Lukyn77 Odesláno 7. července 2023 Nahlásit Odesláno 7. července 2023 (upraveno) dneska sem si splnil malý sen, vyšlapat si část Grossglockner Hochalpenstrasse od Zell am See (750 m n.m.) na nejvyšší bod vyhlídky u Edelweissspitze v 2751 m n.m. Starty se snažím směřovat někde kde se pak člověk dá dohromady, tedy ideálně jezera, koupaliště, proto Zell am See. Prvních 13 km na na zahřátí nohou a pak od mýtné brány začne kontinuální stoupání. Kdo má rád kopce, tak můžu doporučit. Já se sem určitě ještě vrátím, musím jen přehodit kazetu k fous do lehka a rád bych dal celou Hochalpenstrasse i s odbočkou pod Grossglockner. Samozřejmě ideální podniknout na motorce nebo i autem. V roce 2018 sme ji jeli celou při cestě do Itálie a byla to bomba. Upraveno 7. července 2023 uživatelem Lukyn77
redd Odesláno 7. července 2023 Nahlásit Odesláno 7. července 2023 Krása. Je to stoupání rovnoměrné (%?) nebo jsou tam nějaký rampy?
Lukyn77 Odesláno 8. července 2023 Nahlásit Odesláno 8. července 2023 (upraveno) V 7. 7. 2023 v 22:40, redd napsal: Krása. Je to stoupání rovnoměrné (%?) nebo jsou tam nějaký rampy? Rozšířit na začátku dlouhé táhlé kopce, pak se to cca od poloviny začne utahovat a od 2/3 přechod do serpertin, v posledním úseku k vyhlídce dlažba a úzká cesta pro jedno auto a tam je to utažený fest. Jel sem to na kompaktu 50-34 a vzadu 11-32 a asi pořídím kazetu s 34z, kadence mi vycházela hodně nízká. A přikládám odkaz na trasu, místo startu mohu doporučit, zdarma vcelku kapacitní parkování u vody a pěkným bistrem. https://mapy.cz/s/mobatuparu Upraveno 8. července 2023 uživatelem Lukyn77
redd Odesláno 8. července 2023 Nahlásit Odesláno 8. července 2023 Ja jezdim taky kompakt 50/34 a vzadu 11-28. Tahly kopce se mi pocitove lamou nekde kolem 8,5 %. Prudsi uz na tyhle prevody tlacim vic nez je zdravo. Z Italie mam zkusensoti z kopci 1000-1200 m vyskovych za cca hodinu jizdy. Watove nekde 4 W/kg. Ted jsem uz ale tezsi nez pred lety…
Jarett Odesláno 8. července 2023 Nahlásit Odesláno 8. července 2023 (upraveno) Taky už jezdím převody, které mi neutrhnou nohy 50/34 a 11-34 Když jsem v 90. letech závodil a jeli jsme tehdy na právě dobudované Dlouhé stráně, nasadil jsem 53/39 a 11-25 … dost závodníků si mě dobíralo, že s takovým převodem pojedu tak pomalu, že z kola spadnu A je fakt, že s 25 jsme jeli i Marmoladu a Zoncolan, ale to už bylo hooodně na morál … a kolo mělo 10 kg Upraveno 8. července 2023 uživatelem Jarett
Rodkopf Odesláno 8. července 2023 Nahlásit Odesláno 8. července 2023 V 8. 7. 2023 v 10:08, Jarett napsal: Taky už jezdím převody, které mi neutrhnou nohy 50/34 a 11-34 Když jsem v 90. letech závodil a jeli jsme tehdy na právě dobudované Dlouhé stráně, nasadil jsem 53/39 a 11-25 … dost závodníků si mě dobíralo, že s takovým převodem pojedu tak pomalu, že z kola spadnu A je fakt, že s 25 jsme jeli i Marmoladu a Zoncolan, ale to už bylo hooodně na morál … a kolo mělo 10 kg Rozšířit Krasa! A k tomu Spinergy suicidal wheels kolik jai na nich odjezdil? Ja mam na Moje nachystané Shamaly
Jarett Odesláno 8. července 2023 Nahlásit Odesláno 8. července 2023 V 8. 7. 2023 v 11:00, Rodkopf napsal: Krasa! A k tomu Spinergy suicidal wheels kolik jai na nich odjezdil? Ja mam na Moje nachystané Shamaly Rozšířit Lampre ! To byla doba … s Jančím jen vzpomínáme
redd Odesláno 8. července 2023 Nahlásit Odesláno 8. července 2023 Panove, koukam, ze se vyznate… potreboval bych poradit jeste se starsim kouskem. Chci si vyhledove strihnout klasickou eroicu a budu potreboval starou silnicku, myslim max rocnik 1986. Nemate nekdo prehled, umite poradit, nemate neco doma? Predem dik. (Ja se ve starsich kouscich moc nevyznam a nerad bych se napalil…)
Jarett Odesláno 8. července 2023 Nahlásit Odesláno 8. července 2023 (upraveno) V 8. 7. 2023 v 12:23, redd napsal: Panove, koukam, ze se vyznate… potreboval bych poradit jeste se starsim kouskem. Chci si vyhledove strihnout klasickou eroicu a budu potreboval starou silnicku, myslim max rocnik 1986. Nemate nekdo prehled, umite poradit, nemate neco doma? Predem dik. (Ja se ve starsich kouscich moc nevyznam a nerad bych se napalil…) Rozšířit Kamarád se veteránům věnuje … https://youtube.com/@OnRoadVintageBikes Mě dělal mimo jiné tohle už jsem to sem dával … tohle jelo Giro i Tour před 30 lety. Pokud chceš ale dvojpáčku, klasiku s bowdenama vrchem, tak na tom je jízda očistec Upraveno 8. července 2023 uživatelem Jarett
redd Odesláno 8. července 2023 Nahlásit Odesláno 8. července 2023 Urcite musi byt razeni na ramu. Castecny vedeni bowdenu ramem ok, ale lepsi, kdyz ne. Nepotrebuju zadny investni kousek na zed, ale hezky funkncni kolo
Rodkopf Odesláno 8. července 2023 Nahlásit Odesláno 8. července 2023 V 8. 7. 2023 v 12:31, Jarett napsal: Kamarád se veteránům věnuje … https://youtube.com/@OnRoadVintageBikes Mě dělal mimo jiné tohle už jsem to sem dával … tohle jelo Giro i Tour před 30 lety. Rozšířit Jako primo to Tvoje?
Jarett Odesláno 9. července 2023 Nahlásit Odesláno 9. července 2023 (upraveno) V 8. 7. 2023 v 21:16, Rodkopf napsal: Jako primo to Tvoje? Rozšířit Jo, to je moje ... video z restaurování Giose je ve zpracování, prý bude coby dup A ano, to moje jelo Giro i TdF ... Upraveno 9. července 2023 uživatelem Jarett
Rodkopf Odesláno 9. července 2023 Nahlásit Odesláno 9. července 2023 V 9. 7. 2023 v 4:49, Jarett napsal: Jo, to je moje ... video z restaurování Giose je ve zpracování, prý bude coby dup A ano, to moje jelo Giro i TdF ... Parada! Tak je ale zavazek To Kolo je zvykle na solidni vykony Gesendet von meinem M2010J19SY mit Tapatalk
vraby Odesláno 9. července 2023 Nahlásit Odesláno 9. července 2023 Kucí můžete poradit nějaký "lepší"zámek na kolo než ten z fotky. Většinou mám kolo na dohled když někde stavíme,ale přeci jen ...... Díky
redd Odesláno 9. července 2023 Nahlásit Odesláno 9. července 2023 Skladaci Abus bordo. Da se vozit na ramu.
vraby Odesláno 9. července 2023 Nahlásit Odesláno 9. července 2023 V 9. 7. 2023 v 18:49, redd napsal: Skladaci Abus bordo. Da se vozit na ramu. Rozšířit Díky mrknu na to. Co jsem tak koukal Abus bude asi kvalita .
wawrik Odesláno 10. července 2023 Nahlásit Odesláno 10. července 2023 (upraveno) Dnešný výjazd do oblasti každú hodinu očakávanej erupcie (nekonala sa). Poprdeli zábava. Všade jasno, miestami cyklokros A trochu pomalej turistiky. Dobrá kombinácia, sedí mi. Sorry za kopec fotiek, no bolo to pestré, ťažko vyberať Štart v termálnej oblasti Seltún. Zošup z hrebeňa do údolia Mohálsandalur. Okolo jazera Djúpavatn na ďalší hrebeň... ... ponad vyprahnutý Sog... Jazero Spákonuvatn, za ním pyramída Keliru, o ktorom bude čoskoro dosť počuť. Asi 500 m naľavo od neho sa derie na povrch magma, čoskoro tam bude erupcia. A pozdĺž lávového poľa Skollahraun na juhozápad... Terénne vložky cez deravé lávové bubliny: A jazero Grænavatn. Celkovo síce iba 35 km, ale poctivo odmakaných. 4 hodiny vrátane kochacích prestávok Upraveno 10. července 2023 uživatelem wawrik
kral083 Odesláno 10. července 2023 Nahlásit Odesláno 10. července 2023 @wawriknádhera. Ale proč vozíš na rodlech ten zámek? A ten pruhlednej bidon bych taky vyměnil:-)
wawrik Odesláno 10. července 2023 Nahlásit Odesláno 10. července 2023 (upraveno) Keď chcem niekam vybehnúť na pekný kopec, do jaskyne, rokliny a podobne, tak obyčajne hodím bajk do krovia a idem, ale tento gravel je ešte nový, tak ho pre istotu zamykám tým homeopatickým zámkom Aj pred obchodmi v meste. Ale jo, pekné to zrovna nie je... Čo je zle na priesvitnej fľaši? Chcem vedieť, keľo tam ešte mám vody... Upraveno 10. července 2023 uživatelem wawrik
kral083 Odesláno 10. července 2023 Nahlásit Odesláno 10. července 2023 @wawriksem netušil, že se na Islandu krade. Ale představa gravlu zamčeného ke ve křoví mě pobavila průhledný bidon je v pohodě,jen mi prostě jako klasickymu cyklosexualovy nepasuje k tomu kolu navíc kolik vody ti zbývá poznáš, když ho vezměs do ruky
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se