Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Na úvod jenom upozorňuji, že jsem extrémně manuálně neschopnej a nepraktickej člověk, co umí tak leda vyměnit žárovku.

Úterý 20.3 telefon od majitelky bytu, kde bydlím a která má byt přímo pod náma: "Dobrý den, mám zase (už asi potřetí za tři roky) na stropě mokrou skvrnu, neteče u vás něco?" Volám přítelkyni, jede domů, kontroluje, u nás dobrý. Domlouváme se, že večer přijde Instalatér (nasmlouvanej od domácí) a zkontroluje to.

Instalatér večer přichází (že je to takovej ten typickej, smradlavej, sprostej pablb, co ti do bytu vleze v botách ani nezmiňuju, znám ho a krotím ho), rozmontuje odpad pod umyvadlem v koupelně a údajně ví, kde je chyba. Prý je nějaká trubka trochu nakřivo, trošku to upravuje, zkouší, prej dobrý a tak je za půl hodiny hotovo. Majitelka bytu je u toho a oba ho upozorňujeme, že jestli to poteče zas, nakopneme ho do zadku.

Neděle 25.3 vracíme se z víkendu mimo Prahu. Na zdi v obýváku, která sousedí s koupelnou, je tohle.

efc05474756cd605a4423473498124d5.jpg

Volám majitelce bytu, je z toho taky nešťastná, domlouváme Instalatéra na úterý v 8 ráno, prý bude sekat a tak si beru home office.

V úterý 28.3 v 8:15 pablb přichází, v ruce má jen malej kyblík s fénem a pár klíčů. Říkám si, ok, hovno vím co k tomu potřebuje, třeba má zbytek v autě. Rozmontuje odpad, začne nahřívat trubku fénem, nějak ji zdeformuje, smontuje to a prej hotovo, cca půl hodiny práce. Říkám mu - hele a nechtěl jste to sekat? Já si vzal volno celej den.

On že prej to není potřeba, že to zas bylo akorát nakřivo a že to nemůže týct.

Říkám si, ok, hovno tomu rozumím, asi ví co dělá. Jsem rád, že se nemusí sekat. Upozorňuju ho ale, že jestli to zas poteče, majitelka (která je pryč), ho zabije.

Pár dnů jsem sledoval, jak se to na zdi zvětšuje a chlácholil se tím, že je to holt zevnitř furt mokrý, tak to trochu poroste.

Střih, 1.4.

0e334c0eaedb183632494136b527ef85.jpg

Instalatér domluvenej na úterý (3.4) večer, prej už se teda jako bude sekat. Majitelka (aktuálně mimo domov do čtvrtka), stará cca 70-80 let, hodná ženská, je z toho samozřejmě nešťastná. Řekl jsem jí, že bych byl raději, kdyby to udělal někdo jinej, ona to s ním ale asi řeší v rámci záruky a navíc má s jinýma ještě horší zkušenosti, takže zase přijde ten stejnej pablb.

Jsem docela klidnej člověk a navíc jsem se díky svojí práci naučil být asertivní, teď mám ale chuť toho debila přetáhnout hasákem po hlavě, zamknout ho tady, dokud to neopraví a naúčtovat mu každou mou hodinu jako ušlej zisk (jsem OSVČ).

Odesláno

Instalatéři jsou jiná liga. Když jsem rekonstruoval byt, tak jsme si s milostivou sedli a já udělal čtverečky s názvy - sporák, myčka a skřínka 1,2,3 atd.. Seskládali jsme si dohromady kuchyňskou linku a já ji potom sestavil dohromady metr od zdi a požádal instalatéra, aby připravil ve zdi vodu, plyn a odpady k připojení linky. Když jsem viděl výsledek, tak jsem fakt nechápal a ins. měl štěstí, že jsem tolerantní člověk a hodně asertivní jedinec. ZAHRDLENÍ ODPADU ZE DŘEZU BYLO VE ZDI O DVACET CENTIMETRŮ VÝŠ NEŽ DNO DŘEZU.

Odesláno

Jsem docela klidnej člověk a navíc jsem se díky svojí práci naučil být asertivní, teď mám ale chuť toho debila přetáhnout hasákem po hlavě, zamknout ho tady, dokud to neopraví a naúčtovat mu každou mou hodinu jako ušlej zisk (jsem OSVČ).

Hasák bych volil jako tečku za celým případem. Když tím začneš, už Ti nic neopraví, budeš se v tom muset hrabat sám a pak budeš mít starosti kam s tělem...

Odesláno

To by mne zajímalo, jak se ti to snažil vysvětlit. Jeho učili, že voda teče do kopce?

Jen se strašně divil, když jsem mu na zeď udělal křížek a řekl mu, že zahrdlení odpadu bude do večera tady.

Odesláno

Manťáku, to mi přopomnělo můj oblíbený kastovní vtip:

"Víš, jak úplně blbý lopatě vysvětlíš teorii časoprostoru? Kopej odtud až do večera!"  :-)

Odesláno

Nejmenoval se Krčín ?

Nejhorší na tom bylo, že to byl nějaký vzdálený bratranec milostpaní, takže jsem ho ani nemohl zabít.

Uložil jsem si ho do telefonu pod jménem Mi... Menzák Kr...

