Přejít na obsah

Co mě právě naštvalo

Doporučené příspěvky

"Lízání cyklisty" mají u nás v oblibě někteří motorkáři, typicky ve sjezdu z Kořenova do Desné. Já jsem ten na silničce, a vždycky mám po takové situaci málem mokrý kalhoty. - Ty máš dvě kola, já mám dvě kola, na silnici místa, že by nás mohlo jet deset vedle sebe bok po boku, musíš mi to dělat?

Jj. Tam to sviští. ;) Přesně v tom místě, co píšeš mě jedoucího na motorce předjel cyklista na silničním kole, byl to fakt borec jel dolů 70 km/h. Tak jsem tedy uznale pokýval....a ani mě při tom neohrozil  :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo jen do mě, ale stojím si za tím a hlavně jak jsem i psal, na kole jezdím rád a dost. Ale je to jen můj názor a nikomu ho nenutím, ale pořád se tu všichni bavíme o tom co by kdyby.. kdyby všichni byly ohleduplní, dodržovali předpisy atd. Holt kdyby kdyby byly by v prde.i ryby. Zas tak sluníčkový lidi nejsme. Takže vy si po silnici jezděte jak chcete. Já tam na kole prostě nepojedu protože se mám rád. Kamarádka pracuje na JIPce a hádejte jakých pacientů tam má nejvíc, autaři ani motorkáři to nejsou. A právě jen díky tomu že  cyklista nedal  někomu přednost nebo prostě byl přehlídnutej nějakým řidičem. Jestli vám všem to riziko za to stojí v pořádku. bavte se tak dál, každej máme něco. Nemáme na to uzpůsobené silnice tak se tam nebudu cpát. O tom proč tomu tak není je debata zase jiná, jezdit na kole do práce jako to jde třeba ve Vídni je moc fajn. Ale u nás zatím asi nereálné. Takže jasně vás to nezastaví, mě jo. Holt nejsem takový frajer:)

Jo a k mému nicku a avataru...kdyby jste jen tušili:D

Odkaz ke komentáři

Jj. Tam to sviští. ;) Přesně v tom místě, co píšeš mě jedoucího na motorce předjel cyklista na silničním kole, byl to fakt borec jel dolů 70 km/h. Tak jsem tedy uznale pokýval....a ani mě při tom neohrozil  :D

Já jsem ve sjezdech připosranej vlastně i bez lízací motorky   :wheelchair: 

Odkaz ke komentáři

Ono nejde jen o to zdržení, z  těch 5 vteřin klidně  může být 5 měsíců když se stane nehoda. A to že cyklista udělal nějaký manévr a skončily v sobě jiná auta už jsem viděl na vlastní oči. Proto jsem proti cyklistice na silnici..prostě to tam nepatří stejně jako pro změnu nepatří auto do lesa.

Asi bych nebyl tak radikální, ale mnozí cyklisti u nás (já jim říkám chciplisti) jsou hrozně neukáznění. Nesvítí, neblikají (prostě nejsou vidět), nejezdí u kraje, dělají manévry, které se nedají předvídat.. V podstatě každé ráno potkávám jednoho, co jezdí bez držení a ruce si rve do podpaží - neb je mu ně asi zima. Pak jedince obtěžkané taškami na řídítkách... A "pomáhat a chránit"? Ještě nikdy jsem neviděl, že by cyklistu zbuzerovali za nevhodnou výstroj/výbavu nebo šílenou jízdu. Chtělo by to větší osvětu...

Odkaz ke komentáři

Kde berete někteří přesvědčení, že silnice jsou (pouze) pro auta? Pokud vím, tak jsou pro auta, motorky, kola a nakonec i pro ty koňské povozy. Když bude každý respektovat pravidla provozu a toho druhého, bude průserů méně. Jezdím autem, na motorce i na kole, takže jsem si vyzkoušel pozice různé. Jen ten povoz nee.

A když jedu na kole, tak jedu ve vlastním zájmu u pravé krajnice, ale očekávám, že borec v autě mě předjede fakt ve větší vzdálenosti než 10 cm a nebo že kvůli mě v nepřehledné zatáčce přibrzdí...

Když chci v Liberci na kolo, tak každá cyklostezka je dříve či později přeušená normální silnicí, takže separovat se úplně od motoristů prostě nejde.

