Přejít na obsah

Co mě právě naštvalo

Doporučené příspěvky

Pánové, asi je jasné jak to je a jak to, co bylo vyřčeno je myšleno, jistě ne ve zlém. Jsme tady fajn parta a gentlemani, tak to nechme být, kdo má chuť se sejít, tak se sejde kde chce a kdy chce a s kým chce, hlavně, že z toho bude mít dobrý pocit, popovídá si o pěkných hodinkách, dá si koleno nebo hamburger a k tomu pivko a hotovo. Člověk má dnes tak málo důvodů k radosti, že je škoda se o ně tzbytečně ochuzovat. Nééé???

Amen :-)
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

gentlemani, já mám strašnou chuť na pivko už teď a v pátek na pár rozhodně půjdu. ale ostře se vymezuji proti přítomnosti chronomagorů, takže žádám, abyste se nevyskatovali v následujících lokálech. začnu u hrocha, pak poběžím k tygrovi, ale cestou se zastavím u koček. večer zakončím u medvídků.

jo a v sobotu půjdu s vopicí do zoo, tak tam být taky nemusíte :)

Ti Medvídci jsou trošku risk, ale já tam zase většinou začínám, takže to bude v klidu. :)

Jo, a druhej den půjde v tvým případě jednoznačně o zbytečné nošení vopice do ZOO.

Odkaz ke komentáři

Já nebudu dělat nic, když štěkot přeroste únosnou mez, půjdu a řeknu to páníčkovi, ale nebudu kopat do psa. To je pod mou úroveň.

Tak zpátky k důležitým věcem :) Já tak nějak myslím, že do psa nikdo z nás kopat nehodlal :sad01_anim:

Ale když to řeknu - jak píšeš - páníčkovi (v mém případě paničce) a ona mi řekne, že co má dělat, když psa nemůže brát sebou - co pak ? Já blbec chci být se sousedama zadobře, volat policajty a psát na úřady mi stejně nepomůže...takže co ? Cvičíš psy, tak poraď. Počítám, že čubě je tak 12 let a možná je hluchá jako poleno, aspoň na moje hulákání přes plot ani neotočila hlavu.

Odkaz ke komentáři

Tak zpátky k důležitým věcem :) Já tak nějak myslím, že do psa nikdo z nás kopat nehodlal :sad01_anim:

Ale když to řeknu - jak píšeš - páníčkovi (v mém případě paničce) a ona mi řekne, že co má dělat, když psa nemůže brát sebou - co pak ? Já blbec chci být se sousedama zadobře, volat policajty a psát na úřady mi stejně nepomůže...takže co ? Cvičíš psy, tak poraď. Počítám, že čubě je tak 12 let a možná je hluchá jako poleno, aspoň na moje hulákání přes plot ani neotočila hlavu.

Tvůj dojem, že je hluchá je ve 12 letech jejího věku velmi reálný, oni pejskové ve vysokém věku velmi často hluchnou a pak slepnou. S tím chováním psa a štěkáním je to problém, řešení velmi nesnadné, hlavní je výchova v mladém věku a podstatný je přístup paničky/páníčka - pes bývá jejich obrazem. Bývá dle páníčků stejně zlý, nervózní, útočný, nebo naopak poslušný, přítulný, ukázněný. Předělat starého hluchého psa nejde. Bude-li ho někdo bít a jinak trestat, tak ten pes to nepochopí, je z toho zmatený a bude nervní a nevyzpytatelný, třeba i zlý. Podle mého jediné řešení na změnu chování (stálé štěkání) je změna denního režimu, ale to musí moci a chtít páníčkové.

Přikládám foto našich dvou hochů, staršímu je přes 14 let, je hluchý, mladšímu je skoro 9 let, je hrozně hodný, má, bohužel, cukrovku, takže dieta a dvakrát denně pícháme inzulin. Jsou ale dobří kamarádi, tady se narvali do malého pelíšku pro jednoho a vypadají spokojeně. A já pak také.

Upraveno uživatelem pavča
Odkaz ke komentáři

... Předělat starého hluchého psa nejde.... Podle mého jediné řešení na změnu chování (stálé štěkání) je změna denního režimu, ale to musí moci a chtít páníčkové.

....

