby...

Za 3 dny nevyleci chripku vubec nikdo (lehci virozu jo), na to je potreba fakt tejden lezet.

A s kanclkrysou vs. vyrobou. Moje zkusenost je takova, ze intenzivne pracovat hlavou je mnohem vic vycerpavajici nez intenzivne pracovat rukama a ne kazdej, kdo dela hlavou jenom sedi v kanclu. Aldo, podle prohlaseni o "doleceni v teplicku v kanclu" to vypada, ze nevis, o cem mluvis.

Odkaz ke komentáři

V 12. 5. 2012 v 5:34, 'skalis' napsal:

Moje zkusenost je takova, ze intenzivne pracovat hlavou je mnohem vic vycerpavajici nez intenzivne pracovat rukama a ne kazdej, kdo dela hlavou jenom sedi v kanclu.

honzo, ja te mam docela rad, ale protoze vic delam rukama, nez hlavou, a vim, jak vypadas, tak bych te chtel videt, jak je narocnejsi brejlit do mikroskopu nez kopat kanal, obzvlast s tvou rachitickou postavou :) no nic, ja jdu svarovat, dalsi intelektualni vyplody si prectu pri vobedovy pauze :)

Odkaz ke komentáři

Já bych se bál srovnávat jestli je intelektuální a nebo manuální práce těžší, nebo horší. Pouze se omezím na konstatování, že ta intelektuální je prostě vždycky lépe placená a tam kde tomu nějakou cestou udělali přítrž šli do kopru všichni a velmi rychle (včetně těch co tomu ze začátku tleskali). :)

Co je však zjevné je český a moravský zvyk, tendence, nadužívat zdravotní dovolenou. Takové to drobné pomaroděníčko (den, dva) aby se vyřídili věci po úřadech, natřela střecha garáže a pod. A to je asi to co je příčinou problému. Jen pro ilustraci: U nás v práci jsme si zjednali nějaké kontrolory na práceneschopnost a její dodržování. Za poslední 3 měsíce jsme provedli 6 kontrol jak je dodržován režim léčby. Výsledek? No tipněte si :) 6 kontrol a 6x nebyl nemocný zastižen doma ani ráno, ani po obědě. V 5 případech se dokonce neozval na zanechaný lísteček dříve než za dva dny. Asi chatička, že? :)

Odkaz ke komentáři

V 12. 5. 2012 v 6:14, 'sibirnaya' napsal:

honzo, ja te mam docela rad, ale protoze vic delam rukama, nez hlavou, a vim, jak vypadas, tak bych te chtel videt, jak je narocnejsi brejlit do mikroskopu nez kopat kanal, obzvlast s tvou rachitickou postavou :) no nic, ja jdu svarovat, dalsi intelektualni vyplody si prectu pri vobedovy pauze :)

Honzo, ja prave nedelam klasickou kancelarskou praci. Casto nekolik hodin de/montuju komponenty na prototypu a resim problemy mechanickyho razu, ale svarovani to fakt neni. Navic nosim v hlave komplexni prehled o systemu - z mechanickyho, elektronickyho, vakuovyho i softverovyho hlediska a musim ten system znat po vsech strankach. To neni o "brejleni do mikroskopu". Klasicky kancelarsky prace mam cca. 1/2 casu, ale vsechna prace zatezuje hlavne hlavu, proto pisu o dusevni praci. Clovek ve vyrobe po osmi hodinach odpicha a jde domu. Mne se neco v pet posere a ja tam jsem, dokud to nevyresim a neodstranim problem, protoze na tom systemu ma treba dalsi den nekdo neco testovat a system musi bejt ve 100 % stavu. Kdybych kopal kanaly, tak bych prvni tejden byl uplne vyrizenej a doma bych padl a spal do rana, ale po nejaky dobe bych si zvykl a slo by to. A po osmi hodinach kopani bych se kazdej den proste sebral a sel s cistou hlavou do kolbenky nebo domu.

Ale co, kaslem na to, at se zbytecne nehadame.

Odkaz ke komentáři

Duševní práce má jeden zásadní problém, že si mozek neodpočine ani v noci (sny) a v okamžiku probuzení třeba v 5 ráno začne šrotovat, takže člověk už ani neusne. Ideální je asi 9 hodin makat 100% duševně a pak jít na 4 hodiny pokračovat ve stavbě domu - tomu fakt nezávidím....

Upraveno uživatelem Josef01
Odkaz ke komentáři

No, bavíte se hlavně o "rýmičce"....nebo chřipce, angíně atdatd. Já loni marodil 4 měsíce a letos skoro tři, s tou podělanou slinivkou. Být na nemocenské a žít z toho, to fakt není žádnej med. Vystřílel jsem veškeré úspory.....souhlasím s tím, že se, alespoň částečně, eliminovali ti, kteří nemocenskou zneužívali. Ale ti, jenž opravdu marodí.....to žádnej med teda není.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Zmizík
  V 12. 5. 2012 v 9:06, 'Gilius' napsal:

No, bavíte se hlavně o "rýmičce"....nebo chřipce, angíně atdatd. Já loni marodil 4 měsíce a letos skoro tři, s tou podělanou slinivkou. Být na nemocenské a žít z toho, to fakt není žádnej med. Vystřílel jsem veškeré úspory.....souhlasím s tím, že se, alespoň částečně, eliminovali ti, kteří nemocenskou zneužívali. Ale ti, jenž opravdu marodí.....to žádnej med teda není.

A nedá se na to náhodou sjednat pojištění???
Odkaz ke komentáři

Návštěvník Zmizík
  V 12. 5. 2012 v 9:33, 'Gilius' napsal:

Loni mne vyfuckovali, teď čekám, jak to dopadne. Letos už tam toho bylo víc, loni byl "jen" zánět.

Njn, když už má někdo takovoudle "historii" tak to bude asi pěkně na ho\/no, to mně nedošlo..
Odkaz ke komentáři

V 12. 5. 2012 v 9:06, 'Gilius' napsal:

No, bavíte se hlavně o "rýmičce"....nebo chřipce, angíně atdatd. Já loni marodil 4 měsíce a letos skoro tři, s tou podělanou slinivkou. Být na nemocenské a žít z toho, to fakt není žádnej med.

No jo, ale v takovym pripade, jak pise lib, Te uz ty 3 dny na zacatku nijak nevytrhnou.
Odkaz ke komentáři

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...