Přejít na obsah

Co mě právě naštvalo

Doporučené příspěvky

Ty jo já to zobu po 2 4x denně? Mám umřít? Nebo co s tím?

Ty ještě žiješ? :)

Všechno je jen otázka dávkování.I alkohol je vlastně jed :-)

Není :)

Jenže co pak škodlivé není .. Obecně díky těmhle svinstvum zijou lidi déle .. Uznávám ze je diskutabilní kvalita u některých kusu. Ale kdyby to bylo tak brutálně škodlivý tak to neprodavaj ne?

Brutálně asi ne, ale biznis je business. Jen když vidím reklamy na tyhle růžová štěstí, tak se chechtám. Řeší se pouze symptomy, ne příčina bolesti. Na většinu degenerativních poruch ti např. ortoped, neurolog nabídne: růžový, bílý, nebo modrý prášek, či mast. Obsah je prakticky stejný, nestereoidní antirevmatika (NSA) s obsahem třeba diclofenacu, jen pod jiným komerčním názvem. Jako: Diclofenac, Olfen, Dolgit, Veral, bla, bla, bla... Nebo obstřik, třeba Diprophos s mesocainem(anestetikum) a kapkou kortikoidu. Auvajs. K Lékaři si jdeš pro Lék, který si koupíš v Lékárně. Takže jednoduše, je potřeba léčit, ne vyléčit.

Edit: Kecám, jedna neuroložka a následně druhý neurolog mi předepsal na krční páteř a tenisový loket Lexaurin na bednu. U každého z nich jsem byl jen jednou. Prej to mám v hlavě, ne v lokti. Zásadní otázka byla, jestli mám v práci stres a jak spím. A byl jsem jasnej. Pan Neurolog mi dokonce chtěl prodat za dvě kila nějaké DVD. :)

Upraveno uživatelem Jeronimo
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ty jo já to zobu po 2 4x denně? Mám umřít? Nebo co s tím?

V tom mém odkaze se píše o smrtelné dávce 20 tablet (= 10g účinné látky) pro 70 kg člověka, předpokládám, že by to musel hltnout naráz. V menší dávce ti to jenom ničí játra, no. Jiné léky zase ničí jiné orgány.

Všechno je jen otázka dávkování.I alkohol je vlastně jed :-)

Přesně tak :smile_anim:

-----

Btw. s tím, jak SÚKL dbá na naše zdraví, mám zkušensot z první ruky. Potřebujete k léčbě minocyklin? Ne, ten k nám SÚKL zakázal dovážet, místo něj máte k dispozici SÚKLem posvěcený doxycyklin. Ten má oproti minocyklinu cca čtvrtinovou účinnost, hematoencefalickou bariérou prochází asi 10x hůř, pacient s ním nemůže na slunce (s minocyklinem v pohodě), celkově má více nežádoucích účinků a musí se ho pro potřebný efekt dávkovat větší množství. Minocyklin se přitom na západ od našich hranic používá bez problémů. Ale SÚKL prostě řekl ne, ani za svoje bez pojišťovny. Nikdo mi nedokázal vysvětlit, v čem je ta nevýhoda modernějšího, šetrnějšího a účinnějšího léku, že k nám prostě nesmí.Člověka pak napadají různé věci :angry:

Odkaz ke komentáři

Farmako-lobby je pekné svinstvo, všetky ostatné sa môžu schovať. Pre tých čo sa zaujímate o tému (antibiotiká, farmácia všeobecne) mám zaujímavý článok:

https://www.linkedin.com/pulse/antibiotic-pulled-from-dirt-breakthrough-dont-celebrate-michael-kinch

F.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník LukeD

Naštvalo mě že jsem nevěděl že Paralen je pěkny svinstvo....jako ovšem veškerá chemie do žaludku...

