Přejít na obsah

Co mě právě naštvalo

Doporučené příspěvky

Návštěvník Tada

No to třeba taky, ale hlavně zaznamenávám prohlubování rozdílu mezi pojmy PRÁVO a SPRAVEDLNOST.

Na semináři se nás dnes soudkyně, která nás učí zeptala: "Kdo hledá v právu spravedlnost? Přihlašte se." Ruku zvedla jenom ona ... Smutné? Nejspíš jo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Naštvání pokračuje. Dnes jsem se dozvěděl, že je jí 17 a nikoli 18 (sic!), a už 5 let dělá sportovní gymnastiku. Myslím, že se na neděle odstěhuju někam do bunkru, třeba k lolohhovi nebo tak :D.

Nic horšího už snad přijít nemůže. Kromě faktu, že v teplém počasí hodí v tílku a šortkách. Připadám si jako úchyl :D.

Ty holky berou na hodinky :D Ale doma bych to mít nechtěl, myslim, že pracovní výkon jde rapidně dolů :D
Odkaz ke komentáři

Protože už ve svých 22 letech jsem zahořklý, cynický a nemám žádné iluze o tom, kam tenhle stát a evropa spěje :)

Já šel na práva s naivní představou o tom, že je to o něčem jiném, než se ukázalo být. Teď tam chodím s naprostým odporem k tomuhle oboru. Který dokonávají profesoři s jejich chováním typu - my jsme právnící a zbytek jsou nuly :)
Odkaz ke komentáři

Návštěvník Tada

Já šel na práva s naivní představou o tom, že je to o něčem jiném, než se ukázalo být. Teď tam chodím s naprostým odporem k tomuhle oboru. Který dokonávají profesoři s jejich chováním typu - my jsme právnící a zbytek jsou nuly :)

A kampak chodíš, jestli náhodou nejsme spolužáci, přístup vyučujících shledávám značně podobným, ale ten bude možná všude stejný :)

Odkaz ke komentáři

A může mi někdo, prosím vás, říci, proč se stát tak snaží umožnit zlodějům a násilníkům únik? Neměl by být zájem společnosti, aby takových lidí ubývalo? Mně tohleto nějak není moc jasné. Chápu, že v tom je jisté riziko zneužití, dá se jistě relativně snadno nafingovat krádež a pak někoho, koho nemám rád (že by manželku?) zlikvidovat, ale pokud je to prokazatelná krádež (jsou třeba svědci) a zloděj mi utíká například s mými oblíbenými domácími hodinkami Seiko, proč ho nemohu na útěku odstřelit a hodinky od něj převzít zpět? Jednoznačně si myslím, že náš stát velmi nahrává všem nekalým živlům a bude s tím mít v budoucnu sakra problém.

Kdysi, před hodně lety, jsme měli nějaké kontakty s policií v jednou městě a tam nám policisté říkali, že na zásahy vozí s sebou dřevěné pistolky pro případ, kdy by byl problém. Že ji v případě potřeby dají tomu koho odrovnali do ruky a řeknou, že jednali v krajní nouzi.

tak tohle je drsný. teď trochu zaútočím, ale ne osobně, pokusím se zaútočít na tvůj intelekt. používáš množné číslo, tedy bylo vás posluchačů víc, máš svědky. podali jste na ty policajty trestní oznámení? anebo je ti jedno, že páchají zločin, předem se na něj připravují? jak bys nás informoval o přičmoudech, který se taky "nějak připravujou na akci" - třeba tak, že tam pošlou děcka?

jsme národ idiotés, staráme se jen o vlastní prospěch. slušnejch, ničím nepodplatitelnejch výjimek je málo.

proč bys rád právo střílet brokovnicí do lidí, co ujíždí z místa krádeže a nijak tě neohrožují? ten idiot (ve smyslu původního významu slova idiotés), co střílel, leta podniká ve výkupu kovů, což je jak známo legální způsob, jak živit zloděje. vítej v domě zloděje a plať jim za to, co někde pobrali a oni se k tobě vrátí.

pokud zloděj utíká a ty si věříš, zastav ho, postav se mu, propíchni mu pneumatiky, zavaž mu tkaničky.. prosím. normální člověk si oddechne. ale střílet na ulici z brokovnice??? rád bych se zeptal znalců. není střelba z brokovnice omezena - na lov, les ..?

a když podnikáš a seš častým terčem zlodějů, tak si sežeň a dobře zaplať loajální zaměstnance ochrany, dobře vycvičené a vzdělané v právu a ne nějaké negramoty, který nenecháš v místnosti osamotě se svojí peněženkou, anebo hůř -nastavovat nějaký nástražný systémy.

aby bylo jasno, rozhodně se tu nezastávám násilníků. právě voni i ty "legální" mě nesmírně hnětou. a nejvíc mě hněte, když si násilník začne něco vyřvávat a je mi jedno, jestli je to cikán nebo pán v obleku.

Odkaz ke komentáři

Protože už ve svých 22 letech jsem zahořklý, cynický a nemám žádné iluze o tom, kam tenhle stát a evropa spěje :)

chlapi proberte se, nic jako stát, evropa není. kam spěju já. je jediná možná otázka.

EDIT: a jó smajl. jsem se nějak rozjel.

Upraveno uživatelem aama
Odkaz ke komentáři

A kampak chodíš, jestli náhodou nejsme spolužáci, přístup vyučujících shledávám značně podobným, ale ten bude možná všude stejný :)

Práva v Praze na karlovce. Neříkej, že ty taky. On asi bude ten přístup opravdu všude podobnej.
Odkaz ke komentáři

Návštěvník Tada

střelba ze zbraně je omezena na místa k tomu určená právním předpisem (obecně střelnic nebo honitba), což neplatí v případě krajní nouze a nutné obrany, námi propíraný pán, si myslel, že jedná v krajní nouzi nebo nutné obraně, nebo si taky nemyslel nic a prostě to zmáčknul.