Kdyby jste se někdo náhodou nudil a potřeboval instalatéra, poskytnu nezištně kontakt.

Odesláno

Hasák bych volil jako tečku za celým případem. Když tím začneš, už Ti nic neopraví, budeš se v tom muset hrabat sám a pak budeš mít starosti kam s tělem...

Taky fakt. Každopádně v úterý má poslední šanci to napravit, pak volám někoho jinýho, účet dám domácí včetně faktury za moje hodiny a ať si to s ním řeší.

Jsem teď ve stavu, kdy mi bude stačit fakt malá záminka, abych toho debila chytnul pod krkem a narval mu hlavu do tý díry, co nám udělá pod umyvadlem.

Odesláno

Smutné na tom je, že nedostatek dobrých řemeslníků umožňuje celkem pohodlně přežít i těm opravdu špatným. Holt řemeslo má zlaté dno.

Odesláno (upraveno)

Celé je to zvláštna banda, títo majstri. Nám prišiel na kúpelňu do baráku obkladač, doporučený ako výborný. Z kúpelne som mu cez halu a izbu urobil trasu pokrytú papierom a igelitom na dvor, asi tak 7 krokov, aby sa moc nenabehal, keď bude rezať obkladačky. Aj som mu to vysvetlil. Kamsi som odbehol. Borcovi sa trasa asi zdala dlhá. Keď som prišiel naspäť, pokojne v hale rezal obkladačky karboškou. Anabáza bola dlhšia, ešte veľa zlých skutkov spáchal. Udalosť bola ukončená vyhnaním majstra z objektu.

Ešte som si spomenul na borca, čo mi kedysi dávno obkladal kúpelňu. Výsledok špica, ale každé dve hodiny som ho behal z práce kontrolovať. Vždy prebehol rozhovor:

ja: tieto obkladačky máte opačne

on: boha, vy máte oči jak jastrab

Upraveno uživatelem McStinger
Odesláno

Celé je to tvoje chyba, měls ten křížek na stěnu namalovat hned na začátku! :D

Tahle myšlenka dává hluboký smysl, ale napříště si buď udělám volno a kromě plynu(k plynu chovám hlubokou úctu a bojím se ho) si to udělám sám, nebo si seženu skutečného instalatéra(už ho mám v telefonu) a ne dalšího MENZÁKA.

Odesláno

Abys nedopadl jako my. Úplně stejný flek na zdech místností kolem koupelny, který se pravidelně objevoval a mizel. "Mistři", kteří byli přizváni, byli ti, kteří ten barák stavěli. Po měsíčním "sledování" situace začali rozbíjet dlaždičky a hledat problém. Chodili jsme doma jak na staveništi cca 2 měsíce. Vyměněno několik trubek, vysušeno, následně položeny nové dlaždičky, které byly mírně jiné, než ty původní, protože ty už nebylo možné sehnat...

Po dvou dnech se flek začal objevovat zase...

Nakonec jsem zjistil sám, že problém je v odpadu pod vanou - když je vana plná, tak odpad propouští a teče voda pod vanu. Odpad během hodiny vyměněn a od té doby bez problémů. Předešlé 3 měsíce práce k ho.nu, problémy s rozbitím celé koupelny ani neříkám...

Dnešní páni mistři jsou fakt tristní. Co si člověk neudělá sám, to stojí za starou belu.

Odesláno

S tím naděláte .... Poslední rekonstrukci bytu nám sice dělala prověřená firma, ale měla nového zedníka (majitel firmy mu říkal "bezmozek").

Rekonstrukce sociálky začala odstavením mísy a jejím vynesením mimo byt - to udělala bourací parta.

Následně přišel bezmozek, uviděl díru (odpad) a tak ji za zabetonoval.... Když to jeho šéf viděl (a rozdýchal), tak se ho jen zeptal: "A oni teď budou ty ho.na nosit ze třetího patra dolů v rukách?"

Odesláno

Následně přišel bezmozek, uviděl díru (odpad) a tak ji za zabetonoval....

Wauu , vskutku odborník (murár bezmozek) ...   :lol2:

Odesláno

S tím naděláte .... Poslední rekonstrukci bytu nám sice dělala prověřená firma, ale měla nového zedníka (majitel firmy mu říkal "bezmozek").

Rekonstrukce sociálky začala odstavením mísy a jejím vynesením mimo byt - to udělala bourací parta.

Následně přišel bezmozek, uviděl díru (odpad) a tak ji za zabetonoval.... Když to jeho šéf viděl (a rozdýchal), tak se ho jen zeptal: "A oni teď budou ty ho.na nosit ze třetího patra dolů v rukách?"

Ne ne ne  :lol2:  :lol2:  :lol2:

Odesláno

Jako že u nás je ten stejnej pablb už asi popatnáctý za poslední tři roky ani nezmiňuju. Protíkající baterii v kuchyni vyjmenoval třikrát, když to dělal poprvý, zapojil studenou a teplou vodu obráceně a hrozně se divil, že nám to vadí. Opravoval to pak asi hodinu. Nebo když se nám na chodbě objevil mokrej flek na zdi, přišel ještě s jedním bezmozkem to vymlátit a pak mi tvrdili, že uvnitř je všechno suchý a asi jsme něco vylili na zeď.

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...