Frantik Odesláno 1. května 2018 Nahlásit Odesláno 1. května 2018 Hele ja nevim, je to i po celým Praglu a nikde tady za rohem žádný pole řepky nejsou. Takže to nebude jen řepka.
kuncák7 Odesláno 1. května 2018 Nahlásit Odesláno 1. května 2018 Jo na Burešově LžiDnesu píšou, že řepka za to nemůže a my tomu budem věřit. U nás je žluto kolem celé vsi a borovice pár kilometrů daleko. Taky bychom to mohli přidávat do malty. Goebbels by se mohl jít učit.Tak u vas je to ten saharskej pisek no :-))
Wanderer Odesláno 1. května 2018 Nahlásit Odesláno 1. května 2018 Hele ja nevim, je to i po celým Praglu a nikde tady za rohem žádný pole řepky nejsou. Takže to nebude jen řepka.Určitě to je mix všech pylů. Všechno teď kvete naráz, u nás kvetou ovocné stromy o dva týdny dříve.Ale na IDnes honem přiběhnou s tvrzením, že řepka to není. Že by to podložili odkazem na nějaký rozbor, či instituci... Když vidím ty lány kolem, představím si, co to dá práce a spálené nafty a jen proto, aby se to nalilo do nádrže a mrvilo motory...
Hasňa Odesláno 1. května 2018 Nahlásit Odesláno 1. května 2018 Jsou toho plné Alpy a plná alpská jezera. Kámoš teď přijel. To, že tady jste vedle, jak ty smrky, ovšem neznamená, že Babiš není zlo.
DavidLC Odesláno 1. května 2018 Nahlásit Odesláno 1. května 2018 Vzhledem k tomu, že "Burešovo zlato" roste kousek za vsí, je jasný co máme všude kolem baráku a v něm . Ale určitě v tom navíc i jiný pyl, neprší, sucho, jde to ruku v ruce..... Co by alergik a astmatik v jednom, vím o čem je řeč, dneska jsem si to obzvlášť užil při vertikutaci toho troudu, co býval trávník......V podstatě asi nejhorší stav za dobu co jsem na venkově.Paradoxně ale je mi na vsi líp, než když jsem žil ve městě, kde se alergeny nabalí na bordel z aut a je to výrazně horší.Antihistaminikům zdar
Maxmillian Odesláno 1. května 2018 Nahlásit Odesláno 1. května 2018 Me dneska lehce znechutil http://www.zamekberchtold.cz ... 380 Kc rodinny vstupny na zahradu, kterou clovek projde za 10 minut a kde je par miniatur hradu a nejaka skakaci vec pro deti s tim, ze pry je to celodenni vstupne a to nas ma jako uklidnit. Jednou za zivot mi to teda stacilo.
prischera Odesláno 1. května 2018 Nahlásit Odesláno 1. května 2018 K tomu pylu, aniž bych se jakkoliv zastával Bureše, tak se opravdu jedná převážně o pyl ze smrku a borovice. Za prvé je řepka hymzosprašná, její pyl a květ jsou přizpůsobeny opylení hmyzem. Ne že by někam nemohl popolétnout, ale není to masová věc. Jehličnany jsou z povahy věci větrosprašné, jejich pyl i šištice jsou uzpůsobené přenosu větrem (stejně jako další významné alergeny, všechny trávy, bříza ad.). Za druhé řepka ta mrcha žlutá je sice na pohled všude, ale množství pylu se ani nebliží tomu co vyprodukuje smrkový les v semenném roce (což je bohužel letos). A co se týče vzdáleností, nepřekvapuje vás písek ze Sahary, ale pyl z lesa pár (desítek) kiláků jo? Takže v tomhle je Andrej bohužel opravdu nevinně.