Gorr GrimWolf: Olomouc... Ono to fakt bude všude stejné... :)

Upraveno uživatelem Tada
Odkaz ke komentáři

ja dam svoj priklad. pred par rokmi ma lupezne prepadli v noci na ulici. taka banda sopliakov s nozami. po kretkej nahanacke sa im podarilo dostat ma na zem, po par kopancoch a buchnatoch sa im podarilo zobrat telefon, penazenku sa mi duchapritomnostou podarilo zachranit. adrenalin a sok ma vyburcovali natolko, ze keby mam pri sebe strelnu zbran tak by som ich potom ako zacali utekat asi postrielal aj do chrbtov... tieto situacie su naozaj vyhrotene a urcite by som nepovazoval za adekvatne, keby ma potom sudia za vrazdu.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Tada

ja dam svoj priklad. pred par rokmi ma lupezne prepadli v noci na ulici. taka banda sopliakov s nozami. po kretkej nahanacke sa im podarilo dostat ma na zem, po par kopancoch a buchnatoch sa im podarilo zobrat telefon, penazenku sa mi duchapritomnostou podarilo zachranit. adrenalin a sok ma vyburcovali natolko, ze keby mam pri sebe strelnu zbran tak by som ich potom ako zacali utekat asi postrielal aj do chrbtov... tieto situacie su naozaj vyhrotene a urcite by som nepovazoval za adekvatne, keby ma potom sudia za vrazdu.

Kdoví, třeba to máte na slovensku jinak :) Ale potom, co se stalo v Děvínské nové vsi nejspíš preventivně zavřou všechny majitele zbraní do vězení, aby náhodou někomu neublížili.

Odkaz ke komentáři

Na semináři se nás dnes soudkyně, která nás učí zeptala: "Kdo hledá v právu spravedlnost? Přihlašte se." Ruku zvedla jenom ona ... Smutné? Nejspíš jo.

To, že se soudkyně přihlásila o ničem nesvědčí. Nalézat v právu i onu zmiňovanou spravedlnost je totiž její povinností. Viz slib soudce: 6/2002 Sb. - §62 odst. 1: ?Soudci po jmenování do funkce a přísedící po zvolení do funkce skládají tento slib: ?Slibuji na svou čest a svědomí, že se budu řídit právním řádem České republiky, že jej budu vykládat podle svého nejlepšího vědomí a svědomí a že v souladu s ním budu rozhodovat nezávisle, nestranně a spravedlivě.?.? ..... BLA BLA BLA :-)

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Tada

To, že se soudkyně přihlásila o ničem nesvědčí. Nalézat v právu i onu zmiňovanou spravedlnost je totiž její povinností. Viz slib soudce: 6/2002 Sb. - §62 odst. 1: ?Soudci po jmenování do funkce a přísedící po zvolení do funkce skládají tento slib: ?Slibuji na svou čest a svědomí, že se budu řídit právním řádem České republiky, že jej budu vykládat podle svého nejlepšího vědomí a svědomí a že v souladu s ním budu rozhodovat nezávisle, nestranně a spravedlivě.?.? ..... BLA BLA BLA :-)

Ono ale není nic horšího na světě, než chtít a očekávat, že někdo bude plnit své povinnosti :) Přináší to dost zklamání v životě. Já jsem třeba čekal, že nás na VŠ budou něco učit a ne jen ukazovat slajdy v powerpointu, které se při bližším ohledání jeví jako opsaná učebnice :D

Odkaz ke komentáři

tak tohle je drsný. teď trochu zaútočím, ale ne osobně, pokusím se zaútočít na tvůj intelekt. používáš množné číslo, tedy bylo vás posluchačů víc, máš svědky. podali jste na ty policajty trestní oznámení? anebo je ti jedno, že páchají zločin, předem se na něj připravují? .......

No tak teď jsem z toho úplně paf. Jednak si docela odporuješ v tom, co píšeš, útočíš ne osobně na můj intelekt, to je docela vtipné, skoro schyzofrenické pojetí problému. Pokud jde o počet svědků, tak tam bylo více lidí, ale mám už dost sklerózu, pokud jde o můj neosobní intelekt, tak ten je úměrný společnosti ve které žijeme a mému věku, to znamená mírný dement, pokud jde o udání, tak nejsem udavač, pokud jde o předem připravený zločin, tak jde spíše o ochranu po. Ale nerad bych tady rozjížděl další vlákno osobních invektiv, takže tímto ne osobním prohlášením osobně v diskusi končím. Děkuji.
Odkaz ke komentáři

neříkám, že bych to neudělal, ale byl bych rád kdyby ne. a tak bych po stejný chybě to za adekvátní považoval a očekával bych, že bude můj čin profesionálně posouzený i s polehčujícími okolnostmi, na které se v takových chvílích pamatuje. neočekával bych, že odejdu bez trestu. a jak se znám, bych toho i litoval a to i kdyby se mi podařilo z místa (beztrestně) zdrhnout.
Odkaz ke komentáři

neříkám, že bych to neudělal, ale byl bych rád kdyby ne. a tak bych po stejný chybě to za adekvátní považoval a očekával bych, že bude můj čin profesionálně posouzený i s polehčujícími okolnostmi, na které se v takových chvílích pamatuje. neočekával bych, že odejdu bez trestu. a jak se znám, bych toho i litoval a to i kdyby se mi podařilo z místa (beztrestně) zdrhnout.

len aby som to ujasnil, tiez by ma netesilo keby nieco take urobim a zanechalo by to na mne urcite nasledky...

Odkaz ke komentáři

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...