Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 70,4tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

• mlsoun1

2396

• Vit

1513

• Akam

1438

• kaktusář

1416

Odesláno
V 22. 3. 2026 v 20:14, ladvach napsal:

Připadá mi, že jsou zanýtované. Já bych asi vybíral mezi bílou a modrou. Můj děda (99) před tím než nedávno zemřel, říkal, že bílé hodinky jsou lepší pro něho, bo seu lépe čte čas. Ale já sem příznivec aplikovaných číslic a indexů, takže bych asi taky vzal ty modré.

Byl to těžký výběr, ale vyhrály modré pro modernější, sportovnější vzhled a taky k nim byl navíc pěkný modrý řemen z aligátora.

• Like 1
Odesláno
před 22 hodinami, Postal80 napsal:

1. Bílá verze (Klasika)

U bílého (stříbřitého) ciferníku zůstává Cartier věrný své DNA. Číslice jsou tištěné černou barvou s vysokým leskem. Tento postup se nazývá tampografie. Výsledkem je naprosto plochý ciferník, který v kombinaci s modřenými ručičkami působí velmi elegantně a připomíná původní modely z počátku 20. století.

2. Modrá verze (Moderní sportovní styl)

U modrého ciferníku (a také u šedé nebo zelené verze) jsou číslice aplikované. Jde o samostatné kovové indexy, které jsou na ciferník upevněny.

Zajímavost: Aplikované číslice najdete také u limitovaných edic nebo u celozlatých modelů s tmavými ciferníky. Pokud hledáte ten nejtradičnější vzhled "Cartier", je to tištěná bílá. Pokud chcete něco víc "technického" a výrazného, je to aplikovaná modrá.

• Plastičnost: Číslice vystupují do prostoru, což vytváří zajímavou hru stínů.
  • Luminiscence: Na rozdíl od bílé verze mají tyto aplikované číslice v sobě výplň Super-LumiNova, takže ve tmě svítí. To z modrých Santos dělá o něco sportovnější hodinky.

Pěkné srovnání. Díky za upřesnění🙂. Myslím, že jsem vybral nakonec dobře.

• Like 2
Odesláno

když čas není téměř vidět....ale to nevadí, kvůli bezvadné čitelnosti hodinky nenosíme 🙈

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

• Like 3

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...