Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Návštěvník tolja
Odesláno

co to je syrovej motor?

jakože je 

attachicon.gifsamolepka-na-auto-v-zabehu-0.png.big.jpg  ?

tak tak

nevím, jestli jsi někomu neskočil na špek

pokud si dobře vzpomínám, tak se motory "zabíhaly" do roku +-1985, motor se prvních pár tisíc km nesměl vytáčet nad určitou hranici, aby se výrobní vůle vymezily a motor v rámci tolerancí "usadil" 

dnes jsou výrobní technologie o kus dál a domnívám se, že podobné alchymie netřeba

mimochodem není zvolený motor pro tak velké auto poněkud poddimenzovaný? 

já si myslím, že čtyřválec by byl vhodnější

Návštěvník Zmizík
Odesláno

No chce to vopatrně zajet a pak teprv mu začít dávat pořádnej kouř.

Odesláno

Sedí? :)

Máme doma krom Oktávky kombi a Yettiho i malou Fábku poslední generace, s litrovým tříválcem a je to auto max do města. Extra to nejede, k nějakým výkonům je třeba tomu hodně šlapat na krk a potom docela žere. A když jsem jel trochu svižněji na zvlněné silnici tak to bylo dost nepříjemné. Auto se rozhoupalo a "sedí" bylo to poslední k čemu bych to přirovnal. 

Ale jak píšu výše, do města to stačí ;)

Já myslel auto s motorem  :cheers:  

Návštěvník tolja
Odesláno

No chce to vopatrně zajet a pak teprv mu začít dávat pořádnej kouř.

hlavně aby to vopatrně nezajížděl do první generálky

Odesláno (upraveno)

nevím, jestli jsi někomu neskočil na špek

pokud si dobře vzpomínám, tak se motory "zabíhaly" do roku +-1985, motor se prvních pár tisíc km nesměl vytáčet nad určitou hranici, aby se výrobní vůle vymezily a motor v rámci tolerancí "usadil" 

dnes jsou výrobní technologie o kus dál a domnívám se, že podobné alchymie netřeba

mimochodem není zvolený motor pro tak velké auto poněkud poddimenzovaný? 

já si myslím, že čtyřválec by byl vhodnější

Bez problémů zvládne Oktávku což na váhově skoro totéž, dává se tam od 2016, je to 85 KW tedy 115 koniků, N.m 200 turbo pěkně přifukuje bez díry, předtím jsem jezdil 1,6 TDi 77 KW, tohle je rozhodně živější

Upraveno uživatelem Conrad
Návštěvník tolja
Odesláno

Kuncaku,mame dve feldy na dvore -:)Ja za to nemuzu ze kdyz potkam nejaky tele ma vetsinou fabku.

takže fobije je pro tebe sen a uživatele fobijí nemáš rád, protože jim závidíš?

já když jsem si v minulém tisíciletí přesedl ze svojí felicie do nové fábie, tak jsem si připadal jako v ráji, takže jsem si logicky koupil oktávku

Odesláno (upraveno)

hlavně aby to vopatrně nezajížděl do první generálky

Pokud jsi četl nepsal jsem že se motor zajíždí,ale že je syrový to není totéž-

Pro zajímavost

https://www.autorevue.cz/skoda-octavia-10-tsi-neni-jedina-podivejte-se-kde-vsude-koupite-trivalec

Upraveno uživatelem Conrad
Odesláno

Kuncaku,mame dve feldy na dvore -:)Ja za to nemuzu ze kdyz potkam nejaky tele ma vetsinou fabku.

Jasný, vpoho :-))), hele, má hlavní klientela BYLA +75 let a vše to jezdilo spíš těma mnou jmenovanejma autama ( fabia, byt 1. generace, byla u nich už výkřik poslední mody ). 

Jinak jasný, jen to prostě takhle nemůžu paušalizovat- to je jako já si myslím, že největší howádka na silnicích jsou u nás řidiči s RZ na "S". Ale chápu, že jsi z někoho takhle řídícího, naštvanej.

Návštěvník tolja
Odesláno

Bez problémů zvládne Oktávku což na váhově skoro totéž, dává se tam od 2016, je to 85 MW tedy 115 koniků, N.m 200 turbo pěkně přifukuje bez díry, předtím jsem jezdil 1,6 TDi 77 KW, tohle je rozhodně živější

85 MW? notěbůh, to je řádný dělo  :eek: , takovej výkon nemá ani malej park větrnejch elektráren

uvidíš, jak se ti s tím bude rozjíždět na sněhu, couvat do kopce  a podobné vychytávky, megawatty a ňjůtnmetry nejsou vše

Odesláno

Nasral mě hotel v Olmiku, kam jsme s manželkou vyrazili na prodloužeňák. Na bookingu hodnocení 9 hvězd - skvělé, vynikající a já nevím co. Pokoj smrděl nějakou stuchlinou nebo co, což měly přerazit dvě chemický voňky - což nepřerazily a výsledek byl pekelná kombinace pachů. Na podlaze linoleum jak na ukrajinské ubytovně. Pod oknem na úseku cca 70 metrů 5 hospod, (z toho jedna non stop donner kebab) logicky každá u vchodu obsypaná veselýma kuřákama, takže větrání nula. Booking jsem nestudoval dost pečlivě, takže mi ušlo, že dvojí tlustě uvedé "Parkování zdarma" znamená, že buď vypláznu 30,- na hodinu od 9 do 18, nebo budu objíždět jednosměrky a hledat parkování "tam za mostem", jak mi poradila recepční. A obsluha u snídaně, která měla na sobě triko s nápisem "shit hapens" to dorazila definitivně. Fakt supr.

attachicon.gifpalac.jpg

Návštěvníci hodnotí hotel na bookingu ve vztahu k ceně. U Paláce už od pohledu musí být s ohledem na ní i fotky každému zřejmé, že nejde o žádný Four Seasons. 

Samozřejmě pokud by pokoj smrděl či něco podobného, je na místě zažádat o nápravu či změnu pokoje. U parkování na bookingu vidím, že jasně píšou o delší vzdálenosti neplaceného parkování od hotelu, je třeba si číst všechny popisky :)

Odesláno

Já zase s muži 40+ v takovém tom polu Ralph Lauren a límcem nahoru a slunečními brýlemi i v deset večer. To je jako s Rusama, člověk si řekne taky lidi, ale není to pravda :D

Odesláno

takže fobije je pro tebe sen a uživatele fobijí nemáš rád, protože jim závidíš?

já když jsem si v minulém tisíciletí přesedl ze svojí felicie do nové fábie, tak jsem si připadal jako v ráji, takže jsem si logicky koupil oktávku

To fakt ne -:)Ty feldy mame jako povozy do prace a nakupni tasky,spolehlive a nemusis se o ne bat.Ze bych s tim jel nekam dal si uz neumim predstavit.

Odesláno

To fakt ne -:)Ty feldy mame jako povozy do prace a nakupni tasky,spolehlive a nemusis se o ne bat.Ze bych s tim jel nekam dal si uz neumim predstavit.

To může být jen chudá představivost  :cheers:

http://tamazpet.transtrabant.cz

Odesláno

Mám felicii z roku 2001 ( červen, poslední serie ) - loni Rumunsko ( do Gruzie jsem jí nebral ) a letos se holka chystá, když to vyjde - Bosna, Albánie a Monte Negro. Nepodceňuj je :-))

A ano, mám podle mínění většiny zdejších členů doma dva vraky ( felicie 2001 a fabie 2003 ), ale co, stačí to. 

Návštěvník Zmizík
Odesláno

Já zase s muži 40+ v takovém tom polu Ralph Lauren a límcem nahoru a slunečními brýlemi i v deset večer. To je jako s Rusama, člověk si řekne taky lidi, ale není to pravda :D

Eště maj kostkovaný kraťasy a pantofle.

Odesláno

Samozřejmě pokud by pokoj smrděl či něco podobného, je na místě zažádat o nápravu či změnu pokoje. U parkování na bookingu vidím, že jasně píšou o delší vzdálenosti neplaceného parkování od hotelu, je třeba si číst všechny popisky :)

Na recepci mi řekli, že hotel je plnej kvůli nějakému festivalu, takže výměna pokoje nee. Jak jsem psal výše, bylo zaplaceno dopředu a prachy by mi po dobrém nevrátili.

A můžeš mi prosím lokalizovat, kde na bookingu "jasně píšou o delší vzdálenosti neplaceného parkování od hotelu" ?

Jen mě to zajímá - na mém názoru, že když je tam zeleně zvýrazněno "parkování zdarma" ve stejné úpravě jako "wifi zdarma" a "nekuřácké pokoje", tak je to účelově zavádějící. Jako zákazník chci férové jednání a ne luštit kvíz.

Odesláno

Felda je drzak,navic opravitelna z 90% i v garazi ale to nepohodli a kraval uz by me stvaly.Moje prvni auto,polsky fiat 1500 s listakama byl proti felde neskutecnej kocar.

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...