Přejít na obsah

Co mě právě naštvalo

Doporučené příspěvky

Zeptám se, docela by mě to zajímalo a ty to budeš určitě vědět. Musí být, dle zákona, maximální rychlost stanovena celoplošně a na jednotlivých úsecích být značkami dána případná rychlostní omezení?

Úseky pro zvýšení rychlosti by měla předkládat organizace ŘSD a schvalovat to má ministerstvo dopravy ( tedy co vím ), takže to nebude schvalovat žádnej politik, ale člověk, co by tomu měl rozumět.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zeptám se, docela by mě to zajímalo a ty to budeš určitě vědět. Musí být, dle zákona, maximální rychlost stanovena celoplošně a na jednotlivých úsecích být značkami dána případná rychlostní omezení?

Já myslím že ne, v obci máš taky plošně 50 a místně je víc.

Odkaz ke komentáři

Mělo by tomu tak být ( u snížení to vždy tak funguje a nevidím důvod, proč to nemá být naopak ), ono to tak i vlastně je- dálnice 130, silnice 90, město 50 a pak jen upravuješ vždy značkama. Okruh je brán jako silnice pro motorová vozidla a ne jako silnice ve městě ( má trochu jinej režim ). A jak píšete , poslanecká sněmovna schválila MOŽNOST zvýšit rychlost, ale nemá pravomoc nařídit tuto variantu. Naše dálniční sít není na vyšší rychlost stavěná a ani v budoucnu se na nových či opravených úsecích neuvažuje o technických úpravách vedoucích ke zvednutí limitu. Klasickej populistickej krok.

Odkaz ke komentáři

no mě taky proto jsem si to dočetl..

Kuncáku já bych jí klidně i na 110 snížil...

Na rovinu? Já taky. Pro plynulost by to dle mýho lepší, i když mě zde hodně lidí napíše, že jsem hloupej. Nehledám za tím ani krok ke snížení úmrtnosti ( to by pak mohl přijít koumák a nařídit max rychlost 20 km/h, protože při týhle rychlosti se přece možnost úmrtí snižuje skoro k nule ) a ani technickej stav silniční sítě ( tak se nebude opravovat vůbec a budem jezdit rychlejc ), ale spíš to, že mě to přijde jako rychlost odpovídající technickým parametrům silnic a dnešnímu provozu. To je jen můj názor.

Tak se tu nelekejte a neklejte :clap:  :lol2:

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Zmizík

Já bych rychlostní limity mimo obce zrušil úplně. Hustota provozu je samoregulační a pokud v noci, když je volno, někdo poletí 300, je mi to fuk.

A co kdyby mu tam vběhlo dítě?????

Odkaz ke komentáři

Já bych rychlostní limity mimo obce zrušil úplně. Hustota provozu je samoregulační a pokud v noci, když je volno, někdo poletí 300, je mi to fuk.

Jelikož mám teď v práci "chvilku nad dopisy diváků" tak se nad tím zamyslím: nemyslím to nijak zle, ale definuj noc ( od 22-5 hod.? ) někde je slušnej provoz i v tuhle dobu ( třeba D1 až k Říčanům, u Brna,..... ) No nevím.

Odkaz ke komentáři

Když nebudou rychlostní limity, je noc úplně jedno. V obci budou limity platit, mimo město jeď, jak umíš. Ve dne, v noci - jak ti provoz, silnice, tvoje auto a schopnosti dovolí.

Ať člověk chce nebo ne, víc jak 150-170 na okresce nejedeš, protože to většinou nejde, stejně jako nejedeš víc než 220 na dálnici, protože to není zábavný a ani nijak pocitově bezpečný.

Třeba D1 jde projet od Prahy až do Blavy ve 200 na tempomat s dvěma místama, kde ubíráš - ve stoupání u Naháče a pak při odbočování v Brně :).

Nechci se hádat, jen by mi tohle přišlo nejjednodušší :).