já mám navíc ještě zkušenost s traktorem a náklaďákem, dělal jsem řidičák na P-V3S takže zkušenost i s extrémně pomalými a překážejícími vozidly. Můj učitel vždycky říkal "zrcátka, zrcátka, zrcátka! To co je vzadu je stejně důležitý jako to vpředu! Je to auto pomalý, překáží to, pořád tě někdo bude předjíždět. Pořád musíš vědět co se děje vzadu! A věcí šoférský solidarity je zbytečně nepřekážet. Občas někde uhnout a nechat předjet"  A to je, domnívám se, zárodkem většiny problémů s cyklisty. Nesledují provoz kolem sebe a za sebou už vůbec ne. Pak se lekají když je někdo předjede a často nespravedlivě obviňují řidiče z těsného míjení. Čímž netvrdím je je někdo občas nepředjede těsněji než bylo nutné. Soudím tak podle vlastní zkušenosti, když občas sporadicky jedu na kole, zrcátko je to co mi chybí víc než motor. kdybych měl jezdit v hustším provozu, okamžitě bych pořídil zrcátko. Vadí mi to i když třeba jedu s malotraktorem z lesa a přes náklad špatně vidím dozadu. To pak jedu po krajnici a stejně se lekám když mě někdo předjede. Cyklisti obvykle argumentují tím že se ohlížejí. Jak často? Já v autě sleduju 3 zrcátka po pár sekundách, periferně prakticky nepřetržitě. I kdyby se ohlídl jednou za minutu, což asi nikdo nedělá, tak ho mezi tím předjede auto které  ani neviděl protože bylo víc než kilometr vzdálené. Bohužel cyklisti to vidí jinak. Nedávno jsem se s jedním v diskusi pohádal protože prezentýroval super nápad, prý aby řidiči správně předjížděli cyklisty, je potřeba nejezdit po pravém okraji ale uprostřed. Přinutit auta za cyklistou zpomalit a počkat až bude prázdná silnice. Co na to říct? 

Odkaz ke komentáři

já mám navíc ještě zkušenost s traktorem a náklaďákem, dělal jsem řidičák na P-V3S takže zkušenost i s extrémně pomalými a překážejícími vozidly. Můj učitel vždycky říkal "zrcátka, zrcátka, zrcátka! To co je vzadu je stejně důležitý jako to vpředu! Je to auto pomalý, překáží to, pořád tě někdo bude předjíždět. Pořád musíš vědět co se děje vzadu! A věcí šoférský solidarity je zbytečně nepřekážet. Občas někde uhnout a nechat předjet"  A to je, domnívám se, zárodkem většiny problémů s cyklisty. Nesledují provoz kolem sebe a za sebou už vůbec ne. Pak se lekají když je někdo předjede a často nespravedlivě obviňují řidiče z těsného míjení. Čímž netvrdím je je někdo občas nepředjede těsněji než bylo nutné. Soudím tak podle vlastní zkušenosti, když občas sporadicky jedu na kole, zrcátko je to co mi chybí víc než motor. kdybych měl jezdit v hustším provozu, okamžitě bych pořídil zrcátko. Vadí mi to i když třeba jedu s malotraktorem z lesa a přes náklad špatně vidím dozadu. To pak jedu po krajnici a stejně se lekám když mě někdo předjede. Cyklisti obvykle argumentují tím že se ohlížejí. Jak často? Já v autě sleduju 3 zrcátka po pár sek..dách, periferně prakticky nepřetržitě. I kdyby se ohlídl jednou za minutu, což asi nikdo nedělá, tak ho mezi tím předjede auto které  ani neviděl protože bylo víc než kilometr vzdálené. Bohužel cyklisti to vidí jinak. Nedávno jsem se s jedním v diskusi pohádal protože prezentýroval super nápad, prý aby řidiči správně předjížděli cyklisty, je potřeba nejezdit po pravém okraji ale uprostřed. Přinutit auta za cyklistou zpomalit a počkat až bude prázdná silnice. Co na to říct? 

Nehádal bych se s ním. Je to zbytečná námaha, stejně nebude žít dlouho...

Odkaz ke komentáři

PepaSFI:

fakt je, že jak sednu na kolo, tak furt hledám zrcátka na koncích řidítek, a koukám do nich, i když tam nejsou  :P

Jasně, že když vidím - slyším auto, tak jdu co nejvíce na kraj ve svém vlastním zájmu, ale někde (často), jsou krajnice tak rozbité, že to prostě nejde.

Jo a když vidím dva sportovce v přiléhavých trikotech jak neohroženě jedou na silnici I. třídy vedle sebe a kecají, tak to se mi opravdu zvyšuje tlak. Něco jiného je  silnička na Mácháči, kde jsou cyklisti v převaze, to holt přibrzdím a objedu celý cyklohrozen bez řečí.

Odkaz ke komentáři

Pokud v JAR získáš povolení  k odstřelu nosorožce, podepíšeš dokument jak naložit s trofejemi, které ti z nosorožce dají, pokud naložíš jinak, pohlíží se na tebe automaticky jako na pytláka a dle takových zákonů tě soudí, párkrát jsme tyto farmy navštívily, takže slovíčkařit můžeš jak chceš, ale pokud se roh pokusily prodat, pak jsou to prostě normální pytlácký bastardi :furious:  K šikmookým se klidně vyjádři, protože 100% odběr rohů ja právě v Asii, kde věří, že roh léčí impotenci a další kecy. Samozřejmě, že do pytláctví je zapojen celý svět, jsou v tom velký prachy, ale uživatelé jsou šikmooké národy. Pokud tě zajímá víc, mrkni na tyhle stránky, možná se trochu zamyslíš, a zjistíš, že celá situace s nosorožci je velmi vážná  :cheers:

http://www.uniteagainstpoaching.co.za/

V obecné rovině ano, pytláctví není zrovna košer, ale v tomto případě se (nejen podle Tebou zmíněného odkazu) jednalo o legální odstřel. Závadnost jednání nastala až po té, co rohy (dle tvrzení policie) měly být využity jinak, nežli pro trofejní, tedy souhromou potřebu. Jestli to tak opravdu je, a vyšetřovatelé nedorazí (jako obvykle) s jinou verzí, bylo by asi na místě zvolat: svině jedny vekslácký. Jo, a k rovným nebo šikmým očím se nevyjadřuji :-)

