bandicoot Odesláno 11. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. února 2012 Jo, stresaky... Tam zas soudruzi udelali chybu ve tvaru toho prurezu, takze ten neni od okna kolmo k zemi, ale kolmo k oknu. Tudiz tam jsou slepy rohy, kde neoroudi vzduch a voda se rosi snad i v lete.Plastaky netesni v ramech u zdi, maji rozlepeny ramy, milimetrovy skviry, maji tenky skla a nejsou uz mozna ani vakuovy.Aspon jsem je pedloni nechal pretesnit a seridit, jinak by to byl pruser total a i spotreba o nejakych par tisic klesla, ze jsem byl snad poprve v zivote v preplatku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bedja Odesláno 11. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. února 2012 Brandejs mínus 18 tyček, namrzlý rohy na střešních oknech jsou v téhle kose asi normální. ..hmm.. a když ho pootevřeš..tak to tam máš i v tom vnějším rohu..? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bedja Odesláno 11. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. února 2012 Jo, stresaky... Tam zas soudruzi udelali chybu ve tvaru toho prurezu, takze ten neni od okna kolmo k zemi, ale kolmo k oknu. Tudiz tam jsou slepy rohy, kde neoroudi vzduch a voda se rosi snad i v lete. Plastaky netesni v ramech u zdi, maji rozlepeny ramy, milimetrovy skviry, maji tenky skla a nejsou uz mozna ani vakuovy. Aspon jsem je pedloni nechal pretesnit a seridit, jinak by to byl pruser total a i spotreba o nejakych par tisic klesla, ze jsem byl snad poprve v zivote v preplatku. ..u mě plasťáky v poho..akorát mě tahne pod balkonovkama.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mpety Odesláno 11. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. února 2012 (upraveno) Chlapi venku - 18° , doma 24° to sebe lepší okna nezachrání jinak dnes mě vytočil dvouletý Syn ráno ve 3HODINY usoudil že je čas vstávat což já ani moje žena neakceptovali, takže obývák vzhůru nohama a já kruhy pod očima škoda že jsem neudělal foto než jsem šel do práce Upraveno 11. února 2012 uživatelem Mpety Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Qvido Odesláno 11. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. února 2012 ..hmm.. a když ho pootevřeš..tak to tam máš i v tom vnějším rohu..? Jak vylejzá sluníčko tak se to začíná lepšit, otvírat to dneska asi nebudu nechci mít z jednoho okna dvě. Začíná se oteplovat -15 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ricous Odesláno 11. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. února 2012 Přesně tak, si stěžujete, ale ještě nedávno si lidi museli zevnitř vyčkrábat kulatý otvor v zamrzlém okně, aby viděli vubec z okna ven Takže jestli se mi do výšky cca 1cm orosí okno, tak to neřeším... Každé ráno utíráme a stejně je to druhý den do výšky od parapetu cca 15 cm, po okrajích cca 2 cm. Vím, že te´d je to venku extrém, ale mlžily se nám i dříve, když taková kosa nebyla (a ty starší plasťáky to prostě nedělaly). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rudykopalsson Odesláno 11. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. února 2012 Každé ráno utíráme a stejně je to druhý den do výšky od parapetu cca 15 cm, po okrajích cca 2 cm. Vím, že te´d je to venku extrém, ale mlžily se nám i dříve, když taková kosa nebyla (a ty starší plasťáky to prostě nedělaly). asi tak dobře netěsnily:-) to je klasika, když jsem dělal technika na byťáků, tak si lidi po výměně oken stěžovali, že mají plíseň v bytech, ale už jim nedošlo, že ty původní starý okna měly natolik seschlý a se škvírama, že v podstatě neustále větrali, no a že ty nový okna prostě těsní tak jak mají a díky tomu mají doma daleko větší vlhko... mě pomáhá udělat průvan v celým bytě - otevřít okna a balkonový dvěře a pět minut naplno větrat, vlhký teplý vzduch de ven, ale zdi zůstanou teplý a za chvíli to máš zase vytopený... tak to udělej dvakrát, třikrát denně a uvidíš... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