Upraveno uživatelem KFL
Odkaz ke komentáři

Dneska jsem se po návštěvě brněnské kliniky, vyrazil trochu uklidnit k Dušákovi. Když už to mám po cestě. Ve vitríně spousta božských kousků. Až na ty cenovky. Zjistil jsem, že ani když vynásobím své pracovní nasazení nějakým reálným číslem, tak se k nim stejně nedostanu. Ale to je můj problém. Docela jsem si otloukl čelo, jak jsem při prohlížení vitrín zapomínal na sklo. Dovnitř jsem radši nešel. Co mne překvapilo, že ceny jakýchkoliv kousků jsou zcela na očích. U nás ve Zlíně jsou cenovky brilantně ukryty.

Tak u Dušáka mám teď aktuálně výborný zážitek. Rozhodl jsem se taťkovi koupit Nomos. Koukám, že Dušák je autorizovaný dealer. Vlezu teda do prodejny. A asi po 5 minutové oční fixaci prodejce se ho ptám jestli by se nemohl vy...t na ty křížovky, že bych se ho chtěl na něco zeptat. Tak zvedl oči ať se tedy ptám. Zeptal jsem se na Nomos a dostalo se mi povýšené odpovědi, že tuhle cenovou kategorii u nich hledat nemůžu, že musím do Arkád. No kašlu na ně pojedu je koupit do Drážďan. Paradoxně úplně stejnej zážitek jsem zažil nedávno v autorizovaném servisu Mercedes. Šel jsem vyzvednout známému nějakou blbost na jeho S500 AMG a nechali mne tam hodinu čekat. Já si tedy takhle servis pro lidi co utrácej miliony za auta nebo hodinky nepředstavuju :-)

Upraveno uživatelem VasekN
Odkaz ke komentáři

Když nebudou rychlostní limity, je noc úplně jedno. V obci budou limity platit, mimo město jeď, jak umíš. Ve dne, v noci - jak ti provoz, silnice, tvoje auto a schopnosti dovolí.

Ať člověk chce nebo ne, víc jak 150-170 na okresce nejedeš, protože to většinou nejde, stejně jako nejedeš víc než 220 na dálnici, protože to není zábavný a ani nijak pocitově bezpečný.

Nechci se hádat, jen by mi tohle přišlo nejjednodušší :).

Jasný, já se taky nechci hádat ani dohadovat :cheers: , my dva to nevyřešíme.

Tvůj postoj zní logicky, ale bohužel to tak nefunguje- viz ty statistiky nehodovosti, které moc nemusím ( bohužel je mnoho a mnoho letců, co podceněj sebe, nebo auto/vrak, co říděj ). A pak tu máš naše zelené a ty ti zatrhnou taky tipec.

Odkaz ke komentáři

Jasný, já se taky nechci hádat ani dohadovat :cheers: , my dva to nevyřešíme.

Tvůj postoj zní logicky, ale bohužel to tak nefunguje- viz ty statistiky nehodovosti, které moc nemusím ( bohužel je mnoho a mnoho letců, co podceněj sebe, nebo auto/vrak, co říděj ). A pak tu máš naše zelené a ty ti zatrhnou taky tipec.

Statistiky jsou vždy jen o výkladu, ale jasně - shodneme se :). Ono to nějak dopadne .. až začnou měřit mýtný brány a bude povinnej eCall se sledováním polohy a rychlosti auta, tak budou mít po ptákách všichni. Teoreticky, protože my to vždycky nějak obejdeme :D.
Odkaz ke komentáři

Málem se dnes ve mě krve nedořezal.. Ztratil jsem asi před týdnem brýle, tak jsem se rozhodl, že zainvestuju a koupím si Ray Ban wayfarer  - že si na ně budu dávat větší pozor :frusty: Dnes jsem je na odchodu z bytu vyndaval z pouzdra a nevím jak, ale najednou letěly k zemi na plovoučku, kde se za patřičného randálu párkrát odrazily a zůstaly ležet. Bál jsem se je zvednout, ale naštěstí jsou v pořádku - skla bez škrábance, jen malý škrábanec na obrubě, který skoro není vidět. Takže nakonec konec dobrý, ale nadávám si do k**** ještě teď! Hlavně že si na ně dávám větší pozor.....

Upraveno uživatelem Rifik
Odkaz ke komentáři

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...