Odkaz ke komentáři

Proč si ale někteří myslí, že jsou nesmrtelní (svědčí o tom např. použití stealth technologie za snížené viditelnosti). Když už mají předpisy u p......., měl by fungovat aspoň pud sebezáchovy.

http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/13658-co-mě-právě-naštvalo/?p=971489

Tohle bylo skoro na Darwinovu cenu.

Odkaz ke komentáři

Podle toho co tady čtu, tak mi připadá, že u vás je to na silnici samej cyklista. Na Kladně máme asi nějaké líné obyvatelstvo já když potkám za den dva, tak bych to mohl oslavit. Proto mě připadá, že i kdyby zrovna nejel předpisově tak se z toho nestřílí a rád počkám a dám mu přednost. Rozhodně mnohem častěji se potkám s hovadama za volantem než na kole. :D

Upraveno uživatelem Dali
Odkaz ke komentáři

jedte si zasilnickovat do holandska! ale bacha, je to nuda. tam je cyklista buh.. zadnej adrenalin nehrozi

V zapadnich zemich je to uplne bezne. Napr. v Norsku me na kole objizdeli az do protismeru, chvilemi jsem se citil i trapne, protoze byli schopni za mnou jet v autech treba 5km dokud si nebyli ridici jisti, ze v protismeru nic nejede :D a ja slapal co to slo, aby nemuseli jet tak pomalu :D

Odkaz ke komentáři

Kdyz jsem se vloni prestehoval na Lipno nejvic jsem se tesil na cesty do prace a domu na biku a na bruslich. Nova cyklostezka za desitky mega, osvetlena, zadne stoupani, kopiruje jezero - noblesni vyhlidka, super! A ouha. Na bruslich jsem to vzdal uz vloni, na biku jezdim po stezce jen rano, vecer vedle po silnici. Stejne jako si nekteri cyklyste pletou rychlostni silnici s cyklostezkou, pletou si stovky rekreantu cyklostezku s promenadou. Bilance za rok - jedna srazka na bruslich, dve srazky na kole. To jen pro vysvetleni, proc nekteri cykliste (ne kochaci ale sportovci) jedou radeji v zajmu sveho zdravi po silnici. Verte mi to nebo ne, ale na jedne ceste (8km) minimalne 2-3x natvrdo flekuju kvuli tlupe lidi s fotakama co nevideli nikdy jezero. Minimalne jednou flekuju kvuli volne pobihajicimu psovi. A musim poslouchat poznamky, ze jedu jako blazen. Odpoved, ze cyklostezka je primarne pro lidi kteri na necem jedou a ne lazenska promenada zatim na nikoho nezabrala.

Pokud se na silnici potka normalni cyklista a normalni ridic nevidim zadny problem, a to jezdim prevazne v rekreacnich lokalitach. Na kole kdyz opustim teren si vsimam jen prave krajnice, za volantem nezavodim. Kdyz dojizdim cyklistu zpomalim stejne jako to udelam kdyz predjizdim chodce ci kocarek. Nevidim problem. A to jsem jezdil od morotky pres dodavku az po nakladak. Kdyz potkate agresivniho blba je jedno jestli ma v ruce volant nebo riditka, stejne vam po nem zbyde na cele studeny pot:-(

Odkaz ke komentáři

hezky shrnuto..

edt.: ja prestal jezdit na bruslich, pac bych musel bud vstavat ve 4 a to sem linej, a nebo jezdit v noci s baterkou.. jinak je stezka z č.b. na hlubokou permanentne ucpana "je, co tady delas" lidma a psama...

.. este sem teda neboural (tuk, tuk), ale kdyz chtel clovek jet plnou rychlosti, absolutne nemozne..

Upraveno uživatelem montemar
Odkaz ke komentáři

No tak s tim souhlas. Rad bruslim... ale na cyklostezky zasadne nechodim, protoze i me bruslari neuveritelne vytaceji. Patri jim cela cyklostezka, vetsinou maji walkmana, tak neuhnou a jedou 2 vedle sebe. Zenske s kocarky, psem na voditku a kolem pobihajici jeste dalsi dite je zcela bezna a velmi casta situace. Nedokazu si predstavit, ze bych vzal sve dite vencit na cyklostezku a jeste se divil, ze tam jezdi lidi na kolech.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...