Já se tím kdysi předávkoval, když jsem si na klasickou tabletu po relativně krátké době švihnul ještě také čípek. Šlo to ze mě pak všemi otvory najednou. Takhle blbě mi snad nebylo, ani když jsem se ožral jako prase. Ale k něčemu to přeci jen bylo. Zastyděl jsem se sám nad sebou, jak jsem nebyl s to vydržet trochu toho utrpení. Bylo mi ze mě prostě trapně. A hlavně jsem si uvědomil, že bezhlavé zobání tablet nic neřeší. Od té doby beru léky opravdu jen tehdy, když už není zbytí...

Jenže co pak škodlivé není .. Obecně díky těmhle svinstvum zijou lidi déle .. Uznávám ze je diskutabilní kvalita u některých kusu. Ale kdyby to bylo tak brutálně škodlivý tak to neprodavaj ne?

Hezky to napsal Jeronimo. Problém ani tak není v tom, že by to nefungovalo, nebo že by to bylo až tak brutálně škodlivé, problém je v tom, že dost často to hltání prášků neodstraňuje příčinu nemoci. Zvláště pak pokud je psychické rázu a projevuje se nějak fyzicky, což se také pochopitelně dost špatně zjišťuje i doktorům, natožpak laikovi.

Znám spoustu lidí, kteří do sebe hází Paralen při prvním příznaku takřka jakékoliv nemoci. Klasicky když člověku stoupne teplota. Přitom zrovna snižování teploty, která je sama o sobě jen příznakem toho, že náš organismus aktivně bojuje s něčím špatným, je zrovna klasickým příkladem "léčení" příznaků. (Teď nemluvím o extrémně vysokých horečkách, které už kolidují s ohrožením organismu.) Suma sumárum, lidé si až moc zvykli na to, že když je jim špatně, vyřeší to "zázračná" pilulka.

Bolí tě záda? Dá se řešit pravidelným cvičením. Jenže to je pro klasicky pohodlného člověka dneška příliš náročné, takže šup tam s práškem proti bolesti. Máš problémy s žaludkem? Lze řešit upravením stravy, popř. popíjením nápoje s jablečným octem a medem a dalšími nenásilnými řešeními. Někteří lidé ovšem opět raději sáhnou po prášku, který přece velmi dobře znají z reklamy. Je to jednodušší a nestojí to prakticky žádné úsilí. A tak bych mohl pokračovat ad infinitum.

Znamení doby. A farmakoprůmysl si mne ruce spokojeností nad nikdy nekončícími zisky...

Odkaz ke komentáři

Návštěvník LukeD

Jeronimo: Darovat krev? Hm, to je vlastně další věc, která mne aktuálně dlouhodobě štve. A sice že od té podělané anabáze v nemocnici stále ještě nemůžu pokračovat v dárcovství, dokud mě nevyřadí z té jejich sledovací databáze. Modlím se, aby k tomu došlo už při příští kontrole.

Odkaz ke komentáři

hmmm tak se ráno probudim v posteli všimnu si plnýho vlákna "co mě právě naštvalo" tak se s radostí začtu a těšim se jak bude někdo vypvrávět opileckou historku, nebo si někdo uřízíl prst a vy tu řešíte paralen..no tak jsem si s radostí otevřel noční stolek cvakl jsem si Trandolapril, k tomu na zakousnutí Levocetirizin a ještě trochu Formoterol a budesonid a celý jsem to zapil dvojitym pressem  tak ti nevim mam si ještě pouštět dlouhohrající desku nebo mam vyrazit pomalu na hřbitov?

že bás ještě tohle sebeukájení baví hoši...

Odkaz ke komentáři

hmmm tak se ráno probudim v posteli všimnu si plnýho vlákna "co mě právě naštvalo" tak se s radostí začtu a těšim se jak bude někdo vypvrávět opileckou historku, nebo si někdo uřízíl prst a vy tu řešíte paralen..no tak jsem si s radostí otevřel noční stolek cvakl jsem si Trandolapril, k tomu na zakousnutí Levocetirizin a ještě trochu Formoterol a budesonid a celý jsem to zapil dvojitym pressem  tak ti nevim mam si ještě pouštět dlouhohrající desku nebo mam vyrazit pomalu na hřbitov?

že bás ještě tohle sebeukájení baví hoši...

No já nevím, být Tebou už bych o víkendech radši cvičil skok do hrobu nanečisto...

Odkaz ke komentáři

já mam spíš pocit toho, že tyhle témata mají stejej smysl jako politika, jeden májednu pravdu druhej má druhou pravdu za každym stojí nějaký stoupenci a bije se to tu, tohle je za poslední dva týdny třetí téma, který je naprosto o ničem  vis způsob ježdění podjíždění vybrďování pomalí a rychlí jezdci, následované norskem a zakončeno farmaceutickou loby...

Odkaz ke komentáři

Kua tak co teda? Mám teplotu a můžu jít k felčarovi kde mě napaří týden neschopenku a antibiotika (těm se snažím vyhnout co se dá) a nebo si uvařím kotel čaje a valím paralen. Beru to po dvou jelikož na 87kg mě vychází doporučená dávka kolem 1000mg a max 4x deně (po zlepšení stavu 3x). Tohle kombo mě většinou srazí teplotu a můžu pak aspoň spát. a za pár dní jsem jak rybička :-D Já měl pocit že je to lepší jak brufen.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Zmizík

já mam spíš pocit toho, že tyhle témata mají stejej smysl jako politika, jeden májednu pravdu druhej má druhou pravdu za každym stojí nějaký stoupenci a bije se to tu, tohle je za poslední dva týdny třetí téma, který je naprosto o ničem  vis způsob ježdění podjíždění vybrďování pomalí a rychlí jezdci, následované norskem a zakončeno farmaceutickou loby...

A ty seš tady jako arbitr čeho....? Překlik sem se a koukám na tvoje pindy ve virtuální hospodě a tak nějak nechápu, koho tady školíš.

Odkaz ke komentáři

Víš, Františku, témata v jednotlivých vláknech naštěstí nepodléhají tvému schválení, ani žádné jiné formě cenzury. Prostě přijdou a buď se rozvinou anebo ne. Bez ohledu, zda se to tobě, mně, nebo komukoliv jinému líbí nebo ne. Díky bohu za to...

Odkaz ke komentáři

Dnes po ránu zaměstnanci chytili na provozovně zloděje. Docela včas, takže způsobil nulovou škodu,

týpek nalitej nebo solidní zbytkáč. Nic co bych chtěl dál nějak rozpatlávat nebo "řešit", takže děkujeme
za Vaši návštěvu a tudy se jde k východu :)

Ovšem docela mě nasral kikot když začal vyřvávat jak bude psát recenze na mou firmu

a že nám to spočítá a takový tyhle kecy. Nejhorší je, že odbavím XXXX zákazníků a takovej

jeden z.mr.d pak vystupuje pod dojmem netové anonymity zastřízliva jako superodborník
a nebo "nezávislý recenzent" případně šíleně poškozený klient. Z tohoto bych blil.

Asi si přehodím byznys na prodej něčeho co pak klient odklikne na heuréce dobrý / špatný obchod,

tam je vzorek po odečtení % vrchních a spodních extrémů relativně objektivní.

Odkaz ke komentáři

Nebojím, to bych asi nemohl vůbec podnikat být vykořisťujícím kapitalistou  :)

Tyhle řvouni co se ohánějí tím že mají známého od známého od strejdy od kámoše co má známého

kámoše v tývý nova mě většinou přijdou úsměvný, ale tak se k tomu kuva postavím čelem a jdu do řiti,

a nedělám scény. Měl s sebou ženu a dvě malý děti, takže nějaký požďuchování nepřipadalo v úvahu.

Navíc s borcema co jsou o dvě hlavy menší a o šedesát kilo lehčí než já se neperu, není to moc fér :goof:

Odkaz ke komentáři

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...