Souhlas + empirický důkaz: Moje stará máma chovala jezevčici. Psice tvrdohlavá a svéhlavá, jak se na pořádného jezevce patří. A při absenci pořádné smečky bohužel totálně závislá na své paničce. Když psice doma osaměla, proštěkávala celý panelák. Marné bylo konejšení/uspávání či předhazování pamlsků před odchodem, Dejzuša poznala, že je sama doma, a vytrvale řvala.

Pak mámu potkaly závažné zdravotní problémy a péči o psa už nezvládala, a co s jezevčicí, vzala si ji domů sestra. Psice se dostala do jiné domácnosti, s dětmi, které se jí věnovaly, stejně jako sestra a švagr, žádná nervozita, klid a vlídnost a láska. Navíc švagr to se psy umí, ne nadarmo sloužil dva roky na čáře. Během pár měsíců se tvrdohlavý jezevec transformoval do zlatého psa. Štěkala jen radostí, když někdo přišel domů.

Obávám se, že změna povahy psa v daném prostředí prakticky není možná. Protože ta změna musí vyjít od pána.

PS: Dejzuša nás opustila letos na jaře, bylo jí patnáct nebo snad šestnáct. Zkrátka se rozhodla, že už toho má dost, ještě si počkala na svatbu nejstaršího synovce (jak jí zářily oči, když dostala výslužku do misky! (to v první řadě), když se zase mohla lísat k paničce, když ji po čase hladila a poplácávala celá rodina); pak ale během pár týdnů přestala žrát a konec už byl rychlý... Snad si ty poslední roky užívala .-)

Upraveno uživatelem sery.vlk
Odkaz ke komentáři

To Pavča : No jo, každá rada drahá...myslel jsem na tu ultrazvukovou píšťalku, ale už se vidím jak pískám u zdi, pes řve dál a mě slejzají vlasy.

Psiska máš hezký. My měli kocoura který v jarém věku oslepl kvůli nějakému nádoru, veterináři si ho natěšeně zamlouvali na pitvu a vydržel 14 let. Chodili si ho k nám vyzvednout cizí kočky a vodily ho přes ploty. Už je na zahradě pod křovíčkem :crying_anim:

Mě krkne ta bezohlednost - když já měl za mlada psa, tak protože radostně štěkal, když se šlo na procházku, musel jsem se tajně oblíkat aby to neviděl a až na poslední chvíli dostal vodítko a cválal jsem s ním až za roh, abych to štěkání minimalizoval. Celková doba štěkotu pak byla tak kolem 30 vteřin a naši se děsili, že budou sousedi nadávat...chjojo

Odkaz ke komentáři

sery.vlk: Ten poslední odstavec jsi psát nemusel :crying_anim:

Edit: Jen abych to upřesnil, připomněl jsi mi našeho Arturka

Mě Kubíčka-14 let.

Odkaz ke komentáři

post-1702-045635300 1320238969.jpg

Etien, ted je mu 16, fotka tri roky stara, je hluchy, slepy, po mrtvici (tu mel tak v desiti letech), ale porad se ma cile k svetu ;-) a kazdy den si chce porad hrat, nez se zase ponori do spanku, v kterem vydrzi tak 21 hodin denne ... venku by se porad rval, ale vetsinou nevi, kde jeho potencialni obeti jsou, tak jen vrci do plenu ...

edit:

jo a do dvou let jsem si myslel, ze neumi stekat ...

Upraveno uživatelem utrejch
Odkaz ke komentáři

Abych to trochu odlehčil (téma staří a nemocní pejskové moc radosti nepřidá), tak si musím postěžovat na něco jiného. Koupil jsem si čtečku eknih a včera večer se mi zdálo, že se mi blbě drží, zdála se mi taková těžká. A ono se mi to nezdálo. Mám v ní hodně knih a tak je prostě těžká. Je to jasné.

Odkaz ke komentáři

Abych to trochu odlehčil (téma staří a nemocní pejskové moc radosti nepřidá), tak si musím postěžovat na něco jiného. Koupil jsem si čtečku eknih a včera večer se mi zdálo, že se mi blbě drží, zdála se mi taková těžká. A ono se mi to nezdálo. Mám v ní hodně knih a tak je prostě těžká. Je to jasné.

Bhe he...dobrý. Jakou sis koupil ? Taky o nějaké uvažuju, ale ten E-ink na Kindlu se mi zdál nějak vyblitej.
Odkaz ke komentáři

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...