montemar Odesláno 11. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. února 2012 tak rošení oken mě taky štve... jediný, co pomáhá, je větrat, větrat, větrat.. v místnosti, kde je nejvyšší orošení mám přesný vlhkoměr a když okno zavřu, naběhne tam i 95% :-( ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rudykopalsson Odesláno 11. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. února 2012 Staré dobré panelákové okna Rámy oken byly díky jejich konstrukci a povětrnostním podmínkám zprohýbané a fungovalo u nich přirozené větrání. Absence plísně v rozích oken a stěnách a neustálý přísun čerstvého vzduchu byl bonus Dneska se všechno dělá s co nejmenším koeficientem prostupu tepla, tuny izolace k čemu to je, když musíš větrat větrat větrat, draze uspořené teplo pustit ven, aby ti barák nesplesnivěl Stěžuje si na to spousta lidí, že musí furt větrat a ani to kolikrát nezabrání plísni, či onému rošení oken, no skuteční odborníci radí mít obr odsávače a odsát veškerou vlhkost i s teplem ven. vtip je v tom, pustit ven vlhký teplý vzduch a nenechat ochladit stěny... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 11. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. února 2012 Já mám střešní okna VELUX a po vlhkosti ani památky. Já myslím, že na typu ani tak nezáleží, ale na vlhkosti v bytě. Já mám teď šíleně suchý vzduch (23%) a to mám zapnutý zvlhkčovač. Není tedy co by se mlžilo (sráželo) na oknech. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VS Odesláno 11. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. února 2012 Zklamala mě TV Nova. Čekal jsem, že při očekávání rekordních mrazů Tomáš Hlavnípták přenocuje na Kvildě zahrabaný ve sněhu a bude každou hodinu v živých vstupech informovat diváky o délce rampouchu, který mu vyrostl na nose. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Qvido Odesláno 11. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. února 2012 vtip je v tom, pustit ven vlhký teplý vzduch a nenechat ochladit stěny... Začínám vázně přemýšlet o Rekuperační jednotce, kamarád si jí nemůže vynachválit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VS Odesláno 11. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. února 2012 (upraveno) Scaner bizhub.....nevím jestli jsem ho přehltil nebo co. 8 000 listů rozdělených a naskenovaných do 288 mailů....a asi tak 60 jich pořád nepřišlo. A to co přišlo je napůl zpřeházený. než to zase utřídím, tak pomalu budu Nemáte s tím krámem někdo zkušenost? Bizhub282 ITS? Pak to není chyba, ale vlastnost. Upraveno 11. února 2012 uživatelem VS Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
montemar Odesláno 11. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. února 2012 spoléhám trochu na to, že u novostavby je vysoká vlhkost zákonitá a příští rok už bude pokoj... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rudykopalsson Odesláno 11. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. února 2012 spoléhám trochu na to, že u novostavby je vysoká vlhkost zákonitá a příští rok už bude pokoj... nechci strašit, ale až tři roky to trvá:-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jacob Odesláno 11. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. února 2012 Vaše debata mi připomněla, že jsem dneš ještě neotřel okna. Takže jdu na to . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gilius Odesláno 11. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. února 2012 Včera po 20-té hodině mi umřel kamarád. Vzdal to....měl nádor na střevech, asi už neměl sílu a vůli s tím bojovat. Už to začíná......nakonec se budem potkávat jen na pohřbech Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mpety Odesláno 11. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. února 2012 Včera po 20-té hodině mi umřel kamarád. Vzdal to....měl nádor na střevech, asi už neměl sílu a vůli s tím bojovat. Už to začíná......nakonec se budem potkávat jen na pohřbech upřímnou soustras Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gilius Odesláno 11. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. února 2012 Dík, nebudu tady bečet, to jen v soukromí....docela dost mne to vzalo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bedja Odesláno 11. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. února 2012 (upraveno) upřímnou soustrast gili.. ..já to mám za sebou dnes..ještě jsem nevyndal lyže z auta..a už jsem nesl mrtvého lyžaře.. ..asi to něčím zaleju.. Edit: jen dodám, že podle všeho to byl kluk kterého znám od ůtlého dětství.. takže špatné zprávy zřejmě teprve přijdou.. Upraveno 11. února 2012 uživatelem bedja Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky