Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Dělat servisní práce doma není jen tak soudruzi :) 

Připomnělo mi to příběh mého bývalého kolegy: Přijde paní k němu do servisu kol a říká "Nemůžu nafouknout kolo, je tam jakýsi tenký ventilek na hovno a vůbec to nejde. Už se s tím dělám hodinu a nic ... ". Kolega mrkne, sundá z galuskového ventilku čepičku, povolí ventilek, profoukne, nasadí redukci a nahustí. Koukne na paní a říká: "Bude to za sto, paninko". ... "Za sto, vždyť jste to měl za dvě minuty ?" No to měl, nahuštění je za deset, ale těch devadesát je za to, že vím jak na to" :D :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kdopak tady má GT sensora? 😅 Vyšla nová řada a některé kousky se mi tam líbí, navíc je tam i trocha té DNA od Cannondejlu, takže bych ani moc nezradil 🙏  Cenově jsou na pohodu, a na rozdíl od Habita je mi to odpružení více sympatické. Marzochi jsou stále dobré, nebo už dělají taky shit v levnějších verzích? Dříve jsem je měl strašně rád, ale dnes už vůbec nevím jak si vedou... díky za každý postřeh.

https://www.gtbicycles.cz/jizdni-kola/horska-celoodpruzena/trail/sensor-carbon-st-elite-g24702u

11331_0.jpg

Odkaz ke komentáři

před 48 minutami, TLD napsal:

Afri, ty Mareny vidle, ne stale, ale uz zase jsou dobre :) Mam cca rok Z1 a je skvela. Vnitrek je fox u tech vidlic. Bez obav.

Paráda, dík. Jsem ani nevěděl že jsou pod Foxem, což je dobrá zpráva, hlavně ohledně servisu 👍 Dále jsem stále na vážkách s tím karbonem, kamarád mi dává měsíc a prý půjdu lepit při mém technickém stylu jízdy ve skalách 😆 Je tedy pravda že hliník má dost důlků na alu rámu co jsem tak koukal, a tady prý bude problém. A hlavně není karbon jako karbon, když už tak prý pořádný a to jsou kola dvěstě a víc. Nevím no, zase si říkám, když nezkusíš .... nevíš.

Odkaz ke komentáři

Koukal jsem na to GT. Ram vypada dobre, ale ten zadek vypada ze je hlinik (?). Zarazilo me, ze je tam SX, to je nejvetsi srot od SRAM. Co jsem koukal cca pred rokem na karbonovy fully, tak to plati asi i ted - kola bez vetsich kompromisu zacinaji na cca 150 (karbon, vidle, XT/GX, karbon rafky idealne) nebo musi byt nejaky super vyprodej. Neni spis neco treba u YT (tam mi to driv vychazelo snad nejlip) nebo Canyon? 

Odkaz ke komentáři

před 10 hodinami, xcmaniax napsal:

Koukal jsem na to GT. Ram vypada dobre, ale ten zadek vypada ze je hlinik (?). Zarazilo me, ze je tam SX, to je nejvetsi srot od SRAM. Co jsem koukal cca pred rokem na karbonovy fully, tak to plati asi i ted - kola bez vetsich kompromisu zacinaji na cca 150 (karbon, vidle, XT/GX, karbon rafky idealne) nebo musi byt nejaky super vyprodej. Neni spis neco treba u YT (tam mi to driv vychazelo snad nejlip) nebo Canyon? 

Jop, to je, ale u kola za kilo nejde čekat kdovíkou výbavu, přehazovačky bych časem vyměnil a ostatní by asi stačilo. Třeba brzdy ačkoliv nižší řada mají dobré recenze. Ještě ST PRO má lepší výbavu, asi o dvacku dražší, ale na Rockshox a to bych asi radši kombinaci Foxe s Maruškou, to jsou srdcovky :guitar: Jinou značku nechci, pouze Cannondejla nebo maximálně právě GT. Nejvíc ve mě hlodá Habit LT v hliníku na stopadesátkách, mňam, ten by asi na ty moje chujovinky byl nejvíc přátelský. To osazení LT vs GT asi taky žádná hitparáda, co? Jinak děkuji za postřehy :cheers:

https://www.cannondalebikes.cz/jizdni-kola/horska-kola/trail/habit/habit-lt-2

https://www.gtbicycles.cz/jizdni-kola/porovnani

Odkaz ke komentáři

před 18 minutami, African napsal:

Jop, to je, ale u kola za kilo nejde čekat kdovíkou výbavu, přehazovačky bych časem vyměnil a ostatní by asi stačilo. Třeba brzdy ačkoliv nižší řada mají dobré recenze. Ještě ST PRO má lepší výbavu, asi o dvacku dražší, ale na Rockshox a to bych asi radši kombinaci Foxe s Maruškou, to jsou srdcovky :guitar: Jinou značku nechci, pouze Cannondejla nebo maximálně právě GT. Nejvíc ve mě hlodá Habit LT v hliníku na stopadesátkách, mňam, ten by asi na ty moje chujovinky byl nejvíc přátelský. To osazení LT vs GT asi taky žádná hitparáda, co? Jinak děkuji za postřehy :cheers:

Ten Cannondale je vse vsem lepsi, az na ten ram. Tak to vzdycky je. U te SX je problem, ze tam je 11-50 kazeta, tedy na 10-50 je co si pamatuji i jiny naboj…Brzdy jsou v pohode. Cannondale je pro me legenda spis v XC kolech, tady bych to tak nehrotil:)) GT jsem mel pocit, ze posledni dobou jsou dost na ustupu a vse valcuje v inovacich Trek a Spesl. Ja nakonec sel do jeste do XC, porad me trosku vic bavi jezdit do kopce:))

Odkaz ke komentáři

před 35 minutami, African napsal:

Jakou potřebuješ velikost ? Mám v bazaru tohle víceméně nové kolo ... Specialized S-Works Stumpjumper

Je to po známém, který za měsíc pochopil, že pro něj je vhodnější elektrokolo :D

Odkaz ke komentáři

před 6 minutami, Jarett napsal:

Jakou potřebuješ velikost ? Mám v bazaru tohle víceméně nové kolo ... Specialized S-Works Stumpjumper

Je to po známém, který za měsíc pochopil, že pro něj je vhodnější elektrokolo :D

Díky moc za nabídku... fajnový bike, ale koukám že v L . A ono i kdyby v M, tak přes Cannondejla vlak nejede, já vím, jsem jeblej 🤣 Ještě jedna věc, nákup plánuji na příští rok, letos bude probíhat průzkum. Ale ještě jednou děkuji moc za nabídku kamaráde, bike je to mega fešnej 😎

Odkaz ke komentáři

Afri pyčo už od doby vlákna o AV receiveru vím, že jsi “svůj” 🙂 

ale zahodit toho S-Workse výměnou za iluzi, že Cannon nebo GT za ty prachy bude lepší… kde je smajlík jak se drbe na hlavě a kulí voči?
Nemít doma dvě kola, vzal bych ho sám…

P.S. Sorry přehlíd jsem, že je ti eLko velké

Upraveno uživatelem Duke650
Odkaz ke komentáři

Před hodinou, Duke650 napsal:

Afri pyčo už od doby vlákna o AV receiveru vím, že jsi “svůj” 🙂 

ale zahodit toho S-Workse výměnou za iluzi, že Cannon nebo GT za ty prachy bude lepší… kde je smajlík jak se drbe na hlavě a kulí voči?

Jsem rád, že Víš jak moc jsem komplikovaný 😅 A s kolama a že jsem jich také pár měl to přestalo právě co jsem osedlal Cannondejla. Prvního RZ120 mám asi dvanáct let, druhý kousek Triggera sedm. Strašně mě baví, prostě mě ta jejich geometrie a kvalitní pevnost rámů sedla. Ty kola u mě dostávají zabrat, jelikož dělám spíše technické věci takže hodně do kopce a hodně z kopce, minimum něčeho mezi tím a i to je důvod, samozřejmě i prachy v tom hrají roli 😅 proč nechci úplně nějakou super duper drahou výbavu, protože každou chvilku něco urvu. Přehazovačky jsem dával během pěti let tři nové, takže se chci držet s komponenty při zemi. A to důležité, čas od času si s klukama kolo prohodíme, hlavně na sjezdy a zatím se nenašlo jediné s jakým bych měnil. Takže proto ten Cannondejl, mám ty kola prostě rád ať si každý říká co chce. Ten S-Works mě upřímně dostal, mimo jiné i tou bezvadnou barevnou kombinací a být koupě aktuální, kolo v M...jel bych se na něj určitě mrknout, to zase asi jo 😎 Koncové ceny dvěstě, třista tisíc mě u většiny výrobců co s každým dalším novým modelem dají klidně i 50% slevu nechávají úplně chladným.

Odkaz ke komentáři

před 3 hodinami, African napsal:

Díky moc za nabídku... fajnový bike, ale koukám že v L . A ono i kdyby v M, tak přes Cannondejla vlak nejede, já vím, jsem jeblej 🤣 Ještě jedna věc, nákup plánuji na příští rok, letos bude probíhat průzkum. Ale ještě jednou děkuji moc za nabídku kamaráde, bike je to mega fešnej 😎

Tak to je škoda, že je ti to velký, protože tohle nemívám často. Je to známého, který má tolik Patek hodinek, vlastní tryskáč, že prachy vůbec neřeší. Jen mu bylo hloupý to dát zadarmo :D

S Cannondalem to na jednu stranu chápu, sám jsem měl Canónů sedm ... ale od doby, co to mladý Montgomery poslal do kytek a pak to převzal koncern Dorel, který to vloni zase poslal dál, už to ani zdaleka není co to bývalo. V Česku je navíc dost rozdíl mezi tím, jestli má značka dovozce, nebo přímé zastoupení. No a Specialized tady má centrálu pro půl Evropy, takže je komunikace, spolehlivost i dostupnost servisu úplně jinde. Nebudu to to rozepisovat podrobně, ale aktuální dovozce Cannondale z Brna má dost co zlepšovat ... 

Odkaz ke komentáři

Afri pyčo už od doby vlákna o AV receiveru vím, že jsi “svůj”  

Nepraskaly tam náhodou ty zadní stavby?

Odesláno z mého SM-N986B pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...