Přejít na obsah

Co mě právě naštvalo

Doporučené příspěvky

Jo, stresaky... Tam zas soudruzi udelali chybu ve tvaru toho prurezu, takze ten neni od okna kolmo k zemi, ale kolmo k oknu. Tudiz tam jsou slepy rohy, kde neoroudi vzduch a voda se rosi snad i v lete.

Plastaky netesni v ramech u zdi, maji rozlepeny ramy, milimetrovy skviry, maji tenky skla a nejsou uz mozna ani vakuovy.

Aspon jsem je pedloni nechal pretesnit a seridit, jinak by to byl pruser total a i spotreba o nejakych par tisic klesla, ze jsem byl snad poprve v zivote v preplatku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo, stresaky... Tam zas soudruzi udelali chybu ve tvaru toho prurezu, takze ten neni od okna kolmo k zemi, ale kolmo k oknu. Tudiz tam jsou slepy rohy, kde neoroudi vzduch a voda se rosi snad i v lete.

Plastaky netesni v ramech u zdi, maji rozlepeny ramy, milimetrovy skviry, maji tenky skla a nejsou uz mozna ani vakuovy.

Aspon jsem je pedloni nechal pretesnit a seridit, jinak by to byl pruser total a i spotreba o nejakych par tisic klesla, ze jsem byl snad poprve v zivote v preplatku.

..u mě plasťáky v poho..akorát mě tahne pod balkonovkama.. :(

Odkaz ke komentáři

Chlapi venku - 18° , doma 24° to sebe lepší okna nezachrání Posted Image

jinak dnes mě vytočil dvouletý Syn Posted Image ráno ve 3HODINY usoudil že je čas vstávat což já ani moje žena neakceptovali, takže obývák vzhůru nohama a já kruhy pod očima Posted Image škoda že jsem neudělal foto než jsem šel do práce :)

Upraveno uživatelem Mpety
Odkaz ke komentáři

Přesně tak, si stěžujete, ale ještě nedávno si lidi museli zevnitř vyčkrábat kulatý otvor v zamrzlém okně, aby viděli vubec z okna ven :D Takže jestli se mi do výšky cca 1cm orosí okno, tak to neřeším...

Každé ráno utíráme a stejně je to druhý den do výšky od parapetu cca 15 cm, po okrajích cca 2 cm. Vím, že te´d je to venku extrém, ale mlžily se nám i dříve, když taková kosa nebyla (a ty starší plasťáky to prostě nedělaly).
Odkaz ke komentáři

Každé ráno utíráme a stejně je to druhý den do výšky od parapetu cca 15 cm, po okrajích cca 2 cm. Vím, že te´d je to venku extrém, ale mlžily se nám i dříve, když taková kosa nebyla (a ty starší plasťáky to prostě nedělaly).

asi tak dobře netěsnily:-) to je klasika, když jsem dělal technika na byťáků, tak si lidi po výměně oken stěžovali, že mají plíseň v bytech, ale už jim nedošlo, že ty původní starý okna měly natolik seschlý a se škvírama, že v podstatě neustále větrali, no a že ty nový okna prostě těsní tak jak mají a díky tomu mají doma daleko větší vlhko... mě pomáhá udělat průvan v celým bytě - otevřít okna a balkonový dvěře a pět minut naplno větrat, vlhký teplý vzduch de ven, ale zdi zůstanou teplý a za chvíli to máš zase vytopený... tak to udělej dvakrát, třikrát denně a uvidíš...

Odkaz ke komentáři

Staré dobré panelákové okna :D Rámy oken byly díky jejich konstrukci a povětrnostním podmínkám zprohýbané a fungovalo u nich přirozené větrání. Absence plísně v rozích oken a stěnách a neustálý přísun čerstvého vzduchu byl bonus :D Dneska se všechno dělá s co nejmenším koeficientem prostupu tepla, tuny izolace k čemu to je, když musíš větrat větrat větrat, draze uspořené teplo pustit ven, aby ti barák nesplesnivěl :D Stěžuje si na to spousta lidí, že musí furt větrat a ani to kolikrát nezabrání plísni, či onému rošení oken, no skuteční odborníci radí mít obr odsávače a odsát veškerou vlhkost i s teplem ven. :D :D

vtip je v tom, pustit ven vlhký teplý vzduch a nenechat ochladit stěny...

Odkaz ke komentáři

Já mám střešní okna VELUX a po vlhkosti ani památky. Já myslím, že na typu ani tak nezáleží, ale na vlhkosti v bytě. Já mám teď šíleně suchý vzduch (23%) a to mám zapnutý zvlhkčovač. Není tedy co by se mlžilo (sráželo) na oknech.

Odkaz ke komentáři

Scaner bizhub.....nevím jestli jsem ho přehltil nebo co. 8 000 listů rozdělených a naskenovaných do 288 mailů....a asi tak 60 jich pořád nepřišlo. A to co přišlo je napůl zpřeházený. :suicide_anim: než to zase utřídím, tak pomalu budu :wheelchair:

Nemáte s tím krámem někdo zkušenost? Bizhub282

ITS? Pak to není chyba, ale vlastnost. Upraveno uživatelem VS
Odkaz ke komentáři

upřímnou soustrast gili..

..já to mám za sebou dnes..ještě jsem nevyndal lyže z auta..a už jsem nesl mrtvého lyžaře.. :(

..asi to něčím zaleju.. :(

Edit: jen dodám, že podle všeho to byl kluk kterého znám od ůtlého dětství.. :( takže špatné zprávy zřejmě teprve přijdou..

Upraveno uživatelem bedja
Odkaz ke komentáři

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...