Frostie Odesláno 1. května 2018 Nahlásit Odesláno 1. května 2018 Me dneska lehce znechutil http://www.zamekberchtold.cz ... 380 Kc rodinny vstupny na zahradu, kterou clovek projde za 10 minut a kde je par miniatur hradu a nejaka skakaci vec pro deti s tim, ze pry je to celodenni vstupne a to nas ma jako uklidnit. Jednou za zivot mi to teda stacilo.Standardní fabrika na turisty typu Dětenice apod...
decebal Odesláno 1. května 2018 Nahlásit Odesláno 1. května 2018 K tomu pylu, aniž bych se jakkoliv zastával Bureše, tak se opravdu jedná převážně o pyl ze smrku a borovice. Za prvé je řepka hymzosprašná, její pyl a květ jsou přizpůsobeny opylení hmyzem. Ne že by někam nemohl popolétnout, ale není to masová věc. Jehličnany jsou z povahy věci větrosprašné, jejich pyl i šištice jsou uzpůsobené přenosu větrem (stejně jako další významné alergeny, všechny trávy, bříza ad.). Za druhé řepka ta mrcha žlutá je sice na pohled všude, ale množství pylu se ani nebliží tomu co vyprodukuje smrkový les v semenném roce (což je bohužel letos). A co se týče vzdáleností, nepřekvapuje vás písek ze Sahary, ale pyl z lesa pár (desítek) kiláků jo? Takže v tomhle je Andrej bohužel opravdu nevinně. Všetci kvitnú!
zceyee Odesláno 1. května 2018 Nahlásit Odesláno 1. května 2018 Jak je to s tim semennym rokem? Spláchne to větší slejvák? Za 3 týdny jedu zas do Alp.
prischera Odesláno 1. května 2018 Nahlásit Odesláno 1. května 2018 (upraveno) Všetci kvitnú!No pokud bych chtěl být pedant tak nekvitnú Květ (a tedy kvetení) patří jako morfologický útvar pouze ke krytosemenným rostlinám. Zatímco ty nahosemenné (jehličnany), které jsou vývojově starší, vytváří šištice a šišky. Proto jsou taky opylované větrem, výrazný květ je určený právě pro opylení hmyzem. Sorry, já si tu přednášku nemohl nechat ujít Jak je to s tim semennym rokem? Spláchne to větší slejvák? Za 3 týdny jedu zas do Alp.Pořádný déšť, nejlépe pár dní, určitě hodně pomůže. Ale jak moc, to nedokážu říct Upraveno 1. května 2018 uživatelem prischera
decebal Odesláno 1. května 2018 Nahlásit Odesláno 1. května 2018 No pokud bych chtěl být pedant tak nekvitnú Květ (a tedy kvetení) patří jako morfologický útvar pouze ke krytosemenným rostlinám. Zatímco ty nahosemenné (jehličnany), které jsou vývojově starší, vytváří šištice a šišky. Proto jsou taky opylované větrem, výrazný květ je určený právě pro opylení hmyzem. Sorry, já si tu přednášku nemohl nechat ujít Pořádný déšť, nejlépe pár dní, určitě hodně pomůže. Ale jak moc, to nedokážu říct Já tím nemyslel nic proti tvé přednášce, já jen viděl Babiše jak mečí "Vidítě, všetci kvitnú":-).
eskimak Odesláno 1. května 2018 Nahlásit Odesláno 1. května 2018 Já tím nemyslel nic proti tvé přednášce, já jen viděl Babiše jak mečí "Vidítě, všetci kvitnú":-).Bez makcena nad "e". Vidíte je spravne. Slovencina nepouziva makcen nad samohlaskou.
decebal Odesláno 1. května 2018 Nahlásit Odesláno 1. května 2018 Bez makcena nad "e". Vidíte je spravne. Slovencina nepouziva makcen nad samohlaskou.Já vím, mám ze slovenštiny zápočet. Ta věta je napsána česky, ten háček je tam správně, chtěl jsem zdůraznit tu jeho českoslovenštinu:-), akorát tady to je zrovna blbej případ, protože se to řekne stejně. Měl jsem zůstat u původního ?Všetci kvitnú!?:-).
VS Odesláno 2. května 2018 Nahlásit Odesláno 2. května 2018 Co se divíte? Je jaro. Fšecko sa nalévá a pučí, enem mi nikdo nenaleje ani nepučí.
Doporučené